Jeg savner inspiration til årets nytårsmenu, så hvad laver i af mad på året sidste dag?
Hvad er jeres nytårsmenu?
•Cremet hummersuppe med hjemmelavet urtecrouton
•Helstegt oksemørbrad med trøffelsky, grillet grønt samt orangepure med ingefær og små kartofler med urter
•Fyldt chokoladekage tilsmagt med kaffe, serveres med bærsirup og vaniljeis
Sous vide bøf
Pommes Anna
Rødvinsglace
Syltede svampe
Bagte karmaliserede rodfrugter..
Står kun for hovedretten!
Ovnbagt pighvarsouffle serveret med smørsauteret spinat og jomfruhummersausce.
Terrin af gris braisseret i øl, og rodfrugter anrettet med salat af selleri og æble.
Oksemørbrad serveret med bagte rødløg, svampe, spinat og citron. Hertil rødvinssauce og kartoffelpure med danske rodfrugter.
Blød chokoladekage "lun" serveret med vaniljeparfait, braiseret ananas, samt brun sirup med rom.
Glæder mig !!
♥ Krondyr mørbrad
♣ Timian kartofler
♦ Rødvinssauce
♠ Stegte grøntsager og kammuslinger
werder77 skrev:
Grønlangkål hamburgerryg og kålpølser obv.
FTW!
Vi hopper et smut tilbage i tiden og finder racletten frem !
I år (for første gang) er det kun tøsen og mig .. Helt alene, ingen unger, ingen venner ingenting :)
Har derfor lovet en 7retters som ser sådan her ud:
champagnesuppe
hjemmelavet ravioli med fyld af spinat og riccotta ost og svampesauce
HjemmelavetBilinis med rejer og friske grønne asparges og dildcreme
Andecappacio med appelsinkompot(evt. Rødløgskompot) og fritterede rudbrødsskiver
hovedretten er chatou briant med en paneret kartoffelmos kage, små tern af årstiden grønt og en cognacsauce
chokoladeglas med fyld af passionfrugtmousse, frugt coullis og små sprøde kager :)
Lakridsis med friske råsyltede hindbær og grillet ananas
Det meste laver jeg dagen i forvejen, og resten på dagen :)
@Mchael
Hvis du ikke får en hed nat bagefter, tror jeg, du skal overveje at bytte hende ;)
Vi skal bare være to, og skal lave maden i løbet af dagen... Ingen af os er gode i et køkken, men blev enige om, at det skal da nok blive hyggeligt...
Men er godt nok lidt skræmt af alle de fine retter, I disker op med... Det kan vi sgu ikke finde ud af at lave... Det er jeg helt sikker på :/
Nogle, der har nogle gode, lette retter?
Grønlangkål, hamburgerryg, kålpølser (fra Slagter Franke), fersk flæsk, røget flæsk, brune kartofler...
Tiger rejer i chili tomat sauce
Culotte steg med fløde kartofler, grønt og brød
Islagkage
Og så under nytårsmenu 2011!
Håber det er lige så lækkert, som det lyder..
Vi er sammen med de samme (kulinariske fantasiløse) mennesker som vi plejer at være til nytår. I år har vi fordelt ansvaret for retterne, men når alle i de 2 andre familier er vildt kræsne og stokkonservative når det gælder mad, så bliver menuen derfor som sædvanligt:
Rejecocktail til forret
Grillet oksemørbrad + oksefilet, Hasselback kartofler + kartoffelmoskager, rødvinsauce og bearnaise sauce, 'salatbar' og brød... Jeg laver nogle forskellige spyd med kød og grøntsager som 'hapsemad' til børnene.
Banana split og pandekager med is til dessert.
Hovedretten er mit ansvar og jeg har forlængst opgivet enhver ide om at lave noget mere avanceret eller fantasifuldt end
ovenstående. Selv bearnaisen skal være som den plejer = k-salats i bæger.
Jeg ville gerne have lavet noget mere gastronomisk interessant og 'nytårsagtigt' end ovenstående. Både evner og min egen kulinariske nysgerrighed er til det .. men når jeg er den eneste i selskabet, der ikke er kræsen, så må det blive en traditionel og provinsiel 'vi skal da have det lidt godt og der skal være rigeligt med rødt kød' menu ala lørdagsbal i forsamlingshuset...
"Raclette" er aftens mad og det tror jeg aldtid det vil være:) Det er bare fantastisk til den aften:)
Snitter
kris_rem skrev:
@Mchael
Hvis du ikke får en hed nat bagefter, tror jeg, du skal overveje at bytte hende ;)
Det havde han i hvert fald fået af mig :)
Jeg skal have noget Hvidløgs marineret Roastbeef, med diverse tilbehør. :-)
Men jeg har virkelig overvejet Raclette!! :-)
Preflop raise: Østers natural og forskellige champagner.
Preflop reraise: Jomfruhummerhaler med øsstersemalution (Noma opskrift)
Flop: Bouillabaisse
Turn: Røget og marineret andebryst på rugbrødsbund med valnøddemayo, bær og andet(Herman Nimb opskrift. )
River: Dessert ikke bestemt endnu, men muligvis noget fra Blomsterberg
Jeg står for preflop og turn.
Noma opskrift: go.tv2.dk/articlemad/id-34418970:noma-jomfruhummere-og-%C3%B8stersemulsion.html
Overvejer dog kraftigt at lade preflop reraise retten erstatte efter jeg fandt en opskrift på Kalvekæber, kastanje og kantareller et stykke nede på denne side: broeggermikkelsen.wordpress.com/
damm toff call
Vi valgte at købe udefra i år, da der ikke rigtig var nogen som gad lave maden.
valget faldt på en menu fra eastcoast som havde et tilbud på slaatilnu.dk
så vi skal have.
1. Cremet fiskesuppe med vanilje, krydderbagt laks i crust, Julienne af courgetter, fennikel og tomat concassè, toppet med sesam tuill. hjemmebagt brød..
2.Terine af unghane fra Gråsten smagt til med cognac på sprød crouton, frissèsalat, syltet tyttebær, nødder og sprøde æbletern.
3. Rosette af EastCoast kendte cornbeef fra Australien, brunet i hvidløg-timian. Selleri/persillerodspurè,
smør dampet paricenne af rodfrugter, hertil kraftig portvinssauce på egen kalvefond, trøffelolie. Flødegratin af kartofler med cremet ost.
4. Gateaux Marcel chokoladekage, let syltet mandarin og ananas i mørk rom. Hertil hjemmelavet nougatis og sirup.
Har bestilt dette fra olinico i år:
Forret:
- Nytårstorsk m. saltbagt selleri, skorzenerodscreme, sprøde løg og bitter salat
Hovedret:
- Terrine af kalveskank m. små gulerødder, svampe, pommes anna og rødvinsglace
Dessert:
- Variation af chokolade, petitfour af mørk chokolade, hvid chokolade tærte
Prøver for én gangs skyld selv at lave maden i år, plejer ellers at bestille udefra ... får forhåbentlig lidt hjælp af kæresten og/eller nogen af de andre gæster.
Forret: Jordskokkesuppe med kammuslinger (har lavet den én gang før)
Hovedret: Oksemørbrad med kartofler, bønner, asparges og broccoli og rødvindssauce
Dessert: Hjemmelavede brownies og vanilieis (fra Paradis) med frisk frugt (blåbær, hindbær og melon tror jeg der bliver)
Det skal nok gå galt ... :-)
Guldmageren skrev:
♥ Krondyr mørbrad
♣ Timian kartofler
♦ Rødvinssauce
♠ Stegte grøntsager og kammuslinger
Shit nogle grimme damer I har inviteret der
Lakserillette med hjemmebagt brød på bund af salat
Dyreryg m. svampekompot, kartoffeltærte, moderne waldorff-salat, vildtglace og hjemmesyltede bær.
Tiramisu med frugtsymfoni
Mchael skrev:
I år (for første gang) er det kun tøsen og mig .. Helt alene, ingen unger, ingen venner ingenting :)
Har derfor lovet en 7retters som ser sådan her ud:
champagnesuppe
hjemmelavet ravioli med fyld af spinat og riccotta ost og svampesauce
HjemmelavetBilinis med rejer og friske grønne asparges og dildcreme
Andecappacio med appelsinkompot(evt. Rødløgskompot) og fritterede rudbrødsskiver
hovedretten er chatou briant med en paneret kartoffelmos kage, små tern af årstiden grønt og en cognacsauce
chokoladeglas med fyld af passionfrugtmousse, frugt coullis og små sprøde kager :)
Lakridsis med friske råsyltede hindbær og grillet ananas
Det meste laver jeg dagen i forvejen, og resten på dagen :)
Lyder lækkert.
Kan du ikke smide opskrifterne op på de hjemmelade blinis, Andecappacio med appelsinkompot(evt. Rødløgskompot) og fritterede rudbrødsskiver, hjemmelavet ravioli med fyld af spinat og riccotta ost og svampesauce?
Det ville være nuts ;)
Hapsere med rimmet laks og rygeostcreme
Hummerbisque med bagt torsk, dildolie og agurk
Oksemørbrad med portobello, grønkål og bagte rodfrugter
Chokolade mousse med syltede blommer
Jeg skal læse til eksamen, så jeg ender garanteret med at fiske en form for bøf op af Bilkas kødkøler, smider en papbearnaise og nogle pommes af en art på, og så er dét det. På hovedet i seng tidligt, da jeg har eksamenslæsning d. 1/1 også og skal til eksamen d. 2. :/
Jeg lavede med stor success 24 timers steak sidste år, så den får en omgang igen i år!
Tak til Diedamm for indførelse i denne skønne spise
www.pokernet.dk/forum/24timers-boef-den-perfekte-boef.html
gastromand.dk/heston-blumenthal-24-timers-b%C3%B8f-den-ultimative-b%C3%B8foplevelse/
Jeg tror det bliver fasan - har jeg aldrig prøvet før.
Forret måske noget suppe.
Dessert - dunno. Siger mig ikke så meget.
Starter: G&T
Main:Vodka Bitterlemon
Dessert: Vodka/Redbull (due to tiredness )
Typical Malta menu. Just saying...
Farre skrev:
www.skyttehuset.dk/nytar-2011.html
god appetit til alle
Ser utrolig lækkert ud! Enjoy.
@C4Queen - Sounds delicious!
Hapsere til kl 18:
Friterede østers - østersmayo
Risted brød - foie gras terrine - drue chutney
Shot a muslinge skum med urter
Rødbede chips - lammemørbrad - rødbede pure
Forret 1:
Kammusling serveret med jordskokker i 3 forskellige teksturer
Forret 2:
Hjemmelavet ravioli serveret med confiteret and og gorgonzolas sauce
Hovedret:
Dådyrkølle serveret med vintergrønt, braisseret spidsbryst og calvados sauce
Mellemret:
Sprængt andebryst med en variation af Waldorfsalat (ikke endeligt bestemt)
3 slags ost med tilbehør
Dessert:
Gatau marcel serveret med vanilie is og kondenseret mælk
Hertil en kick ass vinmenu. Godt nytår til alle!
Har lige sat gang i den berømte 24 timers steg. Aldrig prøvet at lave det før, så skal nok blive spændende. Dertil hjemmelavet bearnaise, heller aldrig lavet det før, bliver nok også spændende :) Og så tripple cooked fries. Salat bliver indtaget til forret med noget reje halløj.
Nogle gode forslag til noget dessert? Gerne noget der er nemt at lave og ikke er så tungt. Tror ikke folk er så sultne på det tidspunkt. Men der skal næsten være et eller andet.
Drikkelse: Øl, hvid/rød, mojito, vodka/redbull, skumbanan osv osv. Og så den der guldchampagne der var en der linkede til i en tråd, den er god lir :)
Godt nytår til alle.
Forret: cremet fiskesuppe med kammuslinger
Hovedret: kalve-tournados med pommes anna, ratatouillemarmelade, kalvesky, bagte løg og svampe
Dessert: Chokolademousse i mandelskalle med abrikos, pandekage med passion creme, marcipan-grissini og frugt-salsa
Forret:
Avocado Crém m tigerrejer marineret i hjemmelavet kryddersmør samt kaviar.
En god hvidvin der passer til retten.
Aperitif:
Champagne granité
Hovedret:
Oksesteg m forskellige krydderier hertil kartoffel/jordskokke púre og rødvins sauterede løg og svampe.
En god vin der passer til Retten
Dessert:
Chokolade Fondant m hjemmelavet appelsin parfait
- Dog ikke mig der kan tage æren for det da en kammerat står for det :D
Selv tak vedr. 24 timers bøf! PNs rolle i perfektionering af opskriften skal ikke undervurderes:)
I år står menuen på: gastromand.dk/nytarsmenu-2011/
kalveculotte med Kartofler og rødvins sovs
og noget is med mere til dessert.
Venter lige med tak indtil jeg ser resultat diedamm ;)
jk, super hjemmeside, har hentet en del inspiration derinde. Håber at jeg ved en slavisk gennemgang af bearnaise opskriften kan opnå et godt resultat. I øvrigt en lækker menu du kører.
Gammeldaws oksesteg med brun sovs, hvide kartofler og ribsgele.
Til dessert noget råcreme.
Vi er kun 2 voksne og 1 barn, så vi holder det simpelt:
Kogte hummere til forret
Culottesteg til hovedret
Islagkage til dessert
Spanske og italienske bobler til alle 3 retter samt en god italiensk rødvin til mig til hovedretten.
Hjemmebagt kransekage kl. 00.00 (med halvsøde billige bobler til).
5 drenge
Tapas til forret
Culottesteg til hovedret
chokolade mousse til dessert
Kransekage bliver der nok ikke noget af, da vi tager ind til rådhuspladsen
@ Moose
Ser sgu lækkert ud, og lader jo til I har styr på det. MEN, jeg lavede dessert kagen, også med vanilieis til i sidste uge, og serverede friske hindbær til, og jeg/vi synes stadig den var liiige det sødeste omend rigtig god.
Med kondenseret mælk bliver det jo nærmest grotesk sødt??
Vi har bestilt et par (nytårs)kasser fra aarstiderne, så den står vist på jordskokkesuppe, hjemmelavet reje cocktail, torsk og noget chokolade halløj :)
Godt nytår til alle :)
Gratineret Hummer (overvejer kun at lave halen så det fylder lidt mindre)
Waguy Steg, hasselbagte kartofler, 2 svampe, gulerodder, bernaise sovs (sovsen har andre bestemt)
Chokoladekage, med valhornachokolade, tallerken pyntet med hindbær & Brombær Glace, hertil 2 slags is hjemmelavet Pistacie og Vanilie, pyntet med friske bær
kris_rem skrev:
@Mchael
Hvis du ikke får en hed nat bagefter, tror jeg, du skal overveje at bytte hende ;)
Vil gerne lige tilføje her, at såfremt damen bliver skiftet ud tager jeg gerne en paryk på og giver en hed nat for den menu:)
Aner ikke selv hvad jeg skal spise, er inviteret over til noget 5 pars middag(baller life...) hos en ven, og han står for det hele..
Hos mig står menuen på:
Skaldyrssalat med hummer, Rømø rejer, søkogte rejer og tigerrejer samt sprød salat med urter, mango, vaniljeolie og syltede asparges som godt nok ikke er på billedet.
Pigvar med soufflefars og krydderrasp, jordskokpuré, karse og brunet smør med soya og ingefær.
Dansk kalvemørbrad med røget kartoffelcreme, selleripuré, kalvehaleragout m. urter og så smider jeg også noget persillerod af en art på imorgen.
Desserten er det egentlig kun kagen jeg bruger, og så pimper jeg den selv op.
Men den består af en kage med bisquitbund, chokoladecreme, passionfrugtmousse, og passionfrugt gele. Så tilføjer jeg en chokolademoussé, blodappelsinsorbet og chokoladeknas.
Forret: chili og hvidløgs ristede tigerrejer med tomater, basilikum og hjemmebagt olivenbrød
Hovedret: 24 timers stegen er i ovnen dertil nogen bagte kartoffelmos kroketter, ristede grønne asparges og forårsløg
Deesert: chokoladekage med hj lavet mocca is og vanilleis toppet med hindbærpure med lakrids, vanille og appelsin
Ser virkelig frem til at se hvordan 24 timers bøffen kommer til at blive
Hvor bliver gastromand af, plejer han ikke at poste en lækker menu her på PN?
Happy indian style!
Bliver i år til chana masala med couscous og raita, desserten er ikke på plads i nu.
Jeg har et spørgsmål til PN's madeksperter jeg har gået og tænkt lidt over:
Skal der laves jordskokkepure eller pastinakpure til rådyrfilet og rådyrkølle?
Shithapp3ns skrev:
Jeg har et spørgsmål til PN's madeksperter jeg har gået og tænkt lidt over:
Skal der laves jordskokkepure eller pastinakpure til rådyrfilet og rådyrkølle?
Nu er jordskokker kendt for at give en del luft i maven, så pas lidt på med kl 24. raketten;)
lasse k skrev:
Hvor bliver gastromand af, plejer han ikke at poste en lækker menu her på PN?
Det har han gjort.
Skal til eksamen d. 3, og er bagude på læsningen pga. jul, så intet lir. fuckkkkkkk... -.-
@Lasse K
Og nu kan du se billederne fra menuen: gastromand.dk/nytarsmenu-med-billeder/
Hvordan gik det i øvrigt med 24-timers-folkene?
Jeg lavede Laksemad på ristet grov franskbrød og Entricot med rodfrugter!!!!
24 timers stegen blev helt genial, så nu kan jeg godt sige tak for opskrift :)
Tripple cooked fries blev ligeledes rigtig gode, men dem kan jeg ikke tage æren for da en kammerat lavede dem. Bearnaisen failede groft i første forsøg, sick den skillede meget. Anden forsøg gik dog meget bedre og smagte rigtig godt :)