"Sq en flot flaske. Lidt svagt år, men Conterno viste som sædvanlig at god vin kan laves i alle år. Hvis du kan finde noget Cascina Francia omkring 1k, så går du ikke galt i byen. Conterno har med længder været den bedste producent i Barolo i mange år."
Lige for at uddybe:
En producent som Bartolo Mascarello har forbedret sig voldsomt de senere år. Det er hans datter Teresa der kører det nu, de laver kun 1 Barolo på den gammeldags facon. de har ellers parceller på 3 rigtig gode marker, men gamle Bartolo var hardcore old school kommunist der ikke troede på det dersens kommercielle gejl. Fremragende Baroloer, der imo ligger lige under Conterno.
Roberto Voerzio som du også har drukket med drengene er lidt en sjov historie. Var en af de fremmeste modernister før i tiden der lavede tunge tætte mørke Baroli i La Morra. Fik ofte skyhøje point af Robert Parker og andre Amerikanske skribenter uden smagsløg. Jeg har altid fundet det for upræcist og svingene i forhold til de højere priser. Men fra 07 årgangen og frem er han gået over til mere traditionelle metoder. Jeg har ikke smagt 11'erne, men jeg hører at det nærmest er Bourgogne og at de i øvrigt skule rive selv Conterno's 11 Cascina Francia rundt. Jeg ved ikke om du kan fremskaffe noget, men det er efterhånden højt niveau. Hans 8'ere og 10'ere er fremragende! (men dyre)
Google Per Carlsen. Han er billedkunsner med værksted i Valby der kører en garage import ved siden af. Han importerer Roagna der er baseret i Barbaresco. De laver kæmpe vine på en MEGET traditionel facon. Hvis dine drenge ikke har smagt det, så er det imo et godt bud. Deres Riserva enkeltmarks Barbaresci ligger i ca i 800. Sammen med Bartolo Mascarello og Luigi Pira er det imo noget af det bedste value for money i Barolo/Barbarseco lige nu.
Hold dig væk fra gamle koryfæer som Gaja, Giacosa og Aldo Conterno. Alt for dyrt. De lever på deres ry, men har ikke lavet seriøs vin i mange år