Sagen er den at du nu er blevet min tur til at hoste madklub for gutterne!
Temaet bliver sommer (selvom den desværre er forsvundet lidt igen). Hovedretten og desserten er på plads, så det er forretten jeg skal have lidt hjælp til - og derudover ville det være fedt med lidt forslag til noget vin der går godt i spænd med maden!
Forret: Ukendt - hjælp! (tænker evt noget melon med parma, men kun hvis det kan spices lidt op, da det ellers er for kedeligt) - og det skal være sommerligt!
Hovedret: Surf n' Turf (Gastromand style) med cognac flamberede Tigerrejer (godt med chili) og grillede entrecoter der bliver marineret i noget hvidløgs, rødvin, olie halløj dagen før. Dertil en lækker sommerlig kartoffelsalat... Gastromand foreslår en god kraftig oversøisk Chardonay - men ville egentlig helst servere rødvin til hvis det kan lade sig gøre.. Kom frisk med forslag :-)
Dessert: Bær-lagkage.. Hjemmelavede lagkage bunde med bær-vanilie-flødeskums creme i mellem samt friske bær. - Hertil tænker jeg noget lækkert boblende, forslag?
Budgettet lyder på 1200-1600ish og kødet har jeg fået billigt. Dvs. budget til forret + vin er ca 800-1200 - og vi er 8 gutter.
På forhånd tak for hjælpen!
Ps. Borge, HK og jer andre der var med i vin-snakken - skulle vi snart se at få stablet et event på benene?
God dag til jer alle!
Hjælp til forret + VIN (att. HK + BORGE)
- Vin til hovedret:
Har ikke erfaring med surf'n'turf, men det lyder som et svært match imo. Kødet vil have kraftig rød hvilket imo er et big no no til de stærke rejer og i mindre grad til kartoffel salaten der har en del sødme fra toflerne.
Dunno. Fed/Kraftig oversøisk Chardonay er nok ikke dumt. Personligt synes jeg bare det er ligegyldig vin - men jeg deltager jo ikke så whatever :). Selv ville jeg foretrække 2 vin på bordet. En hvid til rejerne, som imo skal være kraftig og saftig så jeg ville kigge efter Italiensk Chardonay, Vie de Romans Chardonay er et bud imo, måske en fed Sauvignon blanc. En Kabinett eller Spätlese fra Mosel kan imo også gøre det, jeg er glad for Dönnhoff, Fritz Haag, Ziliken, Dr Thänish - men der findes sikkert tusind producenter jeg aldrig har smagt. Derefter noget rødt til kødet, som imo ikke skal være for tørt, men skal have noget stuktur/syre til kødet. Jeg ville se efter en Barbera der ikke har fået for meget fad. Men jeg er også Piemonte fanboy.
- Dessert:
Moscato d'Asti er sq ikke tosset her. Sødt og boblende og ekstremt sommerligt. Du må ikke servere tørre bobler her. Heller ikke det nogen kalder "sød" champagne. Det findes ikke. Umiddelbart ville jeg selv kigge efter noget sydeuropæisk dessertvin med nogen friskhed / syre til at matche bærene. Friske bær er obv søde, men de har også en del frugtsyre. Så jeg ville fx ikke servere en fed Sauternes.
Spinetta laver en fornøjelig Moscato d'Asti til under en 100 las. Sød og frisk og lækker (og billig!). Ved ikke hvor den fås i Århus. Eventuel ring til importøren, Adriat vin import.
Tror i øvrigt Borge er på trapperne med en smage event. Men jeg må hellere lade ham selv fortælle om det.
Tak for forslaget HK! Kan godt lide din ide med både rød og hvid på bordet til hovedretten - så det bliver noget lækkert Barbera D'Alba og så må jeg ud og kigge efter noget hvid. Nu nævner du SB - kunne en NZ variant evt være en mulighed?
Glæder mig til at høre hvad Borge har fundet på.
Flere forslag, og især forslag til forretten tages imod med kyshånd!