Står og skal lave en helt særlig middag til kæresten imorgen. Min kogekunst er semi begrænset, men kan godt lave mad. Havde selv tænkt noget i stil med oksemørbrad, grøntsager, kartofler og en eller anden form for sovs. Det skal være nogenlunde til at klare på et par timer og ikke alt for fancy.
Forslag modtages med kyshånd. Update følger :)
PFT
Festmiddag til kæresten
Gå i slagteren i morgen. Man får bedre kød, og de fortæller dig, hvordan det skal laves.
Du skal dog finde ud af noget tilbehør. Flødekartofler er nemme at lave og plejer at være et hit.
Hmmm. uden at lyde grov eller på nogen måde nedladende, men er ovenstående ret ikke en du servere for vennerne? :-)
Kæresten skal vel have en forret med mango, marinerede rejer og avocado. Til hovedret, ville jeg vaske og halvere små nye kartofler, pensle dem m. lidt olie og drysse lidt krydderier på og ovnbage dem. Dertil en peberfrugtdip, som også smager superlækkert. Måske med et kalkunbryst bagt i ovnen med små skiver fed hvidløg du propper ned i nogle små lommer, du skærer i brystet.
Serveres med et lunt ciabattaflute og en lille nem grøn salat m. feta, agurk, rødløg og pinjekerner.
Dessert skal da være is...
Behøver ikke tage mere end et par timer, og derefter er der lir i et andet lokale end spisestuen. Thats a promise dude c",)
Oksemørbrad
Karoline's rødvinssovs (Hvis du ikke er meget for at lave sovs selv. Den er rigtig god til oksemørbrad, og smager ikke kunstigt, ligesom andre "varm-op"-sovse)
Salat
Lav evt. salaten som "LeDove" foreslår. Køb noget rucola, peber, mango, avocado, agurk, melon osv..
Hvidløgsmarinerede kartofler
Kartoflerne skærer du i små både, derefter putter du dem i en pose, hælder olie, presser hvidløg og putter salt/basilikum/oregano ned i posen, og ryster den godt..
Derefter lægges kartoflerne på en bradepande i ovnen, og skal have ca. 30-35 min. på 200 grader ..
Herregårdsgryde og en son of a bitch?
Royal_Wacko + 1
"Herregårdsgryde og en son of a bitch?"
Hahah mest fail date middag nogensinde?
Ser fint ud, drenge..
Måske det lød lidt for nemt, men hensigten er bestemt ikke noget jeg plejer at servere for venner :)
En 3 retters menu er på sin plads. Er mest på bar bund mht sovsen (læs: close to non erfaring..) en god købe kan være muligt. Flødekartofler er plan b tror jeg.
Flere forret forslag evt? Desserten blir is.
kris_rem +1
Ovnstegte rodfrugter er fandme også lækkert - glem ikke rødløg!
@ Razga: Rødløg er et must, men det giver altså også luft i maven! :S
bestil en pizza!
3-4 små forretter + dessert
Stenbidderrogn, blinis og tilbehør
foie gras, hvid I er til det (fail siger nogen...)
fjordrejer
andet?
Paradiso Is (ikke så fed)
Champagne Rose ( ex. Moet C.)
Denne traad =
Brandi Svenning: Suitor Number Three, what would our first date be like?
Gil Hicks: Well, uh, first I'd take you shopping to stores you wanna shop in, and then we'd do a little lunch, probably at the Cheese Haus, followed by some golfing. And then at night, we'd take in an opera, probably Die Fledermaus, and then I'd follow it up with a drive to a secluded beach where I'd pop on the radio and we could slow-dance till the sun came up.
Stenbidderrogn, blinis og tilbehør
foie gras, hvid I er til det (fail siger nogen...)
fjordrejer
andet?
Paradiso Is (ikke så fed)
Champagne Rose ( ex. Moet C.)
Fint forslag, men at servere Moet Chandon er mega fail. Der findes ikke nogen champagne der er mindre value for money derude.
Hvis du bor i en større by, fx KBH, så gå i en lille vinforretning. I KBH er Le Esprit Du Vin i Snaregade førende på Champagne og du kan få masser af Champus der både er billigere end Moet og Chandon og smager klart klart bedre.
Forslag til champagne:
Rose:
Charlemagne NV Rose. 245,- hos Le Esprit Du Vin
Henri Giraud NV Rose. 295,- samme sted
Clicquot NV Rose. 370,- samme sted
Bellavista (Norditaliensk så ikke "rigtig" champagne). 250,- hos Enoteca på hjørnet af Adelgade og Dr. Tværgade i centrum kbh.
Gosset Grand Rose NV. 411,- hose Suenson i Dr Tværgade
Billecart-Salmon Rose NV. 440,- hos Enoteca
Almindelige.
Gosset Brut NV 270,- hos Suenson
Lassaigne NV. 299,- hos enoteca
Henri Giraud Esprit NV. 265 hos Espit Du Vin
Charlemagne Blanc de Blanc NV. 295,- hos Esprit.
Helt enig, men bare det er en Rose. Det kan være svært at få fat på andet.
Nice vejledning Holck K :) Spiller du stadig golf?
Hvis du laver stegen i ovnen, kommer sovsen (næsten) af sig selv.
Brun stegen godt af først (evt. i et stegefad, der først kan stå på en kogeplade eller 2 - og dernæst gå i ovnen).
Inden fadet kommer i ovnen, læsser du stegen op på 2-3 halverede løg, lidt hvidløg, et par gulerødder og en klat smør. Undervejs gir du en lille smule væske (øl, vin, vand) ind i mellem.
Hvis du er lidt kvik, forkoger du kartoflerne 10 minutter og smider dem ned til stegen den sidste time.
20 minutter inden spisetid hiver du kødet ud og lader det hvile. Kartoflerne dækkes til.
I bunden af fadet skulle du nu gerne finde nærmest karameliserede rodfrugter og kødsnask. Over på kogepladerne igen, varmes op med en god skefuld mel. Mas det hele ud med en ske og fyr en halv flaske god rødvin på.
Når det har boblet 10 minutter kører du hele gennem en sigte - mas bare lidt på med en ske.
Top $ rødvinssovs uden e-numre eller nævneværdigt besvær!
@ImStillA
LoL, flad af grin. Godt billede af konfi Cult med Arto-logo på
HolchKnudsens lyder lækkert, men foie gras er et no go, det er simpelthen dyremishandling.
Vælger du at lave noget kød/steg til hovedret så lav saucen af rigtig fond, hvis du ikke selv gider fra bunden er der mange steder det kan købes.
Sauce selv, tak! :) Kan jo laves nemt på flere måder, eks. saften fra din steg (ikke damen :D) koges op i en gryde tilsat et glas rødvin og en del fløde + evt. lidt super finthakkede løg... Jævn med et par spsk. lys maizena jævner og pisk godt igennem et par minutter, så er den klar...
Mht steg som hovedret kunne det også være en culotte m. tynde skiver af hvidløgs fed skåret ind i i fedtkanten, masser af salt, peber og evt. timian gnides ind i oversiden i god tid inden den skal i ovnen... Lidt mere spændende og væsentlig mere kødsmag end traditionel mørbrad... Ikke ligeså mørt, men mørbrad er sku så standard efterhånden.
Du kan også lave en fyldt svinemørbrad eller mignon, hvor der proppes finthakket hvidløg, løg, porrer mm i... Men kommer selvf an på hvilken type damen er - er hun mere til en masse små nipsting og knap så kødglad, er der jo ingen grund til ovenstående...
Forret: Tangsalat. Nemt at lave, og kvinderne elsker det!
Hovedret: Hjemmelavet sushi. Måske ikke ligefrem supernemt at lave, men igen: Kvinderne elsker det!!
Dessert: Crème Brûlée. Nemt at lave, og.. tadaaa: Kvinderne elsker det!!
Og ved du hvad kvinder også elsker???!!
Well den giver sig selv efter sådan et måltid.. Trust me..
Maria L - Props for den statement, hvis du rent faktisk ikke er en kælling.
insomnia - Du er fandeme sej, hvis du serverer hjemmelavet sushi efterfulgt af Crème brûlée. Må jeg anbefale at servere kærnemælk til?
Stenbidderrogn, blinis og tilbehør
foie gras, hvid I er til det (fail siger nogen...)
fjordrejer
andet?
Ideen er god nok, men fjordrejer og stenbiderrogn midt i oktober? GL....
Havgry
Kun kvinder på din mors alder kan gøre sig fortjent til betegnelsen kællinger ;-)
Lidt småretter frit fra hoften, som kan klares ved et besøg ved fiskehandleren og et velassorteret supermarkede
- Champagne monteret kartoffel/porresuppe med ristet kammusling
- Gammeldaws paneret pighvarre på bund af smørdampede baby porrer, og toppet med østerremoulade
- Lun salat af rosenkål, jomfruhummer, mandler, citrus og brunet smør
- Canneloni af røget laks med toast melba og spæde blade
- Carpaccio af hvid fisk fx. havkat med salat af tyttebær, gulerod og trøffel.
Bonus: Du skal ikke lave sauce :)
Havgry, missede du totalt pointen??
Nu er det jo ikke middag hjemme hos din mor, hvor retterne indtages i hurtigt tempo inden der kommer Inspektor Morse på DR1. Her snakker vi en lækker middag for kæresten. Derfor er der god tid til hygge. Vi snakker samtidig 3 retter. Og ja, nu ved jeg self. ikke hvilke typer kvinder du er kæreste med. Men de tøsebørn jeg har haft i stald, samt min nuværende, ligger vægtmæssigt på max. 55kg. Derfor skal det være let og sundt, samt se godt ud på en tallerken. Det opfylder tangsalaten. Når den er spist, er der god tid til at kigge tøsebarnet dybt i øjnene osv. Sushi(Der jo igen opfylder førnævnte krav) indtages også i et stille og hyggeligt tempo. Det er jo det der er pointen her. Vi forkæler vores madamme. At du så ikke kan se at en Crème brûlée indtaget i eksempelvis sofaen, en rum tid efter sushien, gør underværker.. Ja, det er jo nok fordi du ikke har prøvet.. Jeg taler KUN af egne erfaringer, men det plejer altså at virke..
Men GL med hyggen til OP..
Nattevagten