Hej
Jeg runder de tredive i august og har derfor inviteret omgangskredsen til havefest.
Mht. mad har jeg aftalt med en slagter at de leverer hovedretten, bestående af steak, kylling og grillpølser. Problemet opstår når det kommer til tilbehøret...
Det skal slagteren også stå for, men jeg kan frit vælge hvad han skal lave. Han har en kok ansat så der var intet der var umuligt. Jeg vil derfor gerne have lidt andet end flødekartofler og iceberg-salat, men er ikke videre opfindsom.
Kan i evt komme med nogle forslag til lækkert tilbehør til grillmad? Gerne to slags kartofler og to slags salat. Slagteren foreslog selv nogle flødekartofler med forårsløg og serano-skinke som den ene slags kartofler, men frygter det bliver lidt for "almindeligt"
Forretten bliver noget lakseroulade og måske noget ørred-æggestand. Desserten er is-buffet, dvs hjemmelavede isroulader, islagkager osv...
Håber i kan hjælpe...
Forslag til mad til 30. års fødselsdag
Personligt ville jeg gå uden om flødekartofler til den slags kød, men er måske bare mig.
Ville egentlig nok gå hen imod noget god hjemmelavet kold kartofelsalat, dette passer imo til både kylling og pølser.
Hvor jeg ville tage hasselbagte kartofler, det eller nogle hjemmelavet pommefrits, begge syntes jeg passer sig godt til en steak.
Salater er ikke lige mit område, egen favorit er broccoli salat sammen med alt til grillen.
Kartoffelsalat m. radiser, purløg, olivenolie, hvidvinseddike og sennepskorn. Dejlig sommerret, og ikke så greasy, som std. kartoffelsalat.
Skal den have lidt mere bid, kan man sautere olien i chili og hvidløg før brug.
Tak for forslagene indtil videre... Kennedinho's kartoffelsalat lyder som en god ide (er ikke så meget til mayo i mad pga konsistensen, så alm kold kartoffelsalat er jeg helst fri for)
Hvad siger folk til salater? Slagteren har blandt andet en jordbær-salat på menuen, men han var meget i tvivl om hvorvidt han kunne skaffe jordbær på det tidspunkt. Men som sagt må det gerne være noget folk ikke har fået før :-)
Håb på godt vejr, grill en kæmpe bunke majskolber server med smør og salt og lidt flutes. Nemt og smager godt.
God mulighed for noget lækkert salat på den tid af året.
Et par sommersalater jeg godt kan lide til mit grillet kød. Nøglen er gode råvarer. Ikke noget lort pakket ind i din nærmeste brugsen
- Forslag 1 (Fik denne her til aften til en bøf)
Bitterhed: Hjertesalat, rødløg
Sødme: Friskpillede ærter og røde ferskner fra Italien. Super søde. Jeg ved ikke om det stadig er fersken sæson til din fødselsdag. Hvis ikke, så find noget andet frugt der er i sæson. Det skal være sødt og juicy - nogen rigtig saftige pærer er måske en mulighed til din fødselsdag
Salt og spicey: Stegte Chorizo pølser
Fedme: Ristede Hasselnødder. Kan såmænd også være pinjekerner eller valnødder. Valnødder giver også lidt bitterhed, så hvis du vælger dem skal du skrue ned for rødløgene. Hvis folk ikke kan tåle nødder kan du rive en god Parmesan ud over.
Syre: Vinaigrette af god(!) oliveolie, hvidvinseddike, sennep og honning (og obv salt og peber)
Drys lidt mynte ud over salaten til at give lidt friskhed.
Forslag 2 og vildt simpel:
Bitterhed: Rødløg
Sødme: Grønne asparges. Edit: Asparges er jo ikke supersøde i sig selv, så du kan med fordel tilføje lidt søde bær her. Igen afhængig af hvad der er i sæson. Hindbær giver masser af sødme, samtidig er det dekorativt med det røde op mod det grønne.
Salt: Stegte bacon tern. Ordenlig bacon, ikke crap fra brugsen. Pancetta duer også
Fedme: Parmesan. Valnødder er imo også rigtig godt sammen med asparges
Dressing: Vinaigrette. Samme opskrift som før, eventuelt kom lidt frisk esdragon i.
OK
Den marinerede kartofelsalat som allerede er foreslået - Vil dog foretrække den med dild, kapers, skalotteløg, blandet med en senneps vinaigrette.
Få din slagter til at grille nogle chunks af courgetter, aubergine, fennikel, friske løg, og vend dem med olivenolie, citronsaft, masser af bredbladet persille og kørvel.
Friske sprøde salater med mormor-dressing, altså fløde, tyknet med citron, salt, peber og honning
Små forskellige tomater, rives fra hinanden og mases lidt, vendes med balsamico, olie, lidt sukker, salt, peber, frisk basilikum, skalotteløg og lækker mozarella som også rives fra hinanden med fingrene.
Rå blomkål skæres 2mm tyndt på en mandolin og vendes med sennepsvinaigrette og skalotteløg, toppes med ristede mandler, kapers og flager af parmesan, evt. bredbladet persille.
Som Holch siger, så insistér på ordentlige råvarer.