De fleste har en nem opskrift på en ret som man selv syntes er god og nem og som man laver tit.
Min egen favorit er:
Steg kylling filetter (skåtret i tern) på en pande til de er næsten færdige
Kog lidt nudler og skyl dem i kold vand og gem.
Skær div grøntsager i tern (squash, champignon, løg, broccoli mm)
Finhak hvidløg og ingefær efter ønske (2-3 fede)
Finhak lidt mynte og/ eller friske koriander
Opvarm olie i en wok eller stor gryde på fuld hammer og lynsteg grøntsagerne i et par minutter. Tilsæt hvidløg + ingefær og et skvat soya samt saften fra ½ lime.
Husk at røre hele tiden.
Tilsæt kyllingen og steg videre 1 minut
Tilsæt nudler og vend dem til de er varme igen (30 sek.)
Server retten og drys krydderurterne over
Evt. kan hakkede cashew-nødder blandes i til sidst
MUMS!
Favotit nem-opskrift
Damn, det lyder sgu lækkert!
Jeg laver ofte mad i ovn, så det passer med en tur på kondicyklen. Her er to:
Laks under hytteost i ovn
Bland hytteost med en masse friske krydderurter, salt & peber og hvidløg. Smid det over en lakseside i et ildfast fad. Smid evt. nogle halve løg og hele hvidløg ved. Smid i ovn --> spis.
Fisk / kylling på rodfrugter i ovn
Skær rødbede, pastinak, persillerod, kartofler eller andre rodfrugter i tern (jeg plejer at skære dem i ca. kuber på 3x3 cm.) Godt med olivenolie og krydderier og salt & peber på. I ovnen ca. 45 minutter (hvilket passer med kondicykelturen), smid torsken/laksen/kyllingestykket på i et kvarters tid --> spis.
Jeg tror tråden har potentiale :)
Lasagne eller kødsauce lavet af Knorr-pulver må da være nuts her.
Men ellers:
Kyllingebrystfileter smurt med smøreost (gerne pikant (løg og urter)), og derefter 1-2 stykker bacon viklet rundt om.
Derefter skal de i et ildfast fad i en forvarmet ovn på 200ø i 40 minutter.
Dertil foreslår jeg pommes. Evt. hjemmelavede pommes:
Skræl en bunke kartofler som virker passende til appetitten.
Skær dem i skiver.
Find en pose der er stor nok, og hæld olie, oregano, basilikum, og andre gode krydderier i, og derefter kartofler. Og så ryster posen til krydderierne er fordelt og hænger fast på kartofler.
Hæld dem over på en bradepande og strøg med salt, og giv dem 50 minutter i ovnen.
Tomatsauce til pasta
Portionen er til 2 personer til 2 dage
5-6 hakket fed hvidløg
1 pk. bacon i skiver (2 pakker kan også bruges :))
3 ds. hakket tomat - gerne så høj kvalitet som mulig.
4 spsk. olivenolie
Basilikum - gerne frisk, men tørret går an.
Chili efter smag - frisk eller tørret.
Salt og peber
Pasta Rigatoni eller bare Penne.
Parmasan
Det hakkede hvidløg steges i en gryde med høj kant i olivenolien. Bacon skæres i mindre, mundrette stykker. Når hvidløget er ved at skifte farve tilføjes baconen som steger med. Steg i 4-5 minutter. Tilføj de tre dåser hakket tomat, chili og basilikum. Lad det simre i 40 minutter og smag til med salt og peber.
Serveres til pasta med reven parmasan ovenpå. Et godt flute passer også godt til retten.
Hvidløgsbrød
2 stk. fuldkornsflute skæres i halve self(På langs :P)
Marinade: 2-3 hvidløg, ½ Chili, Rød Pesto, Basilikum og olie til hele seancen bliver smørbar: Smør på
Herfter skærer du tomater i skiver, så det dækker de halve flutes:
Toppes med den sunde Topping-ost og Oregano:
10-15 min i forvarmet ovn.
Tager 20 min. at lave.
Ide: Bakerizzle
Miracoli med et skvat basilikum og grovpasta!!! MUMS!!!!
Hvem spiser hvidløgsbrød til aftensmad? Det er da tilbehør?
Min ynglingsret er en stor bøf på panden ved fuld knald, jensens sauce og kartofler i ovnen... Hvad dælen skal jeg lave til aftensmad i dag... Tror jeg laver en pimpet lagsagne...
lol@Miller
Siger manden, der spiser Jensen-Sauce.....
En supernem ret som er en favorit hjemme hos mig er Mexicansk Lasagne:
Kødsovs:
Hakket okse
Løg
Et glas Salsa/Tacosauce medium
Lægges lagvis med Tortillas og Mornay sauce - top med tomatskiver og revet ost.
Bag i ovn til dele hele er varmt.
Den har den store fordel at den er så nem at lave at det er mine unger der har stået for den siden de var 10 år gamle :)
1 kogt broccoli
200g skinketern
ca. 250g kogt pasta
1 karton mornay sauce
Blandes i ildfast fad og så i ovnen i 30 min.
Steg bacon (masser af det) I baconen steges der hvidløg, løg og friske tomater.
Kog spaghetti.
Smid spaghettien på panden og vendt rundt sammen med det andet.
Skal spises med revet parmesan.
Tager ligeså lang tid som det tager at koge spaghettien.
1)Steg 4 pakker bacon
2)kog hvidkål, gulerødder, ærter, broccoli og kartofler.
3)Smid hvidkål, gulerødder, ærter, broccoli og kartofler i skraldespanden
4)spis bacon
Bon Appétit!
Prangstar
lyder godt, blander du lidt fløde el. lign. i? Hvad med lidt frisk basilikum?