Hvad drikker man til Sushi ?

#1| 0

Når, øl og sake ikke er interessant ?

Jeg tænker hvidvin, men efter at have tjekket lidt Google kan jeg ikke helt finde ud af hvad der er bedst. Nogen siger champagne, nogen hvidvin, og nogen rosé.

Håber nogen af pns mange mad- og vinchefer har et godt bud, gerne med specifikt navn på den anbefalede drik, da jeg ikke selv har den store forstand på emnet.

30-04-2013 19:52 #2| 0

Jeg foretrækker i hvert fald hvidvin :)

30-04-2013 19:53 #3| 0

Har du en lokal vinhandel du kan gå ned og spørge? Det er en noget nemmere løsning end at lede efter specifikke mærker eller bestille online....imo.

30-04-2013 19:58 #4| 0

Lokal, og lokal :) Jeg bor ude på bøhlandet hvor den lokale vinhandel er en sparkøbmand, men burde kunne finde en vinhandel hvis jeg kører lidt efter det. Kan godt være det er den bedste løsning..

30-04-2013 19:59 #5| 0

Saki

30-04-2013 20:00 #6| 0

Sake.

30-04-2013 20:01 #7| 1

Hvidvin.... Alsace og specielt Riesling.

Asiatisk øl eller "mild pilsner" ..... Tiger, Miller eller Corona

Jeg selv foretrækker champagne (hvis jeg ikke skal på arbejde dagen efter)

30-04-2013 20:04 #8| 9

Vi drikker altid cola til sushi :)

30-04-2013 20:27 #9| 0

Talte med én på et tidspunkt, der havde eksperimenteret meget med vin til sushi, havde vistnok smagt mere end 30 forskellige, for at se hvad der passede bedst til. Han var kommet frem til hvidvin på Grüner Veltliner druen fra Østrig. Har ikke selv afprøvet hans påstand, men vil mene, at den er rimelig fornuftig. Grüner Veltliner er en druetype, der giver ret lette og friske hvidvine, men med et lavere syreindhold end fx. sauvignon blanc eller riesling. Det synes jeg ikke nødvendigvis er en fordel til mad, men det kan da være, at det er bedst når let og sart fisk kombineres med krydret ingefær og stærk wasabi.

Ellers ville jeg selv vælge netop riesling, som anbefalet ovenfor - foretrækker selv de tørre tyske over ditto alsace (potato/potaato for de mange, bare den er ung og frisk nok), sauvignon blanc de fleste steder fra - skal bare have nok syre, Verdejo fra Rueda i Spanien eller Albariño fra Rias Baixas i Spanien. Det er nok pt. mine favoritter af frisk, let hvidvin. Næsten uden undtagelser bør du gå efter så ung en årgang som muligt. Jeg er generelt ikke begejstret for Italien som hvidvinsland (obv. en masse undtagelser, men generelt).

Derudover ville et glas bobler bestemt heller ikke være noget dårligt valg!

[in b4 Holck-Knudsen jorder mig for at sige, at Riesling kan være andet end tysk og at den skal være så ung som muligt, at Sauvignon Blanc kan komme andre steder fra end Loire-dalen (dog helst ikke Chile imho), at sauvignon blanc er let og at de kan lave frisk hvidvin i Spanien. Hvad har jeg glemt, HK?]

30-04-2013 20:41 #10| 8

Hvorfor spiser du dog sushi?

30-04-2013 22:13 #11| 0
Moderator

Borge said it. Jeg er selv til en Grüner Veltliner til sushien.

Et alternativ, jeg bliver ved med at falde tilbage på, er en New Zealandsk sauvignon blank. Toppen er en Konrad & Conrad fra Marlborough :)

30-04-2013 22:16 #12| 0

Klart hvidvin
Der er allerede kommet gode bud

Champagne smager også godt til

30-04-2013 22:19 #13| 2
Moderator

bobler er godt til alt....

30-04-2013 22:33 #14| 2

Noget der fjerner den grimme smag af tang

30-04-2013 22:34 #15| 2

Ihvertfald ikke kakaomælk!

30-04-2013 22:53 #16| 4
SørenSnegl skrev:
Hvorfor spiser du dog sushi?


Fordi jeg synes det smager godt..

Tak for svarene til i andre.
30-04-2013 23:02 #17| 2

Man drikker tis, da man tilsyneladende allerede elsker klamme ting :)

01-05-2013 00:20 #18| 0

Hvidvin det er.

Og når man nu har brugt en god slat penge på Sushi, kan man også ligeså godt drikke en ordentlig hvidvin.
Mange vinforhandlere plejer at have nogle ok bud på hvilken hvidvin der vil gå godt til Sushi.

01-05-2013 01:06 #19| 0

En god faxe kondi er lige tilpas :)

01-05-2013 02:10 #22| 10
Steffenbif skrev:
Man drikker tis, da man tilsyneladende allerede elsker klamme ting :)


Er der da tis i fustagerne på Brøndby Stadion?






















01-05-2013 05:40 #23| 0

Er da synd for Leo at spise Sushi. :)

01-05-2013 06:29 #24| 0

Synes det er forfejlet at anbefale vin.

I asien og på dyre sushi restauranter i udlandet har jeg altid fået anbefalet enten grøn te (varm eller kold) & sake, eller simpelthen en lys japansk øl. Det er sådan japanerne selv spiser det.

Spørger man til vin får man at vide at det er lidt en amerikansk ting og får at vide at man evt. kan vælge en mousserende vin, men at det er en utraditionel drik til sushi...

Redigeret af cyberbanan d. 01-05-2013 06:30
01-05-2013 06:29 #25| 0

Grøn Te selvfølgelig

01-05-2013 10:54 #26| 0

Champagne BdB er imo klart bedst, da den qua sine bobler og syre har en mundrensende effekt. Champagne er iøvrigt generelt optimalt ift retter med meget forskelligartede/kraftige smagsindtryk - således også til de fleste tapas-anretninger.

Redigeret af NewKid d. 01-05-2013 11:06
16-08-2013 11:12 #27| 0

BUMP


... og hvad vælger man så til en hyggelig aften med hjemmelavet sushi? Er det bare en Riesling? Og hvor skaffer man noget godt i Aarhus?


Keyword: SU-budget!

16-08-2013 11:37 #29| 0

Jeg drikker altid vand, synes alt det andet tager fokus fra smagen

16-08-2013 11:44 #30| 0

Meget kolde corona'er eller meget kold 50,- krs. riesling fra Fakta hvis ikke det behøver være ekstraordinært :)

16-08-2013 12:30 #31| 0
zerostack skrev:
Meget kolde corona'er eller meget kold 50,- krs. riesling fra Fakta hvis ikke det behøver være ekstraordinært :)


Det behøver at være ekstraordinært, og det behøver at være 50ish kroner ;)
16-08-2013 12:44 #32| 0

fisk skal steges

16-08-2013 13:57 #33| 0
KindOfGreen skrev:
fisk skal steges


Flot.
16-08-2013 14:58 #34| 0

Vand, rose, hvid, grøn the, varm/kold, prosecco.

er du slet ikke til øl, så må nogle af de ovenstående være gode.

Øl som der blvier nævnt, er ret godt. Asahi ( vist japansk ) er overraskende god til formålet.

husk edemame bønnerne med slat og citron/lime :)

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar