God opskrift på pandekager søges :D

#1| 0

Har lovet børnene pandekager men kan squ ikke en opskrift i hoved og istedet for at søge efter en random opskrift på nettet hvorfor så ikke spørge alle i herlige mennesker på pokernet og håbe tuz måske også kigger forbi :d

fyr løs

05-10-2013 14:15 #2| 0

250 g mel
3-4 æg (afhængig af størrelse)
4,5 -5 dl mælk
Lidt salt
Lidt sukker
Lidt vanillesukker
3 spsk olie

Rør først æg og mælk godt sammen og dernæst de "tørre" ingredienser som røres i og til sidst olie. Rør hellere lidt for meget end for lidt.

Steges i margarine og du kan ikke faile.

Brugt denne opskrift de sidste 20-25 år - taget fra en gammel kogebog min mor havde stående.

05-10-2013 14:22 #3| 0

150 g mel
8 æg
6 dl mælk
saften fra en appelsin
lidt sukker
lidt vanillesukker
50 g smeltet smør

Rør først æg og mel godt sammen. også rest. evt. lidt grøn frugtfarve hvis de skal se sjove ud.

Og hvad tid skulle vi komme???

05-10-2013 14:27 #4| 0

i kommer bare anders.

05-10-2013 14:35 #5| 0
Allfen skrev:
250 g mel
3-4 æg (afhængig af størrelse)
4,5 -5 dl mælk
Lidt salt
Lidt sukker
Lidt vanillesukker
3 spsk olie

Rør først æg og mælk godt sammen og dernæst de "tørre" ingredienser som røres i og til sidst olie. Rør hellere lidt for meget end for lidt.

Steges i margarine og du kan ikke faile.

Brugt denne opskrift de sidste 20-25 år - taget fra en gammel kogebog min mor havde stående.


Det lyder godt og gamle kogebøger plejer at være nuts :D
05-10-2013 14:41 #6| 1

Der skal øl i pandekager. Faktum

Redigeret af Jones d. 05-10-2013 14:50
05-10-2013 14:44 #7| 1

Jeg spiser ALDRIG pandekager, som i never-ever, så jeg kan ikke byde ind med noget ;-)

Redigeret af THADONKEY1 d. 05-10-2013 15:00
05-10-2013 14:51 #8| 0

Lol at der kommer 1/2 øl i dejen er nok ikke noget der skader, det er bare for at give kagerne lidt sprødhed.
Så ja God idé!

05-10-2013 14:52 #9| 0

Pandekager bliver mere sprøde hvis man man erstatter noger af vandet med øl.

Cirka en halv øl er passende.

Børn bliver ikke alkoholikere af at spise dem

05-10-2013 15:02 #11| 0

Lol donkey

05-10-2013 15:06 #12| 0
Piskes sammen:
1 øl, - fyld derefter op med mælk til 1 liter
5 æg

Blandes og piskes så sammen med ovenstående:
8 dl mel
2 tsk kardemomme
4 tsk sukker
3 tsk vanilje
1 tsk salt

Piskes i til sidat:
7 spsk (solsikke)olie


Smør lidt olien på panden ved første pandekage, og derefter kan resten laves uden yderligere tilsætning af fedtstof.

ELLER (smag og behag):

Tilsæt en lille tskfuld olie på panden ved hver pandekage , og du får en lidt anderledes smag og konsistens.
Redigeret af Holstt d. 05-10-2013 15:10
05-10-2013 15:10 #13| 1

Og efter min mening skal pandekager steges i rigeligt smør .. Det giver en god smag og lækker overflade.
Og når man nu alligevel skal have noget sjovt og ikke særlig sundt kan man lige så godt gå hele vejen, istedet for de der moderne tips med olie i dejen :)

05-10-2013 15:11 #14| 1

Og ikke kedelig vanillesukker .. Brug en hel RIGTIG stang der rent faktisk smager af vanille :)

05-10-2013 15:28 #15| 0

Den nemmeste opskrift er: 'æg og mel er 1:1 og dobbelt op af mælken. Lidt salt og lidt vanilje i, og så er den i vælten'..

Altså - 1dl hvedemel til hvert æg og dobbelt op af mælken = 2dl mælk.

Rør mel og mælk sammen først. Tilsæt æg og krydderier. Steges i smør, drysses med lidt sukker og spises lune :-)

05-10-2013 15:31 #16| 1

Brugte allfens opskrift og de blev gode dog ikke så mange men det er jo bare lidt mere mel og væske. Vil prøve en af de andre opskrifter næste gang og prøve med lidt øl i.

05-10-2013 15:37 #17| 0

Det smager fantastisk med lidt revet skal fra citrusfrugter i dejen - meget gerne appelsin, men citron og lime er også godt.

Man kan i øvrigt også erstatte lidt af melet med enten hvedeklid eller havreklid ... Så bliver pandekagerne en smule tykkere og mættende, så man godt kan retfærdiggøre at spise dem til aftensmad engang i mellem :-)

Redigeret af tuznelda d. 05-10-2013 15:38
05-10-2013 15:43 #18| 0

Det gode ved 'min' pandekageopskrift er, at den er let at huske som en remse ... Og hvis man så står i et sommerhus/campingvogn et sted og skal lave pandekager men hverken har en køkkenvægt eller et dl-mål, så kan man bare bruge en lille kaffekop. Så passer mængderne nogenlunde alligevel :-)

05-10-2013 15:45 #19| 0
Holstt skrev:
Piskes sammen:
1 øl, - fyld derefter op med mælk til 1 liter
5 æg

Blandes og piskes så sammen med ovenstående:
8 dl mel
2 tsk kardemomme
4 tsk sukker
3 tsk vanilje
1 tsk salt

Piskes i til sidat:
7 spsk (solsikke)olie


Smør lidt olien på panden ved første pandekage, og derefter kan resten laves uden yderligere tilsætning af fedtstof.

ELLER (smag og behag):

Tilsæt en lille tskfuld olie på panden ved hver pandekage , og du får en lidt anderledes smag og konsistens.


Nej vel?

Iøvrigt bør de bages på en Rasmus Klump pande, og spises med friskpresset appelsinsaft der er kogt ind med rørsukker og lidt sprut efter smag. Dertil en klat is.
Redigeret af toesinger d. 05-10-2013 15:46
05-10-2013 18:34 #21| 0

Den største fejl i de angivne opskrifter er at der står "lidt sukker".
Tricket til at få guddommelige pandekager er MEGET sukker i pandekagerne.

Min opskrift:
2 æg
3 dl mælk. En af deciliterne kan erstattes med øl, danskvand eller lignende hvis man vil det.
En god sjat sukker, en lille smule vanille, evt kardemomme eller citronskal hvis man vil tilføje smag.
Mel til det passer. Konsistensen skal man lige lære.
Smelt lidt smør og bland i, og steg i rigtigt smør.

05-10-2013 19:32 #22| 0
drhoho skrev:
Den største fejl i de angivne opskrifter er at der står "lidt sukker".
Tricket til at få guddommelige pandekager er MEGET sukker i pandekagerne.

Min opskrift:
2 æg
3 dl mælk. En af deciliterne kan erstattes med øl, danskvand eller lignende hvis man vil det.
En god sjat sukker, en lille smule vanille, evt kardemomme eller citronskal hvis man vil tilføje smag.
Mel til det passer. Konsistensen skal man lige lære.
Smelt lidt smør og bland i, og steg i rigtigt smør.


Hvad er forskellen på "lidt" og "sjat"? ;)

Men enig i at der skal godt med sukker i dejen, og smør, smør, smør brug aldrig olie!
05-10-2013 19:35 #23| 0

4 æggehvider
4 blommer
1l kærnemælk
500g mel
1½ tsk natron
vaniliesukker

pisk æggeblomer + natron + vaniliesukker. hæld kærnemælk og mel i. vend de stiftpiskede hvider i - steg i lidt smør / margerine

de bedste pandekager US style ever!

06-10-2013 14:04 #24| 0

lad nu være med det margarine (og olie), steg dem i smør og brug rigtig vanilje.

06-10-2013 15:12 #25| 0

Jeg vil lige uddybe min opskrift fra før lidt :)

Min opskrift har to svagheder:
1: Den benytter sig meget af slump
2: Konsistensen findes ved tilsætning af mel, hvilket kræver meget omrøring. Hvis melet ikke var på slump ville man kunne tilbageholde en del af mælken, lave en alt for tyk dej - og efterfølgende fortynde den til den passer. Det ville kræve mindre omrøring. Så fortæl mig gerne hvor meget mel der skal i, hvis nogen ved det. Og gerne i rummål, så man ikke skal bruge en vægt.

Opskriften gælder til 2-4 personer, afhængigt af appetit. Vil anbefale den til 3 personer. Så snart I er 5 ville jeg doble op, da det er lækrere med pandekage orgie end pludseligt kun at have to til hver.

Ingredienser:
- 2æg
- 2 dl mælk
- 1 dl vand/mælk/øl/danskvand efter ønske. Jeg plejer at bruge mælk.
- Fedstof, cirka 25-50 g smør. Olie kan bruges i nødstilfælde, men der er stor forskel.
- 1 teske vanillesukker
- ½ til 1 teske salt
- Hav mel klar.
- Hav sukkerskålen klar, gerne med rørsukker.
- Optional: 1 teske kardemomme eller lidt revet skal af citrusfrugt efter smag.

1: Æg og væske blandes sammen
2: Vanillesukker, salt og evt. kardemomme/citronskal tilsættes.
3: Tag skeen i sukkerskålen og øs sukker i, til du får dårlig samvittighed. Derefter tilsætter du to skefulde til.
4: Bland mel i under omrøring til konsistensen er rigtig. Den skal være relativt tyndtflydende så den kan fordele sig på panden.
5: Smelt smørret og kom det i. Hvis du bruger olie er det en fordel at komme det i før melet, så konsistensen bliver lettere at få rigtig. Men lets face it: Man får ikke smeltet smørret i god nok til at det kan køle ordentligt af. Og hvis du kommer varmt smør i før melet, så klumper det - ved ikke om det er smørrets eller æggets skyld.

På en slip-let pande bør man kunne bage sine crêpes uden ekstra fedtstof når der er fedt i dejen, men det bliver bedre hvis man smørsteger dem. Og man bør komme ekstra smør på panden undervejs.

Vær opmærksom på at panden skal være meget varm.

Som et alternativt fyld vil jeg foreslå revet æble med rørsukker. Det er naturligvis ikke så godt som is osv., men det er afveksling.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar