Hvilken ville i tage af disse:
Henckels Twin Cermax kokkekniven eller Tojiro flash kokkekniven?
Zwilling VS Tojiro flash knive
Jeg har zwilling 2nd edition (den hvor der går stål gennem skaftet) hvilket jeg er rigtig tilfreds med.
Zwilling!!
Jeg læser med her...
Står selv i samme situation, altså at jeg overvejer at købe Porsche knive. Det er udelukkende på baggrund af et test resultat, kender ikke nogen som selv benytter sig af mærket. Så det kunne være fedt hvis nogen på PN har noget erfaring med disse.
Udover at staalet skal vaere den rigtige kvalitet, er det ogsaa vigtigt at du kan lide kniven og dens balance naar den ligger i haanden.
Jeg er selv glad for mine Wusthof Classic Ikon, men bruger ogsaa Globals utility kniv og et par Kasumi knive.
Med det sagt, saa gaar du nok ikke galt med Mac eller Tojiro.
Jeg kan ikke anbefale en kniv, men denne korte dokumentar om en person der fremstiller knive. Hvis du har nok penge kan hans knive sikkert godt anbefales. Men ligegyldigt hvad lærer man lidt om hvad en god kniv er :)
www.chow.com/food-news/55121/obsessives-knifemaker/
Sabatier og Giesser er også alternativer til Zwilling, dog væsentligt billigere, men voldtager man sine knive er det ikke en dårlig ting at kunne skifte dem noget oftere,
En kniv til kød er en kniv til kød.
En kniv til grøntsager er en kniv til grøntsager.
imo :)
@Poples
Nu kender jeg ikke din baggrund, og tænkte mere om det var hjemmet eller andet, vil selv starte udd. som kok.
Ved godt hvad man bruger knivene til ;)
Fælles for alle de kokke jeg kender/har arbejdet sammen med/været gift med, er at ingen af dem bruger 'super knive'.
Deres sortiment er som regel en god blanding af F. Dick, Victorinox og Granton.
Jeg er igang som kokkeelev, og jeg har 2 Tojiro knive, som jeg er yderst tilfreds med.
Den her som jeg bruger til grønt:
www.tojiro-knive.dk/produkter/tojiro-f506/
Og den her som jeg bruger til kød:
www.tojiro-knive.dk/produkter/tojiro-f507/
Hvis man sliber dem jævnligt, og ikke opbevarer dem i køkkenskuffer, eller på en magnetplade, så er det knive som du har resten af dit liv.
Jeg ville personligt gå uden om globalknive. Jeg har selv nogle, men man får ondt i det stykke på sin pegefinger som sidder ud mod tomlen, hvis man står i lang tid, fordi der ikke er en afrunding på bladet.
Men altså tag ned og prøv dig frem. Det handler meget om, hvad du føler ligger godt i din hånd.
Victorianox som allerede er nævnt, er også en udmærket kniv, men altså som med så mange andre ting, så får man hvad man betaler for,og der mener jeg at Tojiro er i en klasse for sig.
Jeg har selv et par Tojiro Flash knive, som jeg er jævnt godt tilfreds med.
De chipper ikke let, er lavet af hårdt stål der forbliver skarpt i lang tid, ruster ikke, har en rigtig god balance og ligger godt i hånden.
Derudover syntes jeg det er pæne knive.
Men køb nu knive der passer til formålet.
Kokkekniv, grønsagskniv, udbenerkniv, kødøkse etc.
Tag ind i hw Larsen i kødbyen og kig på deres udvalg eller tjek deres hjemmeside ud de har et kæmpe udvalg af de bedste knive
Jacob32DEN skrev:Hvis man sliber dem jævnligt, og ikke opbevarer dem i køkkenskuffer, eller på en magnetplade, så er det knive som du har resten af dit liv.
Dumt spørgsmål, men hvordan opbevarer du dem så? Knivblok?
Tag ind i hw Larsen i kødbyen og kig på deres udvalg eller tjek deres hjemmeside ud de har et kæmpe udvalg af de bedste knive
+1 for HW Larsen. Fantastisk butik for dem, der kan lide at stå i et køkken :)
kunne tænkes at han bruger en kniv taske
kniv tasker, kniv mapper... you name it
Jeg har Mac knive, de er fandme gode!!
Men aner ikke hvor gode andre knive er;)
Vil også anbefale Mac knive.. Utrolig gode at holde ved og bevare skarpheden rigtig godt. (er selv kok)
Hey!
Brug pengene på en god kokkekniv - Her kan jeg fint anbefale Tojiro. Gå efter 32 lags stål, mener 64 er overkill, men god lir. HW Larsen har haft tilbud på dem, og kører løbende gode tilbud på gear.
Mener ikke der er værdi i at købe Tojiro eller lignede til de andre knivtyper, men mindre det er for lirens skyld.
Mine brødknive, grønsagsknive, slagterknive, udbener, filet er prof victorinox og det kører, så hellere have præcis den rigtige kniv til jobbet.
Kokkekniven er alligevel den du bruger mest, så her er det rart at have kram, tildels den lille grønsags/pillekniv.
Jeg kører catering - Og nævnte udstyr er mere en rigeligt. Kan faktisk også godt li at grejet prof og robust, som Victorinox.
Husk at investere i et keramisk strygestål, og lær at bruge det.
:-)
Don_T skrev:Jacob32DEN skrev:Hvis man sliber dem jævnligt, og ikke opbevarer dem i køkkenskuffer, eller på en magnetplade, så er det knive som du har resten af dit liv.
Dumt spørgsmål, men hvordan opbevarer du dem så? Knivblok?Tag ind i hw Larsen i kødbyen og kig på deres udvalg eller tjek deres hjemmeside ud de har et kæmpe udvalg af de bedste knive
+1 for HW Larsen. Fantastisk butik for dem, der kan lide at stå i et køkken :)
Og kan lide at betale overpriser for standard produkter.
Mht. Global, så er alle de knive der hedder GFxx "Pro-serie" knive. De har anderledes blad/vægt og er også anderledes udført ved håndtaget (jvf. tidligere posters anke).
Helt generelt er det meget lette knive med en balance der skiller sig lidt ud. I nogle situationer en fordel, i andre ikke - det er smag og behag.
Men mange heavy-duty brugere vil nok vælge en kokkekniv af anden fabrikat, for ganske enkelt at få mere vægt i, hvilket er rart når man "chopper/dicer" (særligt hvis man er vant til en tungere kniv).
---
+1 til den kommentar om strygestål/slibeblok. Skal bruges ofte :-)
Har fået købt denne for et par år siden og har aldrig fortrudt. Fantastisk kniv, super skarp, fedt design og bare generelt en klasse over dem jeg ellers har haft.
Total overkill til mit behov, men fedt at bruge en ordentlig kniv til madlavning.
Zwilling twin cermax
Men har også kun hørt positive ting om Tojiro. Og prisen ser ud til at være bedre end Zwillings topmodel som jeg har.
Min ex havde sådan en Porsche-kniv, og den skulle jeg fandme have nakket med - fuck den spiller max.
@Kokke/lærlinge
Fik i tilbudt nogen former for rabat i praktik/mesterlære ved anskaffelse af knive?
@ Alle andre
Jer der har Tojiro knive kan 3-lags Deluxe serien anbefales? Synes prisniveauet er for højt for 37 lags.
@Poples
Held og lykke med den! Meld gerne tilbage i tråden når du har afprøvet den
Jeg har begge knive, og foretrækker klart Tojiro.
Zwilling kniven er absolut også dejlig at arbejde med, og ligger godt i hånden, men er overprized.
Hvis den kostede det halve, havde jeg klart flere af dem.
yearwoow skrev:
@Kokke/lærlinge
Fik i tilbudt nogen former for rabat i praktik/mesterlære ved anskaffelse af knive?
@ Alle andre
Jer der har Tojiro knive kan 3-lags Deluxe serien anbefales? Synes prisniveauet er for højt for 37 lags.
Tilbage i sidste årtusinde da jeg starte på grundforløbet stod dret skrevet i overenskomsten af kokkeelever skulle modtage godtgørelse fra lærepladsen for op til 850 kr ved anskaffelse af værktøj. Om det stadigt forholder sig sådan skal jeg ikke gøre mig klog på.
@Prads
Hvilken str. vil du anbefale kokkekniven 8 eller 9½ inch?
- Vedrørende at den er overprized er jeg i en situation at cermax'en er billigere end flashen..
Kan se cermax har en HrC på 66 og flashen en på 62, kan dette mærkes?
@Andre
Tak for jeres svar :)
@ Year
Størrelse er nok lidt smag og behag.
Jeg ville personligt foretrække 8, da jeg ikke gider stå og fægte med for store (lange) knive.
Det kan imho hæmme ens bevægelser i et køkken/når du bruger kniven.
Hårdheden kan du ikke mærke forskel på.
Andre observationer:
Ceramaxen er begyndt at få en lille anelse rust, det er der intet af på Flashen.
Flashen derimod er der en lille bitte anelse mere chipning i, end Ceramaxen.
Ingen af dem har selvfølgelig være vasket andet end i hånden.
Måske jeg dog burde vaske knivene op og tørre dem af umildbart efter de var brugt.
Kostede de det samme, ville jeg nok stadig vælge Flash, men til 2/3 eller 3/4 af prisen ville jeg vælge Ceramax.
Men det er jo blot min mening ;)
Super svar jeg kan bruge til noget :-)
Kan godt høre du er Tojiro elsker, hvad er det helt præcis chipping er?
Nåe vil følge dit råd, og efter santoku cermax er vold billig bliver det den og flashen som kokkekniv :)
Er sikker på at du bliver glad for begge :)
Med chipning mente jeg blot, når der kommer små mærker i æggen.
Når der ryger en lille fli af.
Det er nu ikke så super skadeligt for evnen til at udføre sit arbejde,
og noget forsvinder jo også ved næste slibning, men det er da at foretrække
hvis æggen er helt lige.
Okay så blev jeg da det klogere, lyder til at det er helt normalt for disse knive at de chipper hvis de bliver behandlet hårdt ift. Victorinox..
Er også sikker på at jeg bliver glade for dem!
Kan du anbefale et keramisk strygestål fra denne hjemmeside?
http://www.cutleryandmore.com/knife-sharpeners.htm
Jeg må desværre krybe til korset og indrømme at jeg ikke får skærpet mine knive som jeg burde.
Det betyder jo kortere levetid, og større omkostninger når jeg oftere skal sende dem til slibning.
Men mit nytårsfortsæt bliver at jeg skal begynde på det i det nye år, og så kan du jo passende anbefale mig et strygestål ;)
IMO mishandling! Selvom de holder skarpheden længe..
Yes skal nok anbefale dig et senere, har bare hørt et keramisk skulle være super godt.
Ja du har ret, det er absolut ikke optimalt.
Skal lige have min morbror som er gammel slagter til at vise mig lidt trix.
Når jeg får tid til det....
Husk btw. på at Cutleryandmore er US based, så der kommer told oveni.