Det er sådan at mig og nogle venner her på fredag skal afholde en såkaldt herremiddag. Vi er 5 der skal spise.
Vi står og mangler en idé til et perfekt hovedmåltid, som dog skal inkludere et rigtig godt stykke kød (steg eller noget i den dur).
Det skal ikke være t-bone steaks, flanksteaks eller noget i den dur. Lidt "finere", eller hvad man nu skal sige :) - (dog ikke Kobe kød, grundet prisen på dette)
Det skal gerne kunne grilles/langtidsgrilles i Weber. (En ovnstegning er heller ikke out of question)
Og der skal kunne laves en rigtig god sauce, opkogt i flere timer osv.
Det skal gerne kunne grilles/langtidsgrilles i Weber.
Nogle herinde der har et godt forslag?
Forslag til en hel hovedret modtages også gerne :)
Forslag til "herre"middag
vi snakker bramdragegryde aka skipperlapskovs... som en lille appetitvækker. (mulig kombi)
så snakker vi opkogt suppe fra hønen..
også er der dømt abrikos budding til dessert..
velbekomme ;)
ultimative herresteak:
Bøf af 100% bacon :)
- og self i svøb!
Da vi lavede dem, tog i i Bilka og fandt en hel røget bacon - fik slagteren til at hakke det til fars. Alternativt er den lokale slagter og få det gjort det.
@Keysersoze PM
Bacon og snaps, så er den menu ordnet!
Oksemørbrad. Hvis du finder en af ordentlig kvalitet, er det noget af det bedste til formålet.
Pensl med lidt olivenolie + salt & peber, svøb den evt. Lav en god, kraftig rødvinssauce på stegefedtet. Evt. suppler saucen med champignoner, soltørrede tomater & skalotteløg.
Det kræver lidt skills at lave men et sikkert hit vil helt sikker være:
en.wikipedia.org/wiki/Beef_Wellington
Få fat i et par kilo cornbeef. Bedre end kobe og kun halv pris (700 kr./kg).
Ribeye! Det er kongen af grillen.
På en grill mener jeg personligt det slår mørbraden pga fedtmarmoreringen, der gør at den 99,9% af tiden kommer saftig og velsmagende retur fra grillen. Til prisen får du det i hvert fald ikke meget bedre.
Få minutter på hver side og direkte varme (glem det der indirekte til sådan en bøf). Den må gerne få lidt "riller" fra risten.
Intet behov for bacon omkring eller andet gas - selvom jeg anerkender bacon som et utroligt vigtigt gryderi på grillen i andre sammenhænge :-)
Bøffen spises uden sauce eller med såvel whiskey-, peber- eller bearnaise sause (eller hvordan det nu staves).
Dertil nogle kartofler i ovnen der lige får lidt kryderi + olie (evt lidt rosmarin) og sæt evt nogle kvinder til at lave en salat til jer, før de forlader hjemmet ...
Rødvinen skal naturligvis være fra Spanien eller Italien og have noget kraft. At man skal drikke ordinær og relativ billig vin til grillmad er noget pjat! Grillmad er ofte kraftig i smagen. Det skal vinen også være. Har du ikke uanede økonomiske midler så tag evt en Barbaresco (mere eller mindre end Barolo hvor du bare ik betaler for navnet).
Kom så ik og sig pokernet ikke har svaret! :-)
@Andreasen
Angående vinen kan jeg sige det intet problem er, nægter simpelthen at drikke dårlig vin til god mad :)
@Alle
Retten er i øvrigt fastlagt nu:
Forret:
Hjemmelavet tunmousse med en hjemmerørt kaviarsauce/dressing til.
Laks med en hjemmerørt dild/purløg dressing, og nogle pluksalat blade + lidt tomat og fransk baguette
Hovedret:
Chimichurri marineret tyndstegsfilet på weber grill i semi-lang tid.
Med enten grove fries eller smørstegte kartoler (evt en bagt kartoffel også) - Dertil en hjemmelavet salat - (Mangler stadig en idé til en god sauce)
Dessert:
American cheesecake
RØDE PØLSER ER DIN VEN :-)
xitaah, kan jeg komme og spise rester?
Lyder lækkert - bøf wellington var ellers et solidt forslag, som faktisk slet ikke er svært at lave. Det kan forberedes fint. Og "foret" med en god parmaskinke bliver crouten helt suveræn, ikke slatten som når mrs. avg. housewife smider butterdej om kødet...
Anyway - en ting slår mig som lidt morsomt xitaah:
"Det skal ikke være t-bone steaks, ... eller noget i den dur. Lidt "finere", eller hvad man nu skal sige"
og
"Retten er i øvrigt fastlagt nu:"
"Hovedret: tyndstegsfilet"
Altså, du bliver nødt til at lære dine udskæringer at kende. T-bone steaks er faktisk skåret af tyndstegen :-)
Men tyndstegsfilet er da iøvrigt en dejligt mør udskæring. Det skal nok blive godt.
Nu blev jeg helt sulten.
PS: Et andet forslag kunne være at lave Cotê de Boeuf - helstegt naturligvis. Se det er herremad, og en udskæring du får alt for sjældent herhjemme. Det hedder vel populært sagt "oksekotelet" på dansk, men det dækker altså over nogle seriøse bøffer når du skærer dem af højreb hele og tykke med benet på ved servering naturligvis. Ca. 6-700 gram (inkl. ben). Med peber og svampe eller andre gode ting.
Personligt har jeg fået min bedste helstegte Cotê de Boeuf på den argentinske restaurant på Grand Hotel i Monaco (nu Fairmont). Kommer i forbi dernede til EPT så slå vejen derind til en ordentlig bøf.
@Hooks
Du er spot on :)
Gider bare ikke de fesne føtex T-bone steaks man kan få, var mere det jeg mente :)
Daf dog ind til en slagter, og forlang det bedste stykke dødt dyr han har liggende... han kan med garanti både sælge råvarerne og komme med ideerne til tilberedning... :)
Paneret stegt flæsk. Den ultimative herreret. Godt med akvavit og pils til.