Hej.
Nogle herinde som har erfaringer med om man kan spise 5 dage for gamle æg?
uden man dør af det:)
For gamle æg?
Der var en der spurgte om det samme for nogen tid tilbage, og det endte med at blive hans sidste indlæg :(
Moffa du har ret:) det føles sådan ihvertfald.
Nu vil jeg gå ud og tilberede nogle dejlige gamle æg....Muuums
Der sker intet. Og begynder at smage grimt, inden de bliver sundhedsskadelige.
Jeg ville dog nok ikke bruge dem rå.
Du kan se og lugte på et æg ( når du har klækket det ) om det er for gammelt
HomeMade skrev:
Du kan se og lugte på et æg ( når du har klækket det ) om det er for gammelt
Han vil sgu' da spise æggene, ikke ruge på dem!!!
Kommer vel også meget an på temperaturen i køleskabet, no?
Mit køleskab er f.eks ca. 1°c hvor min kammerats er 5°c ish, så vil da vove at påstå at mine æg er bedre end hans æg, ift. hvis de skulle være 5 dage over udløbsdatoen.
Jeg har lige klækket æggene, de ser normale ud. og lugter ikke af noget som helst.
der er en lille "hinde" i kanten af ægget. men tror de er gode nok.
Så dog lige datoen var 30/7..
Men mange tak for hjælpen.
THADONKEY1 skrev:
Kommer vel også meget an på temperaturen i køleskabet, no?
Mit køleskab er f.eks ca. 1°c hvor min kammerats er 5°c ish, så vil da vove at påstå at mine æg er bedre end hans æg, ift. hvis de skulle være 5 dage over udløbsdatoen.
Det skulle ikke have nogen sammenhæng.
Mange steder i udlandet står æg slet ikke på køl i butikken.
Når det kommer til sidste holdbarhedsdato, skal man huske at producenten ofte skriver en for tidlig dato på, for at være på den sikre side, så de ikke bagefter får klager over at noget er blevet for gammelt før holdbarhedsdatoens udløb.
Selv er jeg sippet med at jeg ikke spiser noget over holdbarhedsdatoen, men at man spiser noget der er gået nogle dage over burde ikke være et problem ved særlig mange varer ud over mælk og brød.
THADONKEY1 skrev:
Kommer vel også meget an på temperaturen i køleskabet, no?
Mit køleskab er f.eks ca. 1°c hvor min kammerats er 5°c ish, så vil da vove at påstå at mine æg er bedre end hans æg, ift. hvis de skulle være 5 dage over udløbsdatoen.
Du har dit køleskab på 1°c ?!?! Forklar gerne rationalet?
Køleskabet skal da stå på 5, er du ikke ude for dine vare fryser i bunden eller helt bag i skabet?
det gør mit hvis det er skævt indstillet.. OS noget gammelt lort ;(
Aurvandil skrev:THADONKEY1 skrev:
Kommer vel også meget an på temperaturen i køleskabet, no?
Mit køleskab er f.eks ca. 1°c hvor min kammerats er 5°c ish, så vil da vove at påstå at mine æg er bedre end hans æg, ift. hvis de skulle være 5 dage over udløbsdatoen.
Det skulle ikke have nogen sammenhæng.
Mange steder i udlandet står æg slet ikke på køl i butikken.
Når det kommer til sidste holdbarhedsdato, skal man huske at producenten ofte skriver en for tidlig dato på, for at være på den sikre side, så de ikke bagefter får klager over at noget er blevet for gammelt før holdbarhedsdatoens udløb.
Selv er jeg sippet med at jeg ikke spiser noget over holdbarhedsdatoen, men at man spiser noget der er gået nogle dage over burde ikke være et problem ved særlig mange varer ud over mælk og brød.
Vi skal ikke længere væk end over broen til sverige, så står æggene ikke på køl,
Sidst jeg undersøgte dette, så er det stort set kun i Nordamerika og Danmark at man har æg på køl - i USA højtryksspuler de åbenbart deres æg, så de mister noget naturlig hinde-beskyttelse. Det lader til at man går lidt med livrem og seler i Danmark på dette område.
Hvis du er i tvivl om hvorvidt dine æg kan bruges så gør følgende:
Fyld en lille skål med vand og læg et æg derned. Flyder ægget ovenpå er det for gammelt. Stiller det sig "lodret" på bunden er det ved at nærme sig sidste dato for anvendelse. Lægger det sig på siden er det fint og kan sagtens bruges - både råt og til kage/is/brød.
mvh Henrik
2½ time siden han lavede ægget - han må have en fest på toilettet pt!
Æg kan uden problemer holde sig flere mdr. efter sidste holdbarheds datoen på pakken!
Generelt med fødevarer ; lugt til varen og vurdere det derfra :)
Tjaah , hvad kan jeg sige.. Det lykkedes mig at smadre det hele, jeg havde lidt for
travlt på pceren. og det endte med at brænde på:)
så jeg blev faktisk reddet af computeren denne her gang:)
Agrassiv skrev:
Tjaah , hvad kan jeg sige.. Det lykkedes mig at smadre det hele, jeg havde lidt for
travlt på pceren. og det endte med at brænde på:)
så jeg blev faktisk reddet af computeren denne her gang:)
damn al den porno
Havde en "ven" som opbevarede sin æg i vinduscarmen, det smagte fint og vi blev aldrig syge.
Alt det madspil vi har i Europa er helt til GRIN!
DU KAN GODT SPISE DET SELVOM DET ER LIDT FOR GAMMELT DU DØR IKKE!!!!!!!!
og hvis ægget er for gammelt så brug det til at bage med, det er godt som ekstra hævemiddel (og dette er ikke en joke :D)
hashdonk skrev:
Havde en "ven" som opbevarede sin æg i vinduscarmen, det smagte fint og vi blev aldrig syge.
Alt det madspil vi har i Europa er helt til GRIN!
DU KAN GODT SPISE DET SELVOM DET ER LIDT FOR GAMMELT DU DØR IKKE!!!!!!!!
JA, DET ER LATTERLIGT! FOLK SKULLE HELLERE SPILLE LUDO!!!!!
djoffer skrev:
OG RYGE HASH!!!!
Helst ikke, du ved jo ikke hvad det er blandet op med ;)
Hvis du skal ryge noget, så gro det selv.
Virker godt mod, smerter, søvn, appetit, sex, onani...................
@ hashdonk
Så du har hverken smerter, søvn, appetit, sex eller onanerer?
Hvad får du så tiden til at gå med?