Hjælp til spidsbryst!

#1| 0

Hej folkens!


Jeg er i kommet i besiddelse af noget spidsbryst fra et dådyr/hjort/rensdyr fra en jæger jeg kender.


Hvad kan man gøre med den der er fornuftigt?


Jeg ved der er mange der har styr på mad herinde, så nogle tips ville være lækkert!


26-01-2017 14:37 #2| 3

OT, men ved din jægerbuddy ikke hvilket dyr han har skudt? :-D

Redigeret af Buub d. 26-01-2017 14:38
26-01-2017 15:31 #3| 0
OP

Jo, det går jeg ud fra :)


Jeg kan bare ikke huske hvad han sagde det var.


Sikkert dådyr.

26-01-2017 15:39 #4| 4

Jeg tror det er rensdyr 😃

26-01-2017 15:48 #5| 0

Hvad vejer det?


26-01-2017 18:36 #6| 0
OP
henrikthing skrev:Hvad vejer det?

Lige over 1,5 kilo, fik jeg at vide.


Jeg har googlet mig til at smide det i en gryde sammen med nogle rodfrugter i 5-6 timer ved svag varme er ganske ok.


Men du plejer i den grad at ha' styr på mad, Henrik! :-)


Har du en go' idé? Har i øvrigt to stykker.


26-01-2017 20:55 #7| 0
Xenith skrev:

Lige over 1,5 kilo, fik jeg at vide.

Jeg har googlet mig til at smide det i en gryde sammen med nogle rodfrugter i 5-6 timer ved svag varme er ganske ok.

Men du plejer i den grad at ha' styr på mad, Henrik! :-)

Har du en go' idé? Har i øvrigt to stykker.




Almindeligt spidsbryst kan osse proppes i ovnen. Først steges og derefter gnides med krydderier - giv det et skud på høj varme og tag det ud at hvile indtil ovnen har nået omkring 80 grader og steg det færdigt over en del timer. Dæk det evt. Til hvis det begynder at tørre for meget i toppen.
26-01-2017 21:36 #8| 0
OP
prangstar skrev:

Almindeligt spidsbryst kan osse proppes i ovnen. Først steges og derefter gnides med krydderier - giv det et skud på høj varme og tag det ud at hvile indtil ovnen har nået omkring 80 grader og steg det færdigt over en del timer. Dæk det evt. Til hvis det begynder at tørre for meget i toppen.

Lyder fornuftigt! Tak for indspark

26-01-2017 21:48 #9| 0
Moderator

Det er ret væsentligt, hvilket dyr det drejer sig om. Der er stor forskel på råvildt og rensdyr.

Rensdyr kan have en forrygende fedtmarmorering, det ville være synd at ødelægge ved langtids stegning.

27-01-2017 08:20 #10| 0
OP
NanoQ skrev:Det er ret væsentligt, hvilket dyr det drejer sig om. Der er stor forskel på råvildt og rensdyr.

Rensdyr kan have en forrygende fedtmarmorering, det ville være synd at ødelægge ved langtids stegning.

Er sikker på at det ikke er rensdyr :-)


Det var mest en joke. Jeg kan da lige forhøre mig omkring arten i dag...



27-01-2017 08:28 #11| 0

Jeg ville nok braisere det med rodfrugter, lidt rødvin og en ordenlig røvfuld svampe og urter.

Lav en sauce på skyen, tilsæt flere svampe og lidt fløde, og lav en god kartoffelmos til.


27-01-2017 10:48 #12| 0
OP
xitaah skrev:Jeg ville nok braisere det med rodfrugter, lidt rødvin og en ordenlig røvfuld svampe og urter.
Lav en sauce på skyen, tilsæt flere svampe og lidt fløde, og lav en god kartoffelmos til.


Lyder lækkert og tilmed noget jeg nok godt kan finde ud af!


Takker :)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar