Hej PN´ere!
Jeg har investeret i en oksemørbrad på 2 kg.
Jeg vil godt helstege den i ovnen - og har søgt efter opskrifter, hvilket har forvirret mere end det har hjulpet.
Slagteren (håber jeg han var) hvor jeg købte den, sagde: 180 grader i 25 minutter (med vandbad under) og derefter 15 minutters hviletid, færdigt arbejde.
På nettet står der alt fra at den kan grydesteges til at den skal have 45 minutter ved 225 grader!!
Nogen her, som har styr på den slags?
På forhånd tak.
Evas far
Ps. Jeg har et stegetermomenter - og overvejer (i mangel af bedre) at smide stegen i ovnen ved 180 grader med vandbad under og lade den stege indtil den er 58 grader i centrum - og derefter lade den hvile (indpakket) i ca. 15 minutter, så "sluttemperaturen" stiger til ca. 62 grader.
Helstegt oksemørbrad. Opskrift søges.
15-09-2010 11:34
#1|
0
15-09-2010 11:42
#2|
0
www.kvalimad.dk/opskrifter/langtidsstegning-af-koed
Det er måden at behandle et så godt stykke kød på - det fortjener ikke at blive branket igennem med 225 grader.
Det kan snildt få 4-5 timer eller mere ved 80 grader varm ovn.
God fornøjelse!
Det er måden at behandle et så godt stykke kød på - det fortjener ikke at blive branket igennem med 225 grader.
Det kan snildt få 4-5 timer eller mere ved 80 grader varm ovn.
God fornøjelse!
15-09-2010 15:16
#3|
0
Evas far OP
@kbth01: Tak for linket.
Tror jeg prøver at langtidsstege mørbraden - og servere den med kartofler, bønner og bearnaisesauce til.
Du skal være logget ind for at kunne skrive et svar!