Hej folkens!
Jeg er i kommet i besiddelse af noget spidsbryst fra et dådyr/hjort/rensdyr fra en jæger jeg kender.
Hvad kan man gøre med den der er fornuftigt?
Jeg ved der er mange der har styr på mad herinde, så nogle tips ville være lækkert!
Hej folkens!
Jeg er i kommet i besiddelse af noget spidsbryst fra et dådyr/hjort/rensdyr fra en jæger jeg kender.
Hvad kan man gøre med den der er fornuftigt?
Jeg ved der er mange der har styr på mad herinde, så nogle tips ville være lækkert!
OT, men ved din jægerbuddy ikke hvilket dyr han har skudt? :-D
Jo, det går jeg ud fra :)
Jeg kan bare ikke huske hvad han sagde det var.
Sikkert dådyr.
Hvad vejer det?
henrikthing skrev:Hvad vejer det?
Lige over 1,5 kilo, fik jeg at vide.
Jeg har googlet mig til at smide det i en gryde sammen med nogle rodfrugter i 5-6 timer ved svag varme er ganske ok.
Men du plejer i den grad at ha' styr på mad, Henrik! :-)
Har du en go' idé? Har i øvrigt to stykker.
Xenith skrev:
Lige over 1,5 kilo, fik jeg at vide.
Jeg har googlet mig til at smide det i en gryde sammen med nogle rodfrugter i 5-6 timer ved svag varme er ganske ok.
Men du plejer i den grad at ha' styr på mad, Henrik! :-)
Har du en go' idé? Har i øvrigt to stykker.
prangstar skrev:
Almindeligt spidsbryst kan osse proppes i ovnen. Først steges og derefter gnides med krydderier - giv det et skud på høj varme og tag det ud at hvile indtil ovnen har nået omkring 80 grader og steg det færdigt over en del timer. Dæk det evt. Til hvis det begynder at tørre for meget i toppen.
Lyder fornuftigt! Tak for indspark
Det er ret væsentligt, hvilket dyr det drejer sig om. Der er stor forskel på råvildt og rensdyr.
Rensdyr kan have en forrygende fedtmarmorering, det ville være synd at ødelægge ved langtids stegning.
NanoQ skrev:Det er ret væsentligt, hvilket dyr det drejer sig om. Der er stor forskel på råvildt og rensdyr.
Rensdyr kan have en forrygende fedtmarmorering, det ville være synd at ødelægge ved langtids stegning.
Er sikker på at det ikke er rensdyr :-)
Det var mest en joke. Jeg kan da lige forhøre mig omkring arten i dag...
Jeg ville nok braisere det med rodfrugter, lidt rødvin og en ordenlig røvfuld svampe og urter.
Lav en sauce på skyen, tilsæt flere svampe og lidt fløde, og lav en god kartoffelmos til.
xitaah skrev:Jeg ville nok braisere det med rodfrugter, lidt rødvin og en ordenlig røvfuld svampe og urter.
Lav en sauce på skyen, tilsæt flere svampe og lidt fløde, og lav en god kartoffelmos til.
Lyder lækkert og tilmed noget jeg nok godt kan finde ud af!
Takker :)