Hjemmelavet tonic

#1| 0

Jeg skal efter mange års tilløb have taget mig sammen til at prøve at lave min egen tonic. Jeg regner med at følge denne/disse opskrifter:

 

https://politiken.dk/mad/opskrifter/drikke/art5630526/S%C3%A5-nemt-er-det-at-lave-din-egen-tonic-til-GTen


https://www.seriouseats.com/diy-tonic-water-homemade-tonic-for-gin-recipe

 

Da det er en tonic sirup man laver skal den efterfølgende mixes med danskvand i drinken. Imidlertid var tanken, at jeg gerne vil give nogle "færdige flasker" til nogle venner sammen med en flaske gin. Men det frafrådes direkte i den anden opskrift. Er der en vej uden om det? Kan jeg bare mixe sirup og danskvand og komme det i en flaske med patentlåg og så bevares brusen? Hvor længe vil det holde? Andre måder?

 

Håber nogle med erfaring har et indspark :) 

04-03-2023 11:11 #2| 1

Spændende projekt - kunne jeg godt tænke mig at prøve også.

 

Mht. gave så tænker jeg den bedste løsning var at gaven indeholdt en flaske danskvand også, tror jeg alt andet lige vil give det bedste slutprodukt

05-03-2023 17:15 #3| 0

Jeg tror ikke du kan" forblande" tonicen. Den vil blive flad på 2 sekunder. 

Derimod vil jeg kraftigt anbefale at du skruer ned for sukkermængden. Den opskrift du har fundet bliver sådan noget Schweppes-sprøjt. 

Halvdelen af sukkeret er rigeligt. 

Og så god fornøjelse. Jeg har tweaket opskriften i alle mulige retninger. 

bedst når jeg har skruet op for citrus. Væst md lakrids. Det var en alternativ oplevelse...

05-03-2023 17:34 #4| 0
Moderator

Jeg har leget med hjemmelavet tonic en del gange. Som thirdTA skriver, skal man spare på sukkeret.

 

Jeg lavede en jeg blev ret glad for, hvor siruppen skulle trække med frisk timian i et døgns tid.

 

Men jeg droppede det igen, da det er svært at hamle op med de gode tonics der er på markedet i dag.

05-03-2023 18:33 #5| 0

Tak for indsparkene :) 

 

Jeg kan godt fornemme, at *forblanding* nok ikke rigtigt kommer til at fungere. Det bedste bud jeg har kunnet finde, det er at blande og derefter suge vakuum samt lukke flasken helt tæt, f.eks. med (krympe)kapsel. Formentligt noget i den stil producenterne gør, men bliver for stor en investering for at lave nogle få flasker tonic til gave, så det bliver alene sirup de får. 

 

Jeg har tænkt mig at følge Politikens opskrift og har noteret, at I siger man skal skrue ned for sukkeret. Vil 600 gram være mere passende? 

 

Tonic'en skal bruges til en gin, der indeholder enebær (surprise!), Huacatay (peruviansk sort mynte), rosmarin, vanilje, Muña (type mynte fra Andesbjergene) og grapefrugt. Hvordan tænker I det passer med den standardopskrift Politiken har? Er der andre ingredienser i tænker jeg med fordel kan tilføje? Bør jeg bruge stjerneanis eller ej?

 

Jeg har indkøbt citronmelisse for at få mere citrus. Skal det i selve opkoget eller skal det først i den færdige sirup og trække efterfølgende?

 

 

Redigeret af ALL IN INC d. 05-03-2023 18:40
06-03-2023 06:21 #6| 0
ALL IN INC skrev:

Tak for indsparkene :) 

 

Jeg kan godt fornemme, at *forblanding* nok ikke rigtigt kommer til at fungere. Det bedste bud jeg har kunnet finde, det er at blande og derefter suge vakuum samt lukke flasken helt tæt, f.eks. med (krympe)kapsel. Formentligt noget i den stil producenterne gør, men bliver for stor en investering for at lave nogle få flasker tonic til gave, så det bliver alene sirup de får. 

 

Jeg har tænkt mig at følge Politikens opskrift og har noteret, at I siger man skal skrue ned for sukkeret. Vil 600 gram være mere passende? 

 

Tonic'en skal bruges til en gin, der indeholder enebær (surprise!), Huacatay (peruviansk sort mynte), rosmarin, vanilje, Muña (type mynte fra Andesbjergene) og grapefrugt. Hvordan tænker I det passer med den standardopskrift Politiken har? Er der andre ingredienser i tænker jeg med fordel kan tilføje? Bør jeg bruge stjerneanis eller ej?

 

Jeg har indkøbt citronmelisse for at få mere citrus. Skal det i selve opkoget eller skal det først i den færdige sirup og trække efterfølgende?

 

 

 

 Altså.. jeg halverer sukkeret. Så 325 gram. 

det synes jeg er rigeligt. Smag og behag... 

men husk nu at, som med så meget andet, er det lettere at putte ekstra i end at tage noget ud når du er færdig. 

mht smag lyder det som om du har rigeligt med krydderurter i ginnen, så jeg ville bare gå med citrus-tonic. Og citronmelisse ville jeg, som nanoq, lade trække ind. Ved sgu ikke helt hvad den siger til en koger. Så mere infusion end kogning-ish, hvis det giver mening. 

genialt tip: hvis du har eller kan lå e en sousvide 85grader i et par timer er GENIALT til sirupper af alle slags. Det bliver en meget "blødere" smag

06-03-2023 19:10 #7| 0
thirdTA skrev:

 

 Altså.. jeg halverer sukkeret. Så 325 gram. 

det synes jeg er rigeligt. Smag og behag... 

men husk nu at, som med så meget andet, er det lettere at putte ekstra i end at tage noget ud når du er færdig. 

mht smag lyder det som om du har rigeligt med krydderurter i ginnen, så jeg ville bare gå med citrus-tonic. Og citronmelisse ville jeg, som nanoq, lade trække ind. Ved sgu ikke helt hvad den siger til en koger. Så mere infusion end kogning-ish, hvis det giver mening. 

genialt tip: hvis du har eller kan lå e en sousvide 85grader i et par timer er GENIALT til sirupper af alle slags. Det bliver en meget "blødere" smag

 

 Noteret mht. sukkeret! Nu er den ene svært glad i enhver form for sukker, så måske jeg skal lave differentierede versioner ;D 

 

Jeg har desværre ikke en sousvide, så den mulighed er der desværre ikke. Når du siger "trække ind" antager jeg, at du mener at jeg skal lave siruppen, filtrere og derefter tilføje citronmelisse til væsken og lade det stå et døgn i køleskabet, før jeg filtrerer igen? Beklager hvis det er et rookie spørgsmål!

06-03-2023 21:12 #8| 0
ALL IN INC skrev:

 

 Noteret mht. sukkeret! Nu er den ene svært glad i enhver form for sukker, så måske jeg skal lave differentierede versioner ;D 

 

Jeg har desværre ikke en sousvide, så den mulighed er der desværre ikke. Når du siger "trække ind" antager jeg, at du mener at jeg skal lave siruppen, filtrere og derefter tilføje citronmelisse til væsken og lade det stå et døgn i køleskabet, før jeg filtrerer igen? Beklager hvis det er et rookie spørgsmål!

 

 Something like that. Mente at du ikke skulle koge citronmelisse, men bare lade det tå i blandingen nogle timer og afgive smag. Du behøver ikke at filtrere først. 😀

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar