Hej drenge
Har købt en dyr champagne til 400kr, Brocard Pierre Chardonnay. Der er grums i den hvis den "rystes". Det er tydeligt, dog ikke slemt. Meget ala rødvin. Har googlet - ingen hjælp. Nogen der ka fortælle mig om det er std eller om jeg skal have en ny / penge retur?
// KD
Grums i champagne
-KD- skrev:
Jeg synes det er meget for en champagne.
Det kan godt være, men det er det ikke :-)
OT kan jeg desværre ikke hjælpe, forhør dig evt det sted du har købt den?
MichaelFabiano skrev:-KD- skrev:
Jeg synes det er meget for en champagne.
Det kan godt være, men det er det ikke :-)
Jo, for ham er det.
Det kan være rester fra degorgeringen, hvor bundfaldet fjernes efter 2. gæring og flasken efterfyldes med vin eller sukker.
playern skrev:
Det kan være rester fra degorgeringen, hvor bundfaldet fjernes efter 2. gæring og flasken efterfyldes med vin eller sukker.
Tak for brugbart svar. Er champagnen fin og drikkelig eller skal jeg have en ny?
@ Prisen
Jeg går ikke op i champagne så nytår er bedst med en billig til 40kr (champagne tror jeg så end ik det hedder...) så folk der gider bruge mange penge på det skal være velkommen.
Det er kun en Champagne, når den kommer fra Champagne distriktet i Frankrig. Kommer den ikke derfra ,er det mousserende vin.
Præcis som Cognac kommer fra Cognac distriktet ,alt andet er Brandy.
Emmaluc skrev:
Det er kun en Champagne, når den kommer fra Champagne distriktet i Frankrig. Kommer den ikke derfra ,er det mousserende vin.
Præcis som Cognac kommer fra Cognac distriktet ,alt andet er Brandy.
På samme vis som en ægte Hamburger kommer fra Hamborg, alt andet er en sandwich.
Ligeledes som en ægte pilsner kommer fra Pilzen, alt andet er øl.
En Hotdog kommer fra en varm hund, alt andet er bare pølse med tilbehør.. Altså LOL lige en geek
Poketless skrev:
Cognac distrikt = Hennessy alt andet er slavevand :)
Og hvad mener du....?
Håber ikke du prøver at fremhæve Hennessy som en super Cognac.
playern skrev:
Det kan være rester fra degorgeringen, hvor bundfaldet fjernes efter 2. gæring og flasken efterfyldes med vin eller sukker.
Det vil være mit bud. Altså gær-rester, eventuelt fordi degorgeringen ikke er foregået ordentligt. Bobler opnås ved at man foretager en 2 gæring i flasken. Denne startes ved at tilsætte gær og sukker og flasken lukkes. Degorgeringen er så den proces hvor du fjerner gær resterne fra vinen. Vinen vil have stået på hovedet i "bærme" under 2 gæringen, dette gør at gæren falder ned og lægger sig på den midlertidige prop. Halsen fryses og den midlertidige prop fjernes sammen med restgæren. Vinen toppes af med lidt sukkerholdig likør (den såkaldte dosage som afgør sukkerindholdet i champagnen) og den endelige prop sættes i.
Jeg ved ikke om det kan være noget bio vin, hvor de ikke filtrerer vinen. Det skal ikke udelukkes. I så fald skal du ikke bekymre dig
Champagne til 400 kroner er i øvrigt ikke dyrt. Det er sådan lidt under middel. Det betyder dog ikke champagnen er dårlig. Du kan finde masser af champagne i 200-400 kroners klassen der er aldeles fornøjelig, bare gå uden om de kendte huse.
Cognac distrikt = Hennessy alt andet er slavevand :)
Stop nu!
Champagnen kan i øvrigt sagtens drikkes hvis det bare er gær rester. Men jeg ville dog lade resterne falde til bunds og undgå at drikke dem. Jeg tvivler på de smager af noget specielt, men ingen grund til at teste skæbnen
Du skal IKKE hælde vinen igennem en si eller et kaffefilter. Bare lad bundfaldet lægge sig i bunden af flasken og lad være med at vende flasken på hovedet. Vær forsigtig når du hælder de sidste glas op.
Klaphat skrev:Emmaluc skrev:
Det er kun en Champagne, når den kommer fra Champagne distriktet i Frankrig. Kommer den ikke derfra ,er det mousserende vin.
Præcis som Cognac kommer fra Cognac distriktet ,alt andet er Brandy.
På samme vis som en ægte Hamburger kommer fra Hamborg, alt andet er en sandwich.
Ligeledes som en ægte pilsner kommer fra Pilzen, alt andet er øl.
Sikke en Klaphat.
Det også vigtigt en champagne ligger ned og ikke står op, da kork proppen kan tørre ind og kan give kork grums i champagnen.
Ret mig HolchKnudsen hvis jeg tager fejl :)
Nogen bud på en god billig champagne til nytår, og dette er så nok ikke rettet til HK, da jeg kan se at han er i en anden liga:-)
Jeg kan anbefale Pol Roger Champagne ,som efter sigende var Winston Churchill fortrukne Champagne.
Fra 325 kr. og opefter.
Coinflip, jeg blander mig.. lad os sige ca. 200kr.
Skal vi ikke tage cigar bud med samtidig? Ca 100kr.
Sorry hvis op ikke er færdig, men ser nu sådan ud... Evt. Ny overskrift: god billig pagne og gar :)
Billig god champagne = Charpentier, Fleury. Ligger dog lidt over 200,-
Omkring en 100 lap pr stk, max.
Edit: vi er 12 og det er kun fordi det er tradition at vi skal have det.
Måske det ikke skal vare champagne, men noget wanna be?
Nu kender jeg ikke priserne på det billigste champagne (eller det dyreste for den sags skyld) men må være begrænset hvad der kan købes for under 200 spir, hvis det overhovedet findes så billigt.
Jeg er ikke fan af Pol Roger. Ikke at jeg har drukket det specielt meget, men det er endnu en af de gamle huse der laver kedelig mainstream bobler til for høje priser
Enig i Charpentier og Fleury. Men der findes et utal af små producenter, både bio og ikke bio. Det er ikke svært at finde bobler til mellem 200 og 400 der smager godt. Bare lad være med at kig hos supermarkeder og mainstream vinkæder.
Esprit Du vin i Kbh ved Jørgen Kruff er et sted at starte.
Et andet sted er Mads Rudolphs vin import www.petillant.dk
Champagne fås ikke til meget under 200 kroner i Danmark. Med mindre det er noget sprøjt i et supermarked på tilbud. For 100 kroner skal man kigge i andre områder. Cava, Italien, diverse Cremant.
@DaddyDK1
Ned i Netto og køb noget Asti sprøjt til 40kr.. Damerne kan lide det (fremfor en i manges smag, sur god champagne) + den har den vigtigste feature som er et godt knald når proppen ryger :)
Godt nytår.
Sød Asti er billigere og smager bedre til kransekagen. Jeg drikker altid Asti fra Spinetta til 100 kroner flasken til kransekagen. Det er nuts Asti og der er alligevel ingen der kan smage forskel på sure sokker og Champagne til 2000 kroner kl 12 nytårsaften. Tør champagne er ikke en dessertvin. Det er en aperetif og en madvin. Skal drikkes som velkomst, forretter, fisk og magert fjerkræ.
Det er i det hele taget kun danskere der er idiotiske nok til at drikke tør lorte Champagne til præfabrikeret sød kransekage fra Netto. Men jeg mistænker også at smagsløgene er avlet ud af 95% af alle danskere, så de smager næppe forskel på en lort og et stykke chokolade.
Min tanke med at deraile tråden var nytårsbobler (og cigar, skal jeg have selvom jeg snart også er ex damper).
Så vi snakker mouserende vin, ik nødvendigvis champagne..
Hvis derail altså er godkendt..
Ku os bare have læst HK's svar ovenfor....
sød vine til søde sager
så en tør vin som velkomst og en sød vin til kransekagen
Gastro.dk har en 'champagne julekalender' - hvor en såkaldt ekspert hver dag beskriver en ny champagne/mousserende vin... Der er for det meste tale om mindre kendte champagnehuse og i den billige ende...(150-500 kr. ) indtil videre er der med andre ord 20 champagner der er blevet vurderet.. Det kunne være et sted til at få inspiration og der bliver typisk også henvist til en sælger...
Nu er champagne som så meget andet end subjektiv ting, nogle kan lide tøre, nogen søde, nogen mange bobler, nogen få bobler osv...
Jeg kan godt lide Salon...
@op - ang. dit spørgsmål, så er det 100% (99%) sikkert rester fra 2. del af gæringen, der hvor boblerne bliver lavet ;)
find dog Portvin frem til at skåle nytåret ind med, i stedet for Champagne.
Hmm, der står faktisk en flaske portvin.. halvdelen røg dog i gløgg forleden.. men skal nok fejre alene med hundehvalpen, så mon ikke der er nok..
Jones skrev:
Link til et sted, hvor HK's Asti kan købes i KBH?
Spinetta laver 2 Asti'er. De koster vist det samme.
Adriat vinimport er importør. Du kan ringe til dem og høre hvem der forhandler
Enoteca vin på hjørnet af Adelgade og Dr Tværgade i city sælger begge flasker
Holch din feinsmecker. Hvor har du din viden fra? Job eller ekstravagant livsnyder? ;)
HolchKnudsen skrev:
Sød Asti er billigere og smager bedre til kransekagen. Jeg drikker altid Asti fra Spinetta til 100 kroner flasken til kransekagen. Det er nuts Asti og der er alligevel ingen der kan smage forskel på sure sokker og Champagne til 2000 kroner kl 12 nytårsaften. Tør champagne er ikke en dessertvin. Det er en aperetif og en madvin. Skal drikkes som velkomst, forretter, fisk og magert fjerkræ.
Det er i det hele taget kun danskere der er idiotiske nok til at drikke tør lorte Champagne til præfabrikeret sød kransekage fra Netto. Men jeg mistænker også at smagsløgene er avlet ud af 95% af alle danskere, så de smager næppe forskel på en lort og et stykke chokolade.
Haha. Det sidste afsnit er klasse!
ahhh HK er altid nuts i de her tråde.
btw afholder i stadig de mad/vin gourmet dage? jeg er snart permanent i kbh, vil gerne på waitinglist i fald at det køre
hahila skrev:
ahhh HK er altid nuts i de her tråde.
btw afholder i stadig de mad/vin gourmet dage? jeg er snart permanent i kbh, vil gerne på waitinglist i fald at det køre
Så vidt jeg ved, så endte det med at blive udskudt på ubestemt tid af flere årsager.
Bliver altid så tørstig af de her tråde :-)
Borge plejer også at have nogle gode inputs når det drejer sig om hvad der er værd at drikke.
Jeg skriver mig også gerne på en venteliste til den dag i laver en whisky smagning :-)
Tilmeldt 11-11-2012....
Good job
good effort
Så fik emmanuel slettet sit indlæg...
jep - du slettede dit indlæg lige før mit, #45, hvor du gjorde HK opmærksom på at han ikke skulle udtale sig om noget han ikke havde smagt så meget af og at dig W.C. Fields synes Pol Roger var godt.
Right?
Right, Opsætningen var forkert.
Men som ny ,skal man måske lige tænke sig en ekstra gang om.
Inden man begynder med kritik af en person,som det meste af Pokernet betragter som en der ved det meste om vin og Champagne.
Men jeg syntes det er/var useriøst ,at tale dårligt om Pol Roger.Når han i samme tråd erkender at han faktisk ikke kender ret meget til det,eller sågar har smagt ret meget af det.
Man kan også sige at det er useriøst at fremhæve Pol Roger, når man ikke har smagt særligt meget af det andet :-)
Jeg er enig med Holck ang. Pol Roger - Bevares det er ikke dårligt, men der findes andet der er mere interessant og bedre value.
playern skrev:
Man kan også sige at det er useriøst at fremhæve Pol Roger, når man ikke har smagt særligt meget af det andet :-)
Jeg er enig med Holck ang. Pol Roger - Bevares det er ikke dårligt, men der findes andet der er mere interessant og bedre value.
Hvad ved du om hvem jeg er ,og hvad jeg har smagt.
Never Mind
Emmaluc
Når jeg skriver jeg ikke har smagt det så ofte, var det jo netop for at påpege, at min holdning til det skulle tages med et gran salt. Men jeg har smagt både NV og Winston Churchill cuveen ved flere lejligheder og jeg er ikke imponeret. Som playern siger: Det er ikke dårligt, det er bare heller ikke godt og slet ikke pengene værd. Hvilket kan siges om 95 ud af 100 traditionelle huse, med Moet-Chandon som #1 overvurderet lorte bobbel
Der skal jo være plads til at være uenige :) Du skal ikke tage det personligt at vi ikke har samme smag.
@ Hahila
Tak for ordene
Jeg tror Borge har ret travlt op til jul, men han svarer nok på et tidspunkt. Jeg er ret sikker på Borge og andre stadig er interesseret i at fyre et arrangement af.
Nu er det heller ikke, fordi jeg blev tøsefornærmet.
Champagne er vel som kvinder ,nogle er til moren andre er til datteren.
HK har (obv...) fat i den lange ende mht petillant. MR og hans kone har en butik man kan komme og smage og købe vin og champagne i tre gange om ugen - flere gange her op til jul og nytår. Den hedder SKÅL og ligger ved kastellet. Jeg har købt flere vine der, og de har endnu ikke ramt ved siden af. Senest købte jeg en champagne fra Vouette et Sorbee til ca 400. Det er det bedste, jeg nogen sinde har hældt i min mund. Al deres vin er - som de siger - lavet af bønder med jord under neglene og ild i øjnene. Det er the SHIZZLE!
God jul :-)
Jeg har aldrig fået dårlig champagne fra Rudolphs import. Har også fået smagt noget bio Bujoulais derude fra, som var mere end almindelig lækkert.
Forskellen er som makassip siger, at bønderne hos Rudolph laver vin for at lave vin. De er ikke i branchen for at blive rige, men fordi de er vin nørder
De store huse laver ikke vin. De laver penge.
playern og HK har svaret det samme som jeg ville gætte på. OP skal i givet fald være opnærksom på, at hvis der har været levende gærceller tilbage i flasken, så har de nok hygget sig med at spise det sukker, der blev tilsat under degorceringen. Der er mao. risiko for, at champagnen er hvinene(!) tør (plus trykket er lidt højere, men det kan næppe mærkes). Det er ikke sikkert, men der er risiko for det. Hvis den skal deles med et pigebarn, der gerne vil have det lidt sødt/rundt, så er det måske sikrest at tage en anden flaske.
Ellers er der et par fine guldkorn igennem tråden:-D ...
MrBrown91 skrev:
Der er vidst ikke noget der hedder dyr champagne til 400 kr.
Priserne i franske supermarkeder starter som regel ved +/- 100 DKK, så det er heller ikke det allerbilligste. Som der dog bliver nævnt igennem tråden er det nok i bedste fald i den gode ende af mellemklassen, at man finder champagne til 400 kr. så det kan ikke kaldes dyrt heller.
Poketless skrev:
Cognac distrikt = Hennessy alt andet er slavevand :)
lol. just lol.
Ja, hvis mængdcen af sukker i cognac'en er eneste parameter for kvalitet, så er det rigtigt at Hennessy er toppen! Målt på de fleste andre parametre kan Hennessy vel bedst beskrives som endnu et af de store huse, der bokser rundt i mellemklassen - måske endda den lavere ende. imho obv.
Emmaluc skrev:
Det er kun en Champagne, når den kommer fra Champagne distriktet i Frankrig. Kommer den ikke derfra ,er det mousserende vin.
Præcis som Cognac kommer fra Cognac distriktet ,alt andet er Brandy.
Klaphat skrev:
På samme vis som en ægte Hamburger kommer fra Hamborg, alt andet er en sandwich.
Ligeledes som en ægte pilsner kommer fra Pilzen, alt andet er øl.
Benyamins skrev:
En Hotdog kommer fra en varm hund, alt andet er bare pølse med tilbehør.. Altså LOL lige en geek
Jeg er måske træt og grumpy efter en lang måned, men hvad sker der for at kritisere en, der bidrager med noget korrekt on topic-information efter OP begynder at snakke om champagne til 40 kr. Sikke en geek, ja. Synes snarere de to sidste quotes er ubegavede.
Claboin skrev:Det også vigtigt en champagne ligger ned og ikke står op, da kork proppen kan tørre ind og kan give kork grums i champagnen.
Ret mig HolchKnudsen hvis jeg tager fejl :)
Nu er jeg ikke HK, men tillader mig at svare alligevel. Det er korrekt at propper udtørrer, hvis flasker opbevares stående. Dette gælder både for alm. vine og mousserende. Champagnepropper er imidlertid nogle af de mest hårdføre propper, så risikoen er faktisk mindre ved boblevine end ved almindelige. For begge vintyper gældet det, at det går meget langsomt og er en overvurderet risiko imho. Det er mere afgørende at fugtigheden er tilstrækkelig, der hvor man opbevarer sine flasker - uanset om det er stående eller liggende. Hvis der ikke er tilstrækkeligt fugtigt er det korrekt at vinen i sig selv vil holde proppen fugtet, men det er på en aldeles uhensigtsmæssig måde: Vinen vil trække ind i proppen meget hurtigere og på relativt få år gennemvæde proppen med vin, der så lige så stille pibler ud gennem proppen, og dermed åbner op for risikoen for at ilt kan transportere den anden vej gennem proppen, som så oxiderer vinen. Dette undgås naturligvis ikke ved at opbevare vinen stående; I så fald vil proppen bare tørre ud og på et tidspunkt miste så meget elasticitet, at luften kan passere ned i flasken. Hvis der er tilstrækkeligt fugtigt i rummet har jeg erfaring med at propper i flasker, der har været opbevaret stående, har holdt fint i over fem år, deraf min betragtning. For at opsummere: Vin (og champagne) opbevares bedst liggende, men luftfugtigheden er en (lidt overset?) meget vigtig parameter.
Emmaluc skrev:
Men som ny ,skal man måske lige tænke sig en ekstra gang om.
Inden man begynder med kritik af en person,som det meste af Pokernet betragter som en der ved det meste om vin og Champagne.
Men jeg syntes det er/var useriøst ,at tale dårligt om Pol Roger.Når han i samme tråd erkender at han faktisk ikke kender ret meget til det,eller sågar har smagt ret meget af det.
Vedr. jeres snak om Pol Roger, og hvad man kan og bør udtale sig om, så er det rigtigt at HK ikke ved, hvad du har smagt. Omvendt ved du ikke hvad HK har smagt. -Og det er ikke så lidt skulle jeg hilse at sige. Du kunne derfor starte med at fortælle, hvad du selv har smagt, så vi andre får noget perspektiv på din anbefaling af Pol Roger som det bedste. Jeg er i båd med HK og playern at Pol Roger er aldeles glimrende, kan rigtig godt lide deres stil faktisk, men at der bestemt er en hel del, der er bedre.