Man har kun én ovn, og skal lave and og flæskesteg samtidigt (i løbet af samme dag med servering juleaften).
Stegning af flæskesteg har vi fået på plads her: LINK
Nu vil vi gerne have gode råd til samkøringen!
Hilsen Holstt & ALL IN INC
Kan man ikke bare stege anden, klippe den ud - og så varme lige inden servering ?
Holstt skrev:Man har kun én ovn, og skal lave and og flæskesteg samtidigt (i løbet af samme dag med servering juleaften).
Stegning af flæskesteg har vi fået på plads her: LINK
Nu vil vi gerne have gode råd til samkøringen!
Hilsen Holstt & ALL IN INC
Jeg regner med st lave flæskesteg på grillen...?
Bridgeking skrev:Kan man ikke bare stege anden, klippe den ud - og så varme lige inden servering ?
Jo det er planen, men for os der ikke er rutinerede, vil en kort, men udførlig(!), guide være meget værdsat. Altså en guide til at lave en and på forhånd og varme den op med sprød skind plus dejlig sovs til kl 18 :)
Jones skrev:
Jeg regner med st lave flæskesteg på grillen...?
ALL IN INC skrev:
Jo det er planen, men for os der ikke er rutinerede, vil en kort, men udførlig(!), guide være meget værdsat. Altså en guide til at lave en and på forhånd og varme den op med sprød skind plus dejlig sovs til kl 18 :)
ahh ok - ja jeg er selv noob, så aner ikke hvad man skal gøre..
Mente bare det var det mor plejede at gøre ;-)
Ønsk dig noget sous vide udstyr. Så er næste jul MEGET nemmere.
Jeg lavede julemad sous vide for første gang sidste år, og aldrig har det været nemmere, og aldrig har det smagt bedre. Selv flæskesværene var mange gange bedre!
vi bliver kun 9 - hvorfor en hel flæskesteg og en hel and er lige i overkanten - så flæskesteg bliver helt traditionel, mens anden bliver confit de canard - iminimalt arbejde selve juleaften.
Live skrev:vi bliver kun 9 - hvorfor en hel flæskesteg og en hel and er lige i overkanten - så flæskesteg bliver helt traditionel, mens anden bliver confit de canard - iminimalt arbejde selve juleaften.
Vi bliver kun 7 og skal ha samme retter, vi overvejer om én flæskesteg og én and er nok 😂 anden vejer 3,9 kg.
Granaten11 skrev:
Vi bliver kun 7 og skal ha samme retter, vi overvejer om én flæskesteg og én and er nok
6 voksne hvor de tre ikke spiser and - gud bedre det - så nu bliver det prøvet på denne måde. dem der ikke spiser and er dog også kun vandt til svigermors der bliver kremeret til omkring 95 grader.
Live skrev:
6 voksne hvor de tre ikke spiser and - gud bedre det - så nu bliver det prøvet på denne måde. dem der ikke spiser and er dog også kun vandt til svigermors der bliver kremeret til omkring 95 grader.
Vi har også nogle i familien der ikke kan lide and - hva fanden sker der for det?! Kunne spise det året rundt.
Live skrev:vi bliver kun 9 - hvorfor en hel flæskesteg og en hel and er lige i overkanten - så flæskesteg bliver helt traditionel, mens anden bliver confit de canard - iminimalt arbejde selve juleaften.
Vi bliver 8 voksne og skal have en stor and (3600gr), 2 julemedistere og 2 x halv svinekam ... Der skal jo være nok til rester til 8 voksne igen 1. Juledag.
Jeg kan godt spise and, men synes ikke det er "noget særligt" så jeg holder mig til flæskestegen.
Jeg langtidssteger de 2 stykker kam og de 2 julemedistere i ovnen - anden kommer med vores gæster og bliver lunet mens stegene hviler og sovsen laves.
Men altså ... Jeg glæder mig mest til menu kartofler og den gode sovs 😋
Hvornår er det et godt tidspunkt at smide medisteren ind til anden?
prangstar skrev:Hvornår er det et godt tidspunkt at smide medisteren ind til anden?
De sidste 45 minutter af stegetiden. Den skal have 10-15 minutter på hver side ca. 😋
tuznelda skrev:De sidste 45 minutter af stegetiden. Den skal have 10-15 minutter på hver side ca.
Hvor mange sider er der på en medister? ...
Micebulldogs skrev:
Hvor mange sider er der på en medister? ...
Uha, der er mange.. oversiden, undersiden, indersiden, ydersiden, den side ind mod ovnen og den side ud mod ovnlugen, venstre side og højre side.
Jeg nøjes dog med at lade medisteren ligge på risten ca. 10-15 minutter, til den har en god stegeskorpe på oversiden.
Så vender jeg den om, så den får undersiden op ad, og lader den ligge til den også har fået stegeskorpe på dén side.
og så er både undersiden og undersiden, højre og venstre side samt siden ind mod ovnen og den side ud mod ovnlugen sjovt nok blevet stegt samtidig, så medisteren er helt færdig 😂🤣😋
tuznelda skrev:Vi bliver 8 voksne og skal have en stor and (3600gr), 2 julemedistere og 2 x halv svinekam ... Der skal jo være nok til rester til 8 voksne igen 1. Juledag.
Jeg kan godt spise and, men synes ikke det er "noget særligt" så jeg holder mig til flæskestegen.
Jeg langtidssteger de 2 stykker kam og de 2 julemedistere i ovnen - anden kommer med vores gæster og bliver lunet mens stegene hviler og sovsen laves.
Men altså ... Jeg glæder mig mest til menu kartofler og den gode sovs
Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan man kan synes at flæskestegn er bedre end and! Mage til et usselt stykke kød skal man lede længe efter :-D
#TeamAnd
Mrcharming skrev:
Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan man kan synes at flæskestegn er bedre end and! Mage til et usselt stykke kød skal man lede længe efter :-D
#TeamAnd
Smag og behag er heldigvis forskellig :)
And & flæskesteg samtidigt
(Det blev godt!)
1. Ovn på 240 oC. And ind på rist med bryst nedad i 15 minutter. Dyb bradeplade under rist.
2. Ovn på 160 oC. Flæskesteg sættes på risten ind ved siden af anden. 1½ liter kogende vand samt hjerte, hals, lever og kråser hældes i den dybe bradepande. Lad der gå 2 timer. Efter 1 time suppleres med kogende vand.
3. Ovn stadig på 160 oC. Flæskesteg tages ud og hviler. Anden vendes og får 1 time med brystet opad. Der suppleres med kogende vand. (Måske skal flæskestegen tages ud lidt før, - brug stegetermometer).
4. Ovn sættes på 225 oC. Alt ud af ovnen. Væsken i den dybe bradepande hældes over i skål og bruges til sovsen. Flæskestegen tilbage på risten ved siden af anden.
5. Stegene tilbage i ovnen, når den er oppe på de 225 oC. Her bliver de indtil, de er sprøde og med dejlige svær for den enes vedkommende. Det tager omkring 20 minutter.
Har utilsigtet smidt mine noter væk fra sidste år, så ganske glimrende, at jeg havde skrevet erfaringerne fra sidste år herinde.
Pyha... ...
Løbende ænder 4TheWin !!
Live skrev:vi bliver kun 9 - hvorfor en hel flæskesteg og en hel and er lige i overkanten - så flæskesteg bliver helt traditionel, mens anden bliver confit de canard - iminimalt arbejde selve juleaften.
Skægt nok at vi bliver 8 og Dorthe mener at det samme er lige i underkanten ;)
Virker ikke til jeg er den eneste der ikke er helt oppe og køre over and, men jeg laver jo den helt frække. Og skal spise en wagyu bøf, når de andre guffer and i sig - se det er rigtig mad 🥰
Mikkmakk skrev:
Skægt nok at vi bliver 8 og Dorthe mener at det samme er lige i underkanten ;)
Glædelig jul Live.
Der skal være jo rigeligt til "rester" i morgen 🙂
Glædelig jul til jer alle
Anden langtidssteges i ovnen, mens flæskestegen får 7 timer i sous viden. Når anden tages ud at blive skåret, “brænder” man flæskestegen af i ovnen ca 20mins, det passer perfekt.
Ca. sådan her skal en and se ud færdig. Passer lige til tre mand hvis der vel og mærke også er medister og flæskesteg på siden 😋