Savner en rigtig god opskrift på rødvinssovs til en mør culottesteg.
Nogle kvalificerede bud ?
Takker
Savner en rigtig god opskrift på rødvinssovs til en mør culottesteg.
Nogle kvalificerede bud ?
Takker
Eller denne som både voksne og børn er vilde med her hos os
http://www.madabc.dk/A/r%C3%B8dvinssauce-2?q=r%C3%B8dvinssauce
HOFFEH skrev:Eller denne som både voksne og børn er vilde med her hos os
http://www.madabc.dk/A/r%C3%B8dvinssauce-2?q=r%C3%B8dvinssauce
Det undre mig, at opskriften bruger frisk timian m.m., men starter med 25 g. margarine :OP
Google gastromand rødvinssovs.
Den er verdensklasse
HOFFEH skrev:Eller denne som både voksne og børn er vilde med her hos os
http://www.madabc.dk/A/r%C3%B8dvinssauce-2?q=r%C3%B8dvinssauce
At bruge margarine i sin sovs er vel nærmest en dødssynd..
fede skrev:
At bruge margarine i det hele taget er vel nærmest en dødssynd..
FYP :-)
Intet arbejde, men tager lang tid at lave.
Olie varmes:
Gulerødder/rodfrugter/løg/hvidløg steges lidt, de skal ikke rigtig få kulør, bare lige vendes.
Så smider du noget balcamico derned...
Led det koge ind til ca ½ del.
Herefter hælder du tre flasker rødvin på(du skal gide drikke der vin du laver mad af).
Samt en ½(hurtig version) flydende oksefond fra supermarket.
Smid en buket timian i samtidig.
Herefter lader du det simre LAAANG tid.
Så tager du rodfrugter i en si og presser sauce ud ad dem.
Når du skal til at servere tager du en pakke rigtig smør og pisker i.
HVIS du er utilfreds med tykkelse, så kan du bruge lidt marizena.
Her efter er det ren nydelse.
Husk det er ikke en brun SOVS. Så man bruger ikke så meget :-)
Det bedste er: Det du så har tilbage hælder du i en isterningebakke.
Når du så efterfølgende gerne vil have super sovs, så tager du et par terninger op og hælder fløde i, så er det formidabelt :-)
1 del kalvefond (demiglace)
1 del rødvin
1 del gulerodsjuice, friskpresset
1 del smør
Kog rødvinen op og lad den koge et minuts tid, tilsæt fond og juice og lad det reducere til halv mængde. Monter med smør (med en stavblender). Smag til med salt og peber ved servering.
henrikthing skrev:1 del kalvefond (demiglace)
1 del rødvin
1 del gulerodsjuice, friskpresset
1 del smør
Kog rødvinen op og lad den koge et minuts tid, tilsæt fond og juice og lad det reducere til halv mængde. Monter med smør (med en stavblender). Smag til med salt og peber ved servering.
Det er også en afart af denne jeg laver. Har ikke prøvet med gulerodsjuice, men bruger tit fond der er kogt ind med gulerod.
En anelse tomatpuré går utroligt godt i spænd med saucen, og hvis du har mulighed for det, så smid et skvæt portvin/sherry/kirsebærvin i mens det koger ind.
sinysnip skrev:Intet arbejde, men tager lang tid at lave.
Olie varmes:
Gulerødder/rodfrugter/løg/hvidløg steges lidt, de skal ikke rigtig få kulør, bare lige vendes.
Så smider du noget balcamico derned...
Led det koge ind til ca ½ del.
Herefter hælder du tre flasker rødvin på(du skal gide drikke der vin du laver mad af).
Samt en ½(hurtig version) flydende oksefond fra supermarket.
Smid en buket timian i samtidig.
Herefter lader du det simre LAAANG tid.
Så tager du rodfrugter i en si og presser sauce ud ad dem.
Når du skal til at servere tager du en pakke rigtig smør og pisker i.
HVIS du er utilfreds med tykkelse, så kan du bruge lidt marizena.
Her efter er det ren nydelse.
Husk det er ikke en brun SOVS. Så man bruger ikke så meget :-)
Det bedste er: Det du så har tilbage hælder du i en isterningebakke.
Når du så efterfølgende gerne vil have super sovs, så tager du et par terninger op og hælder fløde i, så er det formidabelt :-)
xitaah skrev:Det er også en afart af denne jeg laver. Har ikke prøvet med gulerodsjuice, men bruger tit fond der er kogt ind med gulerod.
En anelse tomatpuré går utroligt godt i spænd med saucen, og hvis du har mulighed for det, så smid et skvæt portvin/sherry/kirsebærvin i mens det koger ind.
Du behøver bestemt ikke hedvin hvis du bruger gulerodsjuice, der kommer rigeligt sødme fra. Det er i det hele taget en smagssag, med gulerodsjuice får du rødvinssmagen uden at få rødvinssyren, som nemt kan blive meget kraftig (efter min smag alt for kraftig) på en ren rødvinsreduktion. Jeg er ikke til tomatpure eller andet hurlumhej i, men det er også en smagssag :)
Spørgejørgen skrev:
Kan man lave den dagen før?
Smørret i dagen før - eller umiddelbart inden servering ?
Spørgejørgen skrev: Smørret i dagen før - eller umiddelbart inden servering ?
Det er bedst umiddelbart inden servering. Hvis du gør det dagen før skal du i hvert fald nok bruge en stavblender for at få den samlet ordentligt når du genopvarmer den.