Grimbergen- afkølet?

#1| 0

skal i by juleaften- ud over en flaske rødvin har jeg købt lidt grimberger øl 70 cl som jo er en forholdsvis kraftig øl.  jeg plejer ikke at have dem på køl men er komme ti tvivl om de er bedst afkølet- hvad plejer i at gøre ved grimbergen- ligger de i køleskabet eller bare i køkkenskabet

18-12-2023 09:02 #2| 0

jeg vil mene 10-12 grader er fint til det meste øl, så i køleskabet og tag det ud lidt inden de drikkes. Der er i øvrigt mange forskellige Grimbergen, så dit spørgsmål er lidt upræcist :)

18-12-2023 09:03 #3| 0
Moderator

Hvilken Grimbergen? - de laver en del forskellige øl.

 

Min favorit et deres klassiske Trippel. Den vil jeg servere ved 8-10 grader. Det samme for Blonde.

18-12-2023 09:06 #4| 0

Server en iskold Carlsberg - Det dur bare! 🤷‍♂️😅

18-12-2023 09:08 #5| 0

det er blonde

18-12-2023 09:11 #6| 12
moniulven skrev:

det er blonde

 

 Den skal bare være helt og aldeles kold. Det er jo ikke en forfinet belgisk triple fra et afsides munkekloster der håndlaver en lille batch ekslusiv fadlaget bryg du har indkøbt ;-)

 

... det er bare en blonde... brygget på Carlsberg, hvor Preben fra Vanløse har været på aftentur og trykket på knapperne med Grimbergen+Blonde og så er den lig'som klaret  :-)

Redigeret af Mads Møller d. 18-12-2023 10:53
18-12-2023 10:47 #7| 3

4-5 grader. Alt øl. Aahhh.

18-12-2023 11:14 #8| 0

En tommelfingerregel er at temperaturen følger alkoholprocenten på øl.

Så en Grimbergen blonde på 6,7% vil jeg tage ud af køleskabet 15-20 minutter før den skal drikkes.

18-12-2023 12:40 #9| 0

Hvis den er afkølet, og bliver serveret i rigtige øl-glas, kan folk jo selv bestemme om de vil varme den lidt op i glasset.

18-12-2023 17:02 #10| 0

Dejlig øl - kender kun "klassikeren", og husker ikke hvad den specifikt hedder.

Men !!! Lettere afkølet, og i hvert fald ikke for kølig. Det er meget tæt på at den kolde afdeling af køkken eller andet rum gør et godt forarbejde :-)

Redigeret af RunningDucks d. 18-12-2023 17:03
19-12-2023 15:57 #11| 0
Mads Møller skrev:

 

 Den skal bare være helt og aldeles kold. Det er jo ikke en forfinet belgisk triple fra et afsides munkekloster der håndlaver en lille batch ekslusiv fadlaget bryg du har indkøbt ;-)

 

... det er bare en blonde... brygget på Carlsberg, hvor Preben fra Vanløse har været på aftentur og trykket på knapperne med Grimbergen+Blonde og så er den lig'som klaret  :-)

 

 Det er korrekt, den er ejet af Carlsberg, meen brygges nu stadig i Belgien(Frankrig, Polen & Italien) :)

19-12-2023 16:51 #12| 0
Kyung skrev:

 

 Det er korrekt, den er ejet af Carlsberg, meen brygges nu stadig i Belgien(Frankrig, Polen & Italien) :)

 

 Faktisk har Carlsberg kun lejet rettighederne i 99 år af Heineken. En aftale de lavede, da de sammen opkøbte Scottish Newcastle.

19-12-2023 17:27 #13| 1

Tommelfingerregel mht øl.: alkoholprocent plus 5 grader

19-12-2023 17:53 #14| 2
Lilbabs skrev:

Tommelfingerregel mht øl.: alkoholprocent plus 5 grader

 

 Pilsner ved 10 grader? Bvadr :-P  .. Så kan jeg bedre lide Aurvandils anbefaling om alk% = serveringstemperatur. 


Jeg tjekkede lige Dansk Wikipedia. Hvis det er sandt, så er det faktisk lige omvendt af #12; Heineken låner rettighederne af Carlsberg til det belgiske marked, og laver den i Belgien. Carlsberg ejer brandet og står for resten af verden og laver den på Carlsbergs bryggeri Kronenbourg i Strasbourg, Frankrig. Så det er Pierre fra Alsace og ikke Preben fra Vanløse:) -Jeg har ikke faktatjekket skal siges

19-12-2023 22:58 #15| 1
SineQuaNon skrev:

 

 Pilsner ved 10 grader? Bvadr :-P  .. Så kan jeg bedre lide Aurvandils anbefaling om alk% = serveringstemperatur. 

 

Jeg tjekkede lige Dansk Wikipedia. Hvis det er sandt, så er det faktisk lige omvendt af #12; Heineken låner rettighederne af Carlsberg til det belgiske marked, og laver den i Belgien. Carlsberg ejer brandet og står for resten af verden og laver den på Carlsbergs bryggeri Kronenbourg i Strasbourg, Frankrig. Så det er Pierre fra Alsace og ikke Preben fra Vanløse:) -Jeg har ikke faktatjekket skal siges

 

 Hvis man skal smage det man drikker skal man ikke bedøve sine smagsløg. En iskold øl er også godt hvis formålet udelukkende er at slukke tørsten eller få temperaturen ned 🙂

20-12-2023 09:12 #16| 2
Lilbabs skrev:

 

 Hvis man skal smage det man drikker skal man ikke bedøve sine smagsløg. En iskold øl er også godt hvis formålet udelukkende er at slukke tørsten eller få temperaturen ned

 

 This. 

 

Det er det samme når man går til julefrokost og får serveret snaps fra fryseren. Det smager ikke af noget som helst og kunne lige så godt være et shot vodka. 

 

Snaps skal drikkes ved stuetemperatur, så man kan smage de mange nuancer der er i en god kryddersnaps. 

20-12-2023 09:58 #17| 1
Lilbabs skrev:

Tommelfingerregel mht øl.: alkoholprocent plus 5 grader

 

 Jeg har set nogle der mener +3 - men +5 er i hvert fald skudt over.

Enkelte stouts vil jo i så fald skulle drikkes over stuetemperatur, og 10-11 grader til en pilsner er for meget.


Ravie skrev:

  

 Snaps skal drikkes ved stuetemperatur, så man kan smage de mange nuancer der er i en god kryddersnaps. 

 

 Det er fordi der desværre sjældent  fåes god kryddersnaps til en julefrokost.

Jeg forstår til fulde at folk ikke har lyst til at smage nuancerne i en rød Aalborg.


20-12-2023 10:58 #18| 1
Aurvandil skrev:

 

 Jeg har set nogle der mener +3 - men +5 er i hvert fald skudt over.

Enkelte stouts vil jo i så fald skulle drikkes over stuetemperatur, og 10-11 grader til en pilsner er for meget.

 

 

 Det er fordi der desværre sjældent  fåes god kryddersnaps til en julefrokost.

Jeg forstår til fulde at folk ikke har lyst til at smage nuancerne i en rød Aalborg.

 

 

 Enig i det sidste. Vi skulle bare købe noget bedre snaps. 

21-12-2023 12:24 #19| 0

“Pilsnere skal være jordkølede, forstår du. Sådan har det altid været. Det gælder om at ramme den rigtige dybde.”

Så Bare grav til du rammer DIN dybte 

Når du rammer den helt rigtige dybte kan du høre englene synge 

😊

Redigeret af lukyluke d. 21-12-2023 12:26
21-12-2023 18:14 #20| 0
Mads Møller skrev:

 

 Den skal bare være helt og aldeles kold. Det er jo ikke en forfinet belgisk triple fra et afsides munkekloster der håndlaver en lille batch ekslusiv fadlaget bryg du har indkøbt ;-)

 

... det er bare en blonde... brygget på Carlsberg, hvor Preben fra Vanløse har været på aftentur og trykket på knapperne med Grimbergen+Blonde og så er den lig'som klaret  :-)

 

 Preben fra Vanløse arbejder ikke derude mere.

Ellers har du nok ganske ret i det meste du skriver. "Helt og aldeles kold", lyder dog en anelse overkill. Er der ingen smag i "Der Blonde" ?

22-12-2023 12:32 #21| 0
Lilbabs skrev:

Tommelfingerregel mht øl.: alkoholprocent plus 5 grader

 

 Jeg tror, at det ville tage mig to dage at færdiggøre en Master Brew ved 15-16 grader.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar