Ja har jo været en del restaurant tråde herinde gennem tider, men de ender ofte med det bare er en repetering af diverse michelin steder, og ja selvom det da kan være ganske fint, så har jeg (desværre!) ikke råd til at spise sådanne steder i tide og utide:)
Så tænkte det var oplagt med en tråd, hvor vi kan anbefale de lidt billigere alternativer i kbh området, jeg aimer selv efter omkring 1000 kr. inklusiv mad og vin for 2 med de steder jeg anbefaler, men billigere alternativer er selvfølgelig også velkomne. Og ja skal ud med damen imorgen aften, så kunne godt bruge lidt indputs:)
Jeg vil lægge ud med mine to absolut ynglings spisesteder pt.
Det første er The Red box
www.theredbox.dk/
Som er et asiatist/europæisk fusions køkken, som uden tvivl har givet mig den bedste og mest komplette madoplevelse de gange jeg har været der, hvis man skal derud så er forretten "fem små kinesere" et aboslut must.
Nummer to er Le trois Cochons
www.cofoco.dk/ltc.php
Rustik fransk mad i RIGELIGE mængder. Hvis man som mig hader at skulle vælge imellem alle de små lækre forretter, så er dette det perfekte sted at gå hen, her får man simpelthen 3 forskellige forretter og 3 desserter, og så er det kun hovedretten man skal tage stilling til:)
Boblere:
Oysters and grill, seafood og masser af det til en pris man rent faktisk kan betale.
Tony Bistro, en del af madklubben super lækker mad, dog pisser det mig lidt af at når man reklamerer med 4 retter for 300(?) kr. så er det imo flabet at ligge tillægspriser på halvdelen af retterne.
Gode madoplevelser for en tusse i kbh.
Den lille fede
7 retter incl vin for 798 kr er IMO god mad til pengene
5 retters incl Vin koster 550 kr
www.denlillefede.dk/
Absolut favorite lige nu: Retour alle the way! Kongen af bearnaise, Rasmus Oubæk, laver Danmarks bedste tatar og store gode steaks til billige penge, plus alt det andet - www.retour.dk/
Øvrige stamsteder:
Mêlée - Uformel Jens Vestergaard, simremad i verdensklasse og vildt vinkort - www.melee.dk
Gourmandiet By Night - Steaks i MASH-klasse, men billigere - www.gourmandiet.dk/
Chai Wong - Henrik Yde fra Kiin Kiin, billig asiatisk fusion, super lækkert - chaiwong.dk/
Fischer - Pasta-værtshus ved David Fischer, gammel pastakok fra La pergola i Rom - super simpelt og klassisk - hosfischer.dk/
Famo - Billigt og godt italiensk a la Madklubben og Cofoco, menuer til 300,- - www.famo.dk/
Bar'Vin - Nordisk Mester Sommelier Nils Thyges spisested med legender som Rene Warn bag gryderne - Fokus på vin, men med simple retter med stor smag og et charcutteri-bræt der styrer - barvin.dk/
Le le - New Yorker-stemning i Kbh. udemærket vietnamesisk mad og drinks, men super stemming og atmosfære - lele-nhahang.com/
Edit - detaljer:-)
Har været en enkelt gang på den lille fede, og må indrømme jeg synes det var lidt hit n miss med mange af deres retter, aka. der var nogle perler imellem men der var også et par af retterne jeg godt havde været foruden:)
@playern
Gerne lidt info/link om hvorfor det lige er de steder man skal vælge, ellers hjælper det mig(og andre) jo ikke meget til at tage min beslutning:)
spændende tråd.
Lad os prøve at holde den fri for alt for mange cofoco og madklubben restauranter, da de alle kan klare præcis det formål
hermod skrev:
spændende tråd.
Lad os prøve at holde den fri for alt for mange cofoco og madklubben restauranter, da de alle kan klare præcis det formål
Why de af cofoco/madklub stenderne der gør det ud over det sædvanlige, skal vel også have den ros?
Retour - kan også få en kæmpe anbefaling herfra. Rigtig god mad til fornuftige priser. Og som nævnt klasse bearnaise og rigtig gode bøffer :-)
Khunjuk - skal siges det er lidt tid siden jeg har været der, men dengang var det en super god oplevelse.
www.khunjuk.dk/menu.html
Synes til gengæld Tony's var noget opreklameret.
Restaurant Heering i Nyhavn kunne også være et godt bud i samme boldgade som Retour, men umiddelbart er Retour en klasse over.
@Djoffer
Min pointe var bare at både cofoco og madklubben kan klare formålet. De er alle gode og billige. Men det er sjovere at høre om de restauranter man ikke umiddelbart kender, end at alle siger at Tonys i havnegade er en god restaurant.
Spiste frokost i sidste uge på Manfreds som er Relæ's semi nye koncept hvor de først åbnede som vinbar men nu tilbyder take away, aftensmad og frokost til gode priser. Den ligger lige overfor Relæ i jægersborggade og jeg går stærkt ud fra at det staff der bliver brugt arbejder begge steder.
Vi valgte deres dele menu hvor der bare kommer en masse små retter ind løbende som man så deler. Det var god mad og tjeneren havde god indsigt i produktet, lige fra vin, mad til kaffen.
www.manfreds.dk
Il senso i gothersgade synes jeg også er god. Ligeledes en vinbar som også tilbyder mad, dog mest tapas ting, men man kan også få mere almindelig størrelse hovedretter.
www.ilsenso.dk/site/
Ilsenso konsortiet ejer også Magstræde 16 og Nyhavn 14, dem der lukrerer på Gorm Wiswehs pizzatryllerier. Begge steder kan anbefales på det kraftigste - super pizzaer, forretter, tilbehør og menuer! Har fornuftige 3-retters menuer til 2-300kr.
Gustavs Bistro på Classensgade er også et besøg værd.
Kan desuden også medbekræfte både Chai Wong og Melee - igen på det kraftigste. Og til dels LeLe.
Synes også Kbh's første "nye" franske bistro er glemt her - Bistro Pastis i Gothersgade. Virkelig lækkert sted til gode priser!
Skulle også til at nævne Pastis som SoerenT nævner - deres søster Fishmarket er også god.
Jeg synes Tonys i Havnegade er en god restaurant
Marv og Ben og Fiskebaren i kødbyen kan jeg anbefale - er dog i tvivl om det overstiger prislejet.
Og favoritten er i øvrigt Schønemann - men der serveres kun frokost!
Kan anbefale http://www.famo.dk/famo
Fast menu 370,- for 4 retter. Hertil kommer drikkevarer. Man får MEGET mad:)
http://www.magstraede16.dk/forside, som er nævnt før er bestemt også et besøg værd.
Restaurant Made bød på en rigtig god oplevelse.
Vi havde forudbestilt en 5 retters menu (det var et halv pris tilbud af en art, men som aftenen forløb havde jeg med glæde betalt fuld pris).
Jeg har lige tjekket restaurantens hjemmeside www.made-cph.dk/restaurant#restaurant og kan se at 3 retter står i 350 kr. og 5 retter koster 475 kr.
Straks vi kom indenfor døren, blev vi modtaget af en af ejerne, som tog vores overtøj og fik "bænket os"
Vi fik velkomstdrinks (det var med i menuen, tror jeg, for de var free of charge).
Min bedre halvdel gider ikke drikke vin og det er måske ikke så fedt at drikke den samme vin til alle retter (og at bestille 5 forskellige glas løber hurtigt op), så min glæde var stor, da den meget opmærksomme tjener tilbød mig en vinmenu til nærmest latterlige 200 kr.
Alle retterne var vel tilberedte og råvarerne fejlede bestemt heller ikke noget.
De fleste af vinene var fra latinamerika. De passede rigtigt godt til de forskellige retter - og tjeneren sørgede for refill de gange jeg fik drukket vinen, før jeg var færdig med en ret.
De 2 forskellige tjenere vi havde kontakt med var yderst opmærksomme uden at være påtrængende - og det til trods for at de havde et stort selskab kørende i det store lokale (vi sad i lokalet lige indenfor døren).
Efter middagen satte vi os i baren og købte en cocktail. Bartenderen er en hyggelig fætter, som er god for en historie eller 2 - og han blander gode drinks. En cocktail koster rimelige 100 kr.
Evas mor bemærkede "noget underligt ved mit ansigt" under hele middagen; Et stort smil.
takker for de mange forslag og kom endelig med flere:) Jeg har reserveret bord på retour imorgen aften og skal selvfølgelig nok komme med et par ord når jeg har været der:)
@magneto
Kender et par stykker som arbejder i baren og de historier de fortæller med hensyn til management er simpelthen til at krumme tæer over. De har ikke snakket så meget om selve kvaliteten af maden, men de har sagt det var okay godt. Ud fra menuen og priserne vil jeg dog sige det virker lidt som en overpris, ligesom deres barpriser er.
MichaelS skrev:
@magneto
Kender et par stykker som arbejder i baren og de historier de fortæller med hensyn til management er simpelthen til at krumme tæer over. De har ikke snakket så meget om selve kvaliteten af maden, men de har sagt det var okay godt. Ud fra menuen og priserne vil jeg dog sige det virker lidt som en overpris, ligesom deres barpriser er.
Grunden til jeg spørge ind til Custom House, er de skriver de tager hensyn til madallergier. Grundet gluten og laktose intolerance. Så er den ved vandet i den bedre del af københavn.
Det er mange år siden jeg var på Custom House, men der var det ikke godt nok. Skidt service og middelmådig mad. Lokationen er dog 1A
Har også hørt skidte ting om Custom House, har dog aldrig været der..
@magneto
Yesh det er iorden, jeg tror lidt det der er problemet er at de gerne vil være i toppen af alt og det hele skal være så fint, men hvor service og produkt bare ikke kan leve op til det.
Jeg ved de har haft en del problemer med økonomien og jeg vil mene at hvis maden var god og servicen god så burde de ikke have så store problemer, da rammerne og location jo er top notch.
Jeg var rigtig glad for Pastis tidligere, men ved seneste besøg holdt de slet ikke niveau + at det bare er for dyrt i forhold til eksempelvis Retour.
Jeg håber det var en dårlig dag fra deres side - Men de skal virkeligt stramme meget op, for at kunne følge med Retour.
Jeg har ikke glemt Pastis på min liste - Den er ikke med.
Oubæk er dog ikke nævnt - Luxus-bistro med miniretter. Det var rigtigt godt sidst jeg var der, og jeg tror man kommer langt for en tusse - www.restaurantoubaek.dk/
Enomania - God italiener der, blandt andet, laver killer-risotto. Rigtigt gode vinmenuer og fremragende service! - www.enomania.dk/
+1 til Schønnemann og Marv og Ben iøvrigt
Nogen der har prøvet Grønbech og Churchill og har lyst til at uddele ris/roser?
Synes sku det ser godt:
www.gronbech-churchill.dk/index.html
Der er efterhånden nævnt en del steder hvor maden alene står i de her 500kr, og så ville det imho være håbløst ikke at inkludere Formel B (ja ja, de er nævnt i mange madtråde, I know).
En ret 125kr - og 4 styks passer fint så det er en rund 500kr, uden drikkevarer.
Uden at være kæmpe madekspert eller noget er Formel B stadig til dato min bedste madoplevelse :)
Jeg har været på custom house 3 gange. To gange bar & grill og 1 gang på den italienske.
Super hyggelige lokaler og fantastisk location. Imidlertid halter både mad og service langt efter.
Det lyder måske dumt at være der 3 gange så, men det skyldes at de to sidste var invitationer fra andre.
For høj pris og får dårlig kvalitet.
Hos Geist (Bo Bech) koster en ret mellem 100 og 200 kr og man skal have 3-4 stykker for at blive mæt.
MASH er også et godt bud, hvis man er rigtig mand og vil have en ordentlig bøf. ;-)
Jeg var der dengang man spiste på det nuværende Frederiks Bastion, og da det vist er samme køkken, får det en varm anbefaling herfra. Godt nordisk køkken til en meget overkommelig pris.
I øvrigt er jeg også på Famo, der virkelig giver smæk for skillingen.
To rigtig gode - og naturligvis billige - vietnamesiske på Vesterbro. Er man til køkkenet går man absolut ikke galt i byen her:
Kivi
Bonjour Vietnam
Frk. Barnes kælder er ret godt i det prisleje. Deres engelske bøf er fantastisk. Deres Mørbradgryde skulle også efter sigende være ret genial.
Prøvede The Red Box i går, og var fint tilfreds, så tak for anbefaling :)
Jeg var på scarpetta i onsdags med mit arbejde. 5 retter for 285ish
djoffer skrev:
Nummer to er Le trois Cochons
www.cofoco.dk/ltc.php
Rustik fransk mad i RIGELIGE mængder. Hvis man som mig hader at skulle vælge imellem alle de små lækre forretter, så er dette det perfekte sted at gå hen, her får man simpelthen 3 forskellige forretter og 3 desserter, og så er det kun hovedretten man skal tage stilling til:
Min bror og jeg har fødselsdag tæt på hinanden her i juni. Så vi havde inviteret de gamle + vores 3. bror og kæreste ud i går.
Vi var som vanligt sent ude med at bestille, og tyede derfor til PN´s eksperter :-)
Valget faldt på denne som OP nævner. Det var en rigtig god oplevelse med god mad og dejlig stemning.
Vi valgte 3 retters menuen til 295,- pr. person, rigtig godt (var dog en af forretterne der ikke lige var min favorit, men resten var super (vi fik landkylling og entrecote)
Flere andre gæster havde valgt et stort fad med alverdens skaldyr, det så også rigtig lækkert ud :-)
Alle var godt tilfredse med stedet og maden så en anbefaling herfra også.
Hekla lige ved Christiana er en skøn bistro, som absolut er til at betale. Og så er serveringen altid helt i top, hvis man er til tjenere, som er afslappede, charmerende og personlige.
www.cafehekla.dk/default.asp?pid=85
jeg hader bare tjenere der er afslappede, charmerende og personlige!
frk barners kan også anbefales. Hvis man spiser deres wienerschnitzel op har man fortjent et lille klap på skulderen. Var der sammen med 10 drenge til polterabend. Der var 6 der forsøgte og ingen var i nærheden af at spise den hele. Grotesk store, men ret gode.
Fik selv mørbradgryden og den er rigtig god!
@Gackb
Godt at høre du kunne bruge det til noget:)
Var som nævnt med damen på retour i fredags, og ja vil da lige give stedet mine varmeste anbefalinge.
Vi startede ud med deres to snacks tilbud, den ene var en masse forskellige pølser/skinker samt lidt fois gras og noget ande mousse, den anden var en skive okseterrin med hjemmerørt sennep til, begge serveret med god brød til og ja for 50 kr. pr. stk er det imo et must buy.
Dernæst fik jeg deres hjemmelavet ravoili med snegle til. Havde ikke spist snegle siden 7 klasse og ja var sgu et kærkomment gensyn, var rigtigt lækre. Damen fik noget pigvar med krabbe og rygeost, som efter hendes udsagn var den bedste forret hun nogensinde havde fået. Fik en bid af det og var tilbøjelig til at give hende ret:)
Til hovedret havde jeg bestilt den klassiske steak bernaise, og for satan det var lige så fuglene sang. Er tit lidt modstander af at bestille steaks når man er på restaurant da jeg ofte ikke synes det er pengene værd(i forhold til jeg kan købe en god bøf hos slagteren for det halve og stege den selv..). Men for satan fritterne, bøffen og bernaisen var alle noget af det bedste jeg havde smagt, gjorde det så ikke dårligere at portionen var så stor at jeg ikke kunne spise op!
Damen fik en oksemørbrad med kalvehaler til, og ja hvis man skal bedømme ud fra tempoet den blev spist, så var den vist også meget velsmagende.
Vi måtte (desværre) begge to melde pas til desserten, da vi var propmætte.
Det lyder lækkert djoffer.
Hvad måtte i af med for sådan en omgang uden drikkevare?
Vi gav 980 ialt, med to glas vin til 120 og to flasker vand til 90
Jeg kan i øvrigt varmt anbefale Artikok i Hvidovre. Adam Prices andmeldelse af stedet: ibyen.dk/restauranter/kokkehuer-dyrt/ECE137798/gastronomi-til-folket/