Frikadeller og stuvet hvidkål

#1| 1

Ikke i orden denne tråd fik lov at dø, hvis PN ikke gør, hvem holder så den gode danske mad i live?


Ikke alt det gourmet halløj, god gedigen føde 😀


I dag skal det være, skal dog kun lave til mig selv så et halvt lille hoved må gå, muligvis blir der til en microovns frokost i morgen... (kan man varme hvidkålen I micro? Eller blir det for klamt...)


06-03-2018 18:09 #2| 0
OP

Det dur så ikke for mig nu åbenbart..


Den tog ikke link og billede med.


https://www.pokernet.dk/forum/stuvet-hvidkaal-for-begyndere-how.html


Redigeret af grovfil d. 06-03-2018 18:18
06-03-2018 18:13 #3| 2

Helt enig, grovfil. Frikadeller og stuvede hvidkål gør mig hamrende sulten. Ærligt dansk mad.

06-03-2018 18:20 #4| 0

Du kan sagtens lune det i mikroovnen i morgen - det skal jo kun have 3-4 minutter for at blive lunt :-)

06-03-2018 18:20 #5| 2
OP

Fatter hat af den editor på pn mobil versionen..





Og smør!! Rigeligt smør! Ikke margarine eller værre, olie....


Redigeret af grovfil d. 06-03-2018 18:21
06-03-2018 18:39 #6| 1

Vi har lige fået karbonader med ærter/gulerødder i det der hvide sovs. Det smager fantastisk. Der er dog stor uenighed om man skal have kartofler til. Jeg vil have kartofler med friskhakket persille til, og så bruge ærte/gulerod-tingen som en decideret sovs udover kartoflerne. Det er åbenbart helt forket at spise det sådan iflg. fruen. Jeg får dog mine kartofler alligevel, men skal selv skrælle dem som straf for ikke at spise ordentligt.

06-03-2018 18:44 #7| 3
NyBrugerUdenTøj skrev:Vi har lige fået karbonader med ærter/gulerødder i det der hvide sovs. Det smager fantastisk. Der er dog stor uenighed om man skal have kartofler til. Jeg vil have kartofler med friskhakket persille til, og så bruge ærte/gulerod-tingen som en decideret sovs udover kartoflerne. Det er åbenbart helt forket at spise det sådan iflg. fruen. Jeg får dog mine kartofler alligevel, men skal selv skrælle dem som straf for ikke at spise ordentligt.

Så må du sætte fruentimmeret på plads - der SKAL kartofler til!

06-03-2018 18:48 #8| 0
NyBrugerUdenTøj skrev:Vi har lige fået karbonader med ærter/gulerødder i det der hvide sovs. Det smager fantastisk. Der er dog stor uenighed om man skal have kartofler til. Jeg vil have kartofler med friskhakket persille til, og så bruge ærte/gulerod-tingen som en decideret sovs udover kartoflerne. Det er åbenbart helt forket at spise det sådan iflg. fruen. Jeg får dog mine kartofler alligevel, men skal selv skrælle dem som straf for ikke at spise ordentligt.

Spiser det normalt kun på arbejde, og der er der ikke kartofler til :)

06-03-2018 18:48 #9| 0
Allan skrev:Så må du sætte fruentimmeret på plads - der SKAL kartofler til!

Nemlig! Man kan sgu da ikke bare servere kød med sovs....

06-03-2018 18:49 #10| 0
The_Animal84 skrev:
Spiser det normalt kun på arbejde, og der er der ikke kartofler til :)

Det bør du bringe op til næste MU-samtale.

06-03-2018 18:54 #11| 0
Allan skrev:Så må du sætte fruentimmeret på plads - der SKAL kartofler til!

Helst brasede.

06-03-2018 20:12 #12| 0
Administrator
NyBrugerUdenTøj skrev: Nemlig! Man kan sgu da ikke bare servere kød med sovs....

Synes ellers det lyder som en fin ide

Gerne begge dele krydret med bacon

06-03-2018 20:32 #13| 0

Får lyst til en karbonade - 15 år siden sidst.

06-03-2018 20:44 #14| 0
Moderator
cheilson2 skrev:

Helst brasede.




Kunne ikke være mere enig... Braiseret i smør... Og gerne med lidt grofthakkede løg ved. Absolut ikke standard, med. Det er awesome.
06-03-2018 21:35 #15| 0
OP
NyBrugerUdenTøj skrev:Vi har lige fået karbonader med ærter/gulerødder i det der hvide sovs. Det smager fantastisk. Der er dog stor uenighed om man skal have kartofler til. Jeg vil have kartofler med friskhakket persille til, og så bruge ærte/gulerod-tingen som en decideret sovs udover kartoflerne. Det er åbenbart helt forket at spise det sådan iflg. fruen. Jeg får dog mine kartofler alligevel, men skal selv skrælle dem som straf for ikke at spise ordentligt.

Du har helt ret

NyBrugerUdenTøj skrev: Nemlig! Man kan sgu da ikke bare servere kød med sovs....

Øh jo, det trådens navn bevis på ;)

Spiser faktisk helst også det med kartofler (doven I dag), men det er der også delte meninger om..

Redigeret af grovfil d. 06-03-2018 21:38
06-03-2018 22:00 #16| 0
Jigra skrev:Får lyst til en karbonade - 15 år siden sidst.

What? Får ca karbonader en gang i ugen!

06-03-2018 22:01 #17| 0

med kartofler i øvrigt;)

06-03-2018 22:09 #18| 0
Granaten11 skrev:
What? Får ca karbonader en gang i ugen!

Granaten11 skrev:med kartofler i øvrigt;)

Som jeg er vokset op så er det frikadeller med stuvet hvidkål UDEN kartofler og karbonader med ærter-gulerod-halløj MED kartofler.


Jeg sidder og overvejer en variant hvor man propper en stegt karbonade ned i en tartelet og hælder ærter-gulerod-halløj over?

06-03-2018 22:26 #19| 6
Moderator

Kartofler til ALT hvor sovs indgår, tak... Stuvninger = sovs.

06-03-2018 22:31 #20| 0
NanoQ skrev:Kartofler til ALT hvor sovs indgår, tak... Stuvninger = sovs.

Enig!

06-03-2018 22:32 #21| 0
Jigra skrev:

Som jeg er vokset op så er det frikadeller med stuvet hvidkål UDEN kartofler og karbonader med ærter-gulerod-halløj MED kartofler.

Jeg sidder og overvejer en variant hvor man propper en stegt karbonade ned i en tartelet og hælder ærter-gulerod-halløj over?

Den version lyder faktisk ikke helt dum.

06-03-2018 22:40 #22| 0
Granaten11 skrev: Den version lyder faktisk ikke helt dum.

Nej vel - en god stor en af slagsen naturligvis.

06-03-2018 22:47 #23| 1

Frikadeller med stuvet hvidkål er bedst uden kartofler. Der er jo masser af "bund og fylde" i hvidkålen og ikke så meget stuvning.


Krebinetter eller karbonader spises med stuvede ærter og gulerødder, og selvfølgelig med kartofler.


Der er jo mere sovs end urter i stuvede ærter og gulerødder.


Min familie var ret fattig da jeg var barn - og vi fik derfor ofte en skive rugbrød under den stuvede hvidkål for at "strække mængden" (vi havde ikke råd til at lave ret meget af den stuvede hvidkål, og heller ikke råd til både brød og kartofler i samme måltid. Det var enten/ eller ... Og det smager altså virkelig godt med rugbrød under)

06-03-2018 23:20 #24| 2
tuznelda skrev:. Min familie var ret fattig da jeg var barn - og vi fik derfor ofte en skive rugbrød under den stuvede hvidkål for at "strække mængden" (vi havde ikke råd til at lave ret meget af den stuvede hvidkål, og heller ikke råd til både brød og kartofler i samme måltid. Det var enten/ eller ... Og det smager altså virkelig godt med rugbrød under)

Var prisen på hvidkål afgørende for at der kom en skive rugbrød under hvidkålene?

06-03-2018 23:41 #25| 4
Jigra skrev:Var prisen på hvidkål afgørende for at der kom en skive rugbrød under hvidkålene?

Ja - prisen på kød, kartofler, mælk og hvidkål var afgørende for, at vi måtte nøjes med lidt hvidkål og så rugbrød som "fyld".

Rugbrød var en basisvare vi altid havde - og de helt store rugbrød på 1200gr. for ca. 6kr man kunne købe "dengang" var væsentligt billigere kg.pris og mere mættende end at lave mere hvidkål eller lave både hvidkål og kartofler.


Det troede jeg fremgik ret tydeligt.


Jeg har ikke behov for at forklare dét nærmere - jeg ville bare forklare hvorfor jeg ved, at det smager godt med rugbrød under stuvet hvidkål.


Redigeret af tuznelda d. 06-03-2018 23:41
06-03-2018 23:44 #26| 2
tuznelda skrev:

Det troede jeg fremgik ret tydeligt.

Jeg har ikke behov for at forklare dét nærmere - jeg ville bare forklare hvorfor jeg ved, at det smager godt med rugbrød under stuvet hvidkål.

Jeg har har også hørt rigeligt tak😁👍.

07-03-2018 11:22 #29| 1
Storvezir skrev:En sovs, der æ ka' hæng' ve' a kartowler ?!
Det' æ sovs !

Enig. Det der er en fornærmelse mod alle sovser. Det er jo lige før den er for tynd til at gå an som klar suppe.

07-03-2018 17:44 #31| 0

Gennemført forfærdelig opskrift.

07-03-2018 19:27 #32| 1
tuznelda skrev:Frikadeller med stuvet hvidkål er bedst uden kartofler. Der er jo masser af "bund og fylde" i hvidkålen og ikke så meget stuvning.

Krebinetter eller karbonader spises med stuvede ærter og gulerødder, og selvfølgelig med kartofler.

Der er jo mere sovs end urter i stuvede ærter og gulerødder.

Min familie var ret fattig da jeg var barn - og vi fik derfor ofte en skive rugbrød under den stuvede hvidkål for at "strække mængden" (vi havde ikke råd til at lave ret meget af den stuvede hvidkål, og heller ikke råd til både brød og kartofler i samme måltid. Det var enten/ eller ... Og det smager altså virkelig godt med rugbrød under)

Sjovt du nævner det med rugbrødet det fik vi også altid til, ikke fordi vi var fattige men det smagte ret godt sammen de stuvede hvidkål og frikadellerne.

07-03-2018 19:39 #33| 0
BUMS4 skrev: Sjovt du nævner det med rugbrødet det fik vi også altid til, ikke fordi vi var fattige men det smagte ret godt sammen de stuvede hvidkål og frikadellerne.

Det forstår jeg bedre for findes der noget billligere end hvidkål når der er sæson?

07-03-2018 20:03 #34| 0
Jigra skrev:Det forstår jeg bedre for findes der noget billligere end hvidkål når der er sæson?

Hvidkål er ikke ret dyrt ... Men det var stadig FOR dyrt. For kartofler kunne købes i 25kg sække for "næsten ingen penge", og hvidkål kostede 10+kr for 1 lille hoved... Og det var for dyrt.

"sidst på måneden" startede omkring d. 6-7. I måneden..


Det ér svært at forestille sig, men sådan var fattigfirserne for nogle..

07-03-2018 20:42 #35| 0
tuznelda skrev:
Hvidkål er ikke ret dyrt ... Men det var stadig FOR dyrt. For kartofler kunne købes i 25kg sække for "næsten ingen penge", og hvidkål kostede 10+kr for 1 lille hoved... Og det var for dyrt.
"sidst på måneden" startede omkring d. 6-7. I måneden..

Det ér svært at forestille sig, men sådan var fattigfirserne for nogle..

Tro mig når jeg siger at det kender jeg fra mit eget liv men hos os blev rugbrød til øllebrød når mugpletterne blev umulige at ignorere - +/-😐.

07-03-2018 21:04 #36| 0
Jigra skrev:Tro mig når jeg siger at det kender jeg fra mit eget liv men hos os blev rugbrød til øllebrød når mugpletterne blev umulige at ignorere - +/-

Øv.. "been there, done that".

08-03-2018 06:32 #37| 0

Her bliver frikadeller altså lavet af rent svinekød, 10-12%.

Giver i mine øjne de bedste frikadeller :)

08-03-2018 06:51 #38| 0
OP
Ryeme Hans skrev:Her bliver frikadeller altså lavet af rent svinekød, 10-12%.
Giver i mine øjne de bedste frikadeller :)

Enig, men tilbud overtrumfer..

Rigeligt stegesmør så procenten kan komme op 😉

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar