God opskrift på rødvinsovs

#1| 0

Savner en rigtig god opskrift på rødvinssovs til en mør culottesteg.

Nogle kvalificerede bud ?

Takker

09-09-2015 13:03 #2| 1

www.youtube.com/watch?v=YThcp8nHjAU

09-09-2015 13:30 #3| 0

Eller denne som både voksne og børn er vilde med her hos os

http://www.madabc.dk/A/r%C3%B8dvinssauce-2?q=r%C3%B8dvinssauce



09-09-2015 15:00 #4| 0
HOFFEH skrev:Eller denne som både voksne og børn er vilde med her hos os
http://www.madabc.dk/A/r%C3%B8dvinssauce-2?q=r%C3%B8dvinssauce

Det undre mig, at opskriften bruger frisk timian m.m., men starter med 25 g. margarine :OP

09-09-2015 15:16 #5| 2

Google gastromand rødvinssovs.

Den er verdensklasse

09-09-2015 15:26 #6| 8
HOFFEH skrev:Eller denne som både voksne og børn er vilde med her hos os
http://www.madabc.dk/A/r%C3%B8dvinssauce-2?q=r%C3%B8dvinssauce


At bruge margarine i sin sovs er vel nærmest en dødssynd..

09-09-2015 16:38 #7| 2
fede skrev:
At bruge margarine i det hele taget er vel nærmest en dødssynd..

FYP :-)

09-09-2015 20:15 #8| 0

Rigeligt smør ;-)

10-09-2015 12:11 #9| 0

Intet arbejde, men tager lang tid at lave.

Olie varmes:

Gulerødder/rodfrugter/løg/hvidløg steges lidt, de skal ikke rigtig få kulør, bare lige vendes.

Så smider du noget balcamico derned...

Led det koge ind til ca ½ del.

Herefter hælder du tre flasker rødvin på(du skal gide drikke der vin du laver mad af).

Samt en ½(hurtig version) flydende oksefond fra supermarket.

Smid en buket timian i samtidig.

Herefter lader du det simre LAAANG tid.

Så tager du rodfrugter i en si og presser sauce ud ad dem.

Når du skal til at servere tager du en pakke rigtig smør og pisker i.

HVIS du er utilfreds med tykkelse, så kan du bruge lidt marizena.

Her efter er det ren nydelse.

Husk det er ikke en brun SOVS. Så man bruger ikke så meget :-)

Det bedste er: Det du så har tilbage hælder du i en isterningebakke.

Når du så efterfølgende gerne vil have super sovs, så tager du et par terninger op og hælder fløde i, så er det formidabelt :-)


Redigeret af sinysnip d. 10-09-2015 13:39
10-09-2015 13:02 #10| 0

1 del kalvefond (demiglace)

1 del rødvin

1 del gulerodsjuice, friskpresset

1 del smør


Kog rødvinen op og lad den koge et minuts tid, tilsæt fond og juice og lad det reducere til halv mængde. Monter med smør (med en stavblender). Smag til med salt og peber ved servering.

10-09-2015 19:18 #11| 0
henrikthing skrev:1 del kalvefond (demiglace)
1 del rødvin
1 del gulerodsjuice, friskpresset
1 del smør

Kog rødvinen op og lad den koge et minuts tid, tilsæt fond og juice og lad det reducere til halv mængde. Monter med smør (med en stavblender). Smag til med salt og peber ved servering.

Det er også en afart af denne jeg laver. Har ikke prøvet med gulerodsjuice, men bruger tit fond der er kogt ind med gulerod.

En anelse tomatpuré går utroligt godt i spænd med saucen, og hvis du har mulighed for det, så smid et skvæt portvin/sherry/kirsebærvin i mens det koger ind.

10-09-2015 19:35 #12| 0
sinysnip skrev:

Intet arbejde, men tager lang tid at lave.

Olie varmes:

Gulerødder/rodfrugter/løg/hvidløg steges lidt, de skal ikke rigtig få kulør, bare lige vendes.

Så smider du noget balcamico derned...

Led det koge ind til ca ½ del.

Herefter hælder du tre flasker rødvin på(du skal gide drikke der vin du laver mad af).

Samt en ½(hurtig version) flydende oksefond fra supermarket.

Smid en buket timian i samtidig.

Herefter lader du det simre LAAANG tid.

Så tager du rodfrugter i en si og presser sauce ud ad dem.

Når du skal til at servere tager du en pakke rigtig smør og pisker i.

HVIS du er utilfreds med tykkelse, så kan du bruge lidt marizena.

Her efter er det ren nydelse.

Husk det er ikke en brun SOVS. Så man bruger ikke så meget :-)

Det bedste er: Det du så har tilbage hælder du i en isterningebakke.

Når du så efterfølgende gerne vil have super sovs, så tager du et par terninger op og hælder fløde i, så er det formidabelt :-)




Kan man lave den dagen før?
10-09-2015 21:35 #13| 0

Ja for søren... jo længere den trækker jo bedre!!

10-09-2015 23:30 #14| 0
xitaah skrev:Det er også en afart af denne jeg laver. Har ikke prøvet med gulerodsjuice, men bruger tit fond der er kogt ind med gulerod.

En anelse tomatpuré går utroligt godt i spænd med saucen, og hvis du har mulighed for det, så smid et skvæt portvin/sherry/kirsebærvin i mens det koger ind.


Du behøver bestemt ikke hedvin hvis du bruger gulerodsjuice, der kommer rigeligt sødme fra. Det er i det hele taget en smagssag, med gulerodsjuice får du rødvinssmagen uden at få rødvinssyren, som nemt kan blive meget kraftig (efter min smag alt for kraftig) på en ren rødvinsreduktion. Jeg er ikke til tomatpure eller andet hurlumhej i, men det er også en smagssag :)

11-09-2015 06:58 #15| 0
Spørgejørgen skrev:

Kan man lave den dagen før?

Smørret i dagen før - eller umiddelbart inden servering ?

11-09-2015 10:44 #16| 0
Spørgejørgen skrev: Smørret i dagen før - eller umiddelbart inden servering ?

Det er bedst umiddelbart inden servering. Hvis du gør det dagen før skal du i hvert fald nok bruge en stavblender for at få den samlet ordentligt når du genopvarmer den.

11-09-2015 11:56 #17| 0

Umiddelbart før...

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar