Køb en flæstesteg MED ben. Hvis det er umuligt, så køb ribben og bind dem under stegen med kødtråd. Det er fra disse ben, at meget af den gode smag kommer.
Foliebalanceret steg op på rist og bradepande med vand, 4-5 kviste frisk timian og 10 sorte peberkorn under stegen, samler afsmeltet fedt og kødsafter op. Der fyldes vand på undervejs, så bradepanden aldrig steger tør.
Til slut hældes alt fra bradepanden op i en skål gennem et dørslag, men ikke før at stegen har fået den hårde varme til slut, hvor sværene bliver sprøde, for det er her, at der kommer svinefedt nok til, at det også kan give sit bidrag til en god sovsesmag.
Fra skålen skilles sovsen i fedt og kødsaft. Jeg bruger en sovseskiller som denne:
Fedt hældes i gryde og der laves en "smørbolle* af fedtet og en passende mængde mel. Læs om den form for sovsejævning her: https://gocook.dk/opskrift/brun-sovs/
Kødsaften tilsættes og sovsen koges op. Der tilsættes 1/4 fløde og kulør til passende farve.
Der smages til med peber og salt.
Øvelse gør mester, så æav en træningssteg før det bliver alvor.