Den står på blåmuslinger i aften og første gang vi laver dem. Så vidt jeg kan forstå skal man banke på de åbne og hvis de ikke lukker sig, skal de kasseres. Der er ingen af dem der lukker sig ved os, skal vi så kassere 1 kg muslinger?
De har været tøet op, så er ikke taget direkte ud af fryseren og blevet banket på.
HASTER btw!
Frosne blåmuslinger, ingen vil lukke sig, Hjælp.
Min kone siger de skal kasseres desværre :(
Har aldrig selv arbejdet med frosne muslinger, men fandt dette:
"Frozen mussels are very easy to prepare. They are already debeared and scrubbed, prescalded and opened, with large meaty sections in each shell."
Tyder jo på, at det er fint. Personligt ville jeg dog gå efter "better safe than sorry" i lige dette tilfælde. Grim madforgiftning man kan rage til sig fra blød- og skaldyr desværre.
Ps. Hvis de er helt åbne, skal de uden tvivl kasseres.
Gælder reglen ikke kun for levende, det vil sige friske, muslinger? En frossen musling er en død musling.
De lukker sig fordi de stadig er levende - en musling der har været frossen kan ikke lukke sig.
Og så er det vidst en myte fra gammel tid det med at de skal kasseres fordi man ikke vidste bedre dengang. Men ellers som prangstar
Emnet var oppe i QI engang.
Prangstar nailer den.
Smut i føtex/brugsen og køb friske - de plejer at ligge på 30-40kr for et kg.
jeg tænker som bad3xoø og prangstar
Friske muslinger der ikke lukker sig når man banker på den, er døde. derfor ikke så friske alligevel.
Men frosne muslinger er vel døde og den bakterie som gir skaldyrsforgiftning udvikler sig vel ikke når de er frostne. så at spise frostne muslinger beror vel mest af alt på tilliden til producenten.