Skal til at lave julegodter nu med marcipan, nougat, chokolade, kakao, appelsin osv. Men vil gerne lige høre om i kan anbefale en god mandelkaramel eller krokant til at putte i marcipanen? Jeg kan se at der er opskrifter både med og uden fløde og smør i. Men den skal være forholdsvis sprød så det er vel krokant jeg skal ud i ikke?
God mandelkrokant/karamel?
10-12-2009 18:30
#2|
0
Hvor er det herligt med så alsidige indlæg på pokernet :D keep em coming ♥
Kan desværre ikke hjælpe med julegøgl spørgsmålet :(
Edit: indtil jeg læste det, og jo krokant er en del mere sprødt :)
10-12-2009 19:33
#3|
0
Yep, hvis det er knas du er ude efter, saa skal du undgaa mejeriprodukter
Hvis du skal lave en simpel krokant til fx. at bruge i is eller marcipan for den sags skyld, saa tager du sukker smelter det til en lys karamel paa panden. drysser en lille smule bagepulver i. Det faar karamelen til at haeve op. Over paa et stykke bagepapir og lade det koele af, hvorefter det kan hakkes med kniv.
Resultet er en mere luftigt krokant som knaser dejligt og ikke er saa haard at tygge i.
ps. Noedder eller lign. kan obv. tilsaettes undervejs
Du skal være logget ind for at kunne skrive et svar!