Hej rødder
Jeg ved, at vi efterhånden har haft en del tråde omkring restauranter i København, men i denne håber jeg på lidt mere konkrete erfaringer fra Formel B - gerne fra i år, og eventuelt bud på andre restauranter, der er bedre "value for money", såfremt det findes.
Jeg skal et par dage med kæresten til København i starten af august, og vi har i den forbindelse aftalt, at vi i hvert fald én gang på turen skal prøve en restaurant, der ikke lige er hverdagsmad - gerne Michelin.
Vi er begge glade for kød, men da valget netop derfor tit falder på "bøf m. tilbehør" når vi er ude, og udvalget af toprestauranter i Odense i øvrigt er begrænset, har vi prøvet at finde et sted, der serverer lidt mere specielle retter (uden at gå Noma). Da vi kun har hørt godt om Formel B, er valget indtil videre faldet på denne.
Af andre steder vi har haft i tankerne er MASH, Oubæk og Retour (nok Steak), men de er altså pt. valgt fra, da det trods alt er nemmere at lave en god bøf m. hjemmelavet bearnaise og tripple cooked fries hjemme end lave Michelin mad.
Men hvad siger I - er formel B virkelig SÅ godt, og hver en krone værd, eller kan man spise lige så godt, men billigere / spise andre steder bedre til samme penge???
Formel B - eller "bedre" til prisen?
Formel B er bestemt super, men rent value for money så syntes jeg Era Ora er bedre. Alternativer er Den Røde Cottage, det er nok den hyggeligste/mest romantiske af de 3, herunder et godt sted at gå en romantisk tur bagefter (men den ligger lidt ude for byen).
Formel B er et mega steal. Jeg har været der 4 gange det sidste år og selvom niveauet svinger, også ifht. de valg man tager og om man rammer rigtigt, så er det altid pengene værd. Og nogle gange det tredobbelte.
Jeg ville klart hold mig fra Mash og Oubæk i denne sammenhæng, men mener også i kan overveje retour, jeg ville ikke tage steak btw. Retours kalvehovedret er fantastisk, gennemført pleasing.
Andre vil nok nævne Relæ og Geist. Jeg var skuffet over Relæ for ca. et år siden. Men det var også fordi retterne ramte forbi min smag. Geist var også rigtig lækkert. Jeg kunne rigtig godt lide at sidde i spisebaren. Men det er for længe siden til at jeg kan måle det op mod formel B. Umiddelbart tænker jeg at Geist var bedre end min dårligste gang på relæ, men fik kæmpe baghjul 2 af de gange jeg har besøgt formel B.
@Laur
Når du skriver value for money er bedre på Era Ora er det så fordi du mener det er dobbelt så godt? Har ikke været der, ville meget gerne og har hørt super ting. Men det er altså ca. dobbelt så dyrt. En espresso derinde koster en halv ret på Formel B :-)
Cottagen er også på ønskelisten!
Nogen der har prøvet Kokkeriet for nyligt? Jeg overvejer kraftigt en tur med fruen når de er tilbage fra ferie.
MASH er imo slet ikke god value. Det er fint nok, men ikke noget særligt til prisen. Maden er vel til 3 ud af 5 stjerner, prisen taget i betragtning er det ikke bedre end 2.5 ud af 5. Desuden tiltende, at det har udviklet sig til Cafe Victor 2.0. Maks belastende med alle de 20 årige overstive provinsaber fra Slagelse der lige skulle på Mash, så de kunne sige derhjemme at de har festet med Rasmus Seebach (Bor Rasmus Seebach i øvrigt på Mash?)
Vi var på Famo metro i sidste uge. Det var imo lidt skuffende. Meget meget solidt håndværk og formidable råvarer, men relativt kedelig opbygning af menu. Lidt for std Italiensk imo. 3 stjerner for gode råvarer, men retterne kunne de sq godt oppe sig med.
@ Turbo
Tak for den med Retour. Chefen og jeg har bestilt bord! Havde ellers planlagt at bestille 2 gange bøg bearnaise :)
Jeg synes at Kokkeriet historisk har været rigtigt godt. Nu har de lavet lidt om på stilen, men mener at det var Børsen som havde en længere anmeldelse, som var helt i top.
Personligt har jeg været skuffet hver gang jeg har været på Era Ora, omend det "kun" er frokosten jeg har prøvet 4-5 gange. Altså, jeg forventer bare et eller andet ud over det sædvanlige til de priser, og ialt har jeg nok kun fået een ret som har sparket røv, resten har bare været whatever.
Mht spørgsmålet om Formel B, så var jeg der for 3 måneder siden, og jeg syntes at det var rigtigt godt. Den generelle opfattelse (vi var 4 afsted) var at fiskeretterne og desserten var helt i top, mens kødretterne ikke rigtigt levede op til forventningerne, men blot gik an.
Som HK skriver med MASH, så synes jeg at maden er god, men det er så også det. Priserne er kommet solidt i vejret efterhånden, så vist svært at betegne som value for money længere.
Tror også Cottagen er næste sted jeg skal på, ligesom Retour vist skal have et besøg.
Enig med Xpertendk, Kadeau har fået super gode anmeldelser alle steder fra.
HolchKnudsen skrev:
Nogen der har prøvet Kokkeriet for nyligt? Jeg overvejer kraftigt en tur med fruen når de er tilbage fra ferie.
MASH er imo slet ikke god value. Det er fint nok, men ikke noget særligt til prisen. Maden er vel til 3 ud af 5 stjerner, prisen taget i betragtning er det ikke bedre end 2.5 ud af 5. Desuden tiltende, at det har udviklet sig til Cafe Victor 2.0. Maks belastende med alle de 20 årige overstive provinsaber fra Slagelse der lige skulle på Mash, så de kunne sige derhjemme at de har festet med Rasmus Seebach (Bor Rasmus Seebach i øvrigt på Mash?)
Vi var på Famo metro i sidste uge. Det var imo lidt skuffende. Meget meget solidt håndværk og formidable råvarer, men relativt kedelig opbygning af menu. Lidt for std Italiensk imo. 3 stjerner for gode råvarer, men retterne kunne de sq godt oppe sig med.
@ Turbo
Tak for den med Retour. Chefen og jeg har bestilt bord! Havde ellers planlagt at bestille 2 gange bøg bearnaise :)
Hov hov!
Muhsen skrev:HolchKnudsen skrev:
Nogen der har prøvet Kokkeriet for nyligt? Jeg overvejer kraftigt en tur med fruen når de er tilbage fra ferie.
MASH er imo slet ikke god value. Det er fint nok, men ikke noget særligt til prisen. Maden er vel til 3 ud af 5 stjerner, prisen taget i betragtning er det ikke bedre end 2.5 ud af 5. Desuden tiltende, at det har udviklet sig til Cafe Victor 2.0. Maks belastende med alle de 20 årige overstive provinsaber fra Slagelse der lige skulle på Mash, så de kunne sige derhjemme at de har festet med Rasmus Seebach (Bor Rasmus Seebach i øvrigt på Mash?)
Vi var på Famo metro i sidste uge. Det var imo lidt skuffende. Meget meget solidt håndværk og formidable råvarer, men relativt kedelig opbygning af menu. Lidt for std Italiensk imo. 3 stjerner for gode råvarer, men retterne kunne de sq godt oppe sig med.
@ Turbo
Tak for den med Retour. Chefen og jeg har bestilt bord! Havde ellers planlagt at bestille 2 gange bøg bearnaise :)
Hov hov!
helt enig mener også der burde snakkes lidt pænere om Slagelse
@Turbo
Jeg mener Formel B er bedre, men ikke dobbelt så god som Era Ora..... udfordringen er dog, at Formel B har jeg kun besøgt sammen med en flok halvstive pokespillere, mens Era Ora har jeg også været på med fruen = min vurdering af hvad der er bedst kan være sløret, da vi altså taler usympatiske personligheder som Haarby, SteenV, Sir mv. :-)
Har været på både era ora og formel b og begge steder er rigtig gode. Mht. Value mener jeg dog klart Formel B vinder altså det er bare væsentlig nemmere at slippe derfra uden at slippe alt for meget.
Jeg synes også Era Ora var en større oplevelse, men ikke Så meget en større oplevelse og en forholdsvis anden type køkken. Era Ora er til når man virkelig skal skyde gourmet raketten af og Formel B til casual dining :)
Jeg har været på Formel B og Era Ora (som Laur også nævner). Jeg har kun været en gang hvert sted (desværre). Men jeg må sige at Formel B er LANGT bedre end Era Ora.
Jeg synes Era Ora var utroligt skuffende og det er ikke et sted jeg har planer om at komme igen foreløbigt.
Så hvis valget står mellem disse to, så vælg helt klart Formel B.
Jeg kan desværre ikke hjælpe med andre restauranter.
HolchKnudsen skrev:
MASH er imo slet ikke god value. Det er fint nok, men ikke noget særligt til prisen. Maden er vel til 3 ud af 5 stjerner, prisen taget i betragtning er det ikke bedre end 2.5 ud af 5. Desuden tiltende, at det har udviklet sig til Cafe Victor 2.0. Maks belastende med alle de 20 årige overstive provinsaber fra Slagelse der lige skulle på Mash, så de kunne sige derhjemme at de har festet med Rasmus Seebach (Bor Rasmus Seebach i øvrigt på Mash?)
Kan man andet end at elske HK's indlæg i madtrådene :)
@HK
Nu tjekkede jeg lige Retour for ikke at sætte dig forkert op. Og kan se at retten stadig eksisterer, men er blevet moderet. Nu hedder den kalvemørbrad…haler…brissel…ærter…løg, hvilket imo ikke lyder af helt det samme som kalvemørbrad…haler, foie gras, hvide asparges og morkelsky, hvilket var hvad jeg fik. Dog var både mørbrad og halerne, der var lavet til kroketter, exceptionelle.
Jeg oplevede det samme på Famo 51 som du havde på metro, og mash har vi også samme oplevelse på.
@Jensen
Jeg er enig mht fisk. De fleste plejer at være glade for deres pighvar med kalvehaler (den svinger en smule, har smagt den alle 4 gange). Har selv fået 2 MEGET forskellige versioner af deres pighvar bisque. Den ene er formentlig den bedste ret jeg nogensinde har fået, den anden kedelig :-) Derudover mener jeg deres østersretter plejer at være god og hvis man er til kraftige smagsoplevelser plejer de at have en fantastisk røget laks.
Kødretter jeg tydeligt husker er noget foie gras med lakridssirup og en med due og vanilje.
Mht Kokkeriet har jeg fået en kokkeskoleaften i gave. Nogen erfaringer med det?
@ Et wildcard kunne forøvrigt være Enomania. Har aldrig hørt en negativ anmeldelse derfra, tværtimod, så skal det være en italiener, så tror jeg at dette er bedste valg.
Husk at få booket bord i god tid.
@ HK og Turbo
Jeg tilslutter mig koret mht både Famo og Metro.
Har ikke prøvet Enomania siden vi flyttede hjem, men det skal 100% prøves. Jeg har snart ved et par lejligheder mødt Damiano, der ejer stedet. Udover at han tilsyneladende er en god kok, er han er top fin fyr, med en kæmpe viden om vin. De priser de holder sig på de sjældne og berømte vine er latterligt lave
Har desværre ikke selv været på Formel B endnu, men kender dog en del der har været der og de har alle sammen været MEGET begejstret..
Retour er også knald god, og ja deres bøf bernaise kan ikke anbefales mange gange nok, selvom den kalveret turbo snakker om også er en oplevelse udover det sædvanlige.. Dog er Retour også lige en tand billigere end Formel B.
Panic In Kbh skrev:
Jeg var der til noget Johan Bülow lakridsmiddag engang sidste år. Maden var i særklasse og servicen var ikke eksisterende. Et sted jeg ikke kommer igen.
Bare lige for at få det på det rene - det er Formel B du snakker om her ikke?
@Burnz
Tror det er Kadeau han maner, Bülow lakrids er ihvertfald bornholmsk så kunne forestille mig det foregik der.
Fedt med respons indtil videre, især fra jer der har været der nogle gange.
Jeg holder fast i min mavefornemmelse og dermed bordet på formel B - så er der bare tilbage at beslutte sig for retterne :D
Har i et bud på, hvor meget man spiser - altså hvor mange retter?
Jeg er en sund og rask gut med god appetit, og min lille kæreste har faktisk også overraskende god appetit, når der serveres god mad. Er det 3 retter til en dame og 4 til en sulten fyr, eller hvad tænker I? Derudover - beslutter man sig for antal og selve retterne med det samme, eller kan man undervejs tilføje?
Jeg var done på 4 retter, men du kan sikkert smide en ekstra ret ind hvis du føler trang til mere, eller menukortet blot ser for godt ud.
Så vidt jeg kan læse mig til er deres anbefalede vist 4 retter pr. snude. Nå ja og sørg endelig for at skrive en anmeldelse når du har været derinde:)
Ja altså tænker også, at 4 retter er maks. Det var mere, om man som fyr kan nøjes med 3, eller om det blir i underkanten. Vil i hvert fald helst ikke gå derfra sulten fordi der er sparet på retterne....
Ved ikke om det bliver underligt, hvis den ene bestiller 4 og den anden 3 retter - det må der jo utvivlsomt være nogen, der har gjort før, men selvf lidt kedeligt at sidde og spise en ret alene...
Jeg har både fået 3 og 4, begge var nok til mig. Men smid den fjerde oveni hvis det er. Maden er imo sygt billig, det er kun hvis du tilføjer et ekstra glas vin du virkelig mærker forskellen.
Formel B er klasse og rigtig value, Enomania er høj klasse ligeledes med Damiano ved roret og Kadeau er en kæmpe oplevelse også! Det er dog tre ret forskellige oplevelser så det kommer nok mest an på hvad man er til! Det vil dog i min option være de tre klart bedste picks til god mad i KBH der ikke koster spidsen af en jetjager for at citerer HolchKnudsen:-)og skal den endelig have en over nakken så er Søllerød Kro uendelig godt i den franske genre:-) Jeg har med vilje undladt at udtale mig om Geranium, Noma og de andre store stjerner da jeg ikke har prøvet dem endnu:-)
MVFOGEL
@hk: kokkeriet er fremragende. Var der i forrige uge og blev overrasket over niveauet. Måske ikke helt så skarpt som e.g. Hedengangne herman og noma, men med fantastisk velsmag og en evne til at hæve niveauet fra ret til ret....ingen dyk i menuen undervejs, som jeg tit synes man oplever på de lange gourmetaftner.
Og om kalven på retour: mindst ligeså god med brisler som med gåselever (fik den i går)....foie grasen kan man jo bare tage til forret, hvis man kan holde sig fra den halve hummer med bernie...
Vi prøvede Grønbech & Churchill i mandags og fik champagne, 4 retter m. vin samt kaffe for 1.000 kr. pr. person.
Til prisen var det en fin oplevelse.
Era ora er ikke value for money imo... Det er godt men du betaler også for det og mere til...
Hvis i går efter kalveretten til hovedret, så vil jeg imo anbefale jer hummeren med bernaise til forret, rygterne går på den skulle være ok fråderen:) Og ja er næsten en skam at besøge reour uden at smage deres bernaise..
@OP
Mash er virkelig overvurderet madmæssigt og står slet ikke mål med prisen. (det er ikke dårligt - bare for dyrt ifht hvad det er).
Det er et super hyggeligt sted med god stemning, men mere oplagt til en weekend med drengene hvor det er et godt sted at komme i stemning.
Oubæk er super klasse og får slet ikke nok respekt i denne tråd. Der er som altid i KBH meget større fokus på Italiensk mad frem for Fransk. Oubæk har en djævelsk god Bøf bernaise - de har den bedste udgave af kammuslinger jeg nogensinde har smagt - og så er de især på Hvidvins området virkelig stærke.
Formel B har jeg ikke prøvet efter deres nye setup, men det ser sgu også godt ud. Så kan ikke tale imod denne overhovedet. Men Oubæk bør absolut ikke være væk - når vi snakker niveauet lige under Michelin.
@ACP
Jeg var den første til at dømme Oubæk ude. Det blev gjort efter 2 besøg der var en sjat under den standard jeg tidligere havde oplevet der. Det var en af mine store favoritter for 3-4 år siden, men synes, og har hørt fra andre, at de er faldet i kadence. De blev jo f.eks. også frataget deres bib gourmand i år.