Hey PN! :)
Nyder det dejlige sommervejr, og skal til at fyrre op under grillen lige om lidt. Pølser og bøffer er klassikere, men vil gerne prøve noget helt nyt.
Nogen der har et eller andet nuts forslag til hvad man kan grille? jeg er sgu ikke selv så kreativ til den slags.
Tak på forhånd, og husk at nyde det gode vejr :D
Grill!
Marineret spareribs på grill kan klart anbefales. En kold fadbamse ved siden af, gør retten endnu mere sublim!
Pulled pork! Du skal bare stå op om morgenen og lave det, da det skal have omkring 12 timer. Smæk det i en burger bagefter. Det er nuts!
Arh, skal måske læse OP ordentligt. Du kan obv ikke nå at lave det nu :P
Du kan tjekke dette link, hvis du vil lave det en anden gang.
http://gastromand.dk/opskrift-pulled-pork-temperatur-grill/
Balsgård +1
Pulled/strimlet pork er nuts i en burger med barbeque sauce!
Svinemørbrad snittes op som et slag ( ala flanksteak )
Smid en masser urter - løg - lidt olie og krydderier i - ca 20 min i grill - voila!!!
X
Jeg skal forsøge at grille spuash i aften (hader det normalt, men har lige høstet en ordentlig basse i den store knægts skolehave), mener en gang at have hørt det skulle smage godt skiveskåret, krydret med olivenolie, salt og peber???
Skal også laves portioner med div. Rodfrugter med ca. Samme krydder+krydderurter (fra egen have og skolehaven:)), pakket i sølvpapir grill indirekte, det smager helt sikkert godt. Dertil kød og pølser.
Det jeg ville frem til er at sølvpapirspakkerne er godt tilbehør, og næsten alt kan komme i, så alle kan lide dem.
JENSENS svinemørbrad = NUTS!!
Fik den anden dag laksestykker, marineret i hvidløgsolie mm. Efterfølgende blev de svøbt ind i bacon. 10 min på hver side i midten af weberen med låg på. Herefter rykkes de direkte ud over varmen ca 2-3 min på hver side (blot for at give farve og sprødhed) Serveres med flødekartofler, en frisk salat + et glas koldt hvidvin = Bedste grillmad jeg har fået i længere tid.
Portobellosvampe med gedeost.
Af med stilken så svampen danner en god kop.
Køb en gederulle og skær i skiver og smid godt med den i.
Hvis du er en rigtig spasmager, så laver du en omgang mos af dadler og lidt chili og lægger under osten.
Grillede hvidløg. Kræver lidt at du ikke skal noget hvor andre mennesker skal være sammen med dig i morgen.
www.weberklubben.dk/Default.aspx?ID=1135&RecipeId=40
Jensens = så langt fra nuts du overhovedet kan komme! Industripakket mainstream pengemaskine kød / saucer / etc etc er så kedeligt og 90er agtigt at det er helt lamt! Hvorfor investere i en grill hvis det eneste man vil lave på den er forarbejdet mad der bare skal varmes.
Nyd dog det gode vejr og find selv nogle spændene saucer / retter der bliver tilberedt af rigtige friske råvarer fremfor Enumre og andet skidt!
X
playern skrev:
Flækkede jomfruhummere med kryddersmør.... :-)
Start nu ikke....:)
Svampe (portobello og champignon særligt), squash, aubergine og peberfrugter.
Svampe kan med fordel få en smule olivenolie, det samme kan squash og aubergine der dog bliver endnu bedre med rigeligt salt og peber, samt lidt hvidløg. Salt gerne squash og aubergine lidt tid i forvejen, så det kan trække lidt af væden og give dem en bedre struktur.
Peberfrugter kan fyldes med alverdens ting. Personligt kan jeg godt lide en blandet svampe- og grøntsagsmix, men er man kødspiser kan de farseres eller andet. Peberfrugterne må gerne blive lidt brankede på ydersiden - først da vil de være rigtigt færdige.
Min gamle fatter lavede engang islagkage på grillen. Der var noget marengs eller noget der gjode, at selvom den var helt ristet udenpå, var isen stadig helt kold indeni, det var virkelig nuts!!! + det er udemærket blær ;).
kris_rem skrev:playern skrev:
Flækkede jomfruhummere med kryddersmør.... :-)
Start nu ikke....:)
Jojojo, pwetty pwease.... Kryddersmør/jomfruhummer tråden er nok den tråd jeg har grinet mest over i år :) :)
@OP, hvis du af en mærkelig årsag ikke laver Jomfruhummer kryddersmør combi'en så kan jeg anbefale at købe en hel oksemørbrad, Skære den ud i ret tykke medalionner, og så banker du dem flade med knoerne eller en kødhammer og marinerer eller pensler dem i en olie blandet med presset hvidløg og evt. peber. Ikke alle mulige krydderier, det er synd med så godt kød(Vil nogen også mene hvidløg er, men det er djævelsk godt til bøffer). Og så lidt salt når du vender dem. De skal ikke have så længe. Lad dem trække i 5 min. efter du tager dem af grillen. Det giver de mest geniale bøffer!!!!
Før nogen spørger "Hvad for en tråd":
Clifs:
- OP spørger efter en god opskrift på jomfruhummere. 15 pn'ere anbefaler stolt at deres specielle opskrift er en eller anden afart af at skære jomfruhummerne op og putte kryddersmør på. Og så går der PN humor i den.
- Pics af Tuznelda :)
www.pokernet.dk/forum/pnva-jomfruhummer-opskrift.html
@ Cyberbanan
Arghhhh Oksemørbrad som bøffer på grill?? Imo er det total overkill af kødvalg til grill! Hvis endelig man skal lave mørbrad skal det være som steg! Enhver kan lave en god bøf hvis man har mørbrad som råvarer!
Imo er Ribeye den ideelle udskæring til trillede bøffer! Godt med marmorering og fin løs struktur som
Kan klare den høje temperatur og direkte varmestråling.
X
Xsuited skrev:
@ Cyberbanan
Arghhhh Oksemørbrad som bøffer på grill?? Imo er det total overkill af kødvalg til grill! Hvis endelig man skal lave mørbrad skal det være som steg! Enhver kan lave en god bøf hvis man har mørbrad som råvarer!
Imo er Ribeye den ideelle udskæring til trillede bøffer! Godt med marmorering og fin løs struktur som
Kan klare den høje temperatur og direkte varmestråling.
X
Nu spørger op efter hvad vi synes er nuts og ikke normalt, derfor min anbefaling. IMO er det de bedste bøffer jeg har fået længe. Den høje temperatur er ikke noget problem, de skal ikke have så længe når de er banket lidt fladere. Bare nogle minutter på hver side... Men Ja, Ribeye giver også en god bøf. Der er stort set ikke noget Ko der smager dårligt efter en tur på grillen :)
Fair nok! :) kom bare med besyv mht udskæring ;)
Mørbrad er godt - No doubt! Synes bare prisen på mørbrad gør at der er meget andet der er ligeså lækkert til ca det halve i kr ;-)
X
Saiøst, som normalt ikke fiskespise familie (der har fiskehandler som ven, dvs. Næsten gratis fisk) der dog godt kan lide rejer. Skal vi også prøve de hummer der?
Skal der laves backup plan, eller kan ALLE li' det?
Er der evt. en der gir en guide hvis jeg skaffer hummerne?
Rådyrmørbrad eller rådyrkølle er giga nuts, ellers det samme i krondyr :)
Som bl.a. Hermod har været inde på, er svampe, evt med gedeost, også gode på grill. De skal have til der ligger svampesaft i dem. You will know.
Man ender tit i et bjerg af forskelligt kød man har grillet fordi man vil grille en masse når man er i gang. Der er mange idéer til lækre udskæringer af okse og andre dyr at grille, kan godt lide at lægge lidt opmærksomhed på hvilke andre bestanddele af måltidet man kan smide på grillen. Hvis man griller mere end to slags kød til samme måltid bliver det imo lidt overkill, og man vil gerne grille løs :-)
Tror at italienere plejer at flå peberfrugter efter grillning og komme olivenolie og salt på. Har i hvert tilfælde fået det serveret, men har ikke set grill processen selv.
Mange tak for hjælpen drenge! :)
Er godt mæt, der blev spist igennem. Jeg endte med at lave nogle bøffer, noget majs med smør. Og så fik jeg rent faktisk en af mine venner, der har lidt mere styr på det gastronomiske, til at ordne noget jomfruhummer. :D
Alt i alt blev det NUTS! Tak for hjælpen igen.. ;)
cote de beauf
gastronomi.wikidot.com/cote-de-boeuf
ignore kommentaren om at dele, man er en skarn hvis man ikke napper en på 700 gram selv :-)
ca 15 - 20 på indirekte MED låg på til den rammer 53 - 55 grader i kernetemperatur og så et lille minut på hver side over drøn varme kul for at give striber. Vigtigt, at den IKKE bliver brunet af først... bonustilbehør kan være lidt gedeost viklet ind i pancetta og så vendt hurtigt over de varmekul til sprød yderside.
lige et billed af papas bøf fra i går (fik desværre lige 2 minutter for meget, men stadig et gude måltid :-) (taget med skod iphone, det sidste billed yder ikke helt retfærdighed til hvor god en bøf det faktisk var)
bingobent skrev:
cote de beauf
gastronomi.wikidot.com/cote-de-boeuf
ignore kommentaren om at dele, man er en skarn hvis man ikke napper en på 700 gram selv :-)
ca 15 - 20 på indirekte MED låg på til den rammer 53 - 55 grader i kernetemperatur og så et lille minut på hver side over drøn varme kul for at give striber. Vigtigt, at den IKKE bliver brunet af først... bonustilbehør kan være lidt gedeost viklet ind i pancetta og så vendt hurtigt over de varmekul til sprød yderside.
lige et billed af papas bøf fra i går (fik desværre lige 2 minutter for meget, men stadig et gude måltid :-) (taget med skod iphone, det sidste billed yder ikke helt retfærdighed til hvor god en bøf det faktisk var)
Nu ved jeg hvad jeg skal have og spise imorgen :) Hvad er den bedste måde at give indirekte varme hvis man kun har en normal grill...? Eller skal grille uden låg f.eks.?
funker ikke helt uden låg. stort set samme resultat opnås ved at knalde den i en ovn (på en rist) ved max temp. husk termometer så du tager den ud stort set samme
øjeblik den rammer 55 grader, og så slut af med at brune den på grillen. giver samme
gode smag. husk at lade ligge en time ved stuetemp inden det ryger i ovn
bingobent skrev:
funker ikke helt uden låg. stort set samme resultat opnås ved at knalde den i en ovn (på en rist) ved max temp. husk termometer så du tager den ud stort set samme
øjeblik den rammer 55 grader, og så slut af med at brune den på grillen. giver samme
gode smag. husk at lade ligge en time ved stuetemp inden det ryger i ovn
Ok. Men hvis man så griller med låg. Er indirekte varme så bare på den øverste rist hvis der er 2? Jeg tænker på hvis der kun er en rist i grillen. Kan man bruge nogle bakker eller lignende??
Ganske simpelt: Alle kul i den ene side (under risten :-) ) - Bøffen lægges så modsat kullene og så låg på.
Nedendstående billede burde give en ide om det, her er de lagt på direkte varme for at bliver brunet af til sidst:
bingobent skrev:
Ganske simpelt: Alle kul i den ene side (under risten :-) ) - Bøffen lægges så modsat kullene og så låg på.
Nedendstående billede burde give en ide om det, her er de lagt på direkte varme for at bliver brunet af til sidst:
Selvfølgelig :) Tak for tips ;)
Pulled Pork er obv. NUTS, men Porchetta er lige i hælene: gastromand.dk/opskrift-porchetta-pulled-pork/ :)