Nu hvor sommeren så småt begynder at melde sig, skal jeg ud og erhverve mig en ny grill til altanen.
Det store spørgsmål er så om jeg skal gå oldschool eller gasgrill.
Der er helt klare fordele ved gas, idet jeg slipper for optændings smogen hvilket mine nabo'er og kæreste sikkert blive glad for. :)
Meeen, det skal jo også smage af noget. Får man stadig den gode grill smag med gasgrill? Og er der nogen der kan anbefale nogen. Har pt disse i kikkerten.
www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/sommerprodukter/gasgrill-og-elektrisk-grill/GG122001/nordic-season-gasgrill
www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/sommerprodukter/gasgrill-og-elektrisk-grill/WEBQ300/weber-gasgrill
www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/sommerprodukter/gasgrill-og-elektrisk-grill/LAN553BLACK/landmann-gas-grill
Tak. // Lasse
Fars nye grill..
grill mad laves på god gammeldags manér med kul/briketter... med gas kan du lige så godt stege på en grillpande på komfuret !
Den Weber Q300 ser ellers nice ud. Er der nogen der har erfaringer med den?
Weber er det eneste der holder hvis du virkelig går op i det :)
Tak fordi du fik mig til at bruge 1½ time på at google/drømme gasgrille.
Og jeg har ikke engang en have :(
Kik ind hos www.weberklubben.dk. Her kan findes alt der er værd at vide om grills.
Check også www.davidsenshop.dk for virkelig skarpe Weber priser
Weber Performer FTW!
Køb en Weber med Gas optænding som du så stiller grillstarteren ovenpå.
Kan anbefale Performer Touch-N-Go
www.webergrill.dk/Performer-Touch-N-Go-69.aspx
Tjek evt.
www.weberguru.dk/forum/viewtopic.php?f=52&t=1444&start=0
Ja, jeg fik også lige brugt et par timer på det. Og efter at have læst dette er jeg sikker på jeg bare MÅ eje en: www.grillguru.dk/forum/viewtopic.php?f=43&t=9047&hilit=pp+p%C3%A5+q300
Mon Bauhaus har grill stående i haveafdelingen, de har nemlig åbent i morgen :-)
Hvad med de her grills
img333.imageshack.us/i/grill429998lk.jpg/
lame i know ;-)
Når jeg skal grille fra altan bruger jeg en Weber skorsten samt et deciliter mål fyldt ½ op med alm. husholdningssprit.
Det giver ingen røg overhovedet :-)
her er et link til webers hjemmeside hvor de forklarer hvordan deres gasgrill virker, har selv en weber gasgrill og det virker ;-)
www.webergrill.dk/Gas-Grill-82.aspx
@lasse k
Min kone arbejder for Weber og jeg er derfor så heldig at have hele 5 Weber grill. På vores altan har vi en Q120 gasgrill og den er perfekt til dagligdags grillning. Du kan sagtens grille til 6-8 personer på denne og jeg vil mene at Q300 er for stor til en altan, altså medmindre du har behovet for at grille til store grupper.
Folk der påstår at gasgrill er ikke er lige så godt som kul, aner ikke hvad de snakker om. Smagen er helt i top og du skal være ret skarp hvis du skal smage forskellen. Fordelene ved gas er mange og du vil helt sikkert ikke fortryde når du først har prøvet det. Bare det at man kan grille året rundt er et plus:-)
Det tager kun 5-10 minutter at starte/klargøre grillen og så sparer man også en hulans masse opvask af pander og gryder.
Det er selvfølgelig fedt at grille med kul, men det kan man jo så gøre på sin Performer grill i haven når der virkelig skal hygges igennem.
Hvis det skal helt ekstravagant kan du altid erhverve Webers topmodel Summit 650. Så er der garanteret respekt fra naboerne de næste mange somre:-)
hjem.dk/have/grill-udekoekken/grill/weber-summit-e-650-gasgrill.aspx
Tak for råd, nice der findes to danske grill-forums :)
@ Taxfreeman
Okay det lyder godt, har en ven der har Q120 og han siger at det er som at grille på en helt normal, bare mere praktisk. - Synes sgu også det er smart, at man kan hive den med på stranden etc.
Hvad med smag, går der noget af når det er gas?
Tror det står mellem den her:
www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/sommerprodukter/gasgrill-og-elektrisk-grill/WEBQ300/weber-gasgrill
Og den lidt mere mobile:
www.pricerunner.dk/pl/335-36613395/Grill/Weber-Q-120-gasgrill-Sammenlign-Priser
Summit650, må vente til min fødselsdag :)
@lasse k
Mht. tabt smag er det meget lidt der går tabt. De Ribeyes og langelændere jeg griller på min Q120-gas smager ihvertfald så englene synger.
Og som din ven siger, så er det praktisk.
Når du en gang har fået købt dig en grill, så kan jeg anbefale at have et par kælderkolde Ale nr. 16 fra Refsvindinge klar når du skal tænde op. En fantastisk øl der passer perfekt til grillmesterens venstre hånd:-)
Enig med tikipi, folk der ikke kan smage forskel må være folk der smadrer deres smagsløg med daglig rygning.
Den danske Weberkonge over dem alle, Jan Glæsel, har i en af hans grill-kogebøger lavet en ganske flot beskrivelse af gas- kontra kulgrill.
Måske kan det findes på hans og konens hjemmeside www.bruglaaget.dk
Tak for råd.. Men har folk overhovedet smagt fra en gasgrill, eller er de bare romantikerer der holder fast ved de gode gamle kul-dage?
@Taxfree
En iskold 16 er selvfølgelig et must. Skulle temperatuen falder, er jeg sgu heller ikke for fin til et glas god rødvin.
Tak for hjælpen..
Køb sådan en: www.karnmeats.com/User/worlds-biggest-bbq.aspx
Som Rottegift2, så er der altså en smagsforskel. Det lyder dog ikke til, at du er til at overbevise. Endvidere, så handler det jo i sidste ende også om dine egne behov. Kan du ikke selv smage forskel, så er det oplagt at købe en gas gril pga. de praktiske fordele.
...pleeeaase drop Elgiganten i hvert fald. De røvrender folk med alt!!
...ellers klart til old school kul-grill... men det er sekundært i forhold til dårlig stil og livslang dårlig karma ved køb i Elgiganten!
Edit: alt! rettet til alt!!
@Kjerstein
Jeg er sagtens til at overbevise! Det lød bare som om flere sagde, man ikke kan bruge gas af rent princip. Fremfor reelt at have smagt, eller noget andet argument.
Meen havde da håbet alle havde sagt, at det var det samme eller måske endda lidt bedre med gas :)
@Lasse
Han har sgu været på pinseferie (og der blev altså kun grillet med kul tilsat bøgeflis - det giver sgu "grillsmag":).
Når det er sagt, er jeg ret misundelig på min kammerats WEBQ300, som har leveret udemærket grillmad, når vi har været på besøg.
Og ja det er bad karma at handle i elgiganten! :)
Tak for alle svar! :)
- Tror det bliver webers Q300. Den er sgu lækker!
@Andy
Skal faktiske hjem i min vens studie i dag og mixe færdig, så forhåbenlig er den klar til i morgen.
Onsdag skal jeg hjem til en anden kammerat, hvor jeg er ved at indspille et andet helt nyt nummer.
Som jeg faktisk synes er en af hyggeligst sange på dansk, jeg har lavet.
Så der kommer snart en masse :)
Grill REGLER
Vi er på vej ind i grillsæsonen. Derfor er det vigtigt at genopfriske din hukommelse
om etikette af denne sublime udendørs madlavnings aktivitet. Når en mand frivillig
melder sig til at grille, sættes en række af begivenheder i bevægelse:
Rutinemæssig ...
(1) Kvinden køber maden.
(2) Kvinden laver salat, forbereder grøntsager og laver dessert.
(3) Kvinden forbereder kødet, marinerer mv, placerer det på en bakke sammen med de
nødvendige køkkenredskaber og saucer, og tager det med ud til manden, som er
placeret ved siden af grillen -med en øl i hånden.
(4) Kvinden forbliver fortsat udenfor den obligatoriske tre meter zone, hvor en
overflod af testosteron og andre mandlige aktiviteter kan finde sted uden
indblanding fra kvinden.
Her kommer den vigtige del:
(5) MANDEN placerer kødet på grillen.
Mere rutine ...
(6) Kvinden går ind for at organisere tallerkner og bestik.
(7) Kvinden kommer ud for at fortælle manden, at kødet ser lækkert ud. Han takker
hende og spørger, om hun vil hente endnu en øl mens han vender kødet.
Vigtigt igen:
(8) MANDEN tager kødet af grillen og giver det til kvinden.
Mere rutine ...
(9) Kvinden forbereder tallerkner, salat, brød, tilbehør, servietter og saucer, og
sørger for at det hele kommer på bordet.
(10) Efter spisning sørger kvinden for at rydde af bordet og vasker op.
Og vigtigst af alt:
(11) Alle roser manden og takker ham for hans madlavning indsats.
(12) Manden spørger kvinden om hun nød 'hendes friaften«, og når han ser hendes
irriteret reaktion, konkluderer han at det bare er umuligt at glæde nogen kvinder!
Kan anbefale Webers Q300!
Hos mine forældre bruger de den til "hverdags-grill" og skal det være hyggeligt osv., bliver der tændt op i kuglegrillen.
Men for at vende tilbage til det med smagen, så synes jeg så absolut ikke, at der forsvinder så meget smag fra kødet når du bruger gas, som diverse Jan Glæsler mener her inde..
Jamen den røgede smag forsvinder....
Alt mad fra grillen er nice.. :D
Enig i at grill med kul er det bedste. MEEEEEN når man, som mig fx., bor i lejlighed på 5. sal og må nøjes med en altan på 4-5 kvm kan en Weber gasgrill varmt anbefales. Så slipper man for at få vinduer mm. soddet til, og slippe for at skulle sig af med asken.
Derudover er den varm og klar til stegning 2-3 min efter du har tændt den.
Brug røgsmuld eller flis
Problem solved.
@lasseK
Fik du købt en Q300 og hvis ja, hvad synes du om den?
@ Tax
Nej, ikke endnu. Det var en fødselsdags gave til mig, men har først fødselsdag i næste uge.
Så må vente lidt endnu. :)
Men tror jeg ender med Q120, den fylder mindre på min altan og det er sgu fedt med mobiliteten..
Ak, i stakkels bymennesker der ikke har en have. Begriber ikke at i gider grille på altanen, tag da i det mindste ned i parken!
Så er q120 i sort erhvervet.. Og den er ihvertfald pæn!
Nu mangler jeg bare lidt gas. Er der nogen der har nogen gode råd?
Hvad skal man købe, er weberspatroner bedre eller kan man li så godt købe noget som også kan bruge til ukrudtsflameren?..
Maden smager helt klart bedst hvis du bruger orginal weber gas, orginal weber tang og rigtig weber handske
@ Ron
Tak.. :)
Kunne også være de holdte længere eller var mere robuste, eller måske de eneste man overhovedet kunne bruge.
Der plejer at være så mange madkyndige herinde, så kunne være de også vidste det..
DaBlams kommentar har simpelthen brug for noget mere kærlighed.
Made me laugh!
Ja hvad siger folk til gassen, hvad kan anbefales når den står på en altan i byen, lige på den anden side af hvor man sover ;)