Hos min familie har vi altid grillet pølserne først og spist dem som en slags forret lige inden eller samtidig med kødet/kyllingen.
Min kæreste, som er fra Jylland, gør det modsat, dvs slutter af med pølserne. Det er sådan alle jyske familier gør siger hun.
Hvad siger pokernet.. Pølser først eller sidst?
Grillpølser - først eller sidst?
Løbende
det hele på et fad, og lad folk tage hvad de vil...
...eller endnu bedre. Køb pølser, okse, svin ELLER kylling. Og køb noget fantastisk kvalitet frem for det kødorgie der ofte er kotume ved grillhalløj.
Det er langt nemmere at lave perfekt tilbehør til én kødret, frem for gå efter laveste fællesnævner der skal fungere med alt.
Pølser til ungerne fra start, vi andre ser om der er plads til dem efter bøfferne.
NanoQ skrev:det hele på et fad, og lad folk tage hvad de vil...
...eller endnu bedre. Køb pølser, okse, svin ELLER kylling. Og køb noget fantastisk kvalitet frem for det kødorgie der ofte er kotume ved grillhalløj.
Det er langt nemmere at lave perfekt tilbehør til én kødret, frem for gå efter laveste fællesnævner der skal fungere med alt.
Enig
100% til sidst..
Kan godt se jeg er i undertal.
Hvorfor dog ikke starte med det bedste
Rambam skrev:Kan godt se jeg er i undertal.
Hvorfor dog ikke starte med det bedste
Bare der ikke sluttes af med grillede bananer, og med hvad de nu kan finde på at fylde op med her i det jyske, brun farrin, whisky is og hvad ved jeg.
Var virkelig en kamp at opføre sig pænt som emigreret københavner og holde det i sig, men valgte dog at sige fra til sidst.
Pølser mener jeg vi hele tiden har liggende på grillen, til dem der ikke kan vente på det andet.
Pølser skal helst have lang tid ved lidt svagere varme.
Hvilket bekræfter at de skal være til sidst.
Men jeg har da tidligere været til grill hvor man tog dem først for at gemme det bedste til senere. Man bliver klogere.
Sjællænder her, pølser er det sidste man griller ELLER samtidig med resten af kødet.
Man starter med de gode udskæringer.
Pølserne er der jo bare til sidst, til dem der stadig er sultne efter det rigtige kød - og så til eventuelle børn.
Hvis det er mig selv der køber kødet ind eller serveret lækkert kød = god kvalitet fra slagteren, så er det bøffen først og en pølse til sidst, hvis der er plads.
Er det alt godt fra køledisken på fad, så napper jeg gerne et stykke kød og en pølse, især hvis der ligger en som er godt ristet.
Rambam skrev:Sikke mange jyder der er på pokernet
Jeg har aldrig mødt nogen som starter med pølserne, og jeg er fra storkbh ;)
Laves fra start pga ungerne men serveres til sidst. Man skal dog have gang i noget lækkert kød hvis folket skal lade de hårdt grillede ferske lammepølser ligge.
Hawkeye skrev:
Bare der ikke sluttes af med grillede bananer, og med hvad de nu kan finde på at fylde op med her i det jyske, brun farrin, whisky is og hvad ved jeg.
Var virkelig en kamp at opføre sig pænt som emigreret københavner og holde det i sig, men valgte dog at sige fra til sidst.
Grillet ananas der er fyldt med bær og frugt, hældt over med Cointreau og toppet med skumfiduser blev jeg virkeligt positivt overrasket over ;)
Det er sku da bedøvende ligemeget hvilken rækkefølge man spiser det i. Smid det på grillen, og spis maden løbende når det er klar 😀
Måske er jeg mærkelig, men jeg laver en steg, steak, ribs, porchetta, kylling og lign. færdigt og så spiser vi med det tilbehør vi ønsker.
Pølser er pølser og skal ikke blandes med noget andet end brød, ketchup, sennep og løg. Hverken før eller efter retten.
P.S. Hvordan undgår i pølsen flækker på en gasgrill? Jeg kan ikke få temperaturen langt nok ned.
Inkog92 skrev:Måske er jeg mærkelig, men jeg laver en steg, steak, ribs, porchetta, kylling og lign. færdigt og så spiser vi med det tilbehør vi ønsker.
Pølser er pølser og skal ikke blandes med noget andet end brød, ketchup, sennep og løg. Hverken før eller efter retten.
P.S. Hvordan undgår i pølsen flækker på en gasgrill? Jeg kan ikke få temperaturen langt nok ned.
Kan man spise dem hvis de ikke er flækkede? 🤷♂️
Inkog92 skrev:Måske er jeg mærkelig, men jeg laver en steg, steak, ribs, porchetta, kylling og lign. færdigt og så spiser vi med det tilbehør vi ønsker.
Pølser er pølser og skal ikke blandes med noget andet end brød, ketchup, sennep og løg. Hverken før eller efter retten.
P.S. Hvordan undgår i pølsen flækker på en gasgrill? Jeg kan ikke få temperaturen langt nok ned.
Prik dem et par steder med en stegenål eller noget tyndt.
Ja du mister lidt saft men de springer ikke.
Man kan sagtens starte med pølser sammen med det andet, men udtrykket "man slutter altid af med en pøls" lever i bedste velgående der hvor jeg kommer fra (Jylland)
chubbY88 skrev:Men hvilke pølser er så de bedste?
Chorizo fra Aldi. De har virkelig overrasket mig. Fremragende 😋
Kongs skrev:
Lyngby pølsen
Enig, bare en tur til slagteren i Brede og købe Lyngby-pølsen
NBay skrev:
Enig, bare en tur til slagteren i Brede og købe Lyngby-pølsen
Kan også købes i Meny i Virum.
Men de koster også spidsen, men worth it hvis man vil have en kongepølse.
chubbY88 skrev:Men hvilke pølser er så de bedste?
Kålpølser fra lampe, købes i Netto.
der står de skal koges, men steg dem ved lav varme i LANG tid, de bliver sindssygt gode!
men kan sikkert finde bedre slagterpølser, men disse nærmer sig.
Inkog92 skrev:Måske er jeg mærkelig, men jeg laver en steg, steak, ribs, porchetta, kylling og lign. færdigt og så spiser vi med det tilbehør vi ønsker.
Pølser er pølser og skal ikke blandes med noget andet end brød, ketchup, sennep og løg. Hverken før eller efter retten.
P.S. Hvordan undgår i pølsen flækker på en gasgrill? Jeg kan ikke få temperaturen langt nok ned.
De flækkede smager da klart bedst!
Jeg har nået en alder hvor jeg ikke gider kedelig supermarked pølser der er fyldt med vand og vender vrangen ud på sig selv når de ser en smule varme.
Jeg vil langt hellere købe kvalitet hos slagteren og få en god pølse … jeg sørger også altid for der er rigeligt. De smager virkelig godt dagen derpå kold :)
Alt kød på et fad, så det er et kæmpe ta'-selv slaraffenland!
- Sådan har det i hvert fald altid været serveret både i nær & fjern familie, samt sociale arrangementer med arbejdet.
og hvis pølser kan serveres uden at være flækket, har jeg stadig til gode at opleve det.
Ps. Kødet har så også altid været det billigste fra køledisken...
Micebulldogs skrev:Jeg har nået en alder hvor jeg ikke gider kedelig supermarked pølser der er fyldt med vand og vender vrangen ud på sig selv når de ser en smule varme.
Jeg vil langt hellere købe kvalitet hos slagteren og få en god pølse … jeg sørger også altid for der er rigeligt. De smager virkelig godt dagen derpå kold :)
Jeg er enig noget af vejen. 🙂. Jeg er også mest til kvalitets produkterne fra en slagter. Synes dog jeg flere gange har oplevet slagter pølser værre ekstremt tørre. Og det er uden de er flækket. Der er alt for lidt fedt i. Har stadig en rigtig god slagter pølse tilgode faktisk. En stadion pølse duer sku 👍
Køber også mine pølser hos slagteren.
Her får jeg 10 stk. for 79,- og kan blande selv af de 9-10 forskellige de har.
Hvis jeg køber Steff Houlbergs til kr.36,95 med 6 stk. i, er det alligevel vel godt 6,15 pr.stk.
Jeg giver meget gerne 1,75 kr. mere pr.stk. for kvalitetspølser, der ikke er proppet med saltvand og e-numre.
Og ja, de skal på bordet til sidst:)