hjemmelavede god grinder mad

#1| 0

Hey PN. Jeg søger inspiration til god grinder mad. betingelserne er at du står foran en aften/nat hvor du har planer om at kampgrinde men ikke gider standart takeaway food. Madlavningen kan sagtens tage nogen timer mens det skal i så fald være noget der skal kunne laves inden, og samtidig indtages men du holder borderne kørende.

så skyd løs med jeres favourit grindermad

14-08-2009 17:30 #2| 0

Lasagne

Så har du også til frokost/aftensmad i morgen

14-08-2009 17:31 #4| 0

pølsehorn ftw

14-08-2009 17:31 #3| 0
OP

der må rigtig gerne linkes til en yndligsopskrift eller skrives ind

14-08-2009 17:32 #5| 0

Er i samme båd, aner ikke hvad jeg skal finde på, så fyr løs...

14-08-2009 17:33 #6| 0

Forstår slet ikke idéen med at bruge timer på at lave mad for derefter at indtage det mens man grinder??

Min gourmet ekspertise når vist kun til Chili Con Carne (men den er god ;)

14-08-2009 17:35 #7| 0

Tunfrikadeller smager godt, hurtigt at lave og samtidig sundt samt en god stor salat med en olie/eddike dressing.

Desuden laver jeg 1L smoothie i en blender og supplerer med vand og müsli bars ved siden af.

14-08-2009 17:36 #8| 0

Alle kan vel lave lasagne :)

Men husk at bruge friske lasagneplader, da det giver et dejligt touch.

Og så kan du smide gulerødder, peberfrugter og lign. i efter ønske. Husk bechamel/mornay sauce (og kød).

14-08-2009 17:43 #9| 0

fingermad er seføli vejen frem:

Små hjemmelavede forårsruller:
www.dr.dk/DR2/Annemad/Opskrifter/Opskrifter_2008/uds_3/20080922154311.htm

Dim Sum
www.bbc.co.uk/food/recipes/database/porkandprawndumpling_89283.shtml

Begge dele er top nemme at lave, køber aldrig færdiglavede forårsruller mere.

14-08-2009 17:52 #10| 0
Pasta med tun, hytteost og persille

- Sæt pasta over (500 g.)
- Hak en røvfuld persille (min 100 g.)
- Svits et løg og to-tre fed hvidløg i olie
- Smid persillen i
- Smid tun i (to dåser)
- Hæld persille, løg og tun over pastaen
- Rør op med 250 g. hytteost
- Smag til med salt og peper og eventuelt citronsaft

Så er det også rester til dagen efter eller natmad.
14-08-2009 18:04 #11| 0

Lakseroullade i en tortilla, så kan du hele tiden tage en haps ud af køleskabet.

www.madabc.dk/Tortillas+med+laks+og+ruccolasalat.aspx?id=0&l=T&dbid=33179b2b-b5fb-4fc5-b6e9-b1b802bdf754&t=128661552720000000

Kan også laves med en Serano/Parma skinke med noget salsa og rocula.

14-08-2009 18:08 #12| 0

Con Carne it is...

Grønthandleren havde Habenero :-)

14-08-2009 18:18 #13| 0

Tunsalat + toast = love :D.

14-08-2009 18:22 #14| 0

bladselleri, gulerødder og løg snittes fint(ca. samme mængde som kød tilsammen).
Nu hælder du det hele i noget opvarmet (god) olivenolie og hvidløg efter behag. svits indtil de begynder at afgi damp, så tager du grøntsagerne og hælder hakket oksekød(3/4) og svine/kalv(1/4 af kødet) i. Svits indtil kødet er brunet...
Panden sku nu har nogle rester af kødet i bunden. For at få al det med, svitser du panden i en tør hvidvin/øl/rødvin alt efter hva du har lyst til(regn med en halv flaske pr 500g kød), personligt er jeg mest til hvidvin. skrab godt i bunden så du får det hele med, og hælder kød og grøntsager i.
Nu hælder du så dine tomater(1dåse/flaske/karton pr 500g kød) ud over, dette kan være: friske hakkede, hakkede på dåse, flåede på dåse (som du selv hakker og som gir en bedre smag og konsistens) eller italiensk tomat mos(det der på kartoner, og det som er min personlige favorit af "færdig tomater").
Tilsæt en økse/grøntsags bouillion(½ pr 500g kød), og lad det koge. Smag til med salt og peber og serveres med friskrevet parmasan.

Husk at hæld en god olivenolie ud over din spaghetti efter du har kogt den, for at det ikke hænger sammen(selvfølgeligt bare et godt dryp, ikke en liter)

ps. Tørret pasta kan godt være bedre end Frisk pasta. Prøv evt Irma, de har en blå/hvid farvet "luksus pasta". Den koster vel omkring 30kr for en pakke. Det er den bedste pasta jeg har fundet i kbh.
(det vigtige er om spaghettien er glat eller rug(nej jeg mener ikke helse pasta), glat = ingensovs på pastaen, rug overflade = suger den til sig)

pps. Lad være med at brug tiderne der står på pasta pakkerne, og smag på pastaen undervejs istedet. Dette sikrer at i oftere ikke får udkogt/hård pasta, men al dente istedet.

14-08-2009 19:25 #15| 0

Irma's pasta hedder De Cecco, og jeg er enig med macstarr i at den indtil videre er den bedste tørrede pasta jeg har smagt. Er specielt vild med den tykkeste af deres spaghetti varianter.

14-08-2009 19:39 #16| 0

jaa hvem kan ikke spise et stykke smørrebrød og drikke en kold øl. det kan laves i forvejen og spises døgnet rundt:)

suppe som kan varmes i micro ovn. + flutes

en pasta salat med hvad man nu har lyst til.

frikadeller + kartoffelsalat.

kyllingelår, rugbrød og agurkesalat.

sanwiches.

pizza snegle.

osv osv osv.

14-08-2009 19:47 #17| 0
Indkøbsliste:
Hakket oksekød
Nudler
Løg
Cocktailpølser

Hakket oksekød ned i en gryde til det er brun, derefter smid de hakket løg ned i. Lav nudlerne og varm cocktailpølserne imens. Til sidst blander du hele lortet sammen. I hvertfald noget lignende. :D
14-08-2009 20:30 #18| 0

Lav en ordentlig spand osso bucu

www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=6854

med ris til, og smother den godt med gremolata:

hakket persille
knust hvidløg
reven citronskal(øko)
reven parmasanost

Sådan et kongemåltid er det rene anti-tilt

14-08-2009 20:37 #19| 0

Lasagne m. bacon i kødsaucen og spinat/babyspinat fordelt over pastapladerne + hvidløgsbrød.

Chili con Carne m. okse, løg, chili, bacon, champignon, bønner og peberfrugter + groft brød.

Kyllingefilet skåret igennem m. flødeost i midten, wraped i bacon og serveret med mornay-flødekartofler + flüte...

Mørbradgryde i paprikasauce (svinemørbrad skåret i skiver og svitset) m. champignon, forårsløg, peberfrugter og evt bacon serveret m. frisk pasta eller ris.

Indsæt selv salat efter behov ;)

14-08-2009 20:45 #20| 0

det er ikke de cecco... den er blå gul så vidt jeg husker?
den hedder noget andet....

14-08-2009 20:50 #21| 0

@Jensen og Macstar

Cmon der er kun en pasta der dur... Barilla Numero 5 FTW

16-08-2009 22:41 #22| 0

@ Mac

Det er De Cecco, med mindre der er to der er blå/gule og kan k'be i Irma, og er byens bedste :-)

16-08-2009 23:34 #23| 0

Tarte Flambee (egnsret fra alsace)

Pizzadej
Creme fraiche (fed creme fraiche er altid godt, men 4-9% smager helt fint)
Løg eller scalotteløg
Bacon
Muskatnød

Køb finax pizzamel eller færdig pizzabund. Dejen skal være rigtig tyndt rullet så det ikke bliver en "brødkage".

Forsteg bacon (ikke tørstegt) og sauter løgene bløde i baconfedtet.
Smør pizzabunden med tykt lag creme fraiche og fordel bacon og løg.

Bag i forvarmet ovn på højeste varme med varmluft til kanterne ser sprøde ud.

Revet muskatnød og friskkværnet peber er en nødvendighed.

17-08-2009 13:03 #24| 0

græsk youghurt ned frisk frugt og akasiehonning ftw
z

17-08-2009 13:24 #26| 0

@BobbyOlsen

Laksetortilla'en skal prøves en dag... Den er tilpas simpel for mig :-)

EDIT: Men kanontråd - dejligt med retter, som kokke-analfabeter som mig også kan finde ud af at lave :-P

17-08-2009 13:40 #27| 0

Den Ukrainske ret FTW: www.stram.dk/10.php

17-08-2009 14:05 #28| 0

Min special ret består af dette:

Nudler (en eller anden form for spaghetti i småt format)
1 pakke bacon i tern pr. person
Rucola salat (mængde efter eget ønske)
Creme fraiche

Kog spaghettien og imens steger du baconen på en pande. Når baconen er godt stegt (fedtet skal være væk), hælder du baconen op i spaghettien (ikke noget med at hælde den gode fedtsovs, som baconen ligger i, ud), hvor vandet self er fjernet fra. Herefter tilsættes det den hakkede rucola og til sidst et par spsk. creme fraiche.

Smager hamrende godt :)

17-08-2009 15:15 #29| 0

Hvad med en ostemad:-)

17-08-2009 15:22 #30| 0

Så står der en lasagne med spinat i køleskabet klar til i aften :D

400 g frisk spinat er btw for meget :P Brugte ca halvdelen.

17-08-2009 15:30 #31| 0

Evt. dagen efter du skal grinde løs, kan du bede din kone om at lave pizzasnegle. Her en opskrift jeg selv syntes vældig meget om. ENJOI ;)

arla.dk/Karolines-Kokken/Opskrifter/pizzasnegle/

17-08-2009 15:50 #32| 0

Pastasalat 4tw. tun(og massere af det), æg, majs, ærter, pebberfrugt og lave en god hjemmelavet dressing. Skide let og så skal det jo ikke varmes :)

tager 30 min maks!

17-08-2009 16:20 #33| 0

Justeat.dk lol :)


eller SANDKAGE nammenammenam!

17-08-2009 19:00 #34| 0

Thaimad er da 100 gange bedre end lasagne eller tun med tun i tun ;)


Super let, hurtigt og sjovt at lave og smager alt for godt..

www.dansk-thai.dk/html/31600.php

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar