Skal lave en ordentlig røvfuld hakkebøffer der skal grilles og bruges til burgere i aften..
Vi snakker ca. 48 stk.
Har PN et genialt trick for at få farsen til at hænge bedre sammen? Kan jeg blande noget i - mel, æg eller andet uden det tager smag.
Hakkebøffer til burgere - help
Salt, peber, lidt tabasco, æg og mel hvis nødvendigt. Melet bør ikke smage igennem, og resten er bare guf :)
Jeg har ikke prøvet den, men det lyder som om du med fordel kan købe sådan en weber bøfpresser:
www.pricerunner.dk/sp/weber-burgerpresser.html
Hvad, What, Vent??...hvis du har købt oksefars der ikke hænger sammen af sig selv når du former det til bøffer ville jeg klart skifte slagter..der skal da ALDRIG æg og mel i..det er jo ikke frikadeller
Et andet trick er at fryse dem en smule, bare så de er stive, så trækker de sig ikke lige så meget sammen under stegningen.
Og jo en burgerbøf må godt have lidt fyld i, men ikke for meget!
Rigtigt oksekød klæber fint ellers som overståede skift slagter så..
Ellers prøv dette
m.youtube.com/watch?v=zbPK9mF4xqU
:D
grovfil skrev:
Et andet trick er at fryse dem en smule, bare så de er stive, så trækker de sig ikke lige så meget sammen under stegningen.
Og jo en burgerbøf må godt have lidt fyld i, men ikke for meget!
Bacon er fyld ...sgu da ikke mel..vil ikke betegne mel som "fyld"
Tag dit hakkede kød og put det i en stor skål, eller to hvis det ikke kan være der. Dernæst salter du kødet i en mængde så du ikke skal salte igen, dog ikke ikke alt for tidligt da saltet vil trække væske ud af kødet. Saltet vil agere bindemiddel til dit kød og gøre det markant hurtigere og lettere og forme dine bøffer.
abemand14 skrev:
Tag dit hakkede kød og put det i en stor skål, eller to hvis det ikke kan være der. Dernæst salter du kødet i en mængde så du ikke skal salte igen, dog ikke ikke alt for tidligt da saltet vil trække væske ud af kødet. Saltet vil agere bindemiddel til dit kød og gøre det markant hurtigere og lettere og forme dine bøffer.
Se det var lige præcis sådan et råd jeg ledte efter!
Det får et skud - thanks!
@Mht. rigtig fars..
Jeg fik også misforklaret det nok. Det kommer bare til at gå lidt stærkt med at lave dem, kan ikke stå og ælte dem alle. Når så de ryger direkte på en varm weber og blir stegt, så gider jeg ikke at de går en smule fra hinanden når de fjernes fra støbejernsristen igen..
Det er btw. frisk hk. oksefars fra en god slagter, bare rolig ikke nettokød til 20,- pr. 700g.
Knus nogle tørre kiks der i. F.eks. Bisca eller de der digestive kiks, et par æg og noget fint hakket rød løg.
Tricket fandt jeg for noget tid siden på gastromand. Du bliver ikke skuffet.
cDavids skrev:
Knus nogle tørre kiks der i. F.eks. Bisca eller de der digestive kiks, et par æg og noget fint hakket rød løg.
Tricket fandt for noget tid siden på gastromand. Du bliver ikke skuffet.
Seriøst? Kiks?
Det handler jo blot om fedtprocenten. Kød til hakkebøffer skal imo ikke være det magreste af det magre men må gerne ramme en 8-12 % - så skal det nok hænge fint sammen. I øvrigt kan du hakket lidt bacon og smide i. Det gør bestemt ikke bøfferne dårligere.
Politikens 60 sekunder guide er nuts. Ved ikke om jeg må linke.
cDavids skrev:
gastromand.dk/hjemmelavet-burger-burgerboller-bof/
Prøv det ;)
Sådan - det skal sgu prøves!!
Thanks :-)
/thread
Helt seriøst, det eneste æg der skal i en burger er spejlet eller som rå blomme.
Der skal sennep, løg, tabasco, frisk chili, hvidløg, salt og peber i farsen. Uagtet om i normalt er senneps spisere, skylder i jer selv at prøve det.
Og så er det vigtigste jo kødets kvalitet og at det max steges medium. Ingen der gider æde skosåler
Som Avocado_007, så er politikens guide perfekt.
politiken.dk/tv/tjek_dk/ECE2297515/60-skarpe-sekunder-faa-de-laekreste-og-moereste-hakkeboeffer/
2 fed hvidløg presset i kødet er mega lækkert imo.
Jeg plejer at stikke min finger ned i midten af mine bøffer og lave en fordybning, så holder de formen når de steges.
At lave en fars til hakkebøffer... Stakkels ko
Geronimomo skrev:
Helt seriøst, det eneste æg der skal i en burger er spejlet eller som rå blomme.
Der skal sennep, løg, tabasco, frisk chili, hvidløg, salt og peber i farsen. Uagtet om i normalt er senneps spisere, skylder i jer selv at prøve det.
Og så er det vigtigste jo kødets kvalitet og at det max steges medium. Ingen der gider æde skosåler
Max steges medium? Det er fars!
Når du først har prøvet en salmonellaforgiftning, gætter jeg på, at du begynder at gennemstege dit hakkekød :-)
Nope, men vælger at købe kvalitets kød og imo mindsker det risikoen. Og så er smagen så meget bedre at det, igen imo, er risikoen værd. Medium stegt, med en rå æggeblomme ud over, mums
vælge kød med med 15-18 procent fedt så hænger det fint sammen, kæber du noget med 4-8 procent kan det knibe
STOOOP!
Der er kun et råd, når det kommer til fantastiske hakkebøffer og det er: Bagepulver!
cDavids skrev:
gastromand.dk/hjemmelavet-burger-burgerboller-bof/
Prøv det ;)
zerostack skrev:cDavids skrev:
Knus nogle tørre kiks der i. F.eks. Bisca eller de der digestive kiks, et par æg og noget fint hakket rød løg.
Tricket fandt for noget tid siden på gastromand. Du bliver ikke skuffet.
Seriøst? Kiks?
For lige en opfølgning. Gastromand skuffer aldrig! HELLER EJ denne gang.. Fulgte opskriften til punkt og prikke, pånær løg og hvidløg som jeg stavblendede i stedet for pulver.
Damn de blev gode - og modtaget med ros! Kan klart anbefales..
- Og ja, det føles f*ndme underligt at stå og knuse digestive kiks ned i :-)