Tillykke med jobbet først og fremmest. Du har jo en del erfaring fra branchen, og deraf kender du også branchen godt nok, til at vide, at restauratører sjældent giver de bedste lønninger. Det er i høj grad en branche der arbejder med ildsjæle som brænder for det de laver. Deraf bærer arbejdet lønnen i sig selv....siger nogen.
Jeg er selv I en tilsvarende position, på et travlt spisested/cafe i København, med ansvar for en masse ansatte (25-50 stk.) alt efter sæson. Køkkenchefer/restaurantchefer har et hårdt arbejdsliv, som så mange andre. Du skal gøre dig klart, at det trækker en masse ressourcer at være "den gode leder" og samtidig komme i mål med lønprocenter, køkkenprocenter etc. Du er konstant i stand-by, da det i sidste ende er dig den falder tilbage på hvis noget ikke kører planmæssigt.
Som mange nævner i denne tråd, ville et realistisk lønniveau for det job du skal bestride, være 40-45 k, men sådan hænger det desværre ikke sammen i den virkelige verden. Dermed sagt, at du ikke skal prøve, at give den et skud. Du kan jo højst få et nej.
Hvis jeg var dig ville jeg fokusere på pensionsordning, overarbejdsbetaling (ikke normalt for branchen), ferie, ferie-fridage, barsel (hvis du er på det stadie i livet), telefoni og computer, kurser, kompetenceudvikling etc. Meld dig ind i en fagforening og brug dem til at komme med råd og vejledning ifht. den jobbeskrivelse du har fået og de krav der stilles til dig, vs. hvilket lønniveau du skal starte ud på. Derudover skal du selvfølgelig have en repræsentationskonto, så du kan gå ud og få oplevelser/spisning der inspirerer dig/giver dig erfaringer til noget du selv kan prøve af i dit køkken.
Er det et sæsonbetonet spisested; er der eksempelvis en stor udendørs-servering som hamrer afsted om sommeren hvilket giver dig mere arbejde i form af nyansættelser, mere forberedelse, større vagtplaner, større indkøb etc. så gør det klart i din kontraktforhandling, hvornår du kan forvente at holde ferie (højsæson/lavsæson) sammenholdt med dine familiære forhold. Altså, har restauratøren en forventning om at du holder ferie i lavsæson mens familien derhjemme har en forventning om familieferie i højsæson (sommer).
En anden model, kan være at du forhandler dig til en % del af et eventuelt overskud, hvis DU kommer i mål med de målsætninger din arbejdsgiver har stillet dig. Jeg er dog ikke stødt på mange restauratører, som er villig til at give én en bid af deres egen kage, når regnskabsåret er slut. :-(
Uanset, så held og lykke i det nye job, og god jul.