Hjælp: God opskrift på kødboller i tomatsauce

#1| 0

Hej Pokernet

Jeg ved at der er nogle kyndige madelskere herinde, og jeg håber derfor at kunne få en lækker opskrift til tomatsaucen..

Jeg har en lækker opskrift på kødboller, så det er selve saucen jeg gerne vil have hjælp til.. Det må gerne være en sauce, der ikke kræver alle mulige specielle ingredienser, da jeg trods alt er på SU.. Men en med lidt grønt i der smager godt kunne være lækkert.. Fyr løs.. :-)

13-10-2013 21:18 #2| 0

Svits lidt løg og hvidløg i en gryde, evt med lidt chili og paprika. Fyr rigeligt med friske tomater (f.eks. Blommetomater eller nogle andre gode tomater) og evt lidt rød peberfrugt i gryden. Skal det være discount, så køb en flaske med tomater - man kan få nogle italienske eller spanske versioner som praktisk talt bare er blendede friske tomater, brug for alt i verden ikke flåede dåse tomater. Kog det i 10-20 mins og tilsæt oregano, basililum, balsamico eddike, evt lidt æblecidereddike og godt med olivenolie. Kog det igennem og giv det en tur i blenderen. Smag til med sukker og salt til sidst - der skal faktisk en del sukker i, men det er self lidt efter behag.

Det vigtigste er nogle rigtigt gode friske tomater - så går det ikke helt galt.

13-10-2013 21:21 #3| 0

Er det bare "hele tomater" der skal i gryden? :) Og hvor i processen kan jeg koge kødbollerne i saucen? :)

13-10-2013 21:26 #4| 0

Slice dem evt i kvarte og fjern "stilken".

Jeg tror jeg ville koge dem i noget vand først og så bare varme dem i saucen til sidst. Evt benyt lidt af kogevandet i saucen til at give smag.

Alternative smide dem i til sidst (efter blendning - ellers får du kødsauce istedet :-)) - og så lade det stå og simre. Ved nærmere eftertanke er det nok den bedste løsning, så saucen tager smag fra kødbollerne.

Del gerne din opskrift på kødboller - tak :-)

13-10-2013 21:42 #5| 0

Super.. Jeg vil prøve.. :)

Jamen det er ret simple kødboller bestående af hakket oksekød, hvor jeg tilsætter lidt mælk, hvidløg, chili, løg, salt, peber og friske krydderurter.. :) Det var nogen jeg lavede til pitabrød, hvor jeg former dem som små golfbolde og derefter varmer dem i ovnen i et kvarters tid ved 180 grader! :) Synes de smagte godt, og tænkte så at jeg ville forsøge at lave dem til noget tomatsauce! :)

13-10-2013 21:42 #6| 0

Smager røvgodt!

www.erdusulten.dk/italienske-koedboller/opskrift/83

Lavet flere gange!

13-10-2013 22:22 #7| 1

Jeg ved sku ikke lige hvor nuts det er med tomatsauce på friske tomater midt i oktober. De tomater jeg får i hænderne for tiden er i hvert fald ret fesne.

13-10-2013 22:25 #8| 0

Smid dem i en krydder tomatsuppe. 2-3 dåser Flået tomater, løg og hvidløg svitses med spidskommen jalapinos, ingefærd. Hønse bouillon hvad du lige har . Skal koge godt med timer. evt lidt fløde de sidste 20 min. stavblender eller moser. ostebrød, evt med rød pesto med soltørret tomater, eller noget andet. Nemt og billigt.

edit: salt peber sukker

Redigeret af nickstealer d. 13-10-2013 22:45
← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar