Xsuited skrev:Mener bare at have set på tv at fryseposer + emballage fra producenten snildt kan klare op til 75grader i vandbad.
Nogen der kan be/afkræfte ?
Afkræftet. Man kan ikke bare smide alt emballage i én kategori.
For det første så er der forskel på at materialet kan holde til det, og om materialet udleder stoffer. Hvis du bare spørger om posen kan tåle det, så kan den sikkert sagtens klare turen uden at gå i stykker - MEN du risikerer at den udleder en masse stoffer i din mad, og specielt ved så lang tids kontakt under forholdsvis høje temperature.
For det andet så er der i "det du mener at havde set på tv", ikke taget højde for tiden, man tester fødevareemballage i forskellige temperaturintervaller OG tidsintervaller, f.eks. kan man teste film og nå frem til grænserne; 0-40c ingen tidsgrænse for kontakt til fødevare, 40c max 24 timers kontakt med fødevare, 70c max 2 timers kontakt med fødevare. Altså spiller tiden også en afgørende faktor for om et materiale udleder stoffer, så man kan ikke sige at et materiale snildt kan klare 75 grader uden at tage højde for om vi snakker 30 minutter eller 20 timer.
Derudover, så er jeg 100% sikker på at poserne ikke er egnet til sous vide. Nogle grossist slagterier tilbyder f.eks. at pakke kød direkte i sous-vide egnet vakuum til deres HORECA kunder. Og desuden er materiale der kan tåle varme i længere tid typisk en del dyrere end materiale der ikke kan.