Hjælp til vin og pagne til nytår

#1| 0

Hej PN.

Vil gerne have et par rigtig gode flasker at fejre årets afslutning på, og er lidt en mongol så søger hjælp til at finde flaske hvor man kan stikke semi tungt ud og få kvalitet. Ved Pn har sine Vin kendere og håber en af jer vil guide mig lidt.


vi skal have enten hummerbisque, eller pighvar til forret.

Har før fået nogen fantastiske Alsace hvidvine på diverse restauranter men har endnu ikke købt en som jeg synes var lige så god. help me find
budget 200-500

Hovedret her skal vi have et rigtig godt stykke kød enten noget god bøf eller krondyr.
så en fantastisk rødvins anbefaling?
budget 200-1000

kl 12. Pagne. er stadig ny inden for denne verden og mangler nok lidt en kæmpe a-ha oplevelse, men vil gerne give den et skud
budget
200-1000


Jeg havde tænkt mig at bestille hjem fra en af de mange netsider, evt www.philipsonwine.com/ så de skal helst kunne fåes her, men render også gerne i en vinhandler hvis i overbeviser mig om andet.


deres pagne udbud:
www.philipsonwine.com/default.aspx?p=427&startaction=7&cat=MOUSSEREND&ns=1&drp=2&lbl=1&g=5&gst=0&ly=1

22-12-2009 13:39 #2| 0

Hej Hahila!


Pagne:

Tarlant – Discobitch

champagne.typepad.com/discobitch/


Hvidvino:

Kort sagt en af disse to topproducenter:

- F. Trimbach

- Domaine Zind-Humbrecht

Trimbach laver rigtig god riesling og Zind-Humbrecht laver kanon Pinot Gris.

Er selv helt tosset med Alsace!

22-12-2009 13:54 #3| 0

vedr. rødvin:


Så er det Bourgogne der er den sikre, men måske en anelse meh!


Jeg kan varmt anbefale at du tager til Australien, nærmere betegnet McLarenVale. Her finder du noget af den ypperste rene Shiraz, der findes i verden! Mums.. Hvis du kan finde en af nedenstående blir du uden tvivl aftenens helt :)

- d'Arenberg (The Dead Arm)

- Mollydooker (Carnival of Love)


Dog skal du huske at vine såsom disse ikke er så gode til rødt kød. Her kan det være bedre at drikke en god merlot eller cabernet sauvignon..

GL med det!

22-12-2009 14:00 #4| 0

Er selv med i en vinklub , vi har haft Champagne smagning for nyligt og her er lidt info om hvad jeg synes var godt

Champagne wannabee`s :

Cava , brut
Pares Balta , ca 80 kr
Penedes , Spain

Prosecca , Brut mill 07
Moinet - Spumante , ca 80 kr
Conegliano , Italy

Real Champagne

Champagne , Premier cru
Camille saves , brut ca 230 kr
Bouzy , Montagne , reims

Champagne , Grand Cru
Bonnaire , Bl.De Blanc 04 , ca 350 kr

Champagne , Cuvee 733
Jacquesson , Brut , ca 350 kr
Dizy et Ai et Avize

Champagne , Vintage 97
Jacquesson , Grand Cru , ca 750 kr
Valee , Cotes de B , Mont


1)Kan varmt anbefale Jacquesson hvis i vil ofre lidt ekstra
2)Camille saves er kanon til prisen
3)Er i til sød wannabee så er cava brut til 80 kr lækker

Mit bud , Cava som velkomst , Camille saves til forret , Jaquesson til nytår
Hovedret min favorit Chateau Trapaud , St-Emilion grand cru ( 2001 ) pris ca 200 kr

denne smaning var fra Erik Sørensen Vine

22-12-2009 14:04 #5| 0

@Svenningsen
Siger du at du ville vælge Bourgogne over en god Shiraz til vildt eller rød bøf ? Det forstår jeg så ikke lige i hvert fald.. dine Australske bud er da super til det.

Jeg skal selv ha' en Lirac juleaften og måske også nytårsaften hvis menuen passer - selvom man næsten burde boycutte Rhone pga. de lamme Per Pallesen reklamer, så er kvaliteten bare hævet betydeligt de seneste år - og stilen tilnærmet det folk vil ha .. de oversøiske vine osv.

22-12-2009 14:05 #6| 0
OP

Er helt pas på hvor jeg skal finde de vine, hvor fåes de henne? og evt hvor jeg kan læse lidt om dem

22-12-2009 14:07 #7| 0

Hvis du hentyder til mit indlæg , så er det Erik Sørensen Vine

22-12-2009 14:10 #8| 0
OP

ikke til dig homemade :) man tak for info, lyder godt

22-12-2009 14:24 #9| 0

@Hahila

Evt. kunne du overveje den Chateauneuf-du-pape vi drak i sommers? Dog er det lidt mere spændende med et nyt fund. Men søg måske mere på dette område. Vi er generelt gode til at ramme fails i Italien jo :-)

22-12-2009 14:25 #10| 0

Hvid
Puligny Montrachet, du ved den Casper C drikker ik´. fedt fedt fedt. (og iøvrigt også Jarlen og hilberado)
Fået i Salling Super til en 500 ball.

Pagne:
Dom´en ?! Du er vel, som os andre, intetanende pokerspiller ffs:-)

22-12-2009 14:30 #11| 0

Btw. kunne du jo smutte forbi M&S eller Frederikshøj og høre hvilke champagner de har og om du kan købe en flaske. Synes generelt at steder med top sommelier'er er ekstremt gode til at trumfe igennem (ldo) med noget som man aldrig selv ville kunne finde udenfor de store pagnehuse og får altid langt bedre oplevelser her, end ved at købe en angiveligt god flaske selv.

22-12-2009 14:33 #12| 0

@hahila

Gå ned med din menu til skjold burne vine på st. torv, så skal han nok hjælpe dig. Klart den bedste løsning!

22-12-2009 14:36 #13| 0

med pagen er du da i træning... vi har da fået 5 flasker inden for de sidste 20 dage..... men det er vel bare sprøjt du byder på ;-)

22-12-2009 14:41 #14| 0

zaphod:

sry... Med rødt kød mener jeg en helt rød bøf (ikke vildt).. Her er en vin med en masse mineralitet at foretrække, da enzymerne hjælper med at nedbryde kødets fibre, således bøffen føles endnu mere mør..

Jeg ville aldrig vælge en bourgogne over en solid australsk vin, men man går aldrig galt i byen med bourgogne :)

Men lyder lækkert ang. nytårsaften.. Jeg selv lader Christian Aarø stå for vinen nytårsaften, når jeg tager ind og spiser på AOC :)

hahila:

Zind-Humbrecht:

www.eriksorensenvin.dk/katalog/gruppe2/frankrig/alsacedomainezind-humbrecht/


Dead Arm:
www.eriksorensenvin.dk/nyheder/darenbergshirazslaarfransksyrah.html


Carninal of Love:
www.atomwine.dk/group.asp?group=593


tråde fra vinforum, hvor ovenstående omtales:

www.snakvin.com/BB3/viewtopic.php?f=1&t=1755&p=8725&hilit=carnival+of+love#p8725

www.snakvin.com/BB3/viewtopic.php?f=1&t=3090&p=18398&hilit=carnival+of+love#p18398



Det blir nok svært at finde en carnival of love eller dead arm... De er sq nok udsolgt de fleste steder desværre...




22-12-2009 14:43 #15| 0

turbofluen@

Nuef er til julemad :)

22-12-2009 15:32 #16| 0

Forret:2007 Riesling Cuvée Sainte Catherine Domaine Weinbach 299kr
Hovedret: Cobos malbec 799kr, bedste malbec i verden. Passer perfekt til julemad.
Champagne: Selosse, købes hos " l'esprit du vin" snaregade 8, kbh. Mange varianter, billigste omkring 500kr. Har vundet 10 blindsmagninger.

GOD JUL.

ps. De 2 første kan købes i philipson

22-12-2009 15:36 #17| 0

Som poker spiller er der kun en Pagne der dur.

Armand de Brignac, Ace of spades.

Er lidt over dit budget, men så er der også bling bling værdi udover det sædvanlige.

22-12-2009 16:20 #18| 0

@Skænk

NOT

22-12-2009 17:26 #19| 0

sidder alle ikke bare og venter på at HolchKnudsen ser tråden og siger hvilke vine vi skal købe?

22-12-2009 18:00 #20| 0
OP

@hermod

hehe venter er groft sagt, men jeg glæder mig!

22-12-2009 22:59 #21| 0

Bliver nødt til at blande mig

a) Hold dig væk fra Phillipson. De er nogen høkere. Når de har vine på "tilbud" er den den pris de rent faktisk skulle koste. Meget bemærkelsesværdigt som alle deres vine kan komme på super-duper tilbud en 3-4 gange om året. Desuden er deres politik med at man skal købe kasser helt i skoven. Eneste Champagne der er noget værd hos Phillipson er Salon, som er høj høj klasse men aaaalt for dyr hos dem. Desuden er det en skam at drikke ung. Hvis du giver den gas køber du dog en 90'er. Det er fandeme stor champagne. Men hvis du drikker den til kransekage er du selv ude om det. Det er imo IKKE en kl 12 nytårsaften champus. Men det er dæleme stort. Og selvfølgelig tager Phillipson en 2-3 tusind mere for den en hvad den er værd

b) Drop Dom P som Champagne. Der er blevet nævnt Jacquesson som er et kanon køb. Må jeg anbefale nummer 733 som netop er frigivet lavet på 50% 2005 som er et godt år. Et andet godt køb som er nævnt er Selosse. Her taler vi om Dom P dræberen over dem alle. Priserne er røget i vejret men du kan stadig få hans non vintage "initiale" som er halv pris af Dom P men ca dobbelt så god - ca 500-600 kroner. Andre gode køb er Billecart-Salmon, Charlemagne, Henri Giraud og Charpentier. De tre sidste kan også fås i L'Esprit du Vin i Kbh. Ellers google og se om han sælger til nogen forretninger i Århus. Jeg vil tro du kan finde Billecart-Salmon i Århus et sted. Gå efter non vintage Rosé som ligger i en 450 flasken. Outstanding price/value. Min yndling og vores aperetif champagne nytårsaften - magnum obv.

Sidst men ikke mindst. Du får Krugs basis non vintage champus til 1k. Den kan med statsgaranti findes et sted i Århus. Erik Sørensen vine plejer at have nogen. Krug >> resten i Champagne og sådan er det bare. Selv deres billigste til 1k sparker røv på Cristal, Dom P, Bollinger RD/GA og alle de andre hypede crap champagner. Alt andet Krug er ret kraftigt og udpræget mad champagne. Men non-vintage er noget lettere uden dog at være en linedanser - det er jo Krug.

Når det kommer til Champgane er det i det hele taget en god huskeregel : Krug >>>>>>>>>>>> resten

Og for guds skyld. Lad være med at drikke brut champagne til kransekage ellers kommer jeg sq selv over og river dig rundt!!

c) Bourgogne er og bliver det bedste vin i verden. Der laves ikke bedre vin nogen steder og det er ikke op til debat. Så kan Bordeaux, Barolo, Rhone og oversøisk Shiraz(LOL!) pakke sammen. Men for det første fås god Bourgogne ikke til under 400, selv der er der mange nitter, og for det andet skal du passe på med for kraftig mad.

Vinrosen er en af Danmarks førende importører af Bourgogne sammen med Sigurd Møller. Vinrosen har for øvrigt også Billecart-Salmon.

Her kan du ikke købe men du skal finde butikker der har dem. Af det gode stads til rimelig penge er der ofte ikke meget af, da det forsvinder hurtigt. Men prøv og se om du kan få noget Robert Arnoux, Mugnier eller Rosseau et sted i nærheden. Specielt Arnoux laver en Bourgogne der kan klare lidt heftig mad. Mugnier er i den anden ende, så den burde jeg nok ikke have nævnt men det er et godt navn at huske.

d) I Klovn faker de at Jarlen drak "Le Montrachet" 1997 af ukendt producent (stram op Casper C, self drak Jarlen Le Montrachet fra Domaine Romanée-Conti og ikke lorte årgangen 1997 men nok 1990.) Puligny-Montrachet er kommune vin der henviser til kommunen Puligny hvori "Le Montrachet", som er en mark, ligger. Le Montrachet fås ikke for under 2k pr pop og hvis du finder en flaske til 2k er den ofte noget slam med fint navn. Domaine Romanée-Conti's Le Montrachet fra 2004 kan for tiden fås i Kjær og Sommerfelt for 13k hvis du skal give den gas. Kommune Puligny-Montrachet er ofte noget overpriset stads (pga navnet obv) men til 500 er der en chance for at der er ok. Leflaive laver en god en til den pris ca.

Hvis jeg må anbefale en hvid Bourgogne er det Bonneau du Martray, "Corton-Charlemagne". Det er vinrosen der importerer. Der laves rigeligt med flasker så de kan fås. Bør ligge i 7-800 kroner. Eventuel ring til vinrosen og hør om butikker i Århus der har dem. Jeg ved et sted i kbh der har dem, men det hjælper dig vidst ikke. Hvis du finder dem så prøv at scor 2006. Den drikker rigtig lækkert nu. Har fået en for nyligt og det er et kongekøb. Enormt elegant og lækkert. Masser af ekstisk frugt og ikke megen fad, dog med en fin streng syre. Flot vin!!

Erik Sørensen vine importerer Bouchard fra Bourgogne. Før i tiden var det slam, men der er strammet op/investeret i kælder. Så nu prøver de at lave gode ting. Hvis du kan finde en "Perrieres" fra Mersault er det et fint lækkert glas. Ligger i en 500 mand. Ikke så godt et køb som den Martray jeg nævnte, men jeg er ret sikker på den kan findes i Århus.



e) Sidst men ikke mindst. Der laves nogen fine Shiraz i Australien og Malbec i Argentina til rigtig fin penge. Det er ikke vin der når god Bourgogne eller Barolo til sokkeholderne men det er

- Billigere
- Nemt at drikke, rigtige crowdpleasers. Masser af fad og masser af bassefrugt.
- Passer til det mad du nævnte.

Catena i Argentina laver nogen udmærkede vine. Specielt Zapata som plejer at være på magisk tilbud til 500 i Phillipson er et ok køb som ofte får 98+ point af robert Parker (Manden er en kæmpe joke så tag det for hvad det er værd). Jeg er ikke ekspert på Australsk Shiraz men fra Barossa Valley har jeg smagt noget ganske fornøjeligt af Ben Glaetzer. Hans top vin hedder Amon Ra og ligger vist i en 500 mand. Google og se om ikke det kan fås i Århus. Jeg ved det kan fås i Kbh. Phillipson plejede at have Glaetzer, måske de har nogen Amon Ra tilbage- hvis altså du er interessert i 12 ;).


Til det mad du nævner ville jeg dog anyday tage en god Barbera D'Alba. Se om der er et sted i Aårhus hvor du kan få en af disse

Elio Altare, "Larigi". Bør ligge i 700,-
Spinetta "Gallina". Bør ligge i 350
Fratelli Revello, "Ciabot du Re". Bør ligge i 250,-
G. Conterno, "Cacina Francia Barbera d'Alba". Bør ligge i 350. Navnet er for øvrigt ændret til 2007 årgangen. Før hed den bare Barbera d'Alba

Enhver af disse vil nappe any Shiraz eller Malbec fra gud hved hvilken gudsforladt land og smadre dem. Og de passer fint til det mad du nævner. Conterno's 2007 er høj klasse og jeg anbefaler den personligt som et af de bedste køb jeg har gjort nogensinde.



Hovsa. Jeg glemte at sige +1 til Humbrecht. Men man bør ikke snyde sig selv for Mosel. Det er riesling og laves ofte uden at sukkeret gærer helt igennem, hvilket skaber lavere alk% og en smule sødme. Der findes grundlæggende tre typer: Kabinett, Spätlese, Auslese. Sidst er sødest og desertvinsagtig. Kabinett fra gode producenter som: Dönnhoff, Ziliken og Egon Müller (toppen af poppen) vil passe fint til lette fiske retter. Google navnene, det må kunne fås i Århus. Egon Muller er som andre ting nævnt importeret af Le Esprit Du Vin. Men mon ikke han har jydske kunder. En Kabinett fra Egon Muller bør ligge i en 400 kroner. Stor vin imo og et kongekøb.

For at vende tilbage til Umbrecht så laver han også semi-søde riesling. På hans riesling har han et index nede til venstre på etiketten. 1= tør, 5 = sød. Hvis du kan finde en Riesling med index 2 er det ca som en Kabinett vil jeg tro.


Og for guds skyld! Lad være med at køb det tørre Mosel. De kalder det "trocken". Det er en helt anden historie og vist kun tyskere selv der kan lide det. Ugh!



tl;dr

Beklager

22-12-2009 23:19 #22| 0

Hey Haihla.

Jeg har købt en flaske Cristal (champagne) til nytår, normalpris er vist 1700kr. Den har lige fået 100/100 i en bedømmelse, sagde da jeg købte den i den lokale vinhandel. Har smagt dem før, og den er god.

22-12-2009 23:27 #23| 0

Faldt i søvn i midten af holchknudsens tekst.
Det eneste der virker, og det ved alle, er papvin fra netto. 5 liter for en 100. Det kan aldrig gå galt imo.

22-12-2009 23:37 #24| 0

Hvis man insisterer på Cristal bør nævnes at de kan fås for 1350,- i Vinoteket i Gentofte. Kan vel dårligt koste mere end en 50'er at få den sendt rundt i landet.

shop.vinoteket.dk/c5x_items_niveau.asp?Menu=1&itemidrecid=&PRODEXPLODE=Vin050&Group=112


23-12-2009 00:16 #25| 0

det er sgu iorden at man kan få så kyndig vejledning indenfor vin på et pokerforum!!

Er der nogle gode inputs til hva man bør servere til en julegås med en god kraftig sovs?

derudover er jeg blevet informeret om at nytårsmenuen står på Saltimbocca, nogle tips her?

Sry for hijack Hahila ;-)

23-12-2009 01:15 #27| 0

@Alle

Jeg arbejder for skovgaard vine. Jeg kan tilbyde jer cristal vintage 2002 (94-96 Parker) til 1295,- og står i og mangler andre ting så let me know, vi sender landsdækkende for 89 kr, uanset antal flasker.

Og Holch er pretty spot on imo. Fik en fra Domaine Anne Gros for nylig til like en plov, gal det er lækkert, perfekt balance omfg omfg buy it now :D

en mulighed til kl 12 (obv baseret på vores eget udvalg) er Deutz Demi-sec...super lækker og står til like 350 ish, super god value.

23-12-2009 01:21 #28| 0

@FredBrink

Du har flere muligheder, men underliggende skal din vin have en intensitet der ikke drukner i den "fede" ret.

Afhængig hvad du er til osv er dette hvad der typisk anbefales:

Australsk Shiraz ell. Durif (evt. blend)
Fransk Rhône (fx. Chateau-Neuf-Du-Pape)
Italien - Rigtig mange muligheder, min favorit er Barolo/Amarone men der er rigtig mange muligheder.

Jeg har aldrig prøvet saltimbocca, men kan det passe at det er en forholdvist let ret? For så kan bourgogne snildt benyttes :P

23-12-2009 01:41 #29| 0
Og Holch er pretty spot on imo. Fik en fra Domaine Anne Gros for nylig til like en plov, gal det er lækkert, perfekt balance omfg omfg buy it now :D

hvordan laver man misundelig smiley? Damn jeg vil gerne snart smage noget Anne Gros
23-12-2009 05:09 #30| 0

En god champagne, der som regel kan faaes MEGET billigere end hvad der ellers er naevnt her, er fra det lille slot Ayala.

Jeg er ikke sikker paa prisen i disse dage, men det plejede at vaere alle tiders roeverkoeb naar alle andre brugte januarbudgettet paa Dom osv.

Erik Soerensen paa Bernstorffsvej plejede at foere den, men jeg ved ikke om han goer laengere.

Udover dette kan jeg foreslaa en hvidvin fra Josmeyer. Jeg var fornylig paa Gordon Ramsays restaurant i Chelsea og fik serveret en Josmeyer Grand Cru Riesling fra 2007. Den var dejlig og saa vidt jeg husker kostede den paa restauranten kun i omegnen af 120 pund per flaske.

23-12-2009 05:38 #31| 0
Pokernets ME vinder !

Jeg twister lige en stærkt undervurderet pagne ind i diskussionen her:
Mumm Grand Cru.
Den koster 300-350kr ish og er super god.

23-12-2009 08:58 #32| 0

Imponerende arbejde Holch!

Hatten af.

God jul

23-12-2009 09:43 #33| 0

@Holch

Ja, smagte den op mod 2006 Lemelson Thea's Pinot Noir fra Oregon State, Der er KÆÆÆÆMPE forskel, men okay...der er også like 175kr i forskel.

23-12-2009 11:21 #34| 0

Har en 1973 Dom P liggende du kan købe/vi kan flippe om, hvis du stadig mangler lidt guf til nytår :)

23-12-2009 11:48 #35| 0

Spændene ting Holch og K_B_B - der er da flere fra jeres lister jeg lige skal prøve, specielt lyder Holch's Barbera-liste som noget jeg skal prøve ... måske lige pånær den til 700 :/

Af samme grund er jeg nok for nærig til den gode bourgogne - syntes det blvier for dyrt før det bliver rigtig godt. Og når det er dårligt så er det rigtig dårligt.

23-12-2009 13:33 #36| 0

En god huskeregel til alle er at hvis du skal ha italienske (barolo, barbaresco, amarone, barbera) er 2004 et fantastisk år.

Derudover var 2007 Chateauneuf-du-Pape bedste år siden 70erne or soo(mener årgangen fik 98/100).
Af de gode kan jeg stå inde for Mas De Boislauzon (2007 obv).
Der er i øvrigt også en beskrivelse af denne i brødrene D's nyhedsmail.

23-12-2009 14:06 #37| 0

@Macstarr

2007 er en fantastisk årgang for Rhône, ligesom 04, 05 og 06 men det ville være lidt ærgeligt at drikke en god flaske Chateau-Neuf-Du-Pape 2007 nu, den skal efter min mening ligge mindst et par år før man opnår det fulde potentiale, 2007 er imho bare for ungt. Det veksler self lidt mellem producenterne.

@Zaphod2000
For en fantastisk bourgogneoplevelse skal du lægge omkring 350-400 kr som minimum, men jeg lover dig det er pengene værd!

23-12-2009 14:11 #38| 0

HolchKnudsen <-- imponerende. Thumbs up

23-12-2009 14:31 #39| 0

Omfg kan ikke tage den her tråd seriøs. Vin er intet andet end snobberi, køb nu bare en random flaske, og bild gæsterne ind at det er en helt fantastisk vin, som du tilegnede dig ved at befri en Argentinsk landsby fra gorillaer. Fordi så må smagen jo helt afgjort værre bedre end hvis du havde købt den i Netto.
Seriøst det er så komisk at høre på, at folk skal få det til at lyde som om at en vin er bedre fordi den er sjælden.
Og jo flere ligegyldige tillægsord man tilgiver den, jo bedre bliver smagsoplevelsen.
Prøv engang at byt indholdet i en meget dyr vinflaske ud med noget fra en random vin til 40-50kr, og skink den til dine gæster. Og folk sidder helt blanke og roser den alligevel.
Størstedelen af folks smagsoplevelse med vin, kommer ganske simpelt fra manipulation. (dog er der "vin", som er så dårlig kvalitet, at man umuligt kan bilde folk ind at den er af god kvalitet, men det er ret begrænset hvor mange det er)

"I'll pay anyone five hundred dollars if they see me wearing a suit and sticking my chin out while I sip on a glass of fermented grape juice and batting my lips like a fish with quizzical eyebrows."

www.ninjapirate.com/content.php?f=sideways.html

Og i det fantastiske tilfælde at man rent faktisk køber en vin som smager himmelsk, så der det stadig blot en smag. intet andet end en smag. Intet andet end en kortvarig nydelse. Ville hellere tage mig en spiller, for at opnå det.

23-12-2009 14:49 #40| 0

sharkattack..

hehe.. Du er vist ikke den stiveste pik i pornofilmen!

En vin blir ikke god fordi man tror den er god, men fordi druerne er de bedste og kommer fra den samme mark, på den samme bjergside, i den samme lille franske dal, fra det ekstra varme år og hvor bondens hustru havde ekstra lakrids mellem tæerne!

vin til 50 kr kommer fra 50 forskellige marker og er lavet af de dårligste druer... Men de kan også smage udemærket!

23-12-2009 14:54 #41| 0

holch

Hehe.. Er da glad for at vi er enige om noget ;)

Vi er ikke uenige om at bourgogne er det bedste, men hmm var det ikke en mollydooker der fik 100 points af Robert Parker??? Kan selvfølgelig godt forstå at en frankofil som dig ikke kan have det, men kontinenterne kommer tættere på hinanden hele tiden´:)

23-12-2009 15:13 #42| 0

jaja det er meget fint Svenningsen , men det ændre ikke på at det blot er en forskel i smag, og ikke at det er noget andet man drikker.
Den eneste funktion vin har, er at give smag. Hvilket i sig selv er overflødigt og noget snobberi.
Men man skal nok ikke regne med at folk på pokernet forstår noget om mad/drikkelse og hvorfor vi rent faktisk indtager det.
Ligesom folk som køber cola zero , læg mærke til ordet "ZERO" , zero=ingenting, ja, cola zero indeholder intet nævneværdigt som vand ikke også indeholder. Den eneste forskel er tilsat smag. Men da smag er en indikator for at man får noget i munden, som kroppen kan bruge, er det idiotisk når man blot kan se på varedeklerationen og se at det netop ikke er tilfældet.

Det er sjovt som at et forum som går meget op i at sende penge til velgørenhed osv. , bruger store mængder penge på ting som de absolut ikke har brug for.
Det er den typiske dobbelmoralhed som folk i danmark lider af.
Hvis i virkelig interesserede jer for at i kunne rede 20 negerbørn i Afrika for 100 kr, så ville i nok ikke gå ned og bruge pengene på en flaske vin.

Jeg siger ikke at det er rigtigt eller forkert at sende penge til Afrika, blot at det er så gennemført idiotisk som det kan blive, når folk på den ene side bruger penge på ting de intet behov har for, og på den anden side ser sig selv som fantastiske mennesker fordi de har kastet en 20'er i røde kors bøtten.
Indrøm i det mindste i er egoistiske, som alle andre, i stedet for at modsige realiteten.

Og nu er alle de filosofiske "livsnydere" som føler sig trådt over tæerne, velkommne til at flamme mig, hvis det kan opretholde bindet for øjnene af dem, og de kan leve videre i deres lille verden, hvor ting som hvilken flaske vin der bliver serveret har stor nok betydning, til at de gider bruge flere timer på at gå i detaljer.

23-12-2009 15:26 #43| 0

Sharkattack har imo mange gode pointer. Jeg er erklæret vinsnob og ser det ikke som en negativ ting. Jeg bliver ikke vred på folk hvis de serverer en vin til 100 kroner blindt og jeg sidder og snakker den op i en 800 kroners barolo eller bourgogne. Det er imo en del af charmen ved vin at der er så stor forskel på price/value. Du kan SAGTENS finde en argentiner til en 50'er og en bourgogne til 300 hvor argentineren er den bedre lavede vin.



@ Zaphod

Bor du i Kbh? De barbera jeg nævnte kan alle fås her

www.enoteca-vin.dk/

Butikken ligger på hjørnet af Adelgade og Dr Tværgade og drives af Danmarks førende kapacitet på Piemonte vine.

Du har for øvrigt helt ret med Bourgogne imo. Det gode er sygt godt, men det koster. Der er mange nitter imellem og det er NITTER vi snakker om. Men den butik jeg linkede til har også en del Bourgogne og du kan sagtens få noget godt i 300-500 kr klassen.

Hvis du går derop og hilser fra "Poker-Peter", ja det er hvad de kalder mig :(. Så kan de med statsgaranti hooke dig op med et par gode flasker og måske falder der lidt rabat af.

23-12-2009 15:37 #44| 0
Har en 1973 Dom P liggende du kan købe/vi kan flippe om, hvis du stadig mangler lidt guf til nytår :)

Pris?
23-12-2009 15:43 #45| 0

HolchKnudsen

Wow, du overrasker mig godt nok positivt!
Havde bestemt ikke regnet med nogen form for støtte, af nogen af dem jeg lige har kaldt for vinsnobber igennem mine troll-agtige off-topic indlæg.
Det viser virkeligt gode tegn for din personlighed, at du er i stand til at se andres pointer, trods at de ikke er med på dit parti.
Og jeg kan tydeligt se at du har forstået hovedessensen i mine indlæg, trods min lidt offensive fremtoning.

Det kunne andre her på siden lære noget af!

23-12-2009 15:55 #46| 0
OP

@sharkattack
Jeg er klart en af de filosofiske livsnydere du omtaler så negativt, og er derfor selvfølgelig fuldstændig uenig med dig og dine holdninger om hvad der er snobberi.

Dit grund argument er at smag er ligegyldigt for mennesket så i teorien kunne vi lige så godt bare få mad via en sonde, som indeholdt alt det vi havde behov for blended sammen til ukendelig og uden det kommer ned gennem halsen ?

Personligt har jeg det sådan at en af de store fornøjelser er at spise god mad og drikke god vin/øl/rom/vand/whatever jeg har lyst til. Det er godt ud og finde specielt friske grøntsager og lækkert kød, og bruge flere timer på at tilberede på den helt rigtige måde og evt finde noget vin der passer perfekt til. Det giver mig kæmpe nydelse og er en blandt mange ting der gør at jeg føler jeg har et godt liv ud fra mine egne succes kriterier. Du argumentere for mad og vin smag og historie er irrelevant for mennesket, min påstand er at det betyder rigtig meget for en stor del af menneskerne i den vestlige verden.
Jeg acceptere ikke præmissen om at smag = snobberi
Dit andet kritik punkt er at man ikke seriøst kan sende penge til velgørenhed og så samtidig bruge mange penge på god vin. Det er selvfølgelig direkte udledt af din første præmis men jeg er igen dybt uenig. Du lyder som ham den Amerikanske filosof der siger hvis man er et moralsk menneske skal man give alt til folk der sulter helt ned til man selv er på fattigdomsgrænsen. Jeg mener det er vigtig at prøve at gøre noget for at hjælpe folk der er i nød, men mener heller ikke det er logisk at kræve at folk frivilligt skal give til de er på grænsen til fattigdom. Med det sagt synes jeg også klart at den vestlige verden som helhed klart giver for lidt hjælp til at løse nogen af de problemer der er i den tredje verden. Og jeg er delvist enig i at der kan opstå et snobberi hvor folk konstant skal have de nyeste ting og i mængder der er urimelige som virker vulgære. Men der er meget langt derfra til at det er perverst at gå op i god vin.

Din sidste pointe er at "vi" føler os som bedre mennesker som har et altruistiske sindelag. Kan kun svare for mig selv, men jeg tænker ikke på mig selv som et bedre menneske fordi jeg har givet en masse penge til velgørenhed. Og selvfølgelig har jeg også en masse egoistiske drifter som jeg fra tid til anden bukker under for og jeg har også fladskærm,iphone ur dyre høretelefoner osv. Men derfor mener jeg stadig godt jeg kan stræbe efter at gøre noget for andre mennesker, ikke mindst for min egen skyld. flere undersøgelser viser at folk der lever af at hjælpe andre mennesker, og folk der er involverede frivilligt velgørenhedsarbejde ofte føler en enorm tilfredsstillede med deres arbejde og de føler dem meget værdsat.

23-12-2009 16:44 #47| 0

Kommunister er sku så søde og naive:)

23-12-2009 16:45 #48| 0

@Holch

Jeg ved faktisk ikke hvad den er værd, men en hurtig googling viser ~ 2700-2800. Er det helt væk?

Har også en 1975, men skal jo kun bruge en af dem selv

23-12-2009 16:48 #49| 0

Hahila, min pointe er blot, at man skal lade være med at bilde sig selv ind, at ting er noget de ikke er. Hvis du har det godt med at lave lækker mad og bruge penge på dyr vin, trods at du godt ved at det ikke er nødvendigt at gøre maden lækker i form af flere timers kogebogslæsning/arbejde, så er det fint. Men går du rundt i en tro om at det rent faktisk har betydning, så har du imo et forskruet syn, formentligt påvirket af samfundsnormer og reklamer.
Denne tråd lugtede bare langt væk af af sidstnævnte, derfor fandt jeg det interessant og prikke lidt til folk, for at få en reaktion.

Jeg siger på intet tidspunkt at jeg selv gør noget for at rede nogen andre. Og jeg er også af den overbevisning om at verden ikke bliver et bedre sted fordi alle har rolex ure, drikker dyr rødvin og går med jakkesæt.
Alt er relativt.
Hvis du fik en rød ferrari, ville du sikkert være utroligt lykkelig og glad.
Hvis alle andre også fik en rød ferrari, ville det være normen, og du ville ikke havde nær den samme glæde for din egen.
Hvad der får os til at føle os glade, er når vi i sammenligning med andre opnår større sucess udfra samme indsats.
Hvem vi så sammenligner os med, er sjældent helt tilfældigt. Folk i Afrika sammenligner sig med deres nabo i Afrika. Folk i Danmark sammenligner sig med deres nabo i Danmark.
lige børn leger bedst, som man siger.

23-12-2009 16:50 #50| 0

@ Hahila

Ikke at jeg ikke forstår din mening, men din argumentation i sidste del virker lidt selvmodsigende.

"Kan kun svare for mig selv, men jeg tænker ikke på mig selv som et bedre menneske fordi jeg har givet en masse penge til velgørenhed."

"Men derfor mener jeg stadig godt jeg kan stræbe efter at gøre noget for andre mennesker, ikke mindst for min egen skyld. flere undersøgelser viser at folk der lever af at hjælpe andre mennesker, og folk der er involverede frivilligt velgørenhedsarbejde ofte føler en enorm tilfredsstillede med deres arbejde og de føler dem meget værdsat."

@ Alle

Smag-Vin-kunst-eller hvilken sovs man vil have på sin McD Sundae is er vel alt andet lige personligt og man skal derfor passe på at lytte for meget til hvad andre siger er godt. Man kan få nogen retninger, men at endegyldigt sige at Krug er bedre end alle de andre f.eks. kan kun ses som en subjektiv vurdering. Det svarer lidt til, at jeg siger du skal købe Kandinsky og hænge det på væggen for han er den bedste kunstner.

Jeg kan for eksempel ikke lide stærk ost og lyttede jeg til flere i min families råd ville jeg ikke komme til at spise andet.

Jeg smagte desuden engang en øl, som var blevet kåret som verdens bedste, tror det var 2004 en fra et chicago bryggeri. Jeg siger jer den smagte skidt, fordi der var så mange aromastoffer i den. Om du så fortalte mig at humlen og byggen m.m. havde været opbevaret i Megan Fox's skræv siden hun var 15 ville jeg ikke drikke det pis igen.

Pointen er prøv dig frem ud fra nogen af ovenstående og dan din egen mening...

23-12-2009 16:59 #51| 0
Moderator

Til bisque'en, vil jeg anbefale en fuldfed sauvigning blanc fra New Zealand - Marlborough. En Konrad & Co. 2005 eller 2006 vil være helt perfekt.

23-12-2009 17:06 #52| 0
OP

@shark
men at jeg spiser sund god mad, der ikke er forældet og forgiftet påvirker mit helbred og min tilstand resten af mit liv, så i den forstand betyder det vel noget? Er heller ikke helt med på hvad du mener med at jeg godt ved det er ikke er nødvendigt? mad lavet på 10 min og på 2 timer er jo bare forskelligt.

helt enig i at det er hvem man sammenligner sig med man opgør sin egen "lykke" efter. det lyder meget banalt men det er sku ikke nemt at sætte sig ud over selvom man er bevidst omkring det. når man nu engang lever med de mennesker man gør og har de venner man har, så vil der jo altid være en hvis sammenligning, og folk man ser op til vil man naturligt sammenligne sig mere med.

@asso
synes faktisk ikke det er selvimodsigende. faktisk meget i tråd, oppe i mit hoved ihvertfald, hvad mener du præcist?

23-12-2009 17:14 #53| 0

Jeg var nok bare lidt pernittengryn og ligestillede det at være bedre menneske med at føle en enorm tilfredsstillelse ved at hjælpe andre.

Men bare glem det, ville egentlig bare udtrykke min mening om at folk nogen gange i smags diskussioner har en tendens til at udtale sig i absolutter når de egentlig bare genfortæller subjektive præferencer...

23-12-2009 17:15 #54| 0

Jeg var nok bare lidt pernittengryn og ligestillede det at være bedre menneske med at føle en enorm tilfredsstillelse ved at hjælpe andre.

Men bare glem det, ville egentlig bare udtrykke min mening om at folk nogen gange i smags diskussioner har en tendens til at udtale sig i absolutter når de egentlig bare genfortæller subjektive præferencer...

23-12-2009 17:16 #55| 0

Hvad angår champagne har jeg haft en rigtig god oplevelse med:

Deutz Brut Classic Non Vintage

Den koster kun 225 kr. hos HJ Hansen og den smager rigtig godt både til bisque'en og til kl. 00.00...

Til hovedret vil jeg vælge en Rhone eller Veneto - hvis du vil bruge omkring 300 kr. ville jeg foretrække en Chateauneuf-du-Pape eller en Hermitage..

HJ. Hansen er et rigtig godt sted at handle vin - det bedste i Odense efter min mening, de har også butik i KBH. og måske andre steder i landet..

www.hjhansen-vin.dk

23-12-2009 17:17 #56| 0

Fedt at bringe nødhjælp op i en tråd hvor hahila er med. Han har vel om nogen rene plusser på karma-kontoen

23-12-2009 17:41 #57| 0
Til bisque'en, vil jeg anbefale en fuldfed sauvigning blanc fra New Zealand - Marlborough. En Konrad & Co. 2005 eller 2006 vil være helt perfekt.

+1 til Sauvignon Blanc. Bisque er fed og skal have vin med masser af syre. Sauvignon Blanc sammen med Pint Gris og Riesling ville være mine anbefalinger. Men jeg ville altså ikke gå after en "fed" hvidvin men en sprød en. Fedme + fedme mætter meget hurtigt imo. Men smag og behag!


@ IClickRaiseU

Jeg ved faktisk ikke hvad den er værd, men en hurtig googling viser ~ 2700-2800. Er det helt væk?

Har også en 1975, men skal jo kun bruge en af dem selv


Meh. Det er lidt stramt. Men tak for svaret!
23-12-2009 17:42 #58| 0

Hvad skete der lige med at der kom vin-rindalister på banen ?

En super flaske vin er jo en blanding af kunst og håndværk som man sagtens kan værdsætte og sætte pris på.

Ligesom med alt andet håndværk er der forskel på kvaliteten .. og så indenfor samme prisramme -

og ligesom med at andet kunst så er der forskel på hvad folk kan li ... og ligesådan er der en hvis snobfaktor

Love it !


@HolckKnudsen
TAK for tippet ! jeg vil se om jeg kan komme forbi enoteca - jeg er en sucker for en god Barbera - jeg køber "jævnligt" denne : Barbera d´Asti Superiore Caranti, fra Cascina Garitina hos min lokale vinpusher - den koster "kun" 118,- hvilket egentlig er en del for en Barbera men jeg har længe kunnet tænke mig at prøve at sammenligne med noget som burde være niveauet over.

23-12-2009 18:01 #59| 0

@ Zaphod

Stor respekt til HolchKnudsen, og ja man kan sagtens værdsætte og sætte pris på et håndværk, man kan bare ikke sige at andre skal værdsætte det på samme måde generelt set.

Min kommentar var primært møntet på, at denne type diskussioner ofte indeholder meninger som Bourgongne er bedre en shiraz europa laver bedre vine end resten af verden og Krug er bedre end alle andre champagner. Dette mener jeg er svært at tillægge reel betydning, da det alt andet lige er baseret på en subjektiv holdning.

Men skal nok trække mig af diskussionen nu, da jeg ikke bidrager yderligere til OP's spg.

Ps: Thumbs up Hahila for dit bidrag til afrika, det var bestemt ikke for at miskreditere det på nogen måde, at jeg skrev som jeg gjorde.

23-12-2009 18:18 #60| 0
OP

asso tak og sådan læste jeg det slet heller ikke.

og ja jeg må også sige jeg er kæmpe fan af HolchKnudsen snobberi :)

23-12-2009 18:40 #61| 0

@Holch

PM

23-12-2009 20:59 #62| 0

@Zaphod2000

En super flaske vin er jo en blanding af kunst og håndværk som man sagtens kan værdsætte og sætte pris på.

Ligesom med alt andet håndværk er der forskel på kvaliteten .. og så indenfor samme prisramme -

og ligesom med at andet kunst så er der forskel på hvad folk kan li ... og ligesådan er der en hvis snobfaktor

+1

Havde egentlig skrevet et langt svar ud, men du fik sagt det meget bedre :) At kalde vin for snobberi er efter min mening fuldstændig langt ude...

23-12-2009 22:15 #63| 0

@holchknudsen

Pinot Gris er ikke en vin med masse af syre, og har ikke samme mineralitet som dit andet eksempel, Riesling.

En idé kunne også være at doble op på pagne, og køre den til Bisque. Som sagt er Bisquen monteret med fløde og derfor en fed, cremet sag. De tørre bobler ville have den rensende effekt, og de kvaliteter der bliver nævnt kan sagtens følge med på fylden.

23-12-2009 22:19 #64| 0

@HolchKnudsen & KBB
Så kan jeg jo lige highjacke og spørge Bourgogne-ekspertisen herinde - for selvom jeg tvivler på value-for-money i bourgogne, så har jeg i kælderen 2 kasser Volnay 1. Cru 2005 liggende som jeg ikke aner hvornår jeg skal drikke ... kan ikke give lidt tips der ?

PS. Jeg drikker hellere min vin lidt for tidligt end lidt for sent.

23-12-2009 23:18 #65| 0

@ Muppet

Det ved du givetvis mere om end mig. Min erfaring med Pinot Gris er ikke stor og det er mest Italiensk. Dem jeg har fået husker jeg dog som ret syreholdinge.

+1 på Champangen til Bisque. Helt perfekt og et godt tidspunkt at drikke god champus i forhold til midnat, hvor alle er fulde og fylder munden med sød kransekage

23-12-2009 23:37 #66| 0

Lad det vaere sagt at man sagtens kan vaere snobbet mht vin. I mine unge dage i Hellerup kom der mange Strandvejsbaroner hos vinhandleren (hvor to gode venner arbejdede). Mange af disse afviste anbefalinger pga en for lav pris.

Med det sagt vil jeg (igen) anbefale en Josmeyer Riesling Grand Cru. Det er en dejlig vin. Ingen anelse om prisen i DK, dog.

24-12-2009 00:23 #67| 0

@Zaphod2000

Ang. Volnay er (og Bourgogne i det hele taget) er det vigtigt med producenten. Er det Volnay-Santenots?

24-12-2009 01:32 #68| 0

Jeg ville gå ned til Vinoble (Mahlers vinhandel) nede i midtbyen (i Århus) og fortælle den hvad du skal bruge vinen til.
De gange jeg har været der har de ydet en virkelig god service og ved virkelig hvad de har med at gøre.

GL

24-12-2009 04:18 #69| 0

@ Hahila

Lyt til K_B_B (og Holch obv). Jeg har selv benyttet mig en del af Skovgaard for nylig og denne vin noob blev sgu godt og grundigt imponeret over både ekspertisen og de super lækre druer i glasset.

Til dessert, der blandt andet indeholdt den tunge chokolade sag fra sidste års menu og i en anden ombæring en tiramisu, fik vi anbefalet et rent guldkorn (i følge mine utrænede vinsmagsløg anyways):

Brachetto d'Acqui docg 2007
skovgaardvine.dk/product.asp?product=3972

MUMS! Og til 100 ca flasken, kan man jo godt bælle et par ekstra :)


Bonusinfo: Til tiramisu kom jeg ned i butikken med intention om at købe Amaretto eller lignende og røg afsted med en 'bonus-sjat'/halvflaske Buller fra smageskabet:
www.skovgaardvine.dk/search.asp?keyword=buller

Kææft, det smager godt!



Det var så hverken pagne eller rødvin - men du skal vel bruge et par mellemspil..

24-12-2009 10:21 #70| 0
www.vildmedvin.dk/Louis-Roederer-Champagne-Cristal.aspx?gclid=CKHgzYrf7p4CFdGLzAodUkdGMQ

Her er der Cristal champagne til 1295 kr.
24-12-2009 13:44 #71| 0

@DaMuppet
Det er en lille producent : Domaine Poulleau Michel, og vinen er i øvrigt "Tastevinage". - og ikke Santenots.

24-12-2009 15:34 #72| 0

Jeg har lige åbnet aftenens vin :

Chapelle-ST-Arnaux Chatenneuf-de-pape årg 2004 ..

Håber det er guf ! ?? ??

24-12-2009 16:32 #73| 0

@Mikkmakk

Uden selv at være vinekspert, så har jeg drukket den vin, som du har åbnet til i aften, mere end én gang.

Den er genial, og passer rigtig godt til gås/and :)

24-12-2009 16:34 #74| 0

I forlængelse, aftenens vin her, er en Chatenneuf-de-pape årg 2005. :)

24-12-2009 20:37 #75| 0

@Butch_DK'

Er super glad for at høre at du fik en god oplevelse hos os, vi bestræber os meget på at give en ren oplevelse når folk kommer og besøger os :)

Hils næste gang du er der, jeg er den yngste der render rundt derude til daglig!

Mht. Bulleren - Fantastisk vin til en slik, havde den heddet Tawny Port havde den kostet et par hundrede mere!

Generelt Brachetto er meget undervurderet, der er ikke mange der kender det - men de fleste elsker det når de prøver det!

Cristal til 1295 er et sygt kup, jeg vil dog gerne tilbyde lokale slagelseanere en billigere pris - bare for sjov ;)

24-12-2009 22:49 #76| 0

Damen har arbejdet for Moët & Chandon i flere år

Og kan kun sige 1 ting. KRUG is the shittttttttttt :)

men for gud skyld aldrig bobler til kransekagen........... dødsynd

eller hvis man er lidt tøser så er Moët & Chandon Imperial Rosé nu også rigtig god, ca. 500 kr. men det er meget smag og behag.

24-12-2009 23:16 #77| 0

@KBB

Det er den trinde 'unge' mand med den brede midterskilning og den meget afdæmpede facon, der har taget mig i hånden i biksen indtil videre.
En kollega og jeg kom et par gange om ugen i november og hentede sager til vores kurser.

Tror dog at du blev sat på slæbetjansen ud til bussen et par gange ;)

I har desuden fået en god pr-maskine i os, for _alle_ der fik Brachettoen spurgte til hvor vi fik den fra.
I min noobness kunne jeg ikke forklare den bedre end at den var som top smødet luxus asti ;)

Jeg hilser næste gang

24-12-2009 23:21 #78| 0

@Butch_dk
Tror dog at du blev sat på slæbetjansen ud til bussen et par gange ;)

Ja, man er jo ikke elev for ingenting! :-)

@Snoogy
Det er rigtigt. Det er en super ærgelig trend at der er i danmark at man går ud og køber en dyr champagne (som i 95% af tilfældene vil være tør) og serverer den sammen med noget lækkert, sødt, nøddet som kransekage.

Skal det være pagne, så skaf demi-sec som minimum!

24-12-2009 23:36 #79| 0
OP


I har desuden fået en god pr-maskine i os, for _alle_ der fik Brachettoen spurgte til hvor vi fik den fra.

shippede 6 flasker blindt når i nu taler den så højt op
24-12-2009 23:50 #80| 0

@kbb
Ved du hvem jeg beskriver ? Kan sgu ikke huske navnet.

Problemet med at drikke brachettoen er at selv nogenlunde varm-sommeraften-asti vil virke som total spild af tid fra nu af, når man til 2x prisen kan få noget så lækkert.

Hvad skal man købe, hvis man vil et niveau højere op end Brachetto d'Acqui docg 2007 (og dermed risikere endnu dyrere vaner)?

25-12-2009 15:20 #81| 0

@Butch_dk

Vi har faktisk ikke en brachetto der er af højere niveau end den der, jvf. mine tidligere posts er brachetto ikke særlig populært i danmark (endnu)

Men den du snakker om er af overraskende højt kvalitet (også deres moscato - hvis folk er mere til den lyse udgave :-)

Jeg tror du har snakket med Jonas, kan det passe han har skjorte og en del sort skæg?

25-12-2009 15:42 #82| 0

Pyhaa ;) Så skal jeg ikke bekymre mig om at I hiver version 2.0 frem næste gang jeg er der.

Og lyder rigtig nok med Jonas - selvom jeg kun kan huske at skjorten er rigtig.

25-12-2009 16:32 #83| 0

KBB

Kan du også skaffe cristal rose?

Jeg må også erkende at det er sq en skarp pris du kan tilbyde på alm cristal

25-12-2009 16:38 #84| 0

@HolchKnudsen

Har vidst en enkelt flaske liggende, men kan på ingen måde matche vildmedvins pris på den :-)

Jeg kan se hvad jeg evt. kan tage den hjem til, hvis du er interesseret

26-12-2009 03:02 #85| 0

@HolchKnudsen

Går vi lidt længere ned i prisklasse omkring 200 kr. lidt over lidt under for en kl. 12 Champagne (Evt. bare en fake) hvad kan så anbefales?

26-12-2009 21:14 #86| 0

@Bobby

Generelle Huskeregler;

Champagne koster! Det er langt bedre at give mere for en Cava/Sekt/Cremant end at købe en halvdårlig champagne. Sørg for at den er så sød som mulig, Minimum Demi-sec på Champagnelabelen.

Et råd er at købe din pagne hos en vinhandler, ofte giver de mulighed for at smage og hvis ikke har de i hvert fald gode råd med på vejen :-)

27-12-2009 22:06 #87| 0

Hiijacker lige

Skal et smut ned til Tyskland imorgen og påtænker at ordne lidt af nytårsindkøbne på vej hjem.

Selvom god champagne givetvis koster mere end jeg vil ofre så håber jeg alligevel i gider smide et par råd.

Jeg skal have to flasker champagne, eller to slags skulle jeg måske sige.
En til velkomst/opstart og en til kransekagen kl tolv.

Vil helst ikke ofre mere end max 300 kr pr flaske

www.border-shop.dk/Sortiment/Champagne+og+Mousserende+vine/Champagne.aspx?page=2

www.calle.dk/products/productlist.aspx?MenuItemID=1&storeid=6&LPS=False

Det er de to steder der bliver handlet. Hvad bør jeg gå efter inden for de to butikkers udvalg? Jeg kender kun få af dem, og hvis ikke der dukker andre råd op bliver det nok bare Möet & Chandon Brut til 239,95 flasken i boardershoppen..

28-12-2009 15:56 #88| 0

Sry for hijack og jeg orker ikke at kigge hele tråden igennem, hvis svaret står her.

Men er der nogle der ved om man kan købe Cristal eller Armand de Brignac (Ace of Spades) i en butik i Århus? Det skal bare være gangsterchampagne. (:D)

På forhånd mange tak. :)

28-12-2009 16:35 #89| 0

Cristal sælges i en vinbutik på strøget.. Hvis du kommer fra banegården og går over vejen til strøhet, så ligger den ca. 75-150m. oppe på højre hånd :S

gl ;)

28-12-2009 17:28 #90| 0

Hmm, er selv på udkig efter en sød kl. 12-flaske, men er sgu lidt på bar bund. Budgettet er omkring 100 kr., og det er ikke et krav, at det er champagne. Overvejer lidt Mondoro Asti eller Louis Laurent Demi Sec (2 for 200 kr. i Irma).

28-12-2009 17:54 #91| 0

Mht til pagne i den billige ende som nogen spørger om vil jeg til enhver tid købe noget sød boblevand i stedet.

Selv drikker jeg det gode Champagne til forret/velkomst og kl 12 til kransekage kommer der en Moscato D'Asti på bordet fra Spinetta. Den ligger i 150 kroner og kan fås hos Enoteca i kbh, som jeg linkede til længere oppe.

Jeg ser ingen grund til at spendere mange penge på Champagne til kl 12 pga

- Tør champagne og sød kransekage er en big nono og en kæmpe misforståelse. Lidt som at købe en ferrari og så lade konen køre dig rundt i den.

- Der findes imo ikke god "sød" champagne. Og selv sådan noget dec og semi-dec, som skal forestille at være "sødt" er slet ikke sødt nok til kransekage.

- Folk er bankelamme kl 12 og kan ikke smage forskel på en gammel Krug og en random Cava.

28-12-2009 19:43 #92| 0

@ Holch mf

Hvad siger i til denne champagne?? herbert beaufort grand cru er det noget jeg kan se frem til?

pft

28-12-2009 20:01 #93| 0

Kender den ikke :(

28-12-2009 20:03 #94| 0

Hvad siger folk til Moët Chandon Nectar?

29-12-2009 14:05 #95| 0

@xoB-

Tytyty, det skal undersøges i dag :)

29-12-2009 14:46 #96| 0

@Deadboy
Den er bedre end deres standard brut til kransekagen, men kan nok stadig virke en anelse for tør for de fleste.

29-12-2009 15:07 #97| 0

Til inspiration røg jeg i følgende:

Rødvine:
Starter med: Clos-Vougeot 2003 Grand Cru fra Chateau de la Tour
Herefter: Corton Grand Gru Breassande 2005
Og endelig et par oversøiske: Rupert og Rothschild Baron Edmond 2003.

Vinene fra Bourgogne er i mine øjne helt outstanding, og noget af det allerbedste man får af "nyere" vine. R&R Baron Edmond er et decideret valuekøb og konkurrerer med vine til det dobbelte i pris.. Og samtidig en excellent finish når hovedretten synger på sidste vers.

Hvidvine:
Jeg var ret vævende, og var egentlig først bare på Puligny Montrachet Grand cru.. Men jeg har været skuffet et par gange, og da menuen også samtidig lægger godt op til nedenstående, blev det mit valg:

Starter med: Chablis Grand Cru 2006 ("Vaudesier").
Herefter: Nuits-Saint-Georges 2005 ("Les creux fraiche eau").

Sidsnævnte er lidt den "sikre", som jeg har smagt mange gange før og bemærkelsesværdigt god - specielt til prisen. Chablis'en er et sats.. Bliver spændende at se om de kan leve op til forventningerne.

Af champagne, røg jeg i Michel Genet (Prestige fra la cave de cave blanc).

Feel free to comment ;-)

/AB

29-12-2009 15:29 #98| 0

@Asger_b
Lyder rigtig lækkert. Jeg tror sgu faktisk jeg har "rørt dine druer" if you know what I mean :)

Hvis jeg husker rigtigt er Chateau de la Tour det slot som ligger i selve Clos-Vougeot marken - var der i 2003 og smage vin og gå i marken.

Syns nu stadig de Bourgogner er for dyre.... hvad er den R&R for noget og kan den købes herhjemme ?

29-12-2009 18:08 #99| 0

Puha, det er godt nok nogle år siden jeg har været i Bourgogne, men jeg mener altså at Labet bor ret stort, og den mark er en skråning, der ligger lidt væk.. Men jeg kunne bestemt tage fejl - mine vinture har været lettere "beduggede" ;-)

Jeg har købt Baron Edmond her: www.lorentsens-vin.dk/55_sydafrika.htm

29-12-2009 20:02 #100| 0

Arr.. Clos-Vougeot marken ligger lige ud til landevejen gennem Cote-D'or og den er kæmpestor (den største Grand Cru mark) og MIDT i marken ligger selve slottet ... som i øvrigt ER ret stort - nu måtte jeg lige finde det på google maps - her :
maps.google.com/?ie=UTF8&t=h&ll=47.174443,4.956014&spn=0.008577,0.01899&z=16

Men det var et sidespor - vinen lyder lækker.

29-12-2009 20:16 #101| 0

Louis Laurent demi-sec er et ret godt bud på en billig "sød" Champagne. Den er lige blevet sat på tilbud i Irma, 2 stk for 200. Den koster 150kr normalt, den drikker jeg vel ca en flaske af om måneden :-)

den er ikke asti-sød men derimod ganske velsmagende og er fin at drikke uden mad. Som flere andre påpeger, så er Brut Champagne ikke skide velegnet uden mad.

30-12-2009 16:33 #102| 0

Så er mad + vin til i morgen næsten på plads. Konen laver mad og taget i betragtning af at hun ingen maduddannelse har, er hun sq en engel til det.

Jeg kan ikke blive enig med mig selv om vin til forretten. Jeg håber der er nogen mad+vin kyndige der kan byde ind.

Velkomst
Mad: Blinis med fersk røget laks. Hertil en urte creme på mayonaise med rødløg, purløg, dild og persille

Vin
Champagne, Billecart-Salmon NV Rosé Magnum.


Forret
Smørstegte kammuslinger på en mos af "sweet potatoes". Hertil en lille stribe pancetta rundt om muslingen og en pancetta/honning glace.

Vin
Den sikre: Dönnhoff, Kabinett 2007. (Riesling fra Mosel)
Gambol: En af følgende 3 Champagner:
Cristal Rosé, 1996
Dom P Rosé, 1996
Dom Ruinart Rosé, 1996.

Jeg er meget i tvivl om champagne bliver for tørt. Håber at en somellier falder over tråden og sætter mig på plads. (Thinly veiled brag, jeg ved det)


Hovedret
Andebryst med smørstegte kartofler. Hertil en vaniliesky, ristede svampe og friske hindbær.

Vin:
Bourgogne, Vosne-Romanée village 2007 , Robert Arnoux
Bourgogne, Les Suchots 1'er cru 2007, Vosne-romanée, Robert Arnoux.


Ost
Saint-Agur blåskimmel med bærkompot på brombær, hindbær og blåbær med vanilie og portvin.

Vin: Colli Orientali Del Friuli, Picolit 2005, Ermacora. (Desertvin fra Friuli på obskur "uddød drue", ret Sauternes agtig)


Desert
Chokolade-trøffelkage med cognac/chokolade creme. Hertil vanilie is og friske hindbær

Vin: Recioto di Soave, La Colombare 2004, Pieropan


Kl 12
Hjemmelavet kransekage lavet fra bunden med mandler og ikke noget snyde marcipan. Hertil Moscato D'Asti fra La Spinetta.

30-12-2009 18:00 #103| 0

Jeg har valgt ikke at koebe noget som helst til imorgen endnu, da jeg troede nytaarsaften var 2-3 dage vaek.

Det var vist mig, der var vaek.

Med det sagt var planen at holde en meget low profile nytaarsaften i aar. Sidste aar blev det til en suite paa Hotel Phoenix og undfangelsen af min soen efterfulgt af en toemmermandstur til Paris.

I aar staar den saa bare paa nogle boeffer fra den lokale slagter og et godt glas vin efterfulgt af fyrvaerkerishow ved soeen (eller stjernekiggeri fra altanen)

30-12-2009 18:46 #104| 0

lol:

"- Tør champagne og sød kransekage er en big nono og en kæmpe misforståelse. Lidt som at købe en ferrari og så lade konen køre dig rundt i den."

30-12-2009 19:08 #105| 0

@Holchknudsen

Lyder sgu som en kongemenu

Champagne er da perfekt til kammuslinger! :)

Vi skal selv ha' Champagne til Humerbisque: gastromand.dk/nytar-mad-nytarsmenu-opskrift/

/Godt nytår

30-12-2009 20:02 #106| 0
OP

@ hk lyder fandme godt.


vores menu med vin bliver ( I må gerne komme med indsigelser hvis sammensætningen ser skidt ud) :

appetizer:

champagne Brut Rosé fra Henriot

Øster med kryddermarinade af blandt andet lime chili ingefær koriander og hvidløg, med groft brød.

forret

Pighvar med cider og champignonsauce

dertil Corton-Charlemagne 2006 fra Bonneau du Martray

Hovedret


Fasan med dadler og portvinsauce

dertil Vosne 1er Cru Les Suchots 2007

dessert: chokolade fondant a la Wassim Hallal med hjemmelavede vanilleis og appelsin sorbet

dertil Brachetto d'Acqui docg 2007 (tak til KBB for den personlige hilsen og den hurtige betjening)

kl 12 hjemmelavede kransekage dog med snydemarcipan. og sikkert en Brachetto d'Acqui mere :)

Dog er det meste af vinmenuen afhængig af at leveringen fra vinrosen kommer imorgen. plzzz



30-12-2009 20:04 #107| 0

@Holch

Alt for lækker menu, hvornår må jeg være der? xD

30-12-2009 20:14 #108| 0

Man skal sq stå tidligt op for at slå hahila's menu.. Ser rigtig lækkert ud. Vin og mad passer imo perfekt sammen

30-12-2009 20:23 #109| 0

Nu lader det til at HolchKnudsen har rimelig styr på de våde varer, så jeg vil gerne høre din mening om Armand de Brignac Ace of Spades. Er udmærket klar over at det er form fremfor indhold, men omvendt må det da næsten være en rimelig Champagne når den koster 4.200,- kr.

Hvad siger oraklet

30-12-2009 20:50 #110| 0

4.2k? wow. Det er mange penge.

Jeg må indrømme jeg kender meget lidt til det og har ikke smagt det. Mit eneste kendskab er faktisk via pokerspillere :D.

Man må gå ud fra det er godt til de priser, men på den anden side har flere Champagne huse været i stand til at drive priserne op i uhørte lejer ved hjælp af succesfuld marketing. Cristal fx, som tager ca 1.3k for basis og 3k for Rosé, priser som er 10 doblet på en 15-20 år

Jeg kan forstå de laver 3 champagner. En guld, en blanc de blanc som er i en sølv flaske og en rose som er i en lyserød flaske. Og så er der gud hjælpe mig en enkeltmarks på vej. Jeg tør ikke tænke på hvilken pris den bliver solgt for. Jeg ville ikke blive overasket hvis deres plan er at konkurere med Krug's Clos de Mesnil til ca 8k og Krugs Clos de Ambonnay til ca 20k - begge enkeltmarks.

Krug's to enkeltmarksvine er for øvrigt de eneste champagner jeg kender til som er dyrere end den pris du citerede. Så målt på pris må Ace of Spades være den 3 bedste champagner i verden ;)

Hvis vi inkluderer alt slags vin er der vel kun en 25-30 vine som er i det prisniveau eller højere. Vine i de prisniveauer er enten excepionelt sjældne eller meget succesfuldt brandede - som oftest det første.

For de fleste poker spillere må det at åbne en Aces of Spades vel være indbegrebet af at være balla :D

30-12-2009 21:06 #111| 0

@hahila

ser satme godt ud!

30-12-2009 21:14 #112| 0

Som så mage andre Top Champagner er den væsentlig billigere på Systembolaget der fik jeg den selv til 2.500 svenske. Har dog ikke smagt den endnu den passer vist bedst til at fejre en sejr i en stor søndagstur ;-)

30-12-2009 21:15 #114| 0

@ Holch

Mht Dom P Rosé 1996, så fik vi den for et par år siden hos Sasuke, og den er virkelig lækker.. Men til kammuslinger, kunne jeg godt lade boblerne fra en laurent perrier rosé ramme tungen i stedet, den er ikke nær så tør. Og så er den forholdsvis billig også.

30-12-2009 21:15 #113| 0

asti til 79.95,- for kan intet smage på det tidspunkt.

30-12-2009 21:24 #115| 0

Skænk

Jep, jeg skulle lige til at skrive et indlæg. Ser ud til at std pris i USA for den er 300 USD. Nogen steder har den endda på udsalg for så lidt som 220 USD. 4.2k danske virker umiddelbart som en ret hysterisk pris.

Og ja, fuldstændig std at champus er billigere i systembolaget


Knish

Dom P Rose er afgjort en dejlig rose. Men det er nok lidt sent at finde nye ting i byen. Så jeg må holde mig til ting fra skabet

30-12-2009 21:37 #116| 0

Holch,

Goer mig en tjeneste og se om du kan faa fat paa et par flasker Ayala (naturligvis ikke til i aften).

Er interesseret i at hoere din mening, samtidig kan jeg ikke faa fat i nogle flasker i nabolaget herovre (USA), saa vil lige hoere om de stadig er up to par foer jeg gaar igang med at bestille hjem.

30-12-2009 22:22 #117| 0

Jeg tillader mig at tilte over ikke at kende HK og ikke være i Århus når Hahila og Marie folder sig ud! :-/

30-12-2009 22:58 #118| 0

Pokerheh

Jeg har så vidt jeg husker en gang for noget tid siden smagt deres basis cuveé. Kan det passe den ligger i en 300 kroner eller så? Hvis det er den så var den ret fornøjelig og et godt køb.

Det er ret std at non vintage champagne i 200-300 kroners klassen fra små "ukendte" producenter er ret gode køb. Prisen afspejler kvaliteten langt bedre hos små producenter, som laver vin for at lave vin. Altså sammenlignet med store producenter som Moet&Chandon, Cliquot, Bollinger osv som mere laver vin for at lave penge, hvis du forstår.

Du kan dog med 100% sikkerhed finde gode køb i USA. Prisen på vin/champagne er rigtig lav i USA sammenlignet med DK. Tror meget hænger sammen med at de har mere konkurrence på de enkelte mærker.

Her er der fx en engelsk vinshop der har Ayala NV til 22 pund
www.thedrinkshop.com/products/nlpdetail.php?prodid=2527

Her er en liste over butikker i USA der har Ayala til ret fordelagtige priser. Helt ned til 28USD.
www.wineweb.com/scripts/search2.cfm/Champagne%20Ayala/

30-12-2009 23:45 #119| 0

skal kun stå for dessert og er næsten færdig:

Mørk chokolade gelato (en tung genganger fra sidste år)

Appelsinsorbet med små twist (stjerneanis og limeskal i siruppen - gin, lime og citron blandet i den friskpressede appelsinsaft)

Serveres med chokoladefudge med chili og flagesalt, karamelfudge med peanuts og appelsin/grape-lameller.


Hertil den føromtalte Brachetto d'Acqui docg 2007

skovgaardvine.dk/product.asp?product=3972

31-12-2009 00:04 #120| 0

@ Holch,

Ingen tvivl om der er gode koeb at goere herovre. Den lokale biks har bare ikke Ayala og jeg var ikke sikker paa om det lille slot stadig lavede gode vine efter de blev opkoebt af Bollinger firmaet i 2005.

Deres cuvee kunne omkring aartusindeskiftet faaes hos Erik Soerensen for omkring en 100-kroneseddel og var helt sick value.

31-12-2009 08:06 #121| 0

Der gik sport i at udrydde rester, så nu er der en klat granatæble-ingefær sorbet og mango-basilikum ditto med i desserten.

Da past. æggeblommer var udsolgt i hele byen, havde jeg pludselig en masse hvider til overs fra mine æg. Så nu er der en kæmpe pavlova med marcipan i ovnen, til at servere isen på.

www.kitchenaid.com/flash.cmd?#/product/KSM152PSCP/ <-- nappede den der i julegave, og den har været i brug til samtlige dele af desserten ;)

31-12-2009 13:33 #122| 0
OP

Da postDK ikke kunne deliver måtte jeg i Vinoble
så menuen hedder


vores menu med vin bliver ( I må gerne komme med indsigelser hvis sammensætningen ser skidt ud) :

appetizer:

Champagne Krug Grande Cuvée
+ kaviar

Øster med kryddermarinade af blandt andet lime chili ingefær koriander og hvidløg, med groft brød.

forret

Pighvar med cider og champignonsauce

Øko Gewurzr Clos Windsbuhl, Alsace, Zind-Humbrecht 2006

Hovedret

Fasan med dadler og portvinsauce

Cháteau Gris, Nuits-Saint-Georges Ier Cru, 2005
og måske
Barbaresco Marcarini 2005

dessert: chokolade fondant a la Wassim Hallal med hjemmelavede vanilleis og appelsin sorbet

dertil Brachetto d'Acqui docg 2007

31-12-2009 13:53 #123| 0

Der kommer krug på bordet. det kan ikke gå galt!

31-12-2009 14:09 #124| 0

Har købt

den gule enke veuve clicquot ponsardin sec 310kr
laurent-perrier brut l-p 200kr

er det noget sprøjt eller kan det drikkes har ingen forstand på boblevand

31-12-2009 14:48 #125| 0

Jeg har drukket Laurent Perrier's NV brut der flere gange og synes sq den er en fin aperitif champagne!

Har aldrig smagt Clicquots sec.

31-12-2009 14:52 #126| 0

@ Holch

Dom Perignon årgang 2000

Er dette en god pagne ?

01-01-2010 15:55 #127| 0

@Butch_dk

Var Brachettoen ikke bare kanon ? Jeg havde købt en billigere flaske, dog også fra Piemonte. Det var bare den der var på tilbud i brugsen til 60 kr.

Men alle gæsterne var vilde og sagde den skal vi have skrevet op hvad hedder ;)

Og da du så har investeret i den lidt dyrere udgave må det have været ren guf ;)

Vi fik så en Le arche Amerone fra 2003 til hovedretten. Det er altså også en dejlig vin ;)

Glæder mig til en dag og fyre de ca 400 kr af på en flaske Bourgogne som i lovpriser i denne tråd..

@K_B_B eller Holch

Kan man ikke finde nogle gode Bourgogne til måske 200 kr flasken ?

04-01-2010 21:25 #128| 0

@mikkmakk

Den blev svælget ned med stort velbehag bordet rundt.

Tror lige jeg har købt din flaske i kvickly i dag, den står og venter på at blive åbnet.

Piemonte
Brachetto
og nedenunder:
Umberto Fiore

Enkeltflaske-pris er = ca halvdelen for kvickly-vinen, så nu må vi se om nooben kan smage forskel.

Derudover kan jeg anbefale seneste nummer af Gastro. 6 siders artikel om bourgogne-vine, med anbefalinger fra 220,- til 8K.
(Bonus-artikel om champagne i samme nummer)



@Hahila
Havde vi snakket den for højt op eller er du med på brachetto-vognen nu ?

04-01-2010 22:25 #129| 0

@Mikkmakk

Det er i hvert fald svært. Min butikschef, som har smagt mere vin en anden jeg kender personligt siger at man ikke får den fulde bourgogneoplevelse før man smider en 300-400 kr!

Men man kan måske være heldig at finde nogle tilbud og/eller små producenter, det skal jeg ikke kunne afvise.

Håber i øvrigt dig og tuz havde en god jul og godt nytår :-)

06-01-2010 11:38 #130| 0
OP

Når jeg nu fik en masse hjælp fra diverse mennesker på PN i begge tråde vil jeg lige droppe nogen billeder og kommentarer.

appetizer:

Champagne Krug Grande Cuvée
+ kaviar med små smørstegte blinins.


glemte desværre at få et billede af dette men det smagte lækkert.


Øster med kryddermarinade af blandt andet lime chili ingefær koriander og hvidløg, med groft brød.

img13.imageshack.us/img13/284/img1545o.jpg

rigtig lækker frisk ret, og pagnenen smagte rigtig rigtig godt, men jeg tror måske ikke min næse og smagsløg er helt nuanceret til at jeg ved jeg vil kunne smage forskel på en god og en rigtig god pagne.


Pighvar med cider og champignonsauce

img69.imageshack.us/img69/4849/img1550f.jpg
img190.imageshack.us/img190/944/img1551w.jpg

blev super lækkert, pighvar er bare en fantastisk fisk, saucen blev en lille smule for kraftig smagte virkelig godt men den dominerede lidt fisken. Hvidvinen fra Zind Humbrecht var lige noget i den stil jeg søgte fantastisk lækker.

Øko Gewurzr Clos Windsbuhl, Alsace, Zind-Humbrecht 2006

Hovedret
Fasan med dadler og portvinsauce


img707.imageshack.us/img707/5759/img1552s.jpg
img11.imageshack.us/img11/8614/img1553p.jpg
img163.imageshack.us/img163/7433/img1554.jpg
img13.imageshack.us/img13/9353/img1555n.jpg


fik vi desværre tilberedt lidt forkert, og den blev en kende tør, men skal vi helt sikkert prøve og lave igen, dadlerne og portvinsaucen var lækker.

Cháteau Gris, Nuits-Saint-Georges Ier Cru, 2005
Igen rigtig lækker vin, men jeg er sgu ikke en sommelie i svøb.

dessert: chokolade fondant a la Wassim Hallal med hjemmelavede vanilleis og appelsin sorbet


img190.imageshack.us/img190/482/img1561zv.jpg
img11.imageshack.us/img11/5281/img1562on.jpg
img13.imageshack.us/img13/6021/img1563ds.jpg


smagte fantastisk, fondant blev meget underbagt bevist fordi jeg er en kæmpe sucker for halv flydende choko.

dertil Brachetto d'Acqui docg 2007
Gik perfekt til. og virkelig en fantastisk vin til prisen.

06-01-2010 11:41 #131| 0

Links virker ikke.... :(

Lyder ellers godt

06-01-2010 11:42 #132| 0
OP

så virker det!

edit: og nej fotograf bliver jeg heller aldrig...

06-01-2010 12:11 #133| 0

...ellers et festligt nytårsbord I fik lavet jer ... :-)

Kof.

06-01-2010 13:46 #134| 0

Hey Hahila.

Jeg beklager hvis jeg har lokket dig til at spendere på Krug og at du ikke fik det store ud af det :(. Men altså forskellen på god vin/champagne og stor vin/champagne er ofte ret lille. Jeg mener der er ofte stor forskel ved at gå fra en rødvin til 400 i forhold til 50. Men at gå fra 400 til fx 1200 er typisk ikke lige så forskelligt og for ikke øvede kan det være svært at smage forskel.

Når priser på rødvin kommer over 500-800 er det for øvrigt ofte et spm om at navnet/regionen er hypet og prisen afspejler ikke nødvendigvis omkostningerne.


Std med tør fasan. Fucking umuligt dyr at tilberede imo. Hvis du gerne vil spise vildt fugl. Kan jeg for øvrigt anbefale due. Det er måske en smule nemmere at finde og det er afgjort nemmere at tilberede. Duebryst er for øvrigt noget af det lækreste fugle kød imo. Men altså fasan når det virker går også lige i skridtet på mig!

06-01-2010 14:04 #135| 0

@Hahila

Tak for de positive ord om vinen, vi mener også den er helt fantastisk!

Og du burde gemme kassen, for obv skrub/karma reasons

06-01-2010 15:04 #136| 0
OP

HK jeg synes det var super fedt at prøve og jeg har en kæmpe nysgerrighed for at prøve det bedste og det var også en stor oplevelse, ikke mindst fordi denne tråd var med til at bygge en rigtig god stemning op omkring det.

+ d.4 januar ankom der en fin kasse fyldt med en masse af de vine fra vinrosen du anbefalede som jeg også glæder mig super meget til at smage. skal nok sende en PM når de bliver smagt. + Due lyder bestemt som næste projekt jeg må kaste mig ud i.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar