Jeg tænkte vi kunne inspirere hinanden og komme med gode råd i denne tråd.
Min nytårsmenu til 8 personer, alle mænd:
Forret: Hvidvinsdampet jordskokkesuppe smagt til med sherryeddike. Hertil gyldne kammuslinger på sprød bund af bacon.
Hovedret: Sprødstegt andebryst serveret på en bund af karamelliserede løg. Dertil serveres kartoffelfondant, blomkålspuré og langtidsstege, sirupsmarinerede rødbeder med hjemmelavet rødvinssauce.
Dessert: chokoladesymfoni. Hertil is og bær/frugter.
Hvad er Jeres nytårsmenu?
Nytårsmenu til 15-20 personer. 70%-30% i mændenes favør:
Forret: Lakseroulade med salat og flutes.
Hovedret: Ikke besluttet endnu, men højst sandsynligt noget mørbrad viklet ind i bacon. En form for sovs og kartofler til.
Dessert: Tiramisu.
Vi er ikke de helt store kokke, og da vi er ret mange mand, så bliver maden forholdsvis simpel - dog forhåbentlig lækker alligevel. :)
Forret: Noget hummer halløj.
Hovedret: Oksemørbrad med div. tilbehør.
Dessert: Tiramisu. ♥
Mine venner fatter ikke en pind
Forret: rejecocktail >_<
Hovedret: En steg med salat og hasselbagte kartofler
desert: kransekage.
jeg vil heller spise på det lokale pizzeria
Forret: Cremet fiskesuppe (ikke mig der laver)
Hovedret: 2,5 kg lammekølle fra fritgående lam på nordfyn, med en kartoffel-ratatouille, små danske rødbeder vendt i hvidløgspure, og en Sauce de Framboise Agneau (semi-dårligt selvopfundet navn)
Dessert: Noget nøddebund halløj med is. (Ikke mig der laver)
Sauce de Framboise Agneau er en klassiker ♥
Vores menu til 7 mand ser således ud:
Forret: Laksesoufflé, rejestuvning, pernod og whisky marinerede krebsehaler, stegte tigerrejer, chutneydressing og hjemmebagt flûte
Hovedret: Tournedos m. ristet foie gras, symfoni af rodfrugter, babykartofler og chantarelle sauce
Dessert:
Champagnesorbet
Chokoladefondant (blødende hjerte), hvid chokolademousse m. marinerede, friske jordbær.
Menuen er dog ikke hjemmelavet, men bestilt udefra.
Forret: Modne advocadoer med rejer, hellefisk, hjemmerørt mayo og lidt andre gode sager.
Hovedret: krondyr med vildt sauce, karttofel saute og garniture.
Dessert: Crepes pandekager med italiensk is og en chokolade sauce på lindt orange chokolade (lavet på vandbad).
Føler mig lidt fesen når jeg skal have øl og tarteletter i forhold til jeres mange-retters menuer...
Drikkelse: Hvidvin
Hovedret: Store bøffer af oksemørbrad med håndskårne kartofler vendt i citron, salt, peber, timian, oregano, paprika serveret med hjemmelavet bearnaise og svampe svitset i rødvin og honning + lidt andet grønt ved siden af
Drikkelse: Rødvin
Dessert: Hjemmelavede brownies med hjemmelavet vanilleis og diverse bær
Drikkelse: Champagne
Jeg skal kokkerere til 7 voksne og 4 børn.(4 mænd, 3, drenge, 1 pige og 3 kvinder)
Desværre er gæsterne meget kræsne og ekstremt traditionelle mht mad, så selvom jeg står for alle forberedelser, incl. Indkøb og madlavning, så er menuen:
Forret: en blanding af forskellige tapas (til de få, der tør prøve noget anderledes) og en stor skål rejecocktail.
Hovedret: grillet oksemørbrad, hasselback kartofler + flødekartofler, bearnaisesauce, rødvinssauce, salat'bar' og hjemmebagt brød.
Børnene kan, hvis de ønsker det, vælge i stedet at få mini pizzaer Og miniburgere m. Gnavegrønt.
Dessert: noget islagkage m vafler og frugter.
Jeg ville gerne have lavet noget mere fancy og 'fornemt' når nu det er nytår, Men som sagt er gæsterne stokkonservative mht. Mad ... jeg må ikke engang lave islagkagen helt fra bunden selv, fordi gæsterne er Så kræsne, at de kun spiser ting som er 100% standardiserede i smagen og 'kendt fra tidligere' = fabriksfremstillet. Og selvom mine køkkenskilz ligger på 10+, så er mine gæster så bange for at prøve nyt, at jeg har tænkt mig at servere Købt kransekage..
Det var ellers min intention at lave alt fra bunden selv, men erfaringer fra tidligere viser med alt tydelighed, at Det giver den bedste stemning at tækkes den kræsne familie .. og så kan vi andre nyde de hjemmelavede lækkerier en anden god gang!
Lyder satme som nogle kedelige gæster tuznelda. Hvis mn ikke engang vil have en hjemmelavet islagkage istedet for en fabriksfremstillet, så er man da sindsyg :D
min holdning til det der tuznelda er at hvis folk kommer til middag hos en så må de spise hvad der bliver serveret. Kan self tage forbehold hvis allergier, eller enkelte veto ting(desværre for ofte får man "Fisk" som veto) men enkelte ting kan jeg gå med til. Men der må altså være grænser, ellers må de sku spise hjemmefra eller have deres pre-fabrikerede mad med hjemmefra. Så kan de låne mikroovnen.
Tuz, du kan arrangere en lille PN-nytårsfest (evt. Kinesisk nytår), hvor du selv laver maden. Det skal du da ikke snydes for :)
Jeg Kan sagtens følge jer.. jeg mener også generelt, at folk må spise det, der bliver serveret... men, vi vælger nytårsselskab efter hvem vi kan lide at være sammen med .. ikke efter, hvem der spiser hvad :-)
Og.. så kan jeg godt forstå den kræsne familie! Manden er blevet tvangsfodret som barn (slange i halsen og så blendet mad) og hvis ikke det giver nogle madtraumer, så ved jeg ikke Hvad der gør.
Og jeg Kan godt lide at lave mad som folk gerne vil spise... det betyder så, desværre, at der er en del begrænsninger når vi skal være sammen med dén ene familie - men jeg ville heller ikke bryde mig om at bruge timer på madlavningen, blot for at se 3 personer sidde 'af høflighed' og skubbe maden rundt på tallerkenen mens de fylder sig med papflùtes og smør.
Så hellere servere noget, jeg ved de kan lide og gemme de gastronomiske mesterværker til nogle, der sætter mere pris på det :-)
@Lilleclown
Det kunne være fantastisk med sådan et PN CookOut arrangement :-)
Stakkels Mikkmakk ville slet ikke kunne genkende mig pga ren eufori!
@DanM
Jeg modtager gerne opskrifter på dine nytårsretter... de lyder himmelske. Især tilbehøret til hovedretten..dét må jeg prøve en dag!
Vi er 9 personer; 5 fyre og 4 piger.
Forret - hummerbisque
Hovedret - Oksemørbrad m. pommes Anna, tilbehør og rødvins- og bearnaisesauce.
Dessert - Tiramisu og fransk chokoladekage
Jeg skal lave absolut ingenting, så jeg kan ikke klage :)
Hovedret tyndstegsfilet på weberen
Desert Secret lavet af en af deltagerene som er udlært Chokolate?? Kalder hende Chokolademager og hun flejner hvergang
Hader fisk, så det skal der absolut ikke på menuen.
En suppe af en slags til forret.
Kalvefilet med et eller andet til hovedret. Noget kartoffel og et eller grønt som tilbehør.
Og nok noget kransekage/passionsfrugtmousse/nøddekurv/chokolade til dessert.
Suppe/steg/is åbenbart.
Skal kun lave hovedretten.
Den bliver indbagt oksemørbrad med noget champignonfyld og en whiskeysauce.
Hertil bagte kartofler med fyld af sig selv, bacon og creme fraice samt en salat af broccoli, radis, bacon m.m. vendt i en dressing.
Kæft jeg bliver sulten af denne tråd!
Til Dronningens Nytårstale
Grove grissini med svampecreme og krydderurtemayo
Ceviche af kammusling på ristet rugbrød med æble-peberrodscreme
Delamotte Champagne Brut
Forret
Rimmet og pocheret torsk rullet i rugbrødskrumme, røget torske-rillette, syltede svampe, skovens urter, luftig mayonnaise og maltjord
2008 Domaine Chartron, Rully Montmorin
Mellemret
Jordskokke/vanille-bisque med smørpocheret hummerhale, jordskokkechips og trøffelolie
2005 Nottetempo Chardonnay IGT
Hovedret
Duet af Svin: Syltet bryst og sødmælksporcheret mørbrad, fyldte kartoffelskræller og ølsyltede løg
2008 Torbreck Cuvee Juveniles
Dessert
Triple Chocolate Tærte, hvid chokolade parfait, nøddecrunch og solbærmousse med popsukker.
1999 Burmester Vintage Port
Forklar mig lige hvorfor man skal vælge noget som helst af okse ift kalv?
Jeg har endnu at smage et stykke okse/ko(sjovt det hedder okse når det langt fra er okse men kokød man kan købe) der var bare i nærheden af kalvekødets mørhed.
Det skuffer mig altid at købe kokød.
Der er meget af det kød vi køber der er udtjent malkekvæg har jeg ofte læst. Det er nok derfor.
Den er ikke helt fuldendt endnu, men som udgangspunkt er dette hvad vi arbejder med:
Forret / Appetizer: Grove grissini med svampecreme og krydderurtemayo
Ceviche af kammusling på ristet rugbrød med æble-peberrodscreme (serveres til dronningens nytårstale)
Forret / Appetizer nr. 2: Laksetatar med slik-asparges (serveres som regulær forret)
Hoveret: Oksemørbrad m. fyldte kartofler og en lækker salat
Dessert: Endnu ikke fastlagt, men kunne godt blive noget chokolademousse af en art.
Godt nytår alle sammen!
Jordskokkesuppe - Æble - Kammusling - Karse
Forret
Røget Laks - Agurk - Rugbrød - Peberrod - Ærtespirer - Vagtel
Hovedret
Kalvefilet - Kejserhat - Gulerod - Små Løg - Fondant - Rødvinssauce
Dessert
Créme Brülée - Bær
werder +1
Forret: Forget It - Hvorfor udskyde det gode?
Hovedret: De saftigste kålpølser sølet til i Sønderjysk Grønlangkål med stærk sennep og ketchup...
Dessert: Couldnt care less - jeg kan ikke spise mere efter hovedretten alligevel...
:P
@diedamm
Klasse med en 5-retters. Den stil har vi også valgt:
Entre/Dronningens tale:
Pindemadder + Champagne
Forret
Jomfruhummer(haler)
Hvidvin
Mellemret
Chorizo
Lambrusco
Hovedret
Saltindbagt oksemørbrad, "Indbagt/fyldt" kartoffel, tilberedte grønsager, rødvinssauce
Rødvin
Dessert
Hjemmelavet is, bær og kage
Portvin
Og så kransekage til midnat.
Forret - dampede blåmuslinger m. flüte
Mellemret - Stegte kammuslinger med lidt diller daller
Hovedret - ribeyes med købebernaise og bådkartofler
Dessert - whiskey
Vi bliver 7 voksne og 4 børn
Forret: Fiskelagkage og evt. lidt reje på brød til ungerne.
Hvidvin
Hovedret: Steg med ovnstegte marinerede kartofler, bønner, Waldorfsalat, whiskeysauce og brød m. hvidløgssmør
Rødvin
Dessert: Grillede bananer fyldt med marabou appelsin krokant vanille is, samt en lille slat whiskey.
Asti
Natmad: Tarteletter med høns i asparges.
Forret - Halv hummer med cognacdressing, ailloli, sprød salat og citron
- Arnold Palmer Chardonay fra Monterey USA 2007
Mellemret - Foie gras terrine med hyldeblomst
- - Arnold Palmer Chardonay fra Monterey USA 2007
Hovedret - Variation af Okse - Black Angus steak og oksehaler med trøffelsauce og grønt.
- Chateau Neuf du pape 2008
Desert - Chokoladetema
- har ingen desertvin.
Er det en skandale bare at fortsætte med rødvin i stedet for at købe desertvin?