Hey boys.
I har før vist i kan hjælpe en håbløs romantiker i nød, studenten der mangler forslag til billige retter etc.
Jeg skal lave DANSK mad til 5 udlændinge imorgen(sydamerikanere), altså vi bliver 6 i alt.
Jeg har allerede besluttet mig for at lave abemad til dessert, middagen er jeg i tvivl om.
Krav:
Det skal være let at lave, smage godt og være DANSK.
Andy^2
HJÆLP Dansk hovedret til 6 personer.
Frikadeller med kartofler og Persillesovs virker som et udemærket bud.
Flæskesteg?
Opskrift her
Ja ok, det ændrer lidt på mulighederne hvis du ikke er i Danmark, men Chile.
Frikadeller med kartoffelsalat.
Min egen livret er bøf med løg.
Men stegt flæsk er nu heller ikke dårligt....
Måske boller i karry :)
GL
Klart dunser. 800 g kalv/flæsk/whatever, 3 æg, lidt mælk, rasp, et revet løg, lidt bacon i små tern?, lidt fløde?, salt, peber - drøn rundt i køleskabet og du har verdens bedste danske frikadeller. Kartofler i ovnen? Så hasselbagte. Ellers nye kartofler i gryden. Kan du få agurk? Så skal du lave agurkesalat til; 1 agurk i meget fine skiver, 1:1 sukker og eddike, lidt vand og lidt salt - mindst 1 time i køleskabet og så er det mumf!
Persillesovs er også en god ide - ellers bare smør?
Gl :-)
Puta madre!
Frikadeller er selvf også en rigtig god idé, med kartoffelsalat. Tak Fisken.
Chile har så sindsygt mange kartoffelarter, er dog i tvivl om hvad der kan findes her i storbyen, men tror bare det bliver std. kartofler tilberedt på en eller anden måde.
Stegt gevinst med flotsovs = nuts.... Har forklaret dig det før :)
grydestegt kylling med nye kartofler, brun sovs og agurkesalat er også en dansk klassiker, hvor du burde kunne få ingredienserne i chile.
Æblekage m. makroner og flødeskum eller jordbær/rabarbartrifli er meget mere dansk dessert end abemad! ... Abemad består jo for det meste af tropiske frugter, som ikke vokser naturligt i Danmark. Det er kun æbler og pærer, som er danske i Abemad.
Råcremen er dog nice til frugter uanset hvilket land de kommer fra :)
@Tuznelda.. er bange for jeg ikke kan lave æblekagen så god som mor laver den. Nok min yndlings dessert ;)
Det blev sgu til bøf med bløde løg, kartofler og brun sovs. Dessert Abemad med et hav af frugter og råcreme.
I skulle se da jeg prøvede at forklare dem vaniljestænger, omg, det har de aldrig brugt eller set hernede før, kun vaniljeessens.
To frugter som jeg synes godt om hernede.
Chirimoya
Pepino
Mørbradgryde med kartoffelmos
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/4110/Gryderetter-opskrifter/Moerbradgryde-m.-ris
Undlad evt. cocktail pølserne, da de ikke gør retten noget specielt. Der er nok kød i allerede :)
SMØR-RE-BRØD