Hul på pose ved sous vide

#1| 0

Har lige lavet 48 timers sous videde spareribs, men lige opdaget et hul i den ene pose da jeg ville lægge dem på køl til i morgen. Kan dette kød bruges, eller skal det bare smides ud?

26-06-2015 23:31 #2| 0

Ja, sagtens! :) du tilbereder jo dem jo stadig færdig efter..

26-06-2015 23:32 #3| 1

Ja, sagtens! :) du tilbereder dem jo stadig færdig

Redigeret af Wann d. 26-06-2015 23:32
27-06-2015 00:06 #4| 0
OP

Kødet har fået 62 grader, og tænkte bare at bakterier nok trives rigtigt godt i 48 timer, nu posen ikke har været hermetisk lukket.

27-06-2015 00:08 #5| 0

Jensens sovs? :p

27-06-2015 00:10 #6| 0

Det vigtige er at få det køligt hurtigt ned. Vand med is og salt kan køle det ned i en fart. Problemet med bakterierne opstår mest i fasen hvor kødet er omkring 50 grader. Når kødet ligger på 62 vokser antallet af bakterier ikke.

Redigeret af Jigra d. 27-06-2015 00:16
27-06-2015 00:13 #7| 0

kødet skal helst re-vakummeres inden:-). Kvaliteten efter at kødet er delvist kogt i så lang tid tør jeg ikke spå om. Havde det været et stykke oksekød tror jeg det vil blive sejt som ind i helvede.

Redigeret af Jigra d. 27-06-2015 00:13
27-06-2015 00:21 #8| 0
OP

Lukkede væsken ud af posen og smed det i køleskabet for halvanden times tid siden. Dog ikke overbevist om at det ikke bare skal smides ud :-)

27-06-2015 00:29 #9| 1
Pokernets ME vinder !

Er du ikke fra Jylland? Eat first, ask questions later.

27-06-2015 00:39 #10| 2
OP
walth skrev:Er du ikke fra Jylland? Eat first, ask questions later.

Er jo blot et spm om hvem af vennerne der skal have dem :-)

Redigeret af Jensen d. 27-06-2015 00:39
27-06-2015 06:34 #11| 0

Hvis pose og kød har været under vandet, hvor temperaturen har været fast, bør der ikke være nogen fare, andet end oplevelsesmæssigt.


Hvis der derimod har været hul i posen, så der er kommet luft ind, som har fået posen til at flyde ovenpå, er der en risiko for at kødet har været under pasteuriseringstemperaturen.


Er der låg på din SV maskine, der kan have holdt på tilstrækkeligt på varmen over vandet?

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar