Herre tapas

#1| 0

Hej folkens.


Da jeg inden længe har fødselsdag, og gutterne i den forbindelse kommer forbi.

Jeg kunne godt tænke mig en gang "herre tapas" med en masse små retter, som vi kan sidde og hygge med over lidt tid. Er dog på ret bar bund og eftersom jeg ved der er massere af mad kyndige på PN håber jeg at kunne få en masse ideer herfra.


Hvad jeg har på tapetet so far er:


Friturestegt vagtelæg med bacon mayo

Noget oksemørbrad // foie gras ting ala rossini style uden trøffel

Gode pølser, tørret okse..


Ja, der er lang vej endnu til det store bord jeg forestiller mig.


Så hvad ville DU lave til en gang herre tapas??



19-03-2015 18:58 #2| 0

Iberico (sortfods) skinke med manchego ost er ultra lækkert.


Får jævnligt tilbud fra San Jamon og har købt derfra et par gange uden problemer

http://www.sanjamon.com/en/hampers/iberian-hamper-p101

Brug koden: dkiberha315

Koden burde give dig €71 rabat samt fri fragt til Danmark. Har selv bestilt samme pakke og forventer den på mandag :-)

19-03-2015 19:06 #3| 0

jeg kan også sige god for San jamon

19-03-2015 19:21 #4| 0

Albondigas er nuts, IMO.

19-03-2015 19:57 #5| 15

Aldrig rør foie gras, stakkels dyr.

19-03-2015 20:05 #6| 1

Tror du skal passe på at med servere foie gras, med mindre du er helt sikker på dine venners standpunkt.

19-03-2015 20:35 #7| 0
Razga skrev:Iberico (sortfods) skinke med manchego ost er ultra lækkert.

Får jævnligt tilbud fra San Jamon og har købt derfra et par gange uden problemer
http://www.sanjamon.com/en/hampers/iberian-hamper-p101
Brug koden: dkiberha315
Koden burde give dig €71 rabat samt fri fragt til Danmark. Har selv bestilt samme pakke og forventer den på mandag :-)

Nogen fornemmelse af hvor længe de forskellige produkter kan holde sig?

19-03-2015 20:37 #8| 2

Skinken er vidst omkring 6 måneder. Ved ikke med resten - første gang jeg bestiller andet end skinke, olivenolie og vin :-)


Jeg kan forestille mig at de to pølser kan holde sig nogenlunde lige så længe. Osten er jeg mere usikker på.

19-03-2015 20:37 #9| 2

Du skal sgu da ik ha tapas - du skal da ha Chong!

19-03-2015 20:46 #10| 1

secreto iberico


chicaandaluza.com/2012/04/18/secreto-iberico-let-me-tell-you-a-little-secret/

19-03-2015 21:41 #11| 0

helstegt svinemørbrad omviklet med bacon ...og skåret i papir tynde skiver lige før servering.


De der edamame bønner med soya, citronsaft eller chips-dip til smager også godt og er bare en anelse sundt.


og små ristede brød med røget laks og finthakket rå rødløg, cremefraiche - evt. med krydderurter i. Det er måske "lidt tøset" men smager fantastisk.


Og selvfølgelig hjemmelavede chili cheese tops :) De smager altså kanon!

19-03-2015 21:45 #12| 0
tuznelda skrev: helstegt svinemørbrad omviklet med bacon ...og skåret i papir tynde skiver lige før servering.

De der edamame bønner med soya, citronsaft eller chips-dip til smager også godt og er bare en anelse sundt.

og små ristede brød med røget laks og finthakket rå rødløg, cremefraiche - evt. med krydderurter i. Det er måske "lidt tøset" men smager fantastisk.

Og selvfølgelig hjemmelavede chili cheese tops :) De smager altså kanon!

Hvordan???

19-03-2015 21:52 #13| 0

http://hoo.dk/madlavning/chili-cheese-tops-opskrift/


Jeg har ikke selv lavet dem endnu, men fået smagsprøver af en veninde, som havde lavet chili cheese tops efter denne opskrift. Personligt ville jeg bare vælge at dobbeltpanere (vend i æg, i rasp, i æg igen og så rasp en gang til) inden friturestegningen for at få en ekstra crispy overflade :)


Jeg har set en youtube-video, hvor der bliver paneret i knuste tortilla chips ... det kunne også være lækkert :D

Redigeret af tuznelda d. 19-03-2015 21:53
19-03-2015 22:11 #14| 0
tuznelda skrev:http://hoo.dk/madlavning/chili-cheese-tops-opskrift/

Jeg har ikke selv lavet dem endnu, men fået smagsprøver af en veninde, som havde lavet chili cheese tops efter denne opskrift. Personligt ville jeg bare vælge at dobbeltpanere (vend i æg, i rasp, i æg igen og så rasp en gang til) inden friturestegningen for at få en ekstra crispy overflade :)

Jeg har set en youtube-video, hvor der bliver paneret i knuste tortilla chips ... det kunne også være lækkert :D

Du/I kan også prøve disse med cheddar i stedet: http://by-ricardoortiz.blogspot.dk/2012/03/hjemmelavet-chili-cheese-tops.html

Dobbeltpanering ER nødvendigt. Brug mere chili end han skriver - en del mere.

Redigeret af xitaah d. 19-03-2015 22:12
19-03-2015 22:55 #15| 1
Moderator

Aaaah... Foie gras er fucking nuts! - jaja.... der er stor kontrovers om produktionsmetoderne...

Men ellers:

www.spanishfoodworld.co.uk/bacon/

20-03-2015 07:59 #16| 0
OP
Razga skrev:Skinken er vidst omkring 6 måneder. Ved ikke med resten - første gang jeg bestiller andet end skinke, olivenolie og vin :-)

Jeg kan forestille mig at de to pølser kan holde sig nogenlunde lige så længe. Osten er jeg mere usikker på.

Hvor lang tids forsendelse plejer de at have?

Man kan ikke få noget ala det du linker til i DK? Eller det man kan få I DK er ikke i nærheden af den standart som det man får fra Espana?

pokerheh skrev:Albondigas er nuts, IMO.

Ser lækkert ud og simpelt, den er på listen. Tak :)

Rottegift2 skrev:secreto iberico

http://chicaandaluza.com/2012/04/18/secreto-iberico-let-me-tell-you-a-little-secret/

Ser heller ikke helt tosset ud, tak for forslaget.


tuznelda skrev: helstegt svinemørbrad omviklet med bacon ...og skåret i papir tynde skiver lige før servering.

De der edamame bønner med soya, citronsaft eller chips-dip til smager også godt og er bare en anelse sundt.

og små ristede brød med røget laks og finthakket rå rødløg, cremefraiche - evt. med krydderurter i. Det er måske "lidt tøset" men smager fantastisk.

Og selvfølgelig hjemmelavede chili cheese tops :) De smager altså kanon!

Har du en opskrift på svinemørbraden?


Ja de ristede brød er en klassiker som helt sikkert skal med :).


Chili cheesen vil jeg kigge nærmere på, kunne garanteret blive et hit.

NanoQ skrev:Aaaah... Foie gras er fucking nuts! - jaja.... der er stor kontrovers om produktionsmetoderne...
Men ellers:
http://www.spanishfoodworld.co.uk/bacon/

Ang. Foie gras har jeg det lidt ambivalent, jeg bryder mig ikke om metoden. Men det gør jeg heller ikke ved slagtesvin, burhøns osv. Alligevel spiser vi det glædeligt 100 gange om året... Man kan bare ikke komme uden om at foie gras er virkeligt delikat. Men dette var ikke ment som en tråd ang. dyre velfærd, så hvis nogen ønsker at debattere det yderligere bedes I oprette en tråd til emnet.


NanoQ du har ikke flere forslag, du plejer at være rimeligt kyndig i diverse mad tråde om rigtigt lækre sager :).



Alle andre, keep shooting. Der er lang vej igen :).

20-03-2015 08:27 #17| 0
AnMKr skrev: Hvor lang tids forsendelse plejer de at have?
Man kan ikke få noget ala det du linker til i DK? Eller det man kan få I DK er ikke i nærheden af den standart som det man får fra Espana?

Bestilte i tirsdags, de sendte det afsted onsdag fra Spanien. Forventet levering på mandag.


Jeg er ikke stødt på Sortfodsskinke i Danmark, men det kan nok godt støves op i specialbutikker. Jeg ved dog ikke hvor du skal starte henne og om prisen er uhørt høj :-)

20-03-2015 08:29 #18| 0

Jeg bruger aldrig opskrift til svinemørbrad med bacon 😊


Jeg tager bare en stor svinemørbrad og afpudser den for fedt og sener, vikler en masse skiver bacon omkring så mørbraden er helt dækket. Og så bliver mørbraden grillet og vendt ofte, så baconen bliver sprød over det hele.

Det tager ca 25-30 minutter alt efter hvor varm grillen er og hvor stor mørbraden er.

Så lader jeg mørbraden hvile 10 minutter inden den skæres i tynde skiver.

20-03-2015 08:46 #19| 1

Jeg læser OP som om at det ikke nødvendigvis skal være spansk inspireret. Forestiller du dig at du vil lave mange så tallerkenanretninger eller er det være fade der sættes på bordet?


Any way så er her lidt løst fra hoften:


Glaserede kæber med jordskokkepure og råsyltede tyttebær

Sild med karrysifon (eller creme), gelé på snaps og æbler samt rugbrødschips

Anderilette på croustini med råsyltet rødbede

Carpaccio af kalveinderlår med rygeostcreme, blegselleri og karse

Marvben med gremolata

Rimmet torsk med sennepscreme, bacon og smuldret æggeblomme

Røget torskerogn med med sauce tatar

Forårsrulller med kyllingehjerter, skalotter og timian

Røget laks med agurk og peberrod

Røget sild á la sol over Gudhjem





Redigeret af Rsmadsen d. 20-03-2015 08:47
20-03-2015 08:54 #20| 0

Patatas Bravas er et must for mig når der kommer til Tapas.

gastromand.dk/tapas-patatas-bravas-med-aioli/

20-03-2015 08:56 #21| 2

Små indbagt lammehjerner

Grillet tyrenosser

20-03-2015 09:08 #22| 0

Hvis du nu endelig skulle lave Foie Gras (det skal du!), så kan du evt. lave en lille servering med: Stegt foie gras, saltet æblepure, syltede æbler og æble chips.


Hvis du får en hel foie gras hjem, så vil der typisk sidde til ca 12-14 stykker på, og i så fald deler du den på langs, og herefter i skiver på ca 2 cm's tykkelse. Ved stegning vender du den i mel på begge sider og kommer den på en tør pande på middelhøj varme. Når den har fået stegeskorpe, vender du og skruer ned på lav varme. Hvis dit komfur er langsom til at falde i temperatur, så tag panden af varmen i 20 sek. Herefter krydrer du godt med salt og peber. Mærk med en kødnål, og når du kan fornemme at der er en lille kerne tilbage, er den færdig. Det skal helst være sådan, at når du spiser den, er der 3 lag af teksturer. Skorpe, blød og kernen.


Til puréen skræller du æbler, skærer dem i mindre stykker, og koger dem møre med en lille smule vand i bunden, og rigeligt frisk timian og en smule sukker. Til sidst blender du og smager til med salt.


Syltede æbler skæres eller stikkes ud i de stykker du nu vil, og sylter i en lage af 1/3 sukker, 1/3 æbleeddike og 1/3 æblejuice samt peberkorn og laurbærblade.


Æblechips skæres i ca 2cm tykkelse på en mandolin, og optimalt set vendes de i en isomalt sukkerlage, og bages ved 100 grader til de er sprøde. Har du ikke isomalt ved hånden, kan du lave en sukkerlage af ½sukker og ½vand. Chipsene skal vendes ca halvvejs.


Mener forresten at de har sort fods skinke i Sallings delikatesse i Århus.

20-03-2015 09:11 #23| 0

Hvis du har nogle vilde ideer, men som du måske ikke ved hvordan man udfører, så skriv løs, og så vil jeg gerne komme med et bud på hvordan du kan gøre det.

20-03-2015 09:15 #24| 0

Langtids stegt skank , grisekæber :-) masser af stride oste



20-03-2015 09:56 #25| 0
OP
Razga skrev:Bestilte i tirsdags, de sendte det afsted onsdag fra Spanien. Forventet levering på mandag.

Jeg er ikke stødt på Sortfodsskinke i Danmark, men det kan nok godt støves op i specialbutikker. Jeg ved dog ikke hvor du skal starte henne og om prisen er uhørt høj :-)

Hold da op, det var fast business. Tak for det, må prøves :).

tuznelda skrev:Jeg bruger aldrig opskrift til svinemørbrad med bacon

Så en fremgangsmåde da ;). Det var præcis det jeg skulle bruge..

20-03-2015 10:00 #26| 0
OP
Rsmadsen skrev: Jeg læser OP som om at det ikke nødvendigvis skal være spansk inspireret. Forestiller du dig at du vil lave mange så tallerkenanretninger eller er det være fade der sættes på bordet?


Any way så er her lidt løst fra hoften:


Glaserede kæber med jordskokkepure og råsyltede tyttebær
Sild med karrysifon (eller creme), gelé på snaps og æbler samt rugbrødschips
Anderilette på croustini med råsyltet rødbede
Carpaccio af kalveinderlår med rygeostcreme, blegselleri og karse
Marvben med gremolata
Rimmet torsk med sennepscreme, bacon og smuldret æggeblomme
Røget torskerogn med med sauce tatar
Forårsrulller med kyllingehjerter, skalotter og timian
Røget laks med agurk og peberrod
Røget sild á la sol over Gudhjem







Du har helt ret, behøver ikke være spansk inspireret, jeg tænker måske to serveringer da foie grasen måske er synd at smide på et stort ta selv bord.

Så en foie gras anretning, også bare en masse små fade med "maskuline" lækre sager som folk kan fiske så meget af de lyster :).


Lyder rigtigt lækkert det du nævner, der er lidt at gå videre med.

20-03-2015 10:05 #27| 0
OP
Jacob32DEN skrev:Hvis du nu endelig skulle lave Foie Gras (det skal du!), så kan du evt. lave en lille servering med: Stegt foie gras, saltet æblepure, syltede æbler og æble chips.

Hvis du får en hel foie gras hjem, så vil der typisk sidde til ca 12-14 stykker på, og i så fald deler du den på langs, og herefter i skiver på ca 2 cm's tykkelse. Ved stegning vender du den i mel på begge sider og kommer den på en tør pande på middelhøj varme. Når den har fået stegeskorpe, vender du og skruer ned på lav varme. Hvis dit komfur er langsom til at falde i temperatur, så tag panden af varmen i 20 sek. Herefter krydrer du godt med salt og peber. Mærk med en kødnål, og når du kan fornemme at der er en lille kerne tilbage, er den færdig. Det skal helst være sådan, at når du spiser den, er der 3 lag af teksturer. Skorpe, blød og kernen.

Til puréen skræller du æbler, skærer dem i mindre stykker, og koger dem møre med en lille smule vand i bunden, og rigeligt frisk timian og en smule sukker. Til sidst blender du og smager til med salt.

Syltede æbler skæres eller stikkes ud i de stykker du nu vil, og sylter i en lage af 1/3 sukker, 1/3 æbleeddike og 1/3 æblejuice samt peberkorn og laurbærblade.

Æblechips skæres i ca 2cm tykkelse på en mandolin, og optimalt set vendes de i en isomalt sukkerlage, og bages ved 100 grader til de er sprøde. Har du ikke isomalt ved hånden, kan du lave en sukkerlage af ½sukker og ½vand. Chipsene skal vendes ca halvvejs.

Mener forresten at de har sort fods skinke i Sallings delikatesse i Århus.

Lyder satme lækkert. Hvor meget foie gras skal jeg beregne pr. person 50 g? Har du et godt sted at købe foie gras? Det er første gang jeg skal have det andre steder end på restauranter, så er lidt ny på netop dette.


Tak for at tilbyde hjælp, kan sagtens være jeg vender tilbage senere :).

20-03-2015 10:17 #28| 1

Asparges viklet ind i bacon er også super lækkert som en god snack til hovedretten :)

20-03-2015 10:35 #29| 0

En hel foie gras vejer 400g, og jeg får normalt 12 pæne stykker. Reelt set bliver stykkerne jo lidt uregelmæssige, hvis du skærer fra en hel foie gras. Når du skærer den ud, så vil den falde en smule fra hinanden, men så presser du dem bare sammen igen, og "varmer" henover sammenføringen med en finger, sådan så man ikke kan se stregen imellem.


Gå efter ande foie gras, da gåse foie gras generelt ikke er til at betale sig fra. Og for guds skyld, køb aldrig det som er skåret ud og frossent - det er lort.


Nu ved jeg ikke hvor du bor, men steder som Inco eller andre steder der sælger til restaurationer, vil typisk have det, og her kan du også betale dig fra det i modsætning til delikatessebutikker. Ellers gå ind på en restaurant der sælger foie gras, og spørg pænt om du kan få lov at købe.

28-04-2015 10:10 #30| 0

@Razga


Har du en kode der virker pt.?

28-04-2015 11:20 #31| 0

Desværre. Men jeg kan godt melde op når der kommer en.

28-04-2015 13:35 #32| 0

Naturens bedste protein er klart Iberico Bellota svinet, som også kan spises til morgenmad;)

30-04-2015 21:15 #33| 0

Hvad med noget fisk/skaldyr jeg mindes en lækker opskrift på kammuslinger med seranoskinke og rosmarin på madplanuge under forretter. Lavede også på et tidspunkt nogle flutes med noget dip lavet af bønner, som jeg også fandt derinde.


Ellers er der også altid en god carpaccio, eller noget brød og nogle gode hjemmelavede tarpenader!

30-04-2015 23:35 #34| 0

Ostebørsen holdte et "event" i dag hvor jeg så de havde en sortfodsskinke til 500kr.
Aner ikke om det er billigt eller ej, men kvaliteten plejer at være i orden. En mulighed at kontakte dem hvis valget falder på sortfodsskinke😊

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar