Hvad skal vi have at spise?

#1| 0

Jeg skal ud at handle imorgen til en gourmet middag lørdag aften, men jeg mangler lidt inspiration til en hovedret. Det er ikke nogen første date og jeg skal ikke imponere nogen. Det skal helst være nogle sæsonprægede råvarer, som er lette at få fat i.

Ambitionsniveauet er michelin-højt, og evnerne næsten ligeså, så kom med et bud på det, der får jeres mundvand til at løbe for tiden. Kom også gerne med et vinforslag. Det er nu alle michelin-kokke skal på banen!

Grundregler:

Ingen lam, foie gras, selleri og ananas
Champagne går ikke godt til alt mad

10-08-2007 02:40 #2| 0

En dejlig hjemmelavet pizza går man aldrig galt i byen med. Du kunne jo lave den Michellin-formet?

10-08-2007 02:43 #3| 0

Jo, en pizza er nok lidt galt i byen ifht. det jeg havde forstillet mig ;-)

10-08-2007 02:51 #4| 0

Hotters med rigelige mængder af surt?

10-08-2007 02:53 #5| 0

EN god gammeldags krasser

10-08-2007 02:55 #6| 0

Supreme af fransk hanekylling glaseret med sweet-chili & puylinser vendt med citron & persille. Hertil cremet karry - honning sauce & friteret noritang.
Jeg anbefaler en Saint Amour - serves ved 13 grader.

10-08-2007 02:57 #7| 0

ahh, jeg har hørt det er 13.4

10-08-2007 03:02 #8| 0

Ud efter noget wagyu kød..

10-08-2007 03:04 #9| 0

Jeg overvejer om jeg skulle have postet på et tidspunkt, hvor også almindelige mennesker var vågne, og ikke kun degenerate gamblers (ikke nothing878 - fint forslag, men puylinser og noritang er desværre ikke lige i fruens smag).

Vi bumper igen imorgen tidlig når krasserdrengene sover;-)

10-08-2007 03:21 #10| 0

Er nok eller ikke til meget hjælp på det her tidspunkt men ville bare lige nævne at grundreglerne er helt i top, hvis alle i min bekendskabs kreds efterlevede dem ville verden være et bedre sted.
Så på Dk4 om de danske mestrekokke med Mads Refslund som har M.R på Kultorvet... meeen er nok ikke nemt at finde, se, handle ind og lave til lørdag.

10-08-2007 03:24 #11| 0

okay her er et pizza forslag!!

the wood-fire baked pizza has a thin crust, and is topped with Italian onion puree with white truffle paste, fontina cheese and baby mozzarella, pancetta and cep mushrooms and freshly picked herbs.

Det er en michellin Pizza

10-08-2007 03:25 #12| 0

Kalvemørbrad i pot au feu med sommergrønt.
Vin - Haut-Médoc - 2002 & 2003 Château Camensac 5. cru Classé

10-08-2007 03:34 #13| 0

Kalvemørbrad i POT ????? ;)

10-08-2007 04:03 #14| 0

Lige et forslag fra den 2 værelses på nørrebronx.

Forret:
Jomfruhummer evt. tigerrejer med basilikum/persille pesto og godt brød evt. en frisk tomatsalsa

Blend basilikum og persille med hvidløg, salt og pepper - tilføj en god olivenolie

Hak tomaterne (chery/cocktail gule og røde), tilsæt chilli, finthakkede løg, koreander, hvidløg, salt, pepper og en god olie

Hovedret:
Svinekæber, med smørdampede forårsløg - dertil bagt kartoffel/rodrugtspure, og en kraftig trøffel sauce

Svinekæberne kræver laaaang tilberedelsestid, men kødet blir absurd mørt og smagen er fantastisk.

Kog kartofler og rogfruger møre, mos dem og vend det hele i cremefraiche, æg, salt og pepper. Form massen til små portionskugler, eller brug en sprøjtepose, anbring på bagepapir og bag dem gyldne i ovnen.

Dessert:
Det er sommer så kør noget af med frugt.
Hvis du skal direkte i trussen, så kør engang god chocolade.
Hvis du er rigtigt fræk så smid noget chilli ind over chokoladen - lyder underligt men det spiller faktisk.

Mht vin så må der andre på banen, dog hvid til forretten og rød til hoedretten.

10-08-2007 04:59 #15| 0

MNY dit skarn. Du får en fattig stud. til at savle ;-) Lyder godt nok lækkert..

10-08-2007 05:00 #16| 0

hvor lang tid ønsker du / regner du med at bruge på maden? det er jo et ekstremt vidt spørgsmål du kommer med.

jeg ka melde op at Pinot Gris Béblenheim 2003 er en lækker drue både til en let forret og evt. til dessert og derefter. Ikke det sure tørre stads som man nogen gange får hældt på sig, fy faen.

10-08-2007 05:01 #17| 0

Alternativt kan potten serveres før kalvemørbraden, der derved kan erstattes af fire koteletter til en tyver fra Netto - smagsoplevelsen vil blive mindst lige så god.

10-08-2007 06:35 #18| 0

LOL :D

10-08-2007 09:21 #19| 0

Jeg går igang med desserten allerede idag, og så vil jeg ellers bruge hele lørdagen på at lave mad og drikke vin ;-)

Desserten står nok på en blommeparfait med syltede blommer og hasselnødder med en smule blommesorbet til...eller en pistaciepæretærte med citrussauce, honningtuiles og kirschsorbet.....eller brombærconsommé m. portvin, æblesorbet og kakaotuiles....kan ikke helt bestemme mig. Måske springer jeg forretten over og laver to desserter;-)

Kalvemørbrad er altid et hit, svinekæber har jeg aldrig lavet, så det ville jeg også godt prøve. Hvad med kalvebrisler? Evt. som en del af en kalvemørbrad-ret?

Og hvis det er muligt må I godt skrive lidt udførligt ligesom MNY - så er det lidt nemmere at gå til;-)

10-08-2007 09:46 #20| 0

Lever I hele jeres liv herinde ?

Kom frisk - ud og få farve i kinderne!

Henrys

10-08-2007 10:21 #21| 0

@Angkorwat

Jeg er selv vild med kalvebrisler, men det smager af en eller anden grund ikke så godt, når man selv forsøger at lave det. ( og det stinker ad. h.....til!

Men ellers måske sådan her............

Velkomstdrink - champagne naturligvis (ikke for sød, Pol Roger, Bollinger eller i den dur)

Bruschetta med olie, hvidløg, rødløg, laks og kapers (ordentlig olie !!) smør med olie og knald så i ovnen ca. 5-8 min. Hertil kan alt gå - men Sancerre, Chardonnay eller Chablis er sikre hits

Hvis pigen er til solid kost, vil jeg vælge en kæmpe motherfuckerbøf - enten T-bone eller oksemørbrad - evt. indbagt oksemørbrad med enten gorgonzola-sauce eller bearnaise (tilbehør kan mikses i det uendelig her)

Hvis der er god plads i budgettet så ville jeg knalde igennem med vinen her - enten i retning af Chateau Margaux, Ch. LaTour eller måske Petrus. De er dog nok svære at skaffe med kort varsel. I det italienske vil Tignanello, Solaia eller Sassicaia være sikre hits.

Bon appetit !

10-08-2007 10:50 #22| 0

Jeg er mest til sådan en gang nippeting....

Forret:

Tapasinspireret skåleanretning med: snegle i hvidløgs/persillesmør; lidt charcuteri; blinis med fiskeæg/creme farice/rødløg; hjemmelavede ravioli; røget fisk osv

Hovedret:

Kommer jo an på om det er gæster eller om de er dinner for two - meget stor graverende fejl fra OP (vi skal have read og gerne stats sheriff).
Jeg er personligt en stor fortaler for Fondue, for det er imo en superhyggelig måde at spise sammen flere på. For at højne niveauet kan man altid bruge lækkert kød, lave nogle spændende saucer og dressings, give den gas med forskellige tilbehør såsom kartoffelretter, salater og hjemmebagt brød. Endelig kan man skifte olien i gryden ud med enten suppe eller vin, hvilket også er toplækkert. Jeg synes Fondue er en god måde at komme hinanden ved, folk slapper af og der er ingen stress. Derudover trækker det jo ofte ud således at man bruger en aften henover middagen.

Alternativt vil jeg foreslå Cote de Beouf - oksekotelet, som brunes og efterfølgende steges i ovn. Den serveres i hel tilstand, og skæres ud ved bordet.

Dessert har du styr på, men jeg vil dog lige her slå fast at hvis man hiver en gammeldags æblekage frem til kaffen - så er man champ og ovationerne vil ingen ende tage. Æblekage med mos, hjemmelavet æbleraps, fløde og det hele er så meget Nuts i enhver sammenhæng...

10-08-2007 10:52 #23| 0

@Angkorwat, hvis du har kassen serverer du en Chateau d'Yquem til desserten !

10-08-2007 11:43 #24| 0

@Puma

d'Yquem er minus value for money. Der findes mange gode alternativer.

@AngkorWat

Oksemørbrad, puds helt af og skær nogle gode bøffer. Brunes på panden og i staniolpakker med løg, champignion, gulerod- og peberstrimler og hvad du ellers kan finde på. 20-25 min i ovnen alt efter hvor meget rovdyr hun er. En fancy kartoffel og en rødvins+skysovs af den gode hjemmelavede fond monteret med smør, så sidder den lige i skabet.

Det hotteste på rødvinssiden er Galatrona, så synger englene. LAAAAAA

10-08-2007 13:35 #25| 0

@Phearlezz

PRICELESS :)
jeg skreg af grin så kollegaerne troede jeg faktisk havde røget pot!!!!!!

nu hvor jeg er kommet til hægterne, synes jeg det er en fin tråd

10-08-2007 14:56 #26| 0

Jeg undskylder manglende info om bordets dynamik og villain.

Det er heads up - har spillet med denne villain i rigtig mange år efterhånden, og vi kender hinandens moves rimeligt godt. Hun er en solid TAG hvad angår maden - ikke for mange fancy moves som jeg ellers ynder - gerne godt med kartofler og ikke så meget kød ;-(

Bruscetta er en god ide, og efter også at have set det i morgen-tv, tror jeg det bliver med jomfruhummer. Det er let at gå til, og så er der overskud til en lille mellemret. MNY's svinekæber bliver lavet til en sådan en (hvis jeg kan finde det ved slagteren).

Jeg et godt stykke filet mignon i fryseren, så det bliver basis for hovedretten. Så kan jeg passende bruge rodfrugterne igen i hel form - de bliver nok glaseret i en honning/balsamico sirup. Og måske en bagt kartoffel til.

10-08-2007 15:07 #27| 0

hvis hun ikke er den store kødspiser så var risotto måske en mulighed? Kombinations mulighederne er uendelige mange, men primært så er de 3 vigtigste ingredienser imo, basillikum, hvidvin og buillion, så skal der bare en masse grøntsager og lidt kød i så har du en kongeret:)

10-08-2007 15:18 #28| 0

Hvad er hendes agr. faktor ? :-)

10-08-2007 15:21 #29| 0

3,0 total, mest aggressiv på flop og er meget låst fast i sin handreading. Har hun en fornemmelse af min hånd på floppet, ændrer hun ikke mening lige meget hvad jeg prøver at overbevise hende om!

10-08-2007 15:33 #30| 0

man kan kun stole på kvinder der spiser solid husmandskost. den dag jeg finder en pige der kan fortære en 750 g. t-bone steak med kartoffelmos og tyk sovs, finder jeg ringen frem, falder på knæ og håber på et insta call.

ps. de svinekæber lyder fandeme nice! hvornår skal vi komme?

10-08-2007 15:33 #31| 0

"Jeg et godt stykke filet mignon i fryseren, så det bliver basis for hovedretten. Så kan jeg passende bruge rodfrugterne igen i hel form - de bliver nok glaseret i en honning/balsamico sirup. Og måske en bagt kartoffel til."

fra fryseren???? hop ned til slagteren og fix noget friskt, det smager bare bedre....

hvis damen er til lidt men godt, er saltimbocca ala romana vel et hit?

tynde kalvefileter, med salvie og parmaskinke ovenpå med en let masala sovs til og nogen ovnstegte rosmarin'n'olivenolie kartofler.

pretty damn easy, tastes like a dream.

← Gå til forumoversigtenGå til toppen ↑
Skriv et svar