Hjælp til engelsk bøf på induktionskogeplade!?

#1| 0

Jeg har 2 engelske bøffer på ca 1½ cm tykkelse. De har ligget i køleskabet i en købt allround marinade i 24 timer.


Jeg tænker at bruge min nye enkelte induktions kogeplade med en lille støbejerns pande (kun plads til 1 bøf ad gangen).


Hvor meget varme skal jeg bruge? fuld skrue som er 270c hele vejen? eller meget højt at begynde med og så lavere varme? er 270c for meget?


Og hvor lang tid ca til den bliver medium? skal den flippes med jævne mellemrum eller bare stege en side færdig først?


Og skal jeg duppe lidt af marinaden af bøffen så den får en bedre stegeskorpe eller bare smide den direkte på panden?


Som det nok kan ses, så er jeg lidt grøn til madlavning. Håber at høre nogle gode råd/tips/tricks! Tak på forhånd


23-08-2017 20:15 #2| 0

1,5 cm er ikke særlig tykt. Ville køre 8/9 på kogepladen. Og nok bruge en anden pande, når den er marineret, da det bare brænder fast. Ellers en pæn mængde fedtstof og et minut på hver side.


Edit: Husk at tage dem ud i god tid, så de har nogenlunde stuetemperatur.




Redigeret af thebouncer d. 23-08-2017 20:16
23-08-2017 20:20 #3| 1

Normalt skal man bare give sine bøffer fuld skrue på først den ene side, så den anden side, tage den af panden og lade den hvile lidt. En så tynd bøf ville jeg give 1 minut på hver side. Men nu hvor du har marineret den (det ville jeg droppe en anden gang, hvis det er godt kød) er det nok lidt af en game changer. Hvis der er meget sukker i marinaden, så brænder det ret hurtigt og kommer til at smage grimt.

Såeh... Godt med smør og olie, mellemhøj varme,1½ minut på hver side og så tryk på den med din finger og mærk, om den føles medium (lidt hård i det uden at være læderagtig).

23-08-2017 20:29 #4| 0
OP
thebouncer skrev:1,5 cm er ikke særlig tykt. Ville køre 8/9 på kogepladen. Og nok bruge en anden pande, når den er marineret, da det bare brænder fast. Ellers en pæn mængde fedtstof og et minut på hver side.

Edit: Husk at tage dem ud i god tid, så de har nogenlunde stuetemperatur.

Jeg har kun denne pande og så en tefal pande fra jamie oliver. Ville den være bedre i dette tilfælde?

Redigeret af ray84 d. 23-08-2017 20:34
23-08-2017 20:39 #5| 0
ray84 skrev:
Jeg har kun denne pande og så en teflon pande fra jamie oliver. Ville den være bedre i dette tilfælde?

Pga. marinaden ville jeg bruge teflon panden, hvis belægningen stadig er hel og pæn. Husk kun salt ved stegning, peber efter.


Kan i øvrigt anbefale Lidls (no joke) ribeye kød, som man selv skærer til bøffer. Et stykke giver 3 pæne, tykke bøffer. 160kr kiloet.


politiken.dk/forbrugogliv/art6026248/»Det-er-et-fantastisk-stykke-kød-det-her.-Det-er-vanvittig-godt«

23-08-2017 21:17 #6| 1

Bare lige for at være ordkløver. En engelsk bøf er når man servere bløde løg og skysovs, til en bøf af oksefilet. Det er der med at kalde et stykke kød for engelsk bøf, må være noget en slagter en gang har fundet på for at sælge bøffer. ☺

Men vil give de andre ret i at når dit kød er marineret, er det nok smart at bruge teflon panden.
Og ja, en relativt tynd bøf somme denne skal nok ikke have mere en 1 min på hver side og derefter trække et par minutter.

23-08-2017 23:19 #7| 0
OP

Tak for alle jeres svar.


Skal jeg duppe marinaden af med en køkkenrulle eller bare smide det på som det er? Håber panden tåler 270 grader uden at der kommer skidt og kemikalier ud af det der tefal.

23-08-2017 23:33 #8| 0
ray84 skrev:Tak for alle jeres svar.

Skal jeg duppe marinaden af med en køkkenrulle eller bare smide det på som det er? Håber panden tåler 270 grader uden at der kommer skidt og kemikalier ud af det der tefal.

Du starter på 6-7 stykker med fedtstoffet på, og varmer panden op derfra. Jeg ville ikke køre fuld induktionsvarme, i hvert fald kun kort tid. Som jeg skrev i første post ville jeg nok kun gå op på 8.



← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar