Jeg får gæster lørdag og skal servere pulled pork. Har ikke prøvet at lave det før, men flere af mine venner har på det seneste forsøgt sig med stor succes.
Henvender mig her, da jeg ved der er flere selvlærte kokke herinde.
Hvem har verdens nemmeste opskrift på verdens lækreste pulled pork ?
Jeg er en hovedløs høne i et køkken så har virkelig brug for PNs hjælp.
- helst i ovn.
- Har en 2,2 kilo nakkefilet i fryseren. Kan den bruges ? Hvis ja, hvornår skal den tages op af fryseren ?
På forhånd, tak
/Søren
Hjælp! - Pulled pork.
Nu søger jeg PNs bitre erfaringer og bedste, men nemmeste opskrift. Ikke random Google hits.
Tak for input.
Har ingen brugbare talenter til at hjælpe, da det er konen der laver maden her i huset.
Men kan da svare på den her :
Hvis ja, hvornår skal den tages op af fryseren ? <--- FØR du skal lave den !
Håber det batter noget ;)
Ud fra mine erfaringer:
- Tag kødet ud i aften.
- Imorgen aften smider du den i en pose med en masse marinade efter eget ønske. Jeg har brugt chili marinade med succes.
- 14-16timer før servering smider du den i en ovn på cirka 100 grader.
Inden du smider den i ovn
- Gnider godt med groft salt på den..
- Smid kød i et fad, og hæld en mørk øl til. Ceres Stout har jeg brugt de sidste par gange.
- Gå i seng igen
- efter 6 timer hæld lidt mere øl i
Gå efter centrum temp på omkring 90g så er den klar.
Hvis du vil bruge den frosne nakkefilet, så skal du tage den op af fryseren NU! Ellers når den ikke at tø så den kan ligge og trække med krydderierne før tilberedningen.
Kødet skal op så det kan nå at tø op.. halvanden til to dage i køleskab burde kunne gøre det :)
Og så skal det i ovnen i et døgs tid på lavt grad tal.
Krydderi blandingen (som kødet skal marineres i en dag før det kommer i ovnen) har jeg ikke lige styr på da det er min kammerat der laver det normalt. Men farin, salt, peber og paprika indgår vidst :D
Og så colslaw (stavebøf) og hjemmebagte boller til :)
Rub it!
1. Få svinet op af fryseren
2. Smid det i en saltlage så det "sprænges" - alternativt gnub dyret med salt og krydderier, men saltlagen hjælper nok med at tø dyret op.
3. Smid det i en stegepose i ovnen i 6-10 timer ved 80-90 grader - evt. Et par dage inden, det er intet problem
4. Fuld skrald på grillen direkte varme i en times tid, så der dannes sprød stegeskorpe
hvis du kan skaffe en stegeso, så er den nuts...
i med det marinerede kød, 3 cm vand i bunden og ovnen på 110 grader...
6-8 timer og vupti
nemmere får du det ikke
Har lavet en del pulled pork, og nedenstående opskrift tager under 5 minutter at få banket sammen. Eneste jeg vil gøre anderledes er at starte på markant lavere temperatur, og dermed give den længere tid i ovnen. Vil tro at du på 110 grader skal give den ca ti timer.
Chipotle peppers kan købes hos chilihouse.dk
Jeg vil beregne minimum 400g nakkefilet pr person. Bor du i København kan jeg anbefale bager Holms filoneboller hertil, selvom prisen er noget pebret for en bagt klat mel og vand.
thepioneerwoman.com/cooking/2011/03/spicy-dr-pepper-shredded-pork/
@Jensen
Den opskrift proevede jeg for et par uger siden.
Jeg brugte en slowcooker og da jeg skulle tage koedet op faldt det simpelthen fra hinanden, men da det endelig lykkedes for mig at faa koedet op og gjort det faerdigt, MUMS
Skal selv have prøvet den er opskrift. Fik den af en kammerat og der er en god trin-for-trin guide.
Link: Pulled Pork
Hvis du lavet den i ovn. Så det vigtigt du får fat i "Røget Paprika" Kan fås bla. i Superbest.
Troels_1 skrev:
Hvis du lavet den i ovn. Så det vigtigt du får fat i "Røget Paprika" Kan fås bla. i Superbest.
use with care.. Det er en kraftig smagsoplevelse... Jeg syns personligt røget peprika er for stærkt..... dominerende... men vi er jo alle forskellige...
Har lavet det flere gange. Hvergang med Henriks opskrift. Følg den og så har du en vinder. Der er i øvrigt også mange andre gode tips på siden.
madogdimser.wordpress.com/2011/06/27/pulled-pork-svinekod-pa-den-ultimative-made/