Hej drenge
Jeg vil basicly gerne høre jer, hvordan I mener, man lettest laver en god kaffe derhjemme? Hvad for noget udstyr skal jeg eje?
Det oplagte 'danske' svar er jo at eje en alm. kaffemaskine til filterkaffe, og det bliver vel også ganske godt, hvis man køber det rigtige kaffe dertil.
Men hvad er alternativerne? Der findes jo diverse poppede maskiner efterhånden, men mit umiddelbare indtryk er, at de er både opreklamerede og overprized. Jeg gider bestemt ikke have en af de der kapselmaskiner, hvor man betaler boksen for at købe middelmådig kaffe, som passer kun ligepræcis til den maskine.
Hvilken slags kaffe vil jeg gerne have? En god en! Bare en god kop kaffe. Jeg kan godt drikke diverse latte, machiatto osv i ny og næ, men al det der mælkepjat er langt fra det vigtigste og bestemt ikke et must at kunne lave.
Mine krav er altså, at det skal være billigt, let at lave og godt. Bevares jeg er næppe nogen gourmetkaffedrikker, men jeg bilder ihf mig selv ind, at jeg godt kan smage forskel på en god og en dårlig kop kaffe.
Med billigt mener jeg ikke nødvendigvis, at selve kaffen (altså bønnerne) skal være billige, men jeg slipper ikke flere tusinde for et monstrum af en maskine :).
Pt er jeg pisse træt af instantkaffe, og jeg drikker stempelkandekaffe, når det skal være fint. Men det er en anelse besværligt, og det holder sig ikke rigtig varmt, hvilket er noget pæs, når man skal drikke kop nummer to.
God kaffe!
Imo er kaffebønnen Kenya AA plus nuts! Jeg drikker det selv af stempelkande. Tjek www.kaffeagenterne.dk
Kan også købes i f.eks. Kvickly (Peter Larsen emballage)
Jeg har sådan en:
www.pixmania.com/dk/dk/1759553/art/siemens/tk52001-espresso-machine.html
fandt den i sin tid på dba til 500 kr. og slog til.
Udemærket maskine, kan sagtens smage forskel på disse friskkværnede bønner kontra vores cafe maskine ude på jobbet,
Kaffen vælger man selv da det er hele bønner, og man skal jo lige finde sin favorit bønne,
nem vedligeholdelse og rengøring.
Jeg er gået væk fra almindelig kaffe lavet i filterkaffemaskine og laver nu næsten altid kaffe på stempelkande. Det er simpelthen så meget bedre og tager altså ikke så megen ekstra tid at lave.
Du kan også sagtens hælde kaffen fra stempelkanden over på en termokande, hvis du har problemer med at holde den varm.
Stempelkande til almindelig kaffe. Du skal obv også have en kaffekværn og hele bønder. Det er nærmest umuligt at finde formalet kaffe der smager godt.
Til espresso er der een ting der slår alt andet.
www.moccashop.dk/Resources/Files/product-images/Bialetti/MOKA%20Express.jpg
De der dyre maskiner er overkill..
Ah ja, jeg bruger i øvrigt også altid en mokkakande, når jeg laver espresso. Ikke fordi det er det bedste, men smagen er ganske fin og så er det jo altså noget billigere, som hermod også nævner.
Hermod har ret.
Køb hele kaffebønner og mal dem selv lige før brug i en kaffekværn.
Smag dig frem til din favorit og dosering.
Bruger selv stempelkande, men hvis du har en rigtig god kaffemaskine som kan varme vandet ordentligt, kan du sagtens lave filterbryg med din friskkværnede kaffe.
Læs lidt på nettet om opbevaring af kaffe, så bevarer du mest mulig smag.
Køb Evt bønner hos Estate kaffe på gl. Kongevej overfor planetariet.
Guf guf
Vil også anbefale Estate kaffe som Brunen. De forhandles også i Irma
Kenya AA+ fra www.kaffemekka.dk :)
Hvis man bare skal lave en kop kaffe kan jeg anbefale Aeropress, det er en blanding af stempelkande er espresso. Det giver en fyldig kaffe uden synlighed. (http://www.rigtigkaffe.dk/rejsebryggere/59-aeropress.html)
Er også helt tosset med Kenya aa .. Køber den altid på baresso .. Den har en fantastisk fyldighed og en frugagtig synlighed :) .. Koster omkring 60 kr for en pose
bønnerne: ja friskkværnet er nr 1 !!!!!
vil da gerne anbefale crisgau den sorte kaffe (føtex har den)
maskine:
MOKKAMASTER den rigtige maskine til kaffe :) den laver præsis vandet til de 96 grader som vandet SKAL have hverken mere eller mindre....
har været til adskellige kaffemesser og besøgt kaffeagenterne tit....men vender dog altid tilbage til den gode cristgau :)
Som Vappe. Christgau er the shizznit, dog foretrækker jeg den røde. Find desuden ud af hvad du synes smager bedst. Køber pt. sydamerikanske bønner. Mere syrligt og bedre eftersmag.
Forstår godt det kan synes bøvlet med stempelkandekaffe og temperatur, men der kan du købe en termostempelkande. Selv drikker jeg 90% af tiden filterkaffe, det synes jeg smager bedst for tiden.
hermod skrev:
Du skal obv også have en kaffekværn og hele bønder.
Ekstremkaffe ftw
Jeg har næsten hele sortimentet: Espressomaskine, Stempelkande og "klassisk" kaffemaskine. Hver ting til sin tid.
Espressomaskinen bruger jeg til dagligt. Da fruen i huset ikke drikker kaffe er espressomaskinen dejligt nem til at bare lave en kop eller to til mig selv.
Stempelkanden bruger jeg hvis vi er et lille selskab eller jeg selv vil have meget kaffe indenbords.
Den klassiske maskine kommer frem når vi har mange gæster.
Jeg bruger altid friskmalede bønner, men har stadig ikke fundet min endydige favorit.
Tilslutter mig vappe ang moccamaster. 6 minutter, og så har du en hel kande perfekt filterkaffe. Husk at det skal være modellen Clubline, og ikke Homeline.
Vi har også den clubline. Perfekt. I øjeblikket køber jeg grøn gevalia økologisk. Ikke pga økologien men syntes den er god god. Måske man skulle prøve Kenya aa som flere skriver.
Nice drenge. Tak for svarene.
Besværligheden ved stempelkanden kommer ved som nævnt temperaturen, men også at den skal rengøres efter brug hver gang. Men jo, det smager jo godt :).
Det ser desuden ud til, at jeg skal have mig en kaffekværn og en espressokande/mokkakande eller hvad det nu hedder. Jeg kan se Bialetti er den mest populære. Nogle foreslag til, hvor den skal købes (hvis ikke på nettet)?
Måske jeg med tiden køber en Moccamaster. Hvorfor skal det være clubline og ikke nogle af de andre? Elgiganten har en Moccamaster på bud til 799 pt:
www.elgiganten.dk/product/hjem-pleje/kaffe-og-espressomaskiner/K741CW/moccamaster-kaffemaskine-k-741-cream-white
Any takers?
Jeg tror at alle isenkræmmere sælger bialetti'er. Jeg købte min hos imerco tror jeg.
Hele bønner og en kaffekværn er et must. Jeg vil råde dig til at investere i én der rent faktisk maler kaffebønnerne og ikke bare flækker dem med et roterende blad. Køb evt en kværn hvor du kan indstille finheden, så kaffen kan bruges både til stempel, filter og espresso.
Rosinen skrev:
@rasken
Den maskine du linker til er homeline og ikke clubline
Som jeg også spurgte i #20: Hvad adskiller dem?
Edit:
@Alle
Tak
Forskellen på Homeline og Clubline er, at på HL sættes tragten ned i kanden, ligesom på fx en alm melitta. På CL sidder tragten på en holder over kanden, så kanden kan fjernes uden at man skal stå og fedte med tragten. Så kan man også lige tage sig en hurtig kop inden brygningen er færdig, hvis man har abstinenser om morgenen:-)
Derudover har CL en afbryder til varmepladen, hvilket man dog meget sjældent har brug for. Håber det gav mening. For øvrigt synes jeg at have bemærket, at Elgiganten skifter lidt med at have de forskellige modeller på tilbud.
Så Clubline laver på ingen måde bedre kaffe end Homeline? Hvis det er tilfældet, så køber jeg sgu nok bare den billigste.
@WIJG (og andre)
Nogle specifikke bud på et god kaffekværn?
Denne bruger jeg på fisketure og til en hurtig kop hjemme Growers Cup
Jeg har selv denne: Krups Grind Expert GVX2.
Jeg er overordnet tilfreds med kvaliteten af den malede kaffe. Dog skal det siges, at man ikke kan undgå at spilde en smule, når man hiver skuffen ud, hvilket jeg synes er lidt irriterende, men ellers er jeg glad for den.
Jeg er dog sikker på, at der sandsynligvis er et bedre alternativ.
kystfluefisk skrev:
Denne bruger jeg på fisketure og til en hurtig kop hjemme Growers Cup
:DDD
@WIJG
Takker.
Evt andre bud? ellers ender det nok med at blive den
Skal der specielle espresso-bønder til at lave espresso? Jeg har netop brugt Kenya AA+ til min Moka-kande (Bialettti), og det blev umiddelbart ikke særlig godt (Det var ret surt. Men måske det bare er fordi kanden skal bruges nogle gange?).
Og hvilken finhed maler i bønderne til henholdsvis stempelkande, filter og espresso? Jeg har jo hele fucking 17 forskellige finheder at vælge imellem!
raskEn
Det er en god idé at finde din lokale kaffe specialitetsbutik. Her i Odense ligger der en midt på gågaden hvor de sælger espressokaffe i hele bønner. Du kan også få det malet af dem dernede. De spørger dig så om det er til maskine eller kande og maler så derefter.
Jeg synes det smager helt vildt godt. Jeg bruger kun espressokande nu.
Almindelig standart kaffemaskine
+
Karatkaffe
5 store skeer til 10 kopper vand ---> Sort. Evt. med lidt mælk og sukker eller vaniljesmag.
Mere fancy behøves en god kop kaffe ikke være :)
Mørkristede bønner (Kenya) fra Starbucks: www.starbucksstore.com/Kenya/011017869,default,pd.html?cgid=medium-roast-coffee
Det absolutte nuts... men fåes kun i Kastrup Lufthavn eller udlandet :(
Drengene jeg bad ikke om random ytringer.
Jeg prøver lige igen. Hvilke bønner bruger i til espresso? (antaget at det ikke er de samme som til alm kaffe)
Og med hvilken finhed maler I jeres bønner til hhv. espresso, stempelkande og filterkaffe?
Udover det: tak for svar. Jeg ejer nu Bialetti espressokanden og kaffekværnen fra Krups - og begge er gladeligt brugte her i hjemmet.
@Beenie
Kan Fås Her
OP,
Du er fra Aarhus, no? Stik hovedet ind hos Great Coffee på Klostergade og smag på kaffen derinde. De, eller han faktisk, sælger egenimportet og - ristet kaffe. Jeg er ingen kaffeentusiast, men jeg har aldrig fået bedre kaffe end dernede.
www.greatcoffee.dk/
PS: Af en eller anden grund ser hans hjemmeside temmelig prætentiøs ud, med medaljer og andet bullshit, men ejeren er en virkelig fin fyr, som har været klar på en snak om kaffe, de gange jeg har været der.
Mit arbejde laver en glimrende espresso blanding, amokkacrema kan købes på amokka.dk
Altid nyristet på eget risteri.
Tror ikke det er meningen, men evt. Ring til hovedkontoret, og spørg efter simon, han ved hvad han taler om!
Hvis det blir for meget reklame, så bare slet, jeg tjener intet på dette..
Min kaffekværn Har en skala der hedder 1 - 10, til espresso bruger jeg 2,5.
Jeg vender lige tilbage med hvilke bønner jeg bruger lige nu, da jeg simpelhen har glemt hvem der laver dem. Pointen er nok bare at du skal prøve dig frem med mørkristede bønner, indtil du finder noget du kan lide.
Dagens kaffe-tip:
Drys frisk kværnet kardemomme i din bønne. Så er der julekaffe♥
Jeg vil mene at du skal finmale dine bønner, når det er en espresso du laver. Så vidt jeg husker giver finheden i formalingen udslag i en større crema på espressoen.
Normalt vil du skulle gå efter "hårdt"-ristede bønner til en standard espresso. Der er dog ingen direkte faste regler, så prøv dig frem. En mulighed er at gå ind i en specielbutik og bede om en smagepakke a ca. 50g af en række kaffer med forskellig ristning og så afprøve disse.