Forslag til alternative retter med kylling el. hakket okse.

#1| 0

Halløj PN,


Søger nogle alternative retter/opskrifter til at udvide min horisont i køkkenet lidt. Særligt søger jeg nye opskrifter til hverdagsmad med hakket oksekød eller kylling, da det er de proteiner jeg gør mig mest i, men andet er selvfølgelig også velkomment.


Er træt af at rotere de samme retter med hakket oksekød og kylling, og søger noget nyt, udover


lasagne, tacos, burgere, farsbrød, pasta kødsauce, hakkedrenge samt diverse retter med stegt kylling og grøntsager/ris/karry, som er det jeg primært laver.


Fyr løs med de hemmelige opskrifter, gerne med tilbehør! :)

Redigeret af Buub d. 17-06-2017 16:36
17-06-2017 16:37 #2| 1

Find inspiration på Tasty på Facebook eller ProperTasty. Vi bruger dem ofte til at komme ud af de gængse retter! Personligt elsker jeg deres one-pots :)

17-06-2017 16:42 #3| 0

Enchiladas kan laves både med oksekød og kylling, og der kan kommes ekstra bønner i mv. for flere proteiner. Derudover er det nemt at lave og smager fantastisk.

http://frkroslev.dk/opskrifter/enchiladas-med-oksekoed/

17-06-2017 16:51 #4| 0

Du kan braisere kyllingebryst i øl, æblejuice, æbler, løg, hvidløg, peberkorn og hvad du ellers lige har. Steg æble, løg og hvidløg iolie. Smid fileterne på og brun dem af, derefter hæld en mørk øl og lidt æblejuice på og lad det simre under låg i et par timer. Tag kødet op og lad det hvile, mens du koger saucen lidt ind. Træk kødet fra hinanden og smid det tilbage i saucen.


Serveres på bløde taco skaller, med en salsa af hakket tomat og rødløg. Gerne med creme fraiche og moden avocado.


Bon appetit!


EDIT: det kan også laves med svinekød. Svinmørbrad eller nakkesteg er godt til det. :)


Redigeret af Advisored d. 17-06-2017 16:53
17-06-2017 16:59 #5| 0

Jeg har en hjemmelavet opskrift på den gode (sunde) kødsauce (det er tættere på sauce end sovs hvilket er hemmeligheden) hvis det er noget!? :)

17-06-2017 17:00 #6| 0

Tyrkisk ret: kyllingestrimler stegt i cremet pulver/sovs, grøn peber, kvali-ananasstykker, karry, salt, med ris/kartoffelbåde og lidt snittet gulerod, salat, tomat, agurk, citron.


Undgår selv oksekød for ofte, det er ikke sundt og stresser maven.

Redigeret af ninjaskills d. 17-06-2017 17:02
17-06-2017 17:17 #7| 0
OP

@XSUPERBULLX


Gerne, fyr løs. :)


@Guldmageren


Ved du om de har en hjemmeside el. lign. med en oversigt?


@Andre lækkert med forslag fra nær og fjern. Fedt, fedt, fedt.

17-06-2017 17:37 #8| 0

Jeg laver dem her både på grillen og i ovnen. Jeg blander selv feta-terninger i farsen, det er vildt lækkert, men man kan blande alt muligt i udover det nævnte i opskriften.


17-06-2017 18:53 #9| 0

Kødboller i tomatsovs.
Hak løg, hvidløg, peberfrugt, champignon (og evt hvad du har af rester i køleskabet, alle grøntsager kan bruges). Svitses i olie, og derefter hældes 2 DS hakket tomat og 1/2 l bouillon på. Kog i 45-60 min. Sovsen blendes nu jævn.
Herefter kommes kødboller i og koges direkte i sovsen.
Kødboller kan laves på mange måder, men kan fx være med revet Parmasam, hvidløg, persille og 1 æg.
Spises med hvad du lyster, fx pasta, ris eller finthakket blomkål.
Laver den typisk så der er til 2-3 dage

17-06-2017 19:15 #10| 0
Klaphat skrev:Kødboller i tomatsovs.
Hak løg, hvidløg, peberfrugt, champignon (og evt hvad du har af rester i køleskabet, alle grøntsager kan bruges). Svitses i olie, og derefter hældes 2 DS hakket tomat og 1/2 l bouillon på. Kog i 45-60 min. Sovsen blendes nu jævn.
Herefter kommes kødboller i og koges direkte i sovsen.
Kødboller kan laves på mange måder, men kan fx være med revet Parmasam, hvidløg, persille og 1 æg.
Spises med hvad du lyster, fx pasta, ris eller finthakket blomkål.
Laver den typisk så der er til 2-3 dage

Indspark til tomatsovs:

Svits løg sammen med bladselleri og gullerod i store stykker.

Smelt ansjoser sammen med hvidløg. Hæld en sjat æbleeddike på panden sammen med rørsukker (google gastrik for forhold).


På med lidt koncentrat af tomatpure og derefter purerede tomater. Smid nogle stilke frisk rosmarin og timian i og lad det simre meget svagt. Tilsæt evt lidt vand hvis den bliver for tyk. Tag stilke, selleri og gulerod op. Klar til servering.

17-06-2017 19:20 #11| 0
prangstar skrev:
Indspark til tomatsovs:
Svits løg sammen med bladselleri og gullerod i store stykker.
Smelt ansjoser sammen med hvidløg. Hæld en sjat æbleeddike på panden sammen med rørsukker (google gastrik for forhold).

På med lidt koncentrat af tomatpure og derefter purerede tomater. Smid nogle stilke frisk rosmarin og timian i og lad det simre meget svagt. Tilsæt evt lidt vand hvis den bliver for tyk. Tag stilke, selleri og gulerod op. Klar til servering.

Hvad mener du med at smelte ansjoser?

17-06-2017 19:37 #12| 3
Moderator

Pariserbøf med kapers, rødbede, peberrod, løg og rå æggeblomme. Super nemt, og super fantastisk. Skal steges i smør! 😀

17-06-2017 19:37 #13| 1

kyllingelasagne er vi store fan af herhjemme, og så er det også ret sundt!


700g kylling

1 løg

1 hvidløg

200g gulerødder

1squash

2 spsk tomatpure


Brænd karry af, hvidløg/løg af. Kød ned i og riv gulerødder og squash i. Lad det simre i 10 minutter pg smag til med muskatnød, salt/peber og evt chili. Og ja så bare lav en std. Lasagne

17-06-2017 19:41 #14| 0
Moderator

Skal det gå hurtigt, laver jeg en asiatisk-ish pandeting med nudler. Køb en frossen wokblanding. Svits på panden. Skær kyllingefiletter i små strimler, og steg. Kog nudler. Bland det hele sammen og smag til med teriyaki soya, God hotsauce, salt og peber.

17-06-2017 20:05 #15| 0
Guldmageren skrev:Find inspiration på Tasty på Facebook eller ProperTasty. Vi bruger dem ofte til at komme ud af de gængse retter! Personligt elsker jeg deres one-pots :)

Det er så Mega lækkert! Ser flere videoer om dagen!

17-06-2017 20:06 #16| 0
NanoQ skrev:Pariserbøf med kapers, rødbede, peberrod, løg og rå æggeblomme. Super nemt, og super fantastisk. Skal steges i smør!

Uden kapers, uden peberrod, uden rå æggeblomme! Så er vi ved at være der.

17-06-2017 20:21 #17| 15
Moderator
Granaten11 skrev: Uden kapers, uden peberrod, uden rå æggeblomme! Så er vi ved at være der.

Korrekt. Så mangler der kun kapers, peberrod og æggeblomme for at komme i mål.

17-06-2017 20:27 #18| 1
Granaten11 skrev:

Uden kapers, uden peberrod, uden rå æggeblomme! Så er vi ved at være der.



Ja det var da det mest syge indlæg på pn i lang tid
17-06-2017 20:31 #19| 0
NanoQ skrev:
Korrekt. Så mangler der kun kapers, peberrod og æggeblomme for at komme i mål.

Hvad med drengen skal du ikke have den?


Forfærdeligt udtryk for tilbehør til mad imo!

17-06-2017 20:40 #20| 0
Klaphat skrev:
Ja det var da det mest syge indlæg på pn i lang tid

Ahh - du har vel læst om ham gutten der ville være pokerspiller i en 3 måneders tid:)


Hader kapers, hader peberrod og en æggeblomme skal sgu ikke være rå

17-06-2017 20:49 #21| 0

@XSUPERBULLX


Jeg er også nysgerrig!!

17-06-2017 20:59 #22| 0

Suppe!


17-06-2017 21:20 #23| 0
NyBrugerUdenTøj skrev:
Hvad mener du med at smelte ansjoser?

Hvis du putter ansjoser på en varm pande så smelter de. Den må bare ikke være for alt for varm.

17-06-2017 21:56 #24| 0
prangstar skrev: Hvis du putter ansjoser på en varm pande så smelter de. Den må bare ikke være for alt for varm.

Det er godt nok fisken ansjos du mener, ik?

17-06-2017 23:11 #25| 0
Buub skrev:

@XSUPERBULLX

Gerne, fyr løs. :)

@Guldmageren

Ved du om de har en hjemmeside el. lign. med en oversigt?

@Andre lækkert med forslag fra nær og fjern. Fedt, fedt, fedt.




Det er primært via deres Facebook kanal

www.facebook.com/buzzfeedtasty/
17-06-2017 23:35 #26| 0
NyBrugerUdenTøj skrev:
Det er godt nok fisken ansjos du mener, ik?

Det er fisken han mener. Det bruges i flere pastaretter, og skulle efter sigende give en let saltet smag. :)


← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar