ALL IN INC skrev:Tak for indsparkene :)
Jeg kan godt fornemme, at *forblanding* nok ikke rigtigt kommer til at fungere. Det bedste bud jeg har kunnet finde, det er at blande og derefter suge vakuum samt lukke flasken helt tæt, f.eks. med (krympe)kapsel. Formentligt noget i den stil producenterne gør, men bliver for stor en investering for at lave nogle få flasker tonic til gave, så det bliver alene sirup de får.
Jeg har tænkt mig at følge Politikens opskrift og har noteret, at I siger man skal skrue ned for sukkeret. Vil 600 gram være mere passende?
Tonic'en skal bruges til en gin, der indeholder enebær (surprise!), Huacatay (peruviansk sort mynte), rosmarin, vanilje, Muña (type mynte fra Andesbjergene) og grapefrugt. Hvordan tænker I det passer med den standardopskrift Politiken har? Er der andre ingredienser i tænker jeg med fordel kan tilføje? Bør jeg bruge stjerneanis eller ej?
Jeg har indkøbt citronmelisse for at få mere citrus. Skal det i selve opkoget eller skal det først i den færdige sirup og trække efterfølgende?
Altså.. jeg halverer sukkeret. Så 325 gram.
det synes jeg er rigeligt. Smag og behag...
men husk nu at, som med så meget andet, er det lettere at putte ekstra i end at tage noget ud når du er færdig.
mht smag lyder det som om du har rigeligt med krydderurter i ginnen, så jeg ville bare gå med citrus-tonic. Og citronmelisse ville jeg, som nanoq, lade trække ind. Ved sgu ikke helt hvad den siger til en koger. Så mere infusion end kogning-ish, hvis det giver mening.
genialt tip: hvis du har eller kan lå e en sousvide 85grader i et par timer er GENIALT til sirupper af alle slags. Det bliver en meget "blødere" smag