Herremiddag, men er donk i køkkenet - HJÆLP

#1| 0

Hej igen pokernet.

I går var det bærbaren den var gal med - i dag er det så herre-middag ;)

Sagen er den at det på lørdag er blevet min tur til at holde herremiddag for drengene. (forret, hovedret og dessert)

First, er jeg totalt uerfaren i et køkken, og kan nærmest kun lige koge risene etc.
Dernæst har vi et budget på 100 kr. pr mand = 600 kroner.

Endvidere arrangerer vi altid alle mulige lege og spas og gøgl, til disse herremiddagsaftener.

Gode råd til både retter, aktiviteter osv. modtages med kyshånd!

Takker på forhånd :-)

Mvh AceKing4more

12-04-2011 00:58 #2| 0

Jeg har opfundet en ret, som er forholdsvis nem og billig at lave, som i korte træk går ud på noget mørk braiseret flæsk på en lidt anderledes måde.

Altså, den kræver en lille smule forståelse for madlavning, men skriv hvis det har interesse.

12-04-2011 01:10 #3| 0

Forret: Bruschetta
Hovedret: Svinemørbrad, gnocchi med gorgonzola sauce og valnødder
Dessert: Brownies med is

Det kan du snildt lave for 400 kr, så er der også til lidt ekstra bajere/vin etc. Og jeg tror det er lettere at fucke ris kogning op end disse retter.

12-04-2011 01:32 #4| 0
Forret: En rejecocktail, som forret er nem og altid en sikker vinder :) www.kokkekniven.com/opskrifter/rejecocktail/ - vær opmærksom på at denne opskrift er til 4 personer.
Hovedret: Noget med en ordentlig bøf, noget whiskey- bearnaise- eller rødvinsauce, pommes eller kartofler, kunne eventuelt være bagekartofler.
Whiskeysauce: studentermad.dk/visopskrift.asp?id=323
Rødvinssauce: infoblog.dk/roedvinssauce
bearnaisesauce: hotstart.dk/Opskrifter/ViewRecipie.aspx?id=246
på saucen, kunne der eventuelt spares penge, ved bare at købe færdiglavet og tilsætte vand :).
Bagekartofler: www.opskriftpaamad.dk/Bagte-kartofler.html
Dessert: Kunne være en nem isdessert af en eller anden art, eventuelt bananasplit.
Bananaspit: www.opskrifter.dk/Opskrift_100118.100.0.html

Underholdning: Du kunne eventuelt lave noget med at smide små sedler under tallerknerne, med små ting, som personen skal gøre i løbet af aftenen. (kunne f.eks. være noget med at en person skal sørge for at hans sidemand hele tiden har noget i glasset osv.)


Håber det kan bruges.
_______________________
Nick Bang
12-04-2011 11:24 #5| 0
Moderator

"Endvidere arrangerer vi altid alle mulige lege og spas og gøgl, til disse herremiddagsaftener."

Hvorfor lyder den sætning bare helt forkert?

Mænd spiser, drikker og snakker... de leger ikke imens.

12-04-2011 11:41 #6| 0
Jeg har opfundet en ret, som er forholdsvis nem og billig at lave, som i korte træk går ud på noget mørk braiseret flæsk på en lidt anderledes måde.

Altså, den kræver en lille smule forståelse for madlavning, men skriv hvis det har interesse.


PM mig!
12-04-2011 11:49 #7| 0

"Jeg har opfundet en ret, som er forholdsvis nem og billig at lave, som i korte træk går ud på noget mørk braiseret flæsk på en lidt anderledes måde.

Altså, den kræver en lille smule forståelse for madlavning, men skriv hvis det har interesse."

Kan du ikke bare skrive den her?

12-04-2011 15:20 #8| 0

Supernemt: køb fire svinemørbrad og et par poser Santa Maria marinader ( kan købes for ca. 10 kr.stk i fakta/føtex) en pose pr. svinemørbrad og køb gerne lidt forskellige, jeg mener de har tre slags og selvom der står til kylling fungerer det perfekt.

Prop svinemørbraden stykvis i en fryseposer, hæld marinaden i og fordel den, læg dem så i køleskab en to-tre timer og tag dem ud ca. tyve minutter før de skal i ovnen. forvarm ovnen til ca.175grader, læg dem i et ovnfast fad og så skal de have ca. 20-25 minutter, tag dem ud og lad dem hvile fem minutter på skærebrædtet før du du skærer dem ud.

Lav lidt kartofler, noget god sauce (jensens hvis det skal være nemt) og lidt salat.

Lover det er verdensklasse og kan ikke gå galt.....

12-04-2011 15:45 #9| 0

^ Bacon går ualmindeligt godt sammen med svinemørbrad :)

@jacob

Som de andre - lad os se den opskrift

12-04-2011 17:54 #10| 0

Okay.

Nu skriver jeg ikke lige mængder på, da det meget er på gefühl når jeg står i et køkken, og det er kun til 1 kuvert.

Tag 2 stykker flæsk.

Skær den hårde hvide ydrekant af.

Bank de 2 stykker helt tynde, hvilket gøres bedst ved at ligge emnet imellem 2 stykker plastik eller bagepapir.

Krydr med salt og peber.

Nu ligger du så de 2 stykker sammen, så de overlapper hinanden på den brede side, så de nærmest danner en rektangel.

Indeni det ligger du et stykke lufttørret skinke fx serrano eller parma, så det så vidt muligt dækker flæsket.

Indeni kommer du diverse krydderurter. Jeg kan huske jeg brugte timian, hakket salvie, persille. Tror faktisk at basilikum går meget godt til også.

Så tager du en tomat, hvor du fjerner alt det vandede fra den, og derefter hakker du den i stykker på ca 1x1 cm. De puttes også inden i kødet.

Tilsidst tager du et stykke brie, og ligger i midten. Det er vigtigt at den ikke er alt for moden dvs. blød, så en af de billige danske er faktisk at foretrække.

Nu ruller du den så sammen, så du får en slags "rullesteg" af den, og herefter binder du den sammen. Ikke bind for stramt, men bare så det hele er holdt sammen.

Så varmer du en pande rigtigt meget op med smør og olie, og bruner dit stykke kød af. Det er MEGET vigtigt at det får en god stegeskorpe.

Så ligger du kødet op i et ildfast fad, sammen med diverse groftsnittede rodfrugter og løg. Dog ikke rødbeder, da det går ind og farver retten. Men altså persillerod, knodselleri osv.

Så hælder du en mørk øl henover fadet, så det dækker kødet ca. halvt. Du kan bruge en lager, porter eller stout, alt efter hvad du nu synes, men det er sådan lidt semi vigtigt, at du bruger en øl du kan li' fordi den skal senere bruges til sauce. Lager er nok at foretrække selvom jeg brugte stout.

Ind i ovnen på 180 grader i ca 25-30 minutter. Ca. halvvejs, dvs når du kan mærke på kødet at det er sprødt, så vender du det om, så det også bliver sprødt på den anden side.

Når det er færdigt, tager du det op ad fadet og ligger til side, med et viskestykke over.

Umiddelbart efter tager du så det væske, altså øllen som er i fadet, og blender det sammen med rodfrugterne. Herefter sier du det med en finmasket si over i en gryde, og jævner det med en blond roux, som egentlig bare er en smør/mel bolle. Husk at brug lidt af gangen, så du kan bestemme tykkelsen på saucen.

Når du skærer kødet, så fjerner du selvfølgelig snoren. Så skærer du enderne af i begge sider med en skarp kniv, så den kan stå op. Lav et diagonalt snit på midten, så gæsten kan se alt det der er indeni. Altså ca. sådan her: |___/ (der mangler en streg for oven.) Nu har du 2 stykker kød, som en flotte, som du så kan stille på tallerken i midten.

Bum, færdig. Server med kartoffel og garniture som nu falder i din smag.

Hvis du vælger at lave det, kan jeg godt give lidt bud på det også.



12-04-2011 18:01 #11| 0

Det skal fandme prøves Jacob

12-04-2011 18:02 #12| 0

Altså det kan godt være opskriften fylder meget, men det er altså ikke ret mange steder, hvor du kan komme til at lave fejl.

Det sværeste er næsten at binde det sammen, og lave en pæn stegeskorpe.

Jeg fik ikke lige skrevet det, men det er at foretrække med mange krydderurter indeni.

12-04-2011 18:58 #13| 0

Som underholdning:

www.youtube.com/watch?v=KYnf9y31RoY&feature=related

Taberen drikker et shot.

13-04-2011 00:55 #14| 0

Tusind tak for inputs drenge! Det lyder vold lækkert det der Jacob, men også kompliceret ;)

Beslutter mig for hvad jeg gør senere på ugen.

13-04-2011 01:16 #15| 0

Hvis du vil lave noget lidt mere spændende til din svinemørbrad - som må være selvskrevet på menuen, for det kan kun blive en succes - men stadig meget overkommeligt, så lav din egen marinade. Jeg prøvede det for første gang forleden - er bestemt ingen ørn i et køkken - og lavede en marinade bestående af 250 ml sojasovs, 2 skefulde revet ingefær, salt og peber i pæne mængder, to fed hvidløg og ca. fire dl vand. Det eneste vigtige er, at kødet er dækket i frostposen; en marinade kan man skyde MEGET ved siden af, uden det får konsekvenser.

Lad skidtet hvile i køleskabet 2-4 timer og skær så marinaden i skiver á en 2-3 centimeter. Smid det på panden i max tre minutter per side ved svag til jævn varme, og du har en bunke lækre og meget saftige stykker kød, med masser af smagsnuancer klar til servering.

Den eneste fejl, du kan begå, er at glemme at fjerne sølvsenen på svinemørbraden inden du begynder tilberedningen. Gør du det ikke, påvirker det ikke smagen, men nogle af gæsterne vil skulle tygge meget grundigt på deres kød, før de kan synke. Det gør intet overhovedet hvis kødet, efter du har skåret i det, ser knap så pænt ud.

God fornøjelse

13-04-2011 09:51 #16| 0

@Cheech:

Du skrev:"Lad skidtet hvile i køleskabet 2-4 timer og skær så marinaden i skiver á en 2-3 centimeter.".

Det må være en ret heftig marinade du laver.

13-04-2011 15:09 #17| 0

En rigtig mandehovedret til ca. 200 kroner: gastromand.dk/%C3%98lbraiseret-svineskank-gr%C3%B8n-kartoffelmos-konfiterede-l%C3%B8g-%C3%B8lglace/

som du kan lave med lukkede øjne og et spil onlinepoker on the side...

EOD!

Edit: Og ja jeg spiller faktisk poker med lukkede øjne;)

14-04-2011 17:39 #18| 0

Evas Far: Trætte øjne og alt det der...Og du har ret: skal det lykkes, så skal skidtet nok nærmere i fryseren end i køleskabet.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar