Hej PN. Jeg skal lave middag til 4 mennesker + mig selv imorgen. Jeg leder efter inspiration til en let forret, da jeg ikke just har erfarenhed eller overskud til at begive mig ud i noget helt vildt kompliceret. Det må derfor gerne være meget nemt at gå til.
Krav:
Nem at gå til
Smage godt
Være sund (lytter dog til alternativer)
Ikke mætte for meget
Jeg kan sige at vi skal have Laks til hovedret. :-)
Tak på forhånd
EDIT: Hvis folk har en ide til en nem anden hovedret at lave vil det være nuts. Min kæreste er ikke vild med fisk, og jeg må derfor finde på noget andet til hende :-)
Hjælp til forret?
Rul 5 joints, placér jointen på tallerken, pynt med iskolde appelsinbåde på bund af papirs-tyndtskåret pastrami. Hovedretten og desserten vil kun blive en succes herefter.
Vigtigt: husk at lave større mængde af hovedret/dessert end du ellers havde beregnet. Dine gæster vil elske dig for det, eller i det mindste aldrig glemme middagen.
Haha SVFA, havde det ikke været for at det var kæresten, min mor, bror og svigersøster jeg havde på besøg, var den 100p gået rent ind!
iamrockybalboa skrev:
Haha SVFA, havde det ikke været for at det var kæresten, min mor, bror og svigersøster jeg havde på besøg, var den 100p gået rent ind!
Haha, nej så må du hellere gemme den opskrift til gutterne kommer.
Køb et lækkert flütes e.lign hos bageren, skær det i skiver og rist det meget lidt (skal ikke være brunt endnu), smør de letristede skiver med hvidløgssmør eller andet kryddersmør, lig parmaskinke, pastrami e.lign oven på og smør det med Pesto, lig et stykke forstegt bacon ovenpå Pestoen og afslut med en god smelteost. Sættes herefter i ovnen til det er sprødt.
edit: friske grønne asparges passer også perfekt hertil, de skal dog ikke med i ovnen (efter min smag)
Er fisk (laks) ikke mere en forret end en hovedret?
Jeg ville foreslå Ærtepuré suppe eller gulerodspuré suppe. Kan serveres med det twist at du smider en klat flødeskum oven i deres anrettet potioner. Så skal jeg love for de kigger wierd på dig, men bliver overrasket over den gode smag og kreativitet.
edit:
Opskrift:
1. hønse bullion, 2 kartofler samt 4 skarlotte løg hakkes fint og smides i en gryde med en god olie indtil det er gylden. Derefter tilsættes ærter/guleroder, lad det hele svitse lidt mere. Tag det hele af, i med blenderen til det hele er mos. Kog videre i 15-30min. Jo længere jo bedre.
Tilsæt ½ fed fløde. Lad det koge ind. smag til salt/pepper 1/4 muskatnød evt. lidt sukker. Kog mere ind.
Tilsæt mere fløde hvis du ikke ønsker den frække med at servere det med en klat flødeskum.
Det var et mere kvalificeret bud må man sige! :-). Skal det være ligesom en "klapper" altså med brød oven på tilsidst?
Puha Zonki, det lyder godt nok kompliceret for en nybegynder der stort set kun laver kylling og andre ting i forhold til sund kost.
Jeg regner med at lave to laksefiletter pr mand (da det er en af de "finere retter" jeg har haft succes med. Lave en bund af en salat og så med en let dressing ovenpå med knuste ristede nødder. Overvejer hvorvidt jeg mangler lidt til ved siden af.
iamrockybalboa skrev:
Det var et mere kvalificeret bud må man sige! :-). Skal det være ligesom en "klapper" altså med brød oven på tilsidst?
Nej, det synes jeg ikke, så opnår kødet/osten ikke den rigtige sprødhed, men det er bare, som jeg bedst kan li' det. Begge dele er vel lige gode, afhængigt af hvad man er til.
SVFA det virker bare til at være svært at spise med osten på toppen :-) Hvor stor er denne ret? Synes umiddelbart den passer godt til mit niveau i et køkken, også lyder den lækker. En god smelteost, hvad menes der her? :-)
@iamrockybalboa
Det er meget nemt! Laver du den med ærter er det hurtigst. Eneste svære er at få det til at smage godt med salt/pepper. Og det er her du selv styre det indtil du selv synes smagen er god. Evt. med lidt ekstra fløde :)
Ellers den nemme.
Mozzarellabøffel ost skåret i skiver og smid nogle tomatskiver over. Tilsæt salt/pepper og evt god olie.
Den sidste er udelukket da der er mange i selskabet der ikke er vilde med tomater. Ellers tak for input:-)
EDIT: Hvis folk har en ide til en nem anden hovedret at lave vil det være nuts. Min kæreste er ikke vild med fisk, og jeg må derfor finde på noget andet til hende :-)
Nogle ideer her? :-)
Mørbrad bøffer!
Med kartofler/guleroder/rodfrugter skåret i skiver ned i ildfast fad hvor du hælder olie og timien ned over.
Og i ovnen?
Præcis. 30-40 min alt efter ovn.
Bøfferne steges self på panden
tilsæt valgfri sovs. En chille bernernice eller whiskey..
Er dette for meget at lave til en enkelt person? Og jeg forstår ikke: skal bøfferne både i ovnen og steges? Hvordan og hvorledes ? :-)
iamrockybalboa skrev:
SVFA det virker bare til at være svært at spise med osten på toppen :-) Hvor stor er denne ret? Synes umiddelbart den passer godt til mit niveau i et køkken, også lyder den lækker. En god smelteost, hvad menes der her? :-)
Retten er ikke større end du gør den til. Hvis brødskiverne er i flütes-størrelse, serverer du 1-2 pr. person, der skal jo være plads til laksen. Med smelteost mener jeg egentligt bare revet ost (pizzatopping), men her kan du vælge mellem flere slags, prøv evt. den med halvt cheddar/mozzarella. Jeg plejer som regel at købe lidt mere end man behøver, og så bare lave alle de skiver brød, jeg har kød og ost til. Resten er perfekt som natmad eller næste dag, det smager også kanon direkte fra køleskabet.
Køb to "bagerflütes", altså flütes på 30-40cm, en pose revet ost, ca 300gr tyndtskåret pålæg, en lille pakke kryddersmør (eller lav det selv), et lille glas pesto, 2 pakker bacon, en håndfuld asparges hvis du er til det. Så har du mere end rigeligt til 5 personer, din egen natæder når gæsterne er gået + noget til dagen efter også. Kan gøres for ca. 100-130kr.
Kartofler/guleroder/rodfrugt skæres i stykker og ind i ovn 30-40min, hæld olie og timien over. Easy!
Bøfferne steges i olie med MAX varm i 1-1,5min på hver side. Skru ned og steg videre til bøfferne er rød/medium eller hvad man ønsker. Gennemstegs er selvmord! ;D.
Det er hurtigt og nemt at lave for 1 person.
Hummer stegt i ovn.
Krydret med paprika og salt.
Små smørklatter over hummerne og slut af med et lille skvat hvidvin.
Hyggeligt at sidde og spise direkte fra fadet
Zonki, så bøfferne skal ikk med i ovnen, og laves altså seperat fra kartolferne, guleroderne og rodfrugterne? :-)
Uberkelner: Har ikk erfaringer med Hummer, og tvivler på det bliver imorgen jeg udforsker denne ellers spænende skabning :-)
uberkelner skrev:
Hummer stegt i ovn.
Krydret med paprika og salt.
Små smørklatter over hummerne og slut af med et lille skvat hvidvin.
Hyggeligt at sidde og spise direkte fra fadet
Jaaaaaaaaa, det er godt, det er virkeligt godt, bliver helt svedig bare ved tanken. Problemet for mig er bare, at jeg æder en hel hummer selv (uanset størrelse :)), og det gør mine kammerater også (hvis altså det er mine gæster). Så går retten hen og bliver halvdyr, men man er nødt til at prøve det mindst 1 gang i livet. Det er lidt li'som stegte/røgede ål, når først de er på menuen, spiser jeg til jeg får det dårligt, kan slet ikke stoppe.
SVFA - super, den TROR jeg at jeg vælger!
ZOnki : gør det noget at det er normale bøffer (høj kvalitet) istedet for mørbrad? Kender ikke rigtig til forskellen ?
iamrockybalboa skrev:
SVFA - super, den TROR jeg at jeg vælger!
ZOnki : gør det noget at det er normale bøffer (høj kvalitet) istedet for mørbrad? Kender ikke rigtig til forskellen ?
cool, meld venligst tilbage med resultat efter endt middag. God aften til dig og dine gæster herfra.
Nope. Det er hvad man er til, og hvor vildt man selv synes det skal være.
Du kunn evt. bare tage hakket oksekød og former hakkerbøffer ud af det. Brun dem hurtigt på panden og pak dem ind i sølvpapir og smid bacon, løg, div grønsager + salt/pepper over bøffer inden i sølvpapiret og ind i ovn i 30min. Så har du nogle dejlige gode møre foliebøffer.
Hellefisk med rygeost creme, brød og pyntet med brøndkarse er et hit. Så er det samtidig mega nemt!
Opskrift: rygeost creme laver du ved at blande rygeost, lidt Mayo, cremefraice salt og peber. Herefter røre du lidt dijon sennep i sammen med et finthakket forårsløg.
Den røgede hellefisk smøres med cremen og rulles sammen som roulade.
Anrettes på en tallerken med brød, en ekstra skefuld creme pyntet med brøndkarse og finthakkede radiser!!
Så er den i vinkel :-)
Har nogle steaks ude fra Hereford jeg så godt kan servere til Zonki ?
Lyder lækkert englevinger - skal fisken steges? har aldrig arbejdet med en hellefisk før
Hellefisk med rygeost creme, brød og pyntet med brøndkarse er et hit. Så er det samtidig mega nemt!
Opskrift: rygeost creme laver du ved at blande rygeost, lidt Mayo, cremefraice salt og peber. Herefter røre du lidt dijon sennep i sammen med et finthakket forårsløg.
Den røgede hellefisk smøres med cremen og rulles sammen som roulade.
Anrettes på en tallerken med brød, en ekstra skefuld creme pyntet med brøndkarse og finthakkede radiser!!
Så er den i vinkel :-)
Tusinde tak for hjælpen, middagen var en stor succes!
Hvad er der med "svigersøster" ? :D
Min brors kæreste i så fald
Din foret
Laks med hollanday, salat, nødder og blomkål
Bøffer med bernaise, salat og rusfester
Asparges kartofler med timian
Desserten er vanilje is der er pisket til en soft ICE, med vaniljecream med bær
Menuen lyder fremragende, og det gør svigersøster i øvrigt også :) Skal man hænge sig i det formelle sprog hedder det dog vist en svigerinde :D
@fryden
Da det er brors kæreste (og ikke brors hustru) - hedder det ikke en svigerinde.
Så den sprogligt korrekte betegnelse må vel være - ja... brors kæreste.
Skuffer mig at der ikke er nogen der får smidt Jomfruhummer flækket på langs/Kryddersmør kombinationen ind her. Men det er selvfølgelig uden for grillsæsonnen :)
Kæft det var en nice tråd dengang :)