Folk herinde virker til at have godt styr på arrangementer, så måske jeg kan få lidt hjælp :)
Vi holder en havefest her i august. Ca. 30 kommer kl. 16:30, vi spiser tapas kl. 18 og kl. 20 kommer der ca. 10 mere.
Det er en uformel fest for vores venner. Alle er i starten af 40’erne. Det vigtigste er hygge, samvær og fest. Vi går ikke op i gourmet-mad og sådan. Der er nok en del til festen, der godt kan tage fra rent drikkevaremæssigt.
Vi går heller ikke op i vin, og overvejer muligheden for, at der bare skal være øl, cider og drinks. Jeg har venner der elsker vin, så måske det ikke går :) Kom gerne med idéer til en god, ikke alt for dyr vin.
Til tapas tænker jeg følgende:
Serrano, salami, chorizo ca. 1,5 kg
Oste ca 2,5 kg
Oliven, saltede mandler, cornichoner
Syltede rødløg
Pesto, haydari, aioli, hummus
Brød
Evt. salat og tapas-kartofler
Drikkevarer er svært, synes jeg. Jeg tænker at køre til grænsen og købe forskellige øl, cider, sodavand og drinks. Her tænker jeg gin/tonic, dark and stormy og måske white russian.
Alle inputs er værdsatte. Især ift. drikkevare-mængder. Og måske idéer til quizzer eller lign.
På forhånd tak!
Fest for 30-40 personer
Hvis I KUN skal have tapas er det der slet ikke nok mad, folk ender æskestive :)
100 gram protein pr person er alt for lidt.
Jeg vil sige i skal op på 200 gram mindst.
Evt. Have ekstra ost i altid kan bruge.
Parmasan, Gauda etc..
Det kan man så skære ekstra af hvis behov
Fedt, tak! Havde egentlig også tænkt noget natmad ala toast. Skruer op for mad-mængden!
Som Panter skriver, er der lidt for lidt mad.
Jeg ville tilføje albondigas (kødboller i tomat) det kan alle lide og det kan laves i forvejen.
Når vi laver tapas middag, så er dadler svøbt i bacon altid et stort hit.
https://www.valdemarsro.dk/dadler-og-bacon/
Mucho Mas rødvin (spansk) fra Netto/Salling Group har vidst 4,7 på Vivino og koster 55-60kr flasken.
En rigtig god vin til meget få penge.
Nu ved jeg ikke hvor du bor, men overvej om det overhovedet kan betale sig at køre til grænsen for det antal gæster du skal have :)
Claus skrev:Som Panter skriver, er der lidt for lidt mad.
Jeg ville tilføje albondigas (kødboller i tomat) det kan alle lide og det kan laves i forvejen.
Kødboller I Tomat er perfekt til tapas bord :)
Sørg dog for at lave mange :)
Tusind tak for gode inputs. Nogle, der har et slag på tasken ift. mængder af drikkevarer?
Megl skrev:Tusind tak for gode inputs. Nogle, der har et slag på tasken ift. mængder af drikkevarer?
Kommer jo helt åndsvagt meget an på forsamlingen. Alt mellem 0,5L og 5L pr person kan jo være et godt bud.
Ville nok købe efter 2,5L i snit.
Der er ikke noget værre end at løbe tør til en fest!
Folk drikker mindre end man forventer.
6-7 genstande per person.
Der er altid nogle der 'tager fra' men der er ligeså mange der holder igen.
Det er lidt sværere at vide om det er øllet eller vinen gæsterne hopper om bord i.
dankjar skrev:Når vi laver tapas middag, så er dadler svøbt i bacon altid et stort hit.
https://www.valdemarsro.dk/dadler-og-bacon/
Det er opfundet af satan selv.
Man ser de små pøller og mundvandet løber, også sætter man tænderne i en frugt. Føj :-)
Inkog92 skrev:
Det er opfundet af satan selv.
Man ser de små pøller og mundvandet løber, også sætter man tænderne i en frugt. Føj :-)
Helt enig, jeg tror også dankjar bør tjekke skraldespanden for halvt tyggede dadler efter maden.
Der må helt sikkert være flere som os, der føler os snydt, det er jo næsten lissom når tøserne bruger filtre på deres billeder 😉
Hancock fadøl serverer jeg når der er fest. Langt bedre end Tuborg og lignende, da fadøllene er upasteuriserede og dermed med mere smag.
3-4 fustager a 15 liter burde kunne gøre det.
Høker er god, men gambrinus (9.5) kan nu også noget.
Jeg plejer at hente ved nærmeste forhandler og så levere evt uåbnede fustager tilbage.
Inkog92 skrev:
Det er opfundet af satan selv.
Man ser de små pøller og mundvandet løber, også sætter man tænderne i en frugt. Føj :-)
grovfil skrev:
Helt enig, jeg tror også dankjar bør tjekke skraldespanden for halvt tyggede dadler efter maden.
Der må helt sikkert være flere som os, der føler os snydt, det er jo næsten lissom når tøserne bruger filtre på deres billeder
He he - sågar opfundet af satan selv og skulle primært ende i skraldespanden :-)
Nu kan det være at min familie og venner ikke er feinschmeckere som jer og har mere primitive smagsløg, men næsten alle elsker kombinationen af søde saftige dadler i samspil med salt røget bacon. Vil godt medgive, at de ikke ser lækre ud, men jeg synes det er en himmelsk mundfuld.
Vi også sige Tapas uden vin er lidt tamt, så den ville jeg ikke spare væk.
Jeg ville regne med 5øl Per mand + 0,5 flaske vin Per mand plus lidt danskvand/sodavand
Froopa skrev:Hancock fadøl serverer jeg når der er fest. Langt bedre end Tuborg og lignende, da fadøllene er upasteuriserede og dermed med mere smag.
3-4 fustager a 15 liter burde kunne gøre det.
Høker er god, men gambrinus (9.5) kan nu også noget.
Jeg plejer at hente ved nærmeste forhandler og så levere evt uåbnede fustager tilbage.
Hancock vognen er jeg også på, black lager synes jeg er fremragende, gambrinus er lige en tand for powerful ift min smag selvom den har vundet adskillige priser. Høker pilsner er også en glimrende alternativ.
Hvad med noget Cava når i nu skal have Tapas, måske noget pre-made sangria.
En vinder her i Spanien når vi har pica pica dage med tapas er croquetas, jeg ved ikke om det er noget der kan fåes billigt i DK dog .
Dadler i bacon er helt og aldeles vidunderligt
Har fået dem engang på argentinsk steakhouse, og været solgt lige siden
Tak for alle jeres gode forslag.
Jeg er kommet frem til at købe:
10 flasker hvidvin (der er god til tapas)
6 rammer gode flaske/dåseøl
5 flasker gin
3 flasker rom (til dark and stormy/rom og cola)
3 rammer cider
+ diverse mixerting til drinks
Hvad tænker folket om disse mængder? Der kommer som sagt 30 personer kl. 16:30, og kl. 20 kommer der ca. 10 mere.
pantherdk skrev:Hvis I KUN skal have tapas er det der slet ikke nok mad, folk ender æskestive :)
100 gram protein pr person er alt for lidt.
Jeg vil sige i skal op på 200 gram mindst.
Evt. Have ekstra ost i altid kan bruge.
Parmasan, Gauda etc..
Det kan man så skære ekstra af hvis behov
I f.eks. kyllingefillet er der 32 gram protein pr. 100 gram.
Dine 200 gram protein svarer dermed til 625 gram kyllingefillet, hvilket svarer til ca. 3,5 hele kyllingfilletter.
Vil mene 200 gram protein pr. person er liiiiiiige i overkanten :-D
CostasNoche skrev:
I f.eks. kyllingefillet er der 32 gram protein pr. 100 gram.
Dine 200 gram protein svarer dermed til 625 gram kyllingefillet, hvilket svarer til ca. 3,5 hele kyllingfilletter.
Vil mene 200 gram protein pr. person er liiiiiiige i overkanten :-D
Hehehe.
Jeg mente selvf fødevare der indeholder næcneværdigt protein så...
så ja 700 gram kylling pr person er i overkanten :)