Hjælp til fransk herremiddag......!

#1| 0

Hey guys.
Har brug for lidt hjælp!.

Det er min tur til at stå for madklubben og temaet er fransk!
Det skal være til 3 personer.
Det skal være til ca 200.- pr snude.
Der må meget gerne være både forret og dessert.
og vin foreslag modtages også.

Findes der nogen dygtig kokke eller frankofile søde mennesker der kan hjælpe med inspiration...?
På forhånd tak!
// Lasse

23-03-2009 22:39 #2| 0

Hvad er dit niveau? Snakker vi NL10 eller NL5000 her?

23-03-2009 22:49 #3| 0
OP

Vi snakker vel en NL 800-1000.. :)

Altså ikke noget 'molekylær gastronomi'.. Men vil gerne inponere og udfordres.
men at det er let, gør heller ikke noget.- Alt modtages..

23-03-2009 22:59 #4| 0

Håber 200Kr per person er uden drikkelse?

Ellers har du bankroll-problemer til det limit, især i forhold til skills :-/

Mvh.
Eksplicit

23-03-2009 23:25 #5| 0
OP

200x3 til forret/hovedret og måske en dessert. ( Det et af dogmerne i klubben)


Vin/sprut budget er ikke inkluderet i dette..

23-03-2009 23:35 #6| 0
www.dr.dk/DR2/Spise%20med%20Price/Programmer/Program12.htm

Lad de muntre Price-brødre hjælpe dig - så ka du osse glo udsendelsen på nettet mens du er i køkkenet. Opskrifterne er i linket ovenover og showet findes på dr.dk/tv.

Brandade med frisk torsk (forret):
ta' ca. det halve af den opskrift og skift det store fad ud med 3 ramekiner/ovnfaste skåle af passende størrelse. En god Irma-ciabatta og lidt koldt smør senere er en fin forret hjemme.
I Fakta kan du pt købe et glas med tun-fyldte chili-frugter i olie (ca. 25 kr). Et par stykker af dem til hver løfter det hele et lvl højere op.

Med dit budget er det ok, hvis du køber torskefilet på frost - men så bruger du 'edeme osse den 20'er ekstra på den gode Gruyere ost, som du selv river. Køb torsk dagen i forvejen og lad den tø stille og roligt op i køleskabet natten over. Hæld vandet fra et par timer inden den skal bruges, så den lige kan nå at tørre lidt.

Hovedretten tænker jeg lige videre over - eller lader andre komme til fadet. Et godt bud kunne dog sagtens være Coq au Vin. Billig i drift og passer sig selv et par timer inden servering.

Clafoutis (dessert)
Det eneste der egentlig koster noget i desserten er Amarena kirsebær. De er dog på tilbud lige nu i Kvickly (og sikkert flere andre steder) til omkring 40,- for et glas. De alm. syltede kirsebær, der skal blandes med, koster ikke alverden.
Hvis det kan lade sig gøre spiller det rigtig fint med en ekspresso til - ellers kan du sgu bare hælde en Asti på dem.

Bon appetit!
23-03-2009 23:39 #7| 0

Butch

Du er sgu ikke helt uden evner :)

23-03-2009 23:54 #8| 0
OP

@ Butch

Tak!
Helt sikkert et godt bud.. De gode Price brødre er altid hyggelige!
Coq au Vin blevet lavet sidst, så det kan jeg desværre ikke lave.
Så du må meget gerne komme med et andre ideer..

23-03-2009 23:59 #9| 0

Dampede muslinger i hvidvin lidt urter osv.

Muslinger 1,5 kg á 40 kr. = 60 kr
En flaske hvid á 30 kr
div urter, krydder urter, og hvidløg 50 kr.
En stang godt brød 30 kr.

ialt 170 kr

Steak med sauce bearnaise og fritter (og nej knorrs og frosne fritter gælder ikke :))
3 x steak á ca. 50 kr = 150 kr. (rådfør dig med din slagter)
En stak bagekartofler 25 kr
4 liter olie 45 kr.
2 pakker smør 25 kr.
bearnaise essen 15 kr.
past. æggeblommer 15 kr.

ialt 275 kr.

Hvis du ikke har mod på at piske bearnaisen, så er der heller ikke noget galt for at gå helt klassisk "steak frites" og bare røre en kryddersmør til.

Det efterlader dig med omkring 150 kr. til desserten. Et bud kunne være chokolade fondant. Jeg har en super opskrift jeg har krejlet fra en belgisk konditer, men kan sku ikke huske den i hovedet, men lad høre hvis jeg skal grave den frem til dig.

Det er simplet, og de kommer nok ikke til at falde på halen over din kreativitet, men det er mega klassisk fransk, og så er det satme godt....

24-03-2009 00:17 #10| 0

rsmadsen

4 liter olie.... - det lyder som konens bil hver anden uge

24-03-2009 00:30 #11| 0
OP

@Rsmadsen

Tusind tak mate, kan være jeg vender tilbage med spørgsmål..

24-03-2009 11:52 #12| 0
OP

bump..

24-03-2009 12:09 #13| 0

Nice forslag i kommer med! Jeg blir' sku helt sulten ;)

24-03-2009 12:32 #14| 0

creme brulee, billigt, mega lækkert og fransk. Top evt med en omgang sorbet is fra den lokale isbutik og du har en vinder

24-03-2009 12:42 #15| 0

Forret --> foi gras terrine, hyldeblomst gele og ristede skiver flute..

Hovedret --> Confitterede andelår med peberrodssauce, bagte rodfrugter med rosmarien.

Dessert --> Ostetallerken med honning og diverse nødder.



Eller:

Forret --> Hvidvinsdampede blåmuslinger

Hovedret --> Oksemørbrad med rødvinssauce og pommes

Dessert --> Annanascarpaccio med champagnesorbet



Mums!!!!


24-03-2009 12:47 #16| 0

Af vin kan anbefales :

Forret --> Noget fra Alsace

Hovedret --> Noget fra Bourgogne (Pinor Noir FTW)

Dessert --> Noget fra Alsace

24-03-2009 12:50 #17| 0

Pariser Toast og den grønne papvin fra Statoil til 16,75,- Evt. lige runde af på halmtorvet til noget seriøst fransk.

24-03-2009 12:52 #18| 0

Tarte Flambee smager sindsygt godt og er ligeså sindsygt nemt at lave

www.madabc.dk/frontpage.aspx?id=0&dbid=95589d66-dbd3-47b7-97ab-d8b4d39a41bd

24-03-2009 13:02 #19| 0

Forret:
Franskbroed.

Hovedret:
Fransk Hotdog (med Fransk Sennep).

Dessert:
Fransk Nougat, evt Franske Vafler.

24-03-2009 13:05 #22| 0

TrippelPost FTW

24-03-2009 13:05 #21| 0

jeg blir bare så ivrig =)

24-03-2009 13:05 #20| 0

Franske Kartofler

24-03-2009 14:11 #24| 0

Ahhhhh, jeg er blevet snigløbet.
Havde ikke lige set at der var andre med samme fantastiske idé.

24-03-2009 14:11 #23| 0

Mit forslag til det perfekte franske madaften.
Deltager 1 medbringer Franskbrød.
Deltager 2 medbringer Franske kartofler.
Delatger 3 medbringer Fransk rødvin
Og bingo........!

24-03-2009 14:14 #25| 0

@ Svenningsen

-Spätlese, Auslese og Trockenberenauslese laves ikke i Alsace-Frankrig, men i Tyskland.

-De søde vine hedder i Alsace, Vendange Tardive og Sélection des Grains Nobles og er varietal vine der kun må laves på 4 druetyper.


Le Muppetier

24-03-2009 15:46 #26| 0

DaMuppet

Respect!

24-03-2009 15:50 #27| 0
OP

Tusind tak for alle de seriøse indlæg..!
Bliver en dejlig aften.

24-03-2009 16:06 #28| 0

Coq au Vin er da det eneste rigtige til en fransk aften!

24-03-2009 22:58 #29| 0

Forret: Fransk løgsuppe, hældt i skåle, lige en skive brød, lidt ost på toppen og under grillen inden servering... billigt, så der bliver ekstra kroner at bruge på resten.

Hovedret: Brug kassen på noget virkelig lækkert kød, evt. en hel steg, rosestegt, pommes eller bagte kartofler (evt. hjemmelavede pommes Duchesses), hjemmelavet bearnaise (det er ikke så svært, skiller den kan det reddes af en lille bitte smule koldt vand) eller hjemmelavet kryddersmør...

Dessert: Må give ret i at creme brulee er et hit, ellers kan du jo gå den alternative vej med franske oste og frisk frugt...

25-03-2009 00:47 #30| 0
OP

@ Namilla

Creme bru lee blev lavet til den sidste, så den går desværre ikke..
Men tusind tak for ideer!

25-03-2009 01:09 #31| 0

Som et serioest indlaeg, burde du naeste gang det er din tur lave en regional dag ud af det. "Fransk" er saa meget forskelligt at det imo er sjovere at lave egnsretter.

25-03-2009 11:27 #32| 0

LasseK

Nå hvad lyder menuen så på?


25-03-2009 11:41 #33| 0

escargot med flutes

ellers søg på gourmet mad der er masser af spændende retter

25-03-2009 12:07 #34| 0
OP

@ Svenningsen

Har ikke lagt mig fast på noget endnu.
Har stadig en lille uge, men skal nok updatere når jeg er fast på noget. :)

25-03-2009 13:26 #35| 0

Sats på brasseri-stilen, hvad med:

Grillstegt gedeost med en simpel salat
Sprøde salatblade, pinjekerner, tyndskåret løg og så den lune ost på toppen.

Cote de boeuf med håndskårne fritter og hjemmerørt bearnaise
Cote de boeuf er en tyk rib eye steak på benet, dvs et stykke af højrebet, den skal brunes på (evt. grill-) pande og så steget færdig i ovnen og så skæres ud i skiver. Men snak med din slagter, ikke noget snyd med at gå i netto. Man kan snyde lidt med pommes og så bare tage en god ovn-kartoffel, skære den i både og så en god slat olivenolie og salg og peber. Det er nemmere jo større portion bearnaise, så bare hav noget isvand klar til at redde det hvis den lægger an til at skille :)

Chokolade fondant med en god is og frugt
Jeg har haft held med at tage en god (usprøjtet!!!) appelsin, lægge den i blød i sukkervand et par timer, hælde pænt med sukker ovenpå, og så bage den forsigtigt i ovnen til den bliver helt sprød og mørk. Det er kanon sammen med en lun chokoladekage. Alternativt lave din egen is og så komme et sprødt element i, f.eks. krokant.

Nu blev jeg så sulten....

25-03-2009 13:46 #36| 0

Kan se der er godt i gang med maden så her er et til vinen:
Chateauneuf dú Pape.
God fransk vin. Rund og blød i smagen, ikke alt for meget garvesyre med en dejlig eftersmag. Er bedst til ikke alt for stærke/kraftige retter, og kan snildt drikkes uden mad også :o)
Jeg har fået den til bl.a. oksekød, svin, kylling og lam og den kan drikkes til det hele, men særligt til medium stegt oksekød er den prima!

~130kr flasken, nogen gange 2 for 200 hvis du er heldig.
Kvickly plejer at have dem...

25-03-2009 17:21 #37| 0

@vonMC. Spot on, den er god

@Brestfloda, Hvornår skal jeg komme ? Lyder real nice den menu :)

25-03-2009 17:39 #38| 0

@brest

Jeg glæder mig allerede til påsken, så skal den stå på Cote de boeuf på det lokale brasseri i Provence, men serveret med Pommes sarladaises i stedet - kartofler i supertynde skiver i andefedt med persille

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar