Hej PN,
Har en bekendt som plejer at brygge noget vin/mæsk med følgende ingredienser:
2 pk. sukker
2 pk. hjortesalt
2 pk. tørgær
20 liter vand
blandes sammen i en stor dunk og skal så stå og gære i stuetemperatur i 14 dage.
Jeg overvejer at give det et skud, men er lidt usikker om det kan være farligt på nogen måde? Evt nogen af jer der har erfaring eller gode råd til at brygge selv? eller måske en opskrift i har lyst til at dele?
Tak :D
Hjemmebrygget vin/mæsk?
Vandvin ? Hvad kommer smagen af i det der ?
@ clrawe
Han virker ikke som typen der er særlig eftertænksom.. bare der er procenter i så er det godt nok for ham :P
@Zaphod2000
Smagen kommer når vinen blandes med Schweppes :D
Alle de der ingredienser+tid kan da paa ingen kompensere for hvad en baellevin koster i netto disse dage.
Sådan en gang "vandvin" kan sagtens blive til skrappe sager:
www.google.dk/images?q=distillation+pictures&oe=utf-8&rls=org.mozilla:da:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&ei=9xi-TMPHCoahOt6H-SM&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=1&ved=0CCgQsAQwAA&biw=1222&bih=855*
Kunne det tænkes at sætningens første del .. hænger en smule sammen med sætningens anden del. ♥
-Tyson
miketysonpoker.blogspot.com
Kan ikke se hvad ideen er med fermentering af hjortetaksalt (ammoniumhydrogencarbonat), men med en "luftlås" på så CO2 kan forlade dunken uden at der kommer ilt til reaktionen er det mere eller mindre ligefrem. Kig evt. på hvordan mange svenskere brygger deres mæsk:
www.amazingstill.com/se/Plastbrannaren.pdf
Der er ikke noget farligt ved, at drikke den fantastiske masse du for ud af det! :o)
Men afhængig af hvilken beholder du bruger. Så er det rigtig smart, at benytte en gærlås!
Hvis det er fordi det er noget specielt, selv at lave det. Så smider jeg lige et link til en side. Der primært henvender sig til ølbryggere. Men der er en link side til indkøb. De fleste der sælger ting til ølbryg. Har også ting til, at producere vin og likør(avanceret vandvin).
www.haandbryg.dk/indkoeb.html
2 kg sukker fermenteret, giver cirka 1,3L ren alkohol teoretisk, praktisk er det nok tættere på 1L. Hvis man går ud fra sukker er ren glucose. I en flaske vin (70cl) er der cirka 87mL ren alkohol.
2kg sukker og en pakke tørgær koster vel en 20 kr, så hvis det skal kunne betale sig at destillere vinen fra netto, skal de koste 2kr flasken.
@Kirk
Jeg er ikke sikker på hvad din kommentar betyder? At det mere dignified at destillere vin købt i netto, og derfor det ikke kan betale sig at gøre det selv??
Det virker underligt.
Min kommentar var jo udelukkende for at vise at ren ingrediens prismæssigt kunne det godt betale sig at lave sit eget, i forhold til billig vin fra netto. Men hele ideen med det, er jo ikke at det er for dyrt at købe billig vodka i netto, men charmen ved at lave det selv.
U cant put a price on context bro.
Så længe du bare har styr på, at du vitterligt laver ethanol og ikke methanol (træsprit) ser jeg ingen problemer :)
Man laver altid lidt methanol, men så længe man ikke destillerer, når man ikke koncentrationer der er problemer med. Det kommer først når man destillerer, derfor brygning er lovligt, og destillation ulovligt.
Hvis der skal destilleres, fjerner man den første fraktion der kommer ud af apparatet, da det er methanolen. Men det skal man selvfølgelig have lidt styr på inden man drikker sit syn væk.
Det vil sige at der er ingen fare for at blive blind eller dø af at lave vin selv? så længe man ikke destillerer?
Kennethlhl
Dine udregninger er sikkert fine, men du glemmer vel at det er et fandens besvaer der tager lang tid og produktet vil vaere en lavere kvalitet, ja selv lavere end baellevinen fra netto.
Gaar man efter udelukkende at maxe kroner/alkohol saa er det da klart at man vil kunne spare lidt ved at lave alt besvaeret selv, men det kraever vel ogsaa noget udstyr udover tiden.