Hvis du nu endelig skulle lave Foie Gras (det skal du!), så kan du evt. lave en lille servering med: Stegt foie gras, saltet æblepure, syltede æbler og æble chips.
Hvis du får en hel foie gras hjem, så vil der typisk sidde til ca 12-14 stykker på, og i så fald deler du den på langs, og herefter i skiver på ca 2 cm's tykkelse. Ved stegning vender du den i mel på begge sider og kommer den på en tør pande på middelhøj varme. Når den har fået stegeskorpe, vender du og skruer ned på lav varme. Hvis dit komfur er langsom til at falde i temperatur, så tag panden af varmen i 20 sek. Herefter krydrer du godt med salt og peber. Mærk med en kødnål, og når du kan fornemme at der er en lille kerne tilbage, er den færdig. Det skal helst være sådan, at når du spiser den, er der 3 lag af teksturer. Skorpe, blød og kernen.
Til puréen skræller du æbler, skærer dem i mindre stykker, og koger dem møre med en lille smule vand i bunden, og rigeligt frisk timian og en smule sukker. Til sidst blender du og smager til med salt.
Syltede æbler skæres eller stikkes ud i de stykker du nu vil, og sylter i en lage af 1/3 sukker, 1/3 æbleeddike og 1/3 æblejuice samt peberkorn og laurbærblade.
Æblechips skæres i ca 2cm tykkelse på en mandolin, og optimalt set vendes de i en isomalt sukkerlage, og bages ved 100 grader til de er sprøde. Har du ikke isomalt ved hånden, kan du lave en sukkerlage af ½sukker og ½vand. Chipsene skal vendes ca halvvejs.
Mener forresten at de har sort fods skinke i Sallings delikatesse i Århus.