Hej drenge.
Nu er det 2. Aften i træk Mikkmakk og Jeg bestiller sushi takeaway .. og selvom Mikkmakk er pænt vindende, så bliver det altså for dyrt i længden... så jeg vil i efterårsferien gå i gang med at lave hjemmelavet sushi. Jeg har købt tang, bambusmåtte, sushiris, riseddike og wasabi så det er stort set 'kun' fyldet, der mangler.
Jeg vil lave maki ruller og nigiri i starten til Jeg bliver mere øvet, men har i forslag til fyld?
Jeg har fundet opskrifter online, men i plejer jo at være en ren guldgrube af kreative ideer til madlavningen.
På forhånd tak
hjemmelavet sushi.
Franske hotdogs :)
Har kun spist sushi to gange.
Forskellen mellem hittet og nitten var, om de havde lagt avocado ved fiske. Det var lidt kedeligt og tørt uden.
Min personlige quick guide:
0. Husk masssr af wasabi!
1. Og sushi-mayo! Køb med fordelnoget chilikrydderi e.l. du kan blande det op med.
2. "Lange grøntsager" er bedst til makiruller agurker er gode, lange peberfrugter og avocado som tidligere nævnt - de er dog lide mere besværlige at skære i strimler. En anden personlig favorit er friske asparges - bare lige blancher kort, køl og skær til.
3. Laks er altid et hit. Bare husk at strimle laksen tyndt. Man kan altid lægge dem dobbelt i rullerne senere.
4. Store tigerrejer er også gode. Plejer at dele dem på midten (på langs) og så passer det med halvanden reje til en rulle og den bliver ikke for tyk.
5. Husk at give både en strimmel mayo og en strimmel wasabi inden i rullen også.
6. Og brug helst sushi soya som dipper...
7. Og husk wasabi!!!!
damster
Enig med fransk hotdog
Franske hotdogs +1
.damster
Tak for tips. Jeg har selv tænkt på at bruge følgende ingredienser og så prøve mig frem til nogle sammensætninger som vi kan lide: laks, hellefisk, rejer, tun. Gulerod, agurk, peberfrugt, avocado, springløg, blegselleri, asparges, citrongræs, takuwan... wasabi Og ingefær er en selvfølge..sushimayo kender jeg ikke, men det må prøves.
Krabbesalat er også et hit. Ellers kan man prøve med yellowtail som jeg personligt syntes er ret fræk som hvid fisk. :)
Det er bare at kaste sig ud i det - det bliver lynhurtigt pissenemt, hurtigt og (forholdsvist) billigt at lave det selv.
Bedste råd er.... fisken skal være FRISK.... og laksen skal være fedtmamoreret, desto mere, destor bedre = store hvide striber :-) Det er også sundt!
Mvh.
Eksplicit
@Damster
"lange grøntsager er bedst til nigiri"
-WTF?
Personligt mener jeg at cream cheese er bedst til sashimi...
Hehe allright.