Når, øl og sake ikke er interessant ?
Jeg tænker hvidvin, men efter at have tjekket lidt Google kan jeg ikke helt finde ud af hvad der er bedst. Nogen siger champagne, nogen hvidvin, og nogen rosé.
Håber nogen af pns mange mad- og vinchefer har et godt bud, gerne med specifikt navn på den anbefalede drik, da jeg ikke selv har den store forstand på emnet.
Hvad drikker man til Sushi ?
Har du en lokal vinhandel du kan gå ned og spørge? Det er en noget nemmere løsning end at lede efter specifikke mærker eller bestille online....imo.
Lokal, og lokal :) Jeg bor ude på bøhlandet hvor den lokale vinhandel er en sparkøbmand, men burde kunne finde en vinhandel hvis jeg kører lidt efter det. Kan godt være det er den bedste løsning..
Hvidvin.... Alsace og specielt Riesling.
Asiatisk øl eller "mild pilsner" ..... Tiger, Miller eller Corona
Jeg selv foretrækker champagne (hvis jeg ikke skal på arbejde dagen efter)
Talte med én på et tidspunkt, der havde eksperimenteret meget med vin til sushi, havde vistnok smagt mere end 30 forskellige, for at se hvad der passede bedst til. Han var kommet frem til hvidvin på Grüner Veltliner druen fra Østrig. Har ikke selv afprøvet hans påstand, men vil mene, at den er rimelig fornuftig. Grüner Veltliner er en druetype, der giver ret lette og friske hvidvine, men med et lavere syreindhold end fx. sauvignon blanc eller riesling. Det synes jeg ikke nødvendigvis er en fordel til mad, men det kan da være, at det er bedst når let og sart fisk kombineres med krydret ingefær og stærk wasabi.
Ellers ville jeg selv vælge netop riesling, som anbefalet ovenfor - foretrækker selv de tørre tyske over ditto alsace (potato/potaato for de mange, bare den er ung og frisk nok), sauvignon blanc de fleste steder fra - skal bare have nok syre, Verdejo fra Rueda i Spanien eller Albariño fra Rias Baixas i Spanien. Det er nok pt. mine favoritter af frisk, let hvidvin. Næsten uden undtagelser bør du gå efter så ung en årgang som muligt. Jeg er generelt ikke begejstret for Italien som hvidvinsland (obv. en masse undtagelser, men generelt).
Derudover ville et glas bobler bestemt heller ikke være noget dårligt valg!
[in b4 Holck-Knudsen jorder mig for at sige, at Riesling kan være andet end tysk og at den skal være så ung som muligt, at Sauvignon Blanc kan komme andre steder fra end Loire-dalen (dog helst ikke Chile imho), at sauvignon blanc er let og at de kan lave frisk hvidvin i Spanien. Hvad har jeg glemt, HK?]
Hvorfor spiser du dog sushi?
Borge said it. Jeg er selv til en Grüner Veltliner til sushien.
Et alternativ, jeg bliver ved med at falde tilbage på, er en New Zealandsk sauvignon blank. Toppen er en Konrad & Conrad fra Marlborough :)
Klart hvidvin
Der er allerede kommet gode bud
Champagne smager også godt til
Ihvertfald ikke kakaomælk!
SørenSnegl skrev:
Hvorfor spiser du dog sushi?
Fordi jeg synes det smager godt..
Tak for svarene til i andre.
Man drikker tis, da man tilsyneladende allerede elsker klamme ting :)
Hvidvin det er.
Og når man nu har brugt en god slat penge på Sushi, kan man også ligeså godt drikke en ordentlig hvidvin.
Mange vinforhandlere plejer at have nogle ok bud på hvilken hvidvin der vil gå godt til Sushi.
Steffenbif skrev:
Man drikker tis, da man tilsyneladende allerede elsker klamme ting :)
Er der da tis i fustagerne på Brøndby Stadion?

Synes det er forfejlet at anbefale vin.
I asien og på dyre sushi restauranter i udlandet har jeg altid fået anbefalet enten grøn te (varm eller kold) & sake, eller simpelthen en lys japansk øl. Det er sådan japanerne selv spiser det.
Spørger man til vin får man at vide at det er lidt en amerikansk ting og får at vide at man evt. kan vælge en mousserende vin, men at det er en utraditionel drik til sushi...
Grøn Te selvfølgelig
Champagne BdB er imo klart bedst, da den qua sine bobler og syre har en mundrensende effekt. Champagne er iøvrigt generelt optimalt ift retter med meget forskelligartede/kraftige smagsindtryk - således også til de fleste tapas-anretninger.
BUMP
... og hvad vælger man så til en hyggelig aften med hjemmelavet sushi? Er det bare en Riesling? Og hvor skaffer man noget godt i Aarhus?
Keyword: SU-budget!
Jeg drikker altid vand, synes alt det andet tager fokus fra smagen
Meget kolde corona'er eller meget kold 50,- krs. riesling fra Fakta hvis ikke det behøver være ekstraordinært :)
zerostack skrev:
Meget kolde corona'er eller meget kold 50,- krs. riesling fra Fakta hvis ikke det behøver være ekstraordinært :)
Det behøver at være ekstraordinært, og det behøver at være 50ish kroner ;)
fisk skal steges