Yello,
Er blevet lidt forelsket i at lave pizzadej fra bunden, men hvad skal der på?
Kom frisk med jeres bud på en god hjemmelavet pizza.
Holder meget af enkle pizzaer som feks, parma+gorgonzola eller kartoffel,pesto,mozzarella.
Olley,
Hjemmelavet pizza - Hva skal der på?
Løg, skinke og chili.. Evt. også champignon!!
Herhjemme kører jeg altid konceptet: "Jo mere kød på en pizza jo bedre"
Tomatsovs, (dobbelt op på) ost, kødstrimler, cocktailpølser, pepperoni... og generelt bare alt det kød der kan proppes på en pizza skal der på!! :D
Alt andet fyld er imo jævnt ligegyldig. Så længe der bare er pepperoni på!!!
Peppe 4 life!!
Mascarpone i stedet for tomatsovs, tynde skiver kartofler, rosmarin og godt med olivenolie.
Don_T skrev:Mascarpone i stedet for tomatsovs, tynde skiver kartofler, rosmarin og godt med olivenolie.
Lyder lækkert!
super tynde rå skiver, eller koger du dem først?
oliven skal skride ad helvedes til .. Og blive væk .. Og tage livet af sig selv.
Mage til dum grøntsag, eller hvad pokker den kalder sig selv skal man lede langt efter.
Hvis du er sucker for en god kebab, kan du sikkert også få julelys i øjnene over spidskommen.
Brun favorit-hakkekødet let med løg og hvidløg. Giv et skud salt, evt. lidt peber, og så spidskommen efter smag. Det er glimrende med de fleste ostetyper, men nap en god, forholdsvis fed een ;)
Tomat sauce, parmaskinke, og mozzarella ost, og når den kommer ud af ovnen, skal den lige have lidt høvlet parmesan, frisk basilikum, og et stænkt oliven olie :)
Tomat, ost, skinke, kebab, bacon, oksekød, pepperoni, feta og bearnaise sauce
Forstår ikke pepperoni. Blandt de mest modbydelige ting jeg nogensinde har proppet i mundet.
tomat, ost, oksekød, skinke, løg, hvidløgsmør, jalapenos, grøn peber, OREGANO.
Bliver sgu helt sulten efter pizza
Ælter ægte mozarella sammen med lidt hvidløg, olivenolie, salt og peber. Det spreder jeg over bunden og bager pizzaen uden tomatsovs.
Ude af ovnen smider jeg søde tynde skiver tomater på, herefter lidt rucolla. så bresola, lidt ristede pinjekerner og river til slut noget parmesanost udover herligheden.
For guds skyld. Brug nu noget ordentligt mozzarella - det er det absolut vigtigste på en pizza! Lad nu vær med at købe det der pre revet ost.
Kebab, Oksekød, Pepperoni, Skinke, Cocktailpølser.
Af fyld der skal på er Skinke, Kylling og bacon nuts. Doubelt op på ost på også :)
Herhjemme er Parmaskinke,pesto og marinerede kartoffelstykker nuts :)
Og som andre siger, lad for guds skyld være med at købe revet ost, men brug rigtig mozarella
Køb en hel chorizopølse og skær den i små stykker. Nuts!
Ikke de der tynde, store skiver fra pakke.
Edit: Dertil naturligvis (rigtig) mozzarella. Tomatsovsen begynder du selvfølgelig også at lave selv, hvis du ikke allerede gør det ;-
Rigtig mange gode forslag, lækkert at se!
Kom gerne med en god opskrift på tomatsauce, gerne en "rigtig god" og en hurtig til hverdag.
Smelt ansjos og steg lidt hvidløg samen med tyndsnittet løg. Brug gerne en af de dyre dåsetomater eller hvis du har nogle gode tomater med masser af smag så brug dem.
Løg, rød peber, sorte oliven (oh yes) og det protein du føler for.
At dynge den til med 3-4-5 slags kød er helt smadret imo. :)
Buub du er helt flækket :)
Jeg syntes godt nok også at det er helt væk at smide alt muligt skinkestrimler og peperonni på, der findes ikke rigtig noget klammere :)
Kylling og spinat (evt på en blomkålsbund i stedet for normal pizzadej).
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/langtidshaevet-pizzabund-vaed-dej-aeltefri
den der dej - hans pizzasauce er også perfekt :O)
Bacon, bacon & bacon eventuelt tilsat lillemors bare mås. ;)
Tomatsauce, frisk mozzarella (evt. bøffelmozzarella hvis det skal være rigtigt godt), god skinke, god peperoni og friske jalapeños er min favorit pt.
Alternativt er jeg HELT tosset med chicken/bbq pizza. Bbq sauce i stedet for tomat, mozzarella, kylling (filet, stegt og trevlet og vendt i bbq sauce) og igen friske jalapeños. Det smager så vanvittigt godt!
Og lav pizzaen på grillen! En pizza sten er et must - smager fantastisk!
ahrens skrev:
Lyder lækkert!
super tynde rå skiver, eller koger du dem først?
Kommer an på hvor tyndt du kan skære dem. På et mandolinjern, hvor de næsten bliver gennemsigtige er det ikke nødvendigt, men ellers så damp dem lige nogle minutter. Og frisk rosmarin selvfølgelig!
Obligatorisk: Tomatsauce, god salt ost med smag, lidt rucola
Must try: hvidløgsolie, olivenolie, hel grøn chili, kyllingetrimler, krydderier, bønner i baconsvøb
alternativ: salat, agurk, tomatskiver, hvidløgsdressing, løg, timian,
En af verdens allerbedste pizze er: Prosciutto cotto, funghi e panna.
Dvs en pizza med floede som sovs og saa kogt skinke og champignon. Det er simpelt, men simpelthen saa godt.
Jeg tror jeg laver en pizza fra bunden imorgen, selvom mine evner i et køkken er elendige. Så er det vel muligt og klare denne udfordring :-)
Når i snakker ost der ikke er revet, er det sådan noget som galbani i tænker på i stedet?
Derudover hvad med pesto, fungere det på en pizza?
MrNoller skrev:Jeg tror jeg laver en pizza fra bunden imorgen, selvom mine evner i et køkken er elendige. Så er det vel muligt og klare denne udfordring :-)
Når i snakker ost der ikke er revet, er det sådan noget som galbani i tænker på i stedet?
Derudover hvad med pesto, fungere det på en pizza?
pesto+kylling fungerer glimrende på en pizza
Put pesto på efter du har bagt ;)
UTGwithURmom skrev:Put pesto på efter du har bagt ;)
Pestoen skal i sammen med sovsen, det er det eneste rigtige :)
Tomat + Mozzarella + Asparges + Champignon + Pesto (efter den er ude af ovnen, men en tynd hjemmelavet en baseret paa olivenolie og basilikum primaert, ikke det der glas fra supermarkedet spaekket med daarlig ost og pinjekerner)
Det er en winning vegetarpizza.
Min go-to hjemmelavede pizza:
Tomat, ost, tun, rødløg og spinatblade.
Brug evt. lidt olivenolie såfremt tunen ikke kommer fra en dåse med olie i. Rokula eller andet salat kan obv. også bruges, men jeg har været så tilfreds med spinatblade at jeg ikke har prøvet andet. Alt efter præference kan man vente med det grønne til efter pizza'en er bagt. Kan evt. også smide lidt fin-hakket chili på den (eller bare chilipulver i tomatsovsen) hvis man er til det.
@ahrens
Må vi høre din opskrift på pizzadej, hvis den er så guddommelig? :)
Jeg har i mine tidligere morgentimer tænkt over, om det overhovedet er mulig at lave en sund pizza med et minimalt kcal-indhold?
TonnyG skrev:Jeg har i mine tidligere morgentimer tænkt over, om det overhovedet er mulig at lave en sund pizza med et minimalt kcal-indhold?
Nej. problemet er at brød er kalorietæt... ish. Ellers skal du prøvet blomkålsbund. Jeg har aldrig selv prøvet, but appearently it's a thing.
www.youtube.com/results?search_query=cauliflower+pizza
Argyle_DK skrev: Nej. problemet er at brød er kalorietæt... ish. Ellers skal du prøvet blomkålsbund. Jeg har aldrig selv prøvet, but appearently it's a thing.
https://www.youtube.com/results?search_query=cauliflower+pizza
Du kan bare søge efter rootza som et sundere alternativ. lidt på pokernet har leget med det www.pokernet.dk/forum/sunde-retter.html
Er selv mest til en deep pan med tomat, ost, pepperoni. eller en klassisk italiener med ost, noget godt skinke. Generelt skal pizzaen bare holdes simpelt.
Argyle_DK skrev:@ahrens
Må vi høre din opskrift på pizzadej, hvis den er så guddommelig? :)
Guddommelig ved jeg ikke om den er, men synes den er bedre end pizzamandens og længder foran de færdige deje man kan købe.
Bruger bare 2/3 hvedemel 1/3 durum, eller tipo 00 hvis den skal være virkelig crisp.
Vand, gær, god oliven olie!!, salt og sukker.
Slumper stort set altid, men du kan nok Google dig til de "rigtigt" forhold.
Og så skal der nok være nogle guruer her inde der kan trumfe ovenstående ;)
Ovenstående er en dej der hæver 1-2 timer og så er den done.
Samme opskrift men uden gær stort set, lader jeg hæve 24 timer istedet.
Bliver bedre imo.
Fælles for begge er jeg giver dem 300 grader i ovnen, på et "pizzaprogram" min os. Har en indstilling med fuld knald på undervarmen.
Har ikke en pizza sten, men mine bunde bliver altid super sprøde!
Skrevet fra tlf på vej til arbejde, så tager forbehold for manglende tegnsætning samt stavefejl.
God weekend!
Jeg smører i øvrigt lige skorperne med olie inden den går i ovnen.
Jeg har konsekvent skiftet peperonien ud med en godt krydret chorizo (den "stærke" af dem de har i netto fungere fint)
Mozzarella posen er skiftet ud med lagret cheddar (også fra netto/fakta)
Også har jeg fundet ’et sted rucola virker, som frisk topping på en krydret pizza..m
Missclick fra telefonen!
Magneto skrev:Har aldrig mødt nogen, der har bestilt en kylling pizza:
Så har du nok ikke mødt ret mange mennesker..
Ekstra ost !
StonieN skrev:
Så har du nok ikke mødt ret mange mennesker..
Jeg håber ikke, du overrasker dine gæster med sådan en kylling Pizza :)
Jeg mener alt går på en pizza, men med alt den kylling man propper i sig på en uge. Så ville man helst noget andet.
Kartoflerne skal være rå og papirstynde!
Frisk tomat uden kerner, mozze og basilikum efter bagning (husk at smage til med salt!) er moderpizzaen. Det er genialt! I øvrigt; durum og tipo 00 er to meget forskellige ting. Den "rigtige" blanding (ved godt at den slags ikke findes ;-)) er 2/3 tipo 00 og 1/3 durum.
Får lyst til pizza af at læse denne tråd....
Magneto skrev:Jeg håber ikke, du overrasker dine gæster med sådan en kylling Pizza :)
Jeg mener alt går på en pizza, men med alt den kylling man propper i sig på en uge. Så ville man helst noget andet.
Må dælme være trist at proppe sig med mad man ikke synes om...
ahrens skrev:Rigtig mange gode forslag, lækkert at se!
Kom gerne med en god opskrift på tomatsauce, gerne en "rigtig god" og en hurtig til hverdag.
Du kan lige få lidt fra hukommelsen...
Den hurtige kan næsten lige så godt være en færdigkøbt - alternativt dåsetomater du giver en tur med stavblenderen og koger op med lidt basilikum o.l.
Den rigtig gode starter i mit hoved med en ordentlig omgang af de bedste, modne tomater, du kan finde. De flås og den hårde kerne fjernes. Resten koger du ind til en mere koncentreret masse ved meget lav varme i et par timer (derfor skal du bruge ret mange tomater). Gerne sammen med en masse hakket basilikum.
I en ny gryde svitser du finthakket løg og hvidløg i godt med olivenolie, og smider tomat/basilikum-"koncentratet" over i. Så lader du bare det simre med de ingredienser, du nu synes, den skal have.
Personligt plejer jeg at ende ud med salt, peber, sukker, paprika og lidt hvidvinseddike eller citronsyre. Nogen gange får den også et skud vin.
Mht. fyld er en anden favorit serrano eller parma m. grøn pesto (og ja, bare kom det i ovnen) og så en tynd stråle olivenolie fordelt udover fyldet. Toplækkert med den sprøde skinke og pesto/olie kombi.