Hvad skal vi have at spise i morgen?

#1| 0

Her midt mellem NFL kampene og med kun én tour tilbage tænker jeg på hva damen og jeg skal have til aftensmad i morgen. Og i stedet for bare at vælge noget noget af det vi altid får, tænkte jeg at give PN chancen for at komme med nogle forslag :)

Så brint it! Jeg kan godt lave mad, så det behøver ikke være særlig simpelt.

25-01-2010 00:51 #3| 0

And!

25-01-2010 00:51 #2| 0

Engelsk bøf med kartofler i ovnen med bearnaise sovs.. Den er altså bare en sikker vinder :)

25-01-2010 01:03 #4| 0

Medister

25-01-2010 01:09 #5| 0

@Skuffy

Hvordan kan det være engelsk bøf, når det er med bearnaise?

Engelsk bøf er en ret, og ikke en udskæring. At nogle talentløse bilka slagtere så har overbevist 90% af befolkningen om noget andet ind er så hvad det er.

Når der ligger en skive kalve inderlår i køledisken, er det så en wiener snitzel, eller bare en kalve snitzel?

@Razga

Jordskokker er fantastiske for tiden.
Langtids stegt svinekam el. mørbrad med en kompot af jordskokker, løg og æbler holder hjem hver gang.

De er også super til supper. Google løs, der er massere af gode opskrifter derude.

Jeg skal btw have stegt flæsk med persille sauce i morgen.... WIN!

25-01-2010 01:17 #6| 0
OP

Hmm, jeg har faktisk svinemørbrad liggende i fryseren...

25-01-2010 01:33 #7| 0

Beuf Bearnaise med bløde løg, hvide kartofler og skysauce!

25-01-2010 01:39 #8| 0

@Rsmadsen

Jeg høre til de 90 procent af befolkningen der åbenbart ikke ved hva Engelsk bøf er. Kan du ikke lige skrive hva den ret så indeholder? For jeg kan godt lide at have den slags fakta så jeg kan gå at rette på alle de andre der heller ikke ved hvad engelsk bøf er.

25-01-2010 01:43 #9| 0

bare fjern bearnaise fra min sidste post!

Bøffen er enten oksemørbrad eller oksefilet uden sene og fedtkant.

25-01-2010 01:49 #10| 0

@petjen27

De færreste kan lide at blive rettet på, men manden har altså ret, så lad være med at tage det som en tøs ;) (No offense)

Angående opskriften: lmgtfy.com/?q=Engelsk+b%C3%B8f+opskrift

Hav en god dag :)

25-01-2010 01:50 #11| 0

og surt (agurkesalat eller asier)

Oksemørbrad er jeg nu ikke helt enig i, men efter som der nok er en milliard historiske referencer man kan læne sig op af, så er det nok ikke noget vi når til enighed om.

25-01-2010 01:55 #12| 0

En wokgryde med alle mulige grøntsager med valgfrit kød/kylling og ris.

25-01-2010 01:56 #13| 0
OP

Tak for forslagene so far!

Jeg overvejer også lidt noget chili con carne. Nogle der har en god opskrift liggende?

Lækre pasta-retter er også mere end velkomne!

25-01-2010 01:59 #14| 0

@Petjen

Shhhh

Jeg er rimelig sikker på at Skuffy bare trækker på smilebåndet. Det er trods alt ikke verdens undergang at indgå i 90% ;-)

25-01-2010 02:02 #15| 0

@Razga

Jeg vil anbefale at du bruger svinemørbraden :)

Har selv haft stor succes med denne opskrift, rimelig simpel, og super velsmagende.

www.madopskrifter.nu/Opskrifter/Svinem%C3%B8rbrad+i+parmaskinke+med+spinat+og+hvidl%C3%B8g.opskrift?0=10473

25-01-2010 02:12 #16| 0

svinekæber med kålpølse og persillerod.

brun svinekæberne, herefter tilsættes den snittede pølse(jeg brugte 2 købt hos slagterfriis) indtil de er svitsede. Tilsæt nu en halv flaske tør hvidvin(1kg kæber) 250 ml vand og en halv bouillion terning, 2 fed hvidløg snittede(1kg kæber), en krydderbuket(timian og persille) og persillerødderne(snit dem på 2 gange på langs så de er i kvarte). lad det simre i minimum 90 minutter, og husk at rør i det engang imellem, så det ikke brænder på.

lidt lækkert brød på siden, evt. tag en tur forbi Bo Bech's brødbiks. Det dur!

25-01-2010 02:14 #17| 0

@xitaah

hmm læs igen hva jeg skrev. Jeg var på ingen måde ironisk! jeg KAN godt lide at have fakta andre ikke har.
Så har jeg mulighed for følgende:

Kæresten: Skal vi have engelsk bøf
Mig: Ja det lyder godt
Kæresten ( tilbereder maden og stiller den på bordet)
Mig: Skulle vi ikke have engelsk bøf?
Kæresten: Jo det er det da også
Mig: Nej det er lidt sjovt for faktisk så er engelsk bøf "bla bla bla"
Kæresten: Hvor ved du dog det fra?
Mig: Jeg har jo sagt så mange gange før at JEG ved ALT


:-) indsætter lige et glad ansigt så folk tror jeg er sur eller "tager det som en tøs"

og mange tak for linket

25-01-2010 02:15 #18| 0

"Beuf Bearnaise med bløde løg, hvide kartofler og skysauce!" Ren blasfemi.

Bøf bearnaise med hjemmelavede pomfritter og bearnaise lavet fra BUNDEN med hjemmelavet essens. Det holder!

Jeg tror jeg vil lave en omgang hj. tzatziki med kødboller med feta i og få nogen kartofler og brød samt hj. hvidløgssmør til.

25-01-2010 02:17 #19| 0

@xitaah
Hmm takkede nok lidt for tidligt for det link for da de opskrifter der er på nettet jo kan være fra almindelige danskere så er det jo svært at finde ud af hvilke opskrifter der er fra folk der ikke ved hva engelsk bøf er.

Jeg havde søgt på google men vil jo gerne være sikker på jeg får fat i den rette opskrift inden jeg begynder at spille smart overfor andre med at jeg ved det

25-01-2010 02:24 #20| 0

@petjen27

I så fald beklager jeg min lidt arrogante post.

25-01-2010 02:32 #21| 0
OP

@xitaah

Ser nice ud :P

25-01-2010 02:35 #22| 0

@xitaah
Du skal ikke beklage, jeg ville meget hellere have hvis du ville forklare hva engelsk bøf er eller give mig et mere præcist link? For har kigget på dit andet link og der fremgår mange forskellige opskrifter med forskellige sovs og tilbehør. Så kan du hjælpe? eller måske Rsmadsen kan?

25-01-2010 02:36 #23| 0

@Petjen

Fedt level! :-D WP

25-01-2010 02:39 #24| 0

Forkert kategori, burde ligge i PNVA:s

25-01-2010 02:41 #25| 0
OP

Nej der er jo ikke noget der skal "vides".

25-01-2010 02:43 #26| 0

@Razga

It is :)

25-01-2010 02:45 #27| 0

Men hvis jeg imorgen opretter i tråd hvor jeg spørger hvad Razga skal have at spise til aften, så skal den ligge i PNVA!

Lasagne stemmer jeg for

25-01-2010 02:55 #28| 0

Jeg stemmer på en rugbrødsmad med leverpostej, eventuelt en agurk på toppen for at spice det hele.

25-01-2010 02:59 #29| 0

Jeg gætter på pølser og kartoffelmos.

25-01-2010 03:28 #30| 0

Jeg synes du skal spise stegt flæsk med persillesovs :)

25-01-2010 04:02 #31| 0
img168.imageshack.us/img168/1377/justforlols.gif
25-01-2010 04:15 #32| 0

Hahahaha Kirk, I like it!

25-01-2010 05:20 #33| 0

LOL klasse Kirk

Jeg kan sagtens se pointen, men som med alt andet på PN, så må man vel forvente at blive stillet til ansvar hvis man poster noget der er blankt/forkert.


25-01-2010 05:55 #34| 0

HAhahahahaha Kirk.

25-01-2010 06:21 #35| 0

Man kan ikke "stille ansvar"...

25-01-2010 06:41 #36| 0

@Pink

Edit til ære for dig, og hold så op med at tvinge mig til at bumpe den her tråd :)

25-01-2010 09:35 #37| 0

Bearnaise er det ikke bare noget af det klammeste der findes?

25-01-2010 09:51 #38| 0

@RsMadsen

Stadig forkert.

Jeg kan sagtens se pointen, men som med alt andet på PN, så må men vel forvente at blive stillet (indsæt ord her) ansvar hvis man poster noget der er blankt/forkert.

;-) Derudover, tak for info om Engelsk Bøf... Nu vil jeg også kloge den næste gang min svært overvægtige kollega sidder og storpraler med gårsdagens engelske bøf, som i realiteten bare er en dansk bøf fra Bilka sølet til i Knorrs fineste bearnaise sauce.

25-01-2010 10:12 #39| 0

Daddy Special FTW

Olivien Olie ca. ½dl op i en skål.
Blandes med rigligt Heinz ketchup
Kryders med:
Paprika
Lidt Cayenne Peber
Rigligt med All-Round kryderi
Origano og Timian

Put evt. lidt vand i så den ikke er så tyk

Skær et kalkun bryst i tern, ikke for små stykker og bland det op i marinaden.

Lad det stå og trække i ½ times tid.

Du steger stykkerne på en pande uden fedtstof, til de er let brune, de skal vendes flere gange og ikke for høj varme, eller smadre du panden.

Du tager en brik tomat, mener det hedder Gustodo eller sådan nogen ligende, men en dåse hakkede tomater kan også bruges, de skal bare blendes først.
Op i en gryde med tomaten og blander den overskydende marinade op i, så lige lidt fløde eller mælk, det skal kun lige op og koge.

Der severes ris til.

Det smager super lækkert.

enjoy

25-01-2010 10:50 #40| 0

@comeback

prøver den iaften, så må vi se om jeg giver dig ret ;)

25-01-2010 15:04 #41| 0

@Vista

Håber du kan lide det, men husk der er 10$ royalties hvis den falder i god jord ;)

26-01-2010 14:15 #42| 0

Nice ret Comeback.. jeg hopper også på vognen som serverer det i aften..

26-01-2010 14:49 #43| 0

kentkay er spot on,...

26-01-2010 16:11 #44| 0

@Razga

Kan varmt anbefale denne ret (Se bort fra billedet, det ser sgu lidt tarveligt ud)

www.opskrifter.dk/Opskrift_885.11.0.html

Serveres ovenpå frisk pasta :-)

26-01-2010 16:31 #45| 0

@Lusefar
Hvor kan man købe soltørret tomater? Superbrugsen i grønsagsafdelingen?

Laver du saucen som opskriften skriver?

26-01-2010 16:51 #46| 0

Egentlig interessant så meget PN går op i madlavning.

Er Just-eat.dk nede?

26-01-2010 16:52 #47| 0

Damer bliver træt af junkfood :-D

26-01-2010 17:09 #48| 0

@Miller

Mener Super Brugsen enten har soltørrede tomater på glas eller i pose. Begge dele kan anvendes. Synes bedst om tomater i olie med krydderier.

...Og ja, jeg har faktisk bare fulgt opskriftens fremgangsmåde, men går ikke helt så meget op i hvor meget der skal i af hvad! Det smager jeg mig frem til!

GL

26-01-2010 17:28 #49| 0

Cool, jeg prøver at gå ned og handle ind til det nu. Så sender jeg dig én PM hvis vi synes om det. (Eller hader det :))

26-01-2010 17:39 #50| 0

Tror ikke der er nogen fare for i kommer til at hade det... Hvidløg, soltørrede tomater, hvidvin og basilikum!!! Det kan bare ik gå galt :-)

Btw, jeg plejer at putte lidt ekstra vin og fløde i.. Evt. også en lille smule vand. Synes ikke der er sauce nok ift. opskriften!

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar