skal i by juleaften- ud over en flaske rødvin har jeg købt lidt grimberger øl 70 cl som jo er en forholdsvis kraftig øl. jeg plejer ikke at have dem på køl men er komme ti tvivl om de er bedst afkølet- hvad plejer i at gøre ved grimbergen- ligger de i køleskabet eller bare i køkkenskabet
Grimbergen- afkølet?
jeg vil mene 10-12 grader er fint til det meste øl, så i køleskabet og tag det ud lidt inden de drikkes. Der er i øvrigt mange forskellige Grimbergen, så dit spørgsmål er lidt upræcist :)
Hvilken Grimbergen? - de laver en del forskellige øl.
Min favorit et deres klassiske Trippel. Den vil jeg servere ved 8-10 grader. Det samme for Blonde.
Server en iskold Carlsberg - Det dur bare! 🤷♂️😅
moniulven skrev:det er blonde
Den skal bare være helt og aldeles kold. Det er jo ikke en forfinet belgisk triple fra et afsides munkekloster der håndlaver en lille batch ekslusiv fadlaget bryg du har indkøbt ;-)
... det er bare en blonde... brygget på Carlsberg, hvor Preben fra Vanløse har været på aftentur og trykket på knapperne med Grimbergen+Blonde og så er den lig'som klaret :-)
En tommelfingerregel er at temperaturen følger alkoholprocenten på øl.
Så en Grimbergen blonde på 6,7% vil jeg tage ud af køleskabet 15-20 minutter før den skal drikkes.
Hvis den er afkølet, og bliver serveret i rigtige øl-glas, kan folk jo selv bestemme om de vil varme den lidt op i glasset.
Dejlig øl - kender kun "klassikeren", og husker ikke hvad den specifikt hedder.
Men !!! Lettere afkølet, og i hvert fald ikke for kølig. Det er meget tæt på at den kolde afdeling af køkken eller andet rum gør et godt forarbejde :-)
Mads Møller skrev:
Den skal bare være helt og aldeles kold. Det er jo ikke en forfinet belgisk triple fra et afsides munkekloster der håndlaver en lille batch ekslusiv fadlaget bryg du har indkøbt ;-)
... det er bare en blonde... brygget på Carlsberg, hvor Preben fra Vanløse har været på aftentur og trykket på knapperne med Grimbergen+Blonde og så er den lig'som klaret :-)
Det er korrekt, den er ejet af Carlsberg, meen brygges nu stadig i Belgien(Frankrig, Polen & Italien) :)
Kyung skrev:
Det er korrekt, den er ejet af Carlsberg, meen brygges nu stadig i Belgien(Frankrig, Polen & Italien) :)
Faktisk har Carlsberg kun lejet rettighederne i 99 år af Heineken. En aftale de lavede, da de sammen opkøbte Scottish Newcastle.
Lilbabs skrev:Tommelfingerregel mht øl.: alkoholprocent plus 5 grader
Pilsner ved 10 grader? Bvadr :-P .. Så kan jeg bedre lide Aurvandils anbefaling om alk% = serveringstemperatur.
Jeg tjekkede lige Dansk Wikipedia. Hvis det er sandt, så er det faktisk lige omvendt af #12; Heineken låner rettighederne af Carlsberg til det belgiske marked, og laver den i Belgien. Carlsberg ejer brandet og står for resten af verden og laver den på Carlsbergs bryggeri Kronenbourg i Strasbourg, Frankrig. Så det er Pierre fra Alsace og ikke Preben fra Vanløse:) -Jeg har ikke faktatjekket skal siges
SineQuaNon skrev:
Pilsner ved 10 grader? Bvadr :-P .. Så kan jeg bedre lide Aurvandils anbefaling om alk% = serveringstemperatur.
Jeg tjekkede lige Dansk Wikipedia. Hvis det er sandt, så er det faktisk lige omvendt af #12; Heineken låner rettighederne af Carlsberg til det belgiske marked, og laver den i Belgien. Carlsberg ejer brandet og står for resten af verden og laver den på Carlsbergs bryggeri Kronenbourg i Strasbourg, Frankrig. Så det er Pierre fra Alsace og ikke Preben fra Vanløse:) -Jeg har ikke faktatjekket skal siges
Hvis man skal smage det man drikker skal man ikke bedøve sine smagsløg. En iskold øl er også godt hvis formålet udelukkende er at slukke tørsten eller få temperaturen ned 🙂
Lilbabs skrev:
Hvis man skal smage det man drikker skal man ikke bedøve sine smagsløg. En iskold øl er også godt hvis formålet udelukkende er at slukke tørsten eller få temperaturen ned
This.
Det er det samme når man går til julefrokost og får serveret snaps fra fryseren. Det smager ikke af noget som helst og kunne lige så godt være et shot vodka.
Snaps skal drikkes ved stuetemperatur, så man kan smage de mange nuancer der er i en god kryddersnaps.
Lilbabs skrev:Tommelfingerregel mht øl.: alkoholprocent plus 5 grader
Jeg har set nogle der mener +3 - men +5 er i hvert fald skudt over.
Enkelte stouts vil jo i så fald skulle drikkes over stuetemperatur, og 10-11 grader til en pilsner er for meget.
Ravie skrev:
Snaps skal drikkes ved stuetemperatur, så man kan smage de mange nuancer der er i en god kryddersnaps.
Det er fordi der desværre sjældent fåes god kryddersnaps til en julefrokost.
Jeg forstår til fulde at folk ikke har lyst til at smage nuancerne i en rød Aalborg.
Aurvandil skrev:
Jeg har set nogle der mener +3 - men +5 er i hvert fald skudt over.
Enkelte stouts vil jo i så fald skulle drikkes over stuetemperatur, og 10-11 grader til en pilsner er for meget.
Det er fordi der desværre sjældent fåes god kryddersnaps til en julefrokost.
Jeg forstår til fulde at folk ikke har lyst til at smage nuancerne i en rød Aalborg.
Enig i det sidste. Vi skulle bare købe noget bedre snaps.
“Pilsnere skal være jordkølede, forstår du. Sådan har det altid været. Det gælder om at ramme den rigtige dybde.”
Så Bare grav til du rammer DIN dybte
Når du rammer den helt rigtige dybte kan du høre englene synge
😊
Mads Møller skrev:
Den skal bare være helt og aldeles kold. Det er jo ikke en forfinet belgisk triple fra et afsides munkekloster der håndlaver en lille batch ekslusiv fadlaget bryg du har indkøbt ;-)
... det er bare en blonde... brygget på Carlsberg, hvor Preben fra Vanløse har været på aftentur og trykket på knapperne med Grimbergen+Blonde og så er den lig'som klaret :-)
Preben fra Vanløse arbejder ikke derude mere.
Ellers har du nok ganske ret i det meste du skriver. "Helt og aldeles kold", lyder dog en anelse overkill. Er der ingen smag i "Der Blonde" ?